Bavorská radost

12.12.2011, 16:55
Názory a komentáře
Ač hlavní pozornost se v šestnáctém kole Bundesligy upírala na FC Bayern, větší radost zavládla jinde v Bavorsku. Konkrétně v Augsburgu. Ne že by v Mnichově nebyli šťastní, ale odpoutání se od poslední příčky a navíc po výhře nad letos skvěle hrajícími Hříbaty, to stojí za to...

Augsburg v letošní sezóně několikrát ukázal, že herně je srovnatelný se všemi týmy spodní poloviny tabulky. Jenže tomu chyběly body. Možná že paradoxně přišly v zápase, který tak dobrý nebyl a jediný gól padl s notnou dávkou štěstí. Ovšem to Josu Luhukayovi a jeho hochům pramálo vadí. A je dobré připomenout, že Luhukay mohl mít radost o to větší, že Gladbach v letech 2007-2008 vedl.

Na opačné straně Německa se událo také překvapení. Ďáblové z Kaiserslauternu dokázali urvat bod ve žlutočerném dortmundském pekle a největší zásluhu na tom má životní trefa Olcaye Sahana. Sice je mu teprve 24 let, ale vsadím cokoliv na to, že podařenější gól už v životě nedá. Tady byl navíc za nečekaný bod.

Marco Kurz i Jos Luhukay ovšem oba dobře vědí, že cesta k udržení v Bundeslize nevede přes překvapivé výsledky proti silným soupeřům, ale pravidelné získávání bodů v utkáních s těmi slabšími. A tam musí oba dva týmy pořádně přidat. Hlavně by bylo potřeba tyto nečekané body potvrdit v posledním podzimním kole.

V tom nebude mít co potvrzovat Wolfsburg. Snad leda bídný podzim se vším všudy. To, co Vlci předvedli v Brémách, to nemá příliš obdoby a hra obrany týmu Felixe Magatha vykazovala takové známky chaosu, že proti tomu Ministerstvo vnitra pod Radkem Johnem vypadalo jako organizace roku. Pokuty za přihrávky dozadu či vyřazování hráčů z kádru jenom proto, aby se mohli za dva týdny vrátit zpátky, evidentně nefungují a já být Jiráčkem či Pilařem, tak jdu raději kopat do třetí švýcarské ligy, než pod Magatha. Tam by se dost možná lépe připravili na Euro 2012, kde je náš národní tým bude hodně potřebovat.

No a abych pro formu nezapomněl na první místo, tak tam si to pohlídal Bayern. Výhra ve Stuttgartu, dva góly Maria Gomeze a jistota, že FC Bayern bude podzimním mistrem. I když po zkušenostech z Ligy mistrů s doháněním gólového manka si už nejsem jistý ničím...

Soutěžní otázka č. 9: Jak se jmenoval bývalý německý hráč a kouč, který v 60. letech hrál za Herthu BSC, později ji na konci 80. let trénoval a krátce vedl jako trenér i pražskou Spartu?

Podrobnosti o soutěži najdete zde.

Autor: Jakub Vančura / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sundermann

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady nemůžu sloužit, to nevím, neznám. Ani jako tým, ani jako hráče. Ale Sundermanna jako trenéra ACS pamatuji :)

Reagovat
smazaný uživatel

To bych se styděl, kdybych neznal nejlepší klub na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo, Baník znám

Reagovat
smazaný uživatel

Baník Zbůch?

Reagovat
smazaný uživatel

Půlku Vlků vyhodit...a v létě totál přestavba. Těch zběsilých nákupů bylo moc, chce to klid a pevnou ruku, přes leto aby si tým sedl a jede se nahoru. Ale ted je porod na druhou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, chce to klid a pevnou ruku, přesto bys půlku vyhodil a v létě totálně přestavěl.

Reagovat
smazaný uživatel

mám pocit že otázek mělo být 9 ne? tak že by konečná?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Bude ještě jedna, v tom úvodnim článku byla chyba... Takže ještě jedna příští víkend.

Reagovat
smazaný uživatel

dikes

Reagovat
Filip12

♥♥♥ FC BAYERN ♥♥♥

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele