Barreto vysvětlil odchod ze Sampdorie: Nechci nic riskovat. Končit ale nechci

01.06.2020, 16:30
Aktuality
Zkušený záložník Edgar Barreto po dohodě ukončil smlouvu se Sampdorií Janov. Pětatřicetiletý Paraguyec hrál za klub pět let, po koronavirové pauze se ale nechtěl vracet mezi ostatní spoluhráče. Končit s fotbalem ale podle vlastních slov ještě nehodlá.

"V pátek jsem se byl v Mugniani rozloučit. Bylo to jako jiný normální den. Hodně vtipů a úsměvů. Říkali mi, ať si to ještě rozmyslím a jdu trénovat," prozradil Barreto.

Jeho smlouva v klubu měla skončit 30. června, on sám se ale rozhodl, že ji ukončí s předstihem. "Je mi líto, že to končí takhle. Chci ale říct, že prioritou je pro mě klid mojí rodiny. Rozhodla spousta malých i větších detailů, které mě nakonec dovedly k tomuto rozhodnutí. Prostě nenastaly správné okolnosti k tomu, abychom smlouvu ještě prodloužili. Covid v tom udělal nepořádek," uvedl Barreto.

Sampdoria patřila k nejvíce zasaženým italským klubům a Barreto sám promluvil o tom, jak koronavirus ovlivnil jeho uvažování. "Já sám jsem měl pár dní příznaky chřipky, ale rychle to odeznělo. Největší strach jsem ale měl o rodinu. Bál jsem se, že to přenesu na ni," řekl Barreto.

"I proto nehodlám nic riskovat. Lékaři říkají, že kdo to jednou měl, tak už to znovu nedostane, ale jistotu nemáte nikdy. I v našem týmu se zdálo, že už jsou někteří vyléčeni a pak se znovu ukázali jako pozitivní. Pokračování v sezoně navíc znamená cestování, spaní po hotelech, setkávání se spoustou lidí. Ať už jsou nastavena jakákoliv opatření, necítil bych se nikdy bezpečně," prohlásil pětatřicetiletý záložník, který ale zdůraznil, že jeho konec v Sampdorii neznamená konec kariéry.

"Dělám si sice trenérský kurz, ale pokud to půjde, tak bych chtěl ještě hrát. Už mi volali z mého bývalého týmu v Holandsku z Bredy. Uvidím, co bude. Je pravda, že v Janově jsme s rodinou spokojení, máme tady spoustu přátel. Počkám, budu trénovat a pak se rozhodnu," dodal Barreto.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
stas87

Fiši Fiši, NEC a NAC fakt nie su rovnake mancafty.

Reagovat
El-Pistolero-68

To by ani nebyl Fišara, aby to nějak neposral.

Reagovat
Furia Ceca

Jsem vždycky myslel, že je to Ital...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele