Barzagli si angažmá ve Wolfsburgu pochvaluje

17.10.2008, 10:18
Aktuality
Když v létě přestoupil Andrea Barzagli z Palerma do Wolfsburgu, vzbudil na tváři mnohých úžas. Italský reprezentant své volby nelituje. Na Bundeslize se mu líbí atraktivní fotbal a také plné stadiony.

O 27letého obránce měla v létě velký zájem Fiorentina, jenže Barzagli nakonec kývnul Wolfsburgu. Následoval tak krajana Zaccarda, který taktéž zamířil k vlkům z Palerma.

A Barzagli své volby nelituje. "Styl hry je tu mnohem atraktivnější než v Itálii," pochvaluje si. "V Německu padá mnohem víc branek než v Serii A. Není výjimkou, že tu zápas skončí 5:4 nebo 4:2."

"Italský fotbal je propracovaný taktikou. Menší týmy se obvykle zatáhnou do obrany a ani se nepokouší útočit," pokračoval v rozhovoru pro oficiální web Bundesligy.

Příjemnou změnou oproti Itálii jsou také zaplněné stadiony. "Úroveň hry v Německu se určitě zvedla. Teď tu jsou špičkové týmy se špičkovými kádry," míní reprezentant. "A nejlepší věcí jsou stadiony. Obvykle jsou vyprodané, na zápasy běžně chodí čtyřicet, padesát tisíc diváků. To je pro hráče něco skvělého."

Andrea Barzagli sice opustil Serii A, o konfrontaci s italským klubovým fotbalem ale nepřijde. Jeho Wolfsburg se probojoval do základní skupiny Poháru UEFA, kde poměří síly třeba s AC Milán.

"Milán patří k nejsilnějším týmům na světě, ale ve fotbale jsou pořád nějaký překvapení. Pro nás bude nejdůležitější, abychom získali body proti ostatním týmům," dodává Barzagli.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To uz je druhy ital v nemecku, co chvali bundesligu a zaroven tak trochu naznacuje ze italska serie A se pomalu zacina propadat.

Reagovat
smazaný uživatel

oddo si ji už taky pochvaloval, ale nevim, co řikal o italskym fotbalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Co má říkáat že to tam stojí za hovno Každej normální člověk musí vidět rozdíl v kvalitě kádrů Serie A a Bundesligy!Na urovni v bundeslize tam má kádr jen Bayern zbytek už vůbec Schalke,Werder sou silné týmy ale nemají vůbec světoznáme hráče kteří někde figurují.Nejde to srovnat s hráčskou kvlaitou týmu v itálii jako Fiore,AS,Lazio,Juve,AC,Inter ba naopak se Serie A velice zvedá jménajako Quaresma,Ronaldinho,Pato,Ibrahimovič a mohl bych pokračovat by do německého buldočího fotbalu ale nepáchly.Taky do dokazují poháry,němekej tým podle mě má velice malou šanci vyhrát třeba LM když to porovnáme s talošama tak tam ty šance týmů sou v pohárech daleko větší.Taky ze skupiyn většinou každý rok postoupí max.1 klub z itálie pravidelně 3-4.Bundesliga je lepší v jednom a to jsou stadiony a pořádek nanich,ale to je zapříčiněno jen tím že italové sou temperamentní stát.Ale vůbe cbych nesrovnával spousty špičkových hráčů v Serii A s pár výbornýma fotbalistama v bundslize a to sou všichni v Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo italske kluby maji kvalitnejsi kadry ae styl hry je v bundeslize atraktivnejsi, proto tahne vice divaku. Do italske ligy muze prijit sebe lepsi utocnik a styl hry bude stale v prvni rade neinkasovat. Taky se podivej ze v nemecku je temer kazdy zapas vyprodan coz v italii vubec nehrozi. S tim temperamentem mas asi pravdu ae na druhou stranu je v nemecku taky dost turku a ti maji dost horkou krev. Takze je to spis o inteligenci fanousku a mit stejny zajem a to bavit se fotbalem ne se opit a vyradit se na stadionu jak banda bezmozku.

Reagovat
smazaný uživatel

nejde o světoznámost, ale o to, jak kdo má rád jakou ligu, třeba z Fiorentiny znam Mutua, Freye, Gilardina... to je všechno... z AS: Doni, Mexés, Cicinho, Totti, Vucinic... konec... nešli by do BL, proč? protože nesmrdí prachama jako třeba Milán...v bundeslize není lepší jenom pořádek na staidonu, ale i atmosféra...a jinak, co přišlo do německého fotbalu: Thiago Neves (HSV místo atletico), Alex Silva, Breno (Bayern místo Realu Madrid), Renato Augusto, Cicero... a jména NEMÁM z FM...

Reagovat
smazaný uživatel

+ ještě přišli Zaccardo a Barzagli o které usilovali i týmy jako Fiorentina a Juve... o Odda se zase zajímal O. Lyon a také šel do Bayernu...

Reagovat
honziss

Souhlasím s tebou. Sice nesleduji ani italský, ani německý fotbal, ale kdybych si měl vybrat, pak jednoznačně Německo. V tomhle směru vůbec, ale vůbec nejde o jména, jak napsal Juventus.

Reagovat
smazaný uživatel

bastarde...

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga je nezajímavá. Jediný, s čim se dá souhlasit s Barzaghlim je fakt, že táhne víc fanoušků do ochozů, což ale přímo s atraktivitou hry nesouvisí, že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

a s čím to souvisí? tobě nepřipadne straktivní fotbal, ve kterém padne třeba 5 gólů?

Reagovat
smazaný uživatel

Řikam, že to přímo nesouvisí s atraktivitou hry... to je nepopiratelný, je to jen jeden z mnoha faktorů, návštěvnost je závislá na více okolnostech.

Reagovat
smazaný uživatel

jakých teda?

Reagovat
smazaný uživatel

Uplně na všem, proboha. Těch faktorů jsou desítky, jenom tak pro příklad: obliba fotbalu v kraji, sláva klubu, bezpečnost, relativní cena vstupného atd. Například na Lazio chodí v průměru něco málo přes 20 tisíc fanoušků, na Neapol v Serii B chodilo 50 tisíc. Znamená to teda, že Neapol nutně hraje o tolik atraktivnější fotbal než Lazio? Ne, rozhodně ne tolik, aby byl rozdíl 30 tisíc. Už?

Reagovat
One-Real

Bundesliga je nezajímavá?

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga je výborná soutěž, sleduji ji radši než Serii A, kde stojí zato špíše zápasy špičky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě Bundesliga nebaví, sledoval jsem pár zápasů Brém kvuli Diegovi a musim uznat, že Brémy hrají hezký fotbal. Bayern se mi nikdy moc nelíbil a ten zbytek už vůbec. Serie A je pro mě několikanásobně atraktivnější, sice ne tolik co Primera... To je věc vkusu.

Reagovat
smazaný uživatel

mě se teda simulantská soutěž vůbec nelíbí... Bundesliga je mnohem atraktivnější

Reagovat
herbage

Podívej se někdy na Bayer, kam se hrabou Brémy, rovněž Dortmund nehraje ošklivý fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

spíše bych doporučoval BVB, sice mají nezkušenou obrnau, ale fanoušci ukážou pravou atmosféru...

Reagovat
M11

Reagovat
SqueeZy

v Juve by ses taky nemel spatne

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga je super soutěž. Dle mýho nejvyrovnanější ze všech. Po španělské jí mám nejraděj. BL

Reagovat
Arne

No, to je zase diskuze, někteří jsou opravdu zabědnění...

Je nepopiratelný, že v Serii A jsou kvalitnější kádry, co se týče atraktivnosti hry, atmosféry, apod. je na tom mnohem lépe Bundesliga.

Reagovat
smazaný uživatel

není , páč "atraktivnost" je relativní pojem a hlavně je to člověk, od člověka individuální. pro mě je atraktivnější Serie A, pro Tebe Bundesliga atd. nevím, proč se tady pořád snažíš (hlavně ty) tlačit Bundesligu tam kam není, jen proto, že jseš do ni zakoukenaj. mám ji celkem rád, každou neděli se v klídku podívám na Bundesliga Pur a v klidu Ti potvrdím, že v bezpečnosti na stadionech je na tom mnohem líp. no..., a já jsem pro změnu zakoukanej do Serie A, ale nemám potřebu neustále zdůrazňovat její klady, obcházet zápory, jen abych ji "tlačil do davu". každej si ke svý lize a oblíbenýmu fotbalu najde cestu a daleko víc mi leze na nervy to (hlavně tvoje) neustálý "v Bundeslize se hraje atraktivní fotbal, jenže lidi to nevidí." "Bundesliga je skvělá liga, má tohle a tamto a tamto. to jiný ligy tohle nemaj". to všechno jsem věděl už před Tebou a tímhle vaším věčným velebením mi ji spíš znechucujete..., podobně jako to začlo dřív u Premier League. každej kdo sleduje italsou ligu ví, jaké má problémy, ale taky moc dobře ví, kde má navrch - nezdůrazňuje to..., nemá potřebu. není důvod, protože se necítí (což mi u vás připadá) jako nějakej "chudej" příbuznej nejlepších lig světa, kterej se potřebuje neustále "tlačit" do popředí..., stejně jako angličani.

Reagovat
smazaný uživatel

p.s.: jdu pít, takže kdybys mi náhodou vypsal nějaký neprůstřelný argumenty a já neodpovídal..., není to tím, že bych z toho vycouval. jen budu nejspíš na mol .

Reagovat
Arne

"...neustálý "v Bundeslize se hraje atraktivní fotbal, jenže lidi to nevidí." "Bundesliga je skvělá liga, má tohle a tamto a tamto. to jiný ligy tohle nemaj"." - Nechápu, kde jsi to vzal? To, že se v BL hraje atraktivní hra, jsem určitě někde říkal, ale to je nepopiratelný fakt. Ta druhá věta je hloupost, nikdy jsem žádné takové "bilancování", co kdo má a nemá, nenapsal, takže pro tebe.

Co se týče atraktivnosti, tak s tou individuální máš pravdu, každej má třeba rád jinou zem a jazyky, a už od toho se to vyvíjí. Já jsem ale psal o atraktivnosti hry a v tomhle směru nemůžeš při smyslech říci, že je atraktivnější v Serii A...

P.S.: Na odpověď si počkám.

Reagovat
smazaný uživatel

byl to můj pocit, ale to Ti těžko nějak dokážu..., nejsem z těch co loví komenty ve starých článcích. navíc jsem to nemyslel doslovně, žádný citace, byly to jen příklady. naštval mě i ten tvůj první koment, kdy jsi vypsal jednu věc, kde má Serie A navrch a překryl jsi jej dvěma ve prospěch Bundesligy, z čehož tím pádem vyznělo "Bundesliga je lepší, než...". navíc že jsou "někteří opravdu zabednění" taky nevím, jestli nebylo mířeno jen proti "obhájcům Serie A". jinak s tou aktraktivností hry by šlo v obecný rovině souhlasit. že se hraje v Itálii víc takticky není žádný tajemství..., nicméně i tady je to spíš zápas od zápasu (například Neapol, nebo Fiorentina hrajou pěknej fotbal, my taky, když máme svůj den, v Interu to dělá atraktivní Zlatan, na Juve se dalo dívat hlavně v loňský sezoně, pak třeba Udinese atd. a kolikrát jsem se pro změnu nudil u zápasu Bundesligy). jinak já měl na mysli celkovou atraktivnost, jako je země, styl hry, sympatie, historie atd., což jsi koneckonců napsal a uznal - individuální. uzavřel bych to tím, že nehodlám nikomu vnucovat Serii A ani házet špínu na Bundesligu..., nikdy jsem to nedělal (navíc jak už jsem napsal, je mi vcelku sympatická) a už vůbec se nezúčastňuju diskuzí na téma "která liga je lepší". jen mě ten tvůj koment tak nějak zvedl ze židle..., důvody jsem vypsal.

Reagovat
Arne

Ok. Na většinu, co jsi napsal, má stejnej názor, viz. můj předchozí příspěvek.

Jinak těma zabedněncema jsem myslel Tava a Juventus, jejich přízpěvky výše napsané mi tak opravdu přijdou. Víc k tomu nemám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele