BAROŠ: NEJSEM RASISTA

20.04.2007, 16:47
Aktuality
Fotbalová část Francie se snad o ničem jiném tolik nebaví. Milan Baroš čelí obvinění z rasistického chování. Útočník Lyonu si během středečního utkání proti Rennes v přítomnosti protihráče Stephaneho M'Biy zacpal nos, aby mu naznačil, že zapáchá, to však český reprezentant popírá...

"Zaprvé chci zdůraznit, že nejsem rasista. Od začátku zápasu jsme se spolu bavili, ale nebylo to rasistické," prohlásil Baroš na dnešní tiskové konferenci. "Pokud mu zavoláte a zeptáte se ho, jestli jsem mu řekl něco rasistického, tak jestli bude čestný, řekne ne. Nikdy se neomluvím, protože jsem nic neudělal," brání se dále Baroš nařčení z rasismu.

Na to však nebere ohledy předseda Rennes Frédéric de Saint Sernin. "Nevím, jestli toto vídáte každou sobotu, ale já ne. Něco takového nemůžeme akceptovat, protože před měsícem jsme podepsali antirasistickou úmluvu. Pokud nebudeme reagovat a jenom si řekneme, že se to děje každou sobotu, fotbal bude pokračovat násilnou cestou," domnívá se Sernin a s jeho slovy souhlasí i sám M'Bia.

"Když udělal to gesto, myslel jsem si, že pomezní rozhodčí viděl nějaký problém a řekne to hlavnímu. Jenom si nás ale zavolal a řekl nám, abychom zůstali v klidu. Baroš mluvil anglicky a velmi rychle. Myslím, že říkal ´je to hra, budeme hrát dál´. Neslyšel jsem všechno, ale neužíval rasistická slova. Každý okolo mě mi potom řekl, že to gesto bylo rasistické. Jsem zasažený, ranilo mě to. Co to mělo znamenat? Že smrdím? Choval by se stejně k bílému fotbalistovi? Nyní je na lize, aby ten problém vyřešila, já mu neodpustím," řekl M'Bia v rozhovoru pro deník L'Equipe.

Lyon ve středu s Rennes jenom remizoval 0:0 a přišel tak o možnost oslavit zisk šestého titulu v řadě. Případem Milana Baroše by se disciplinární komise měla začít zabývat příští týden, první zasedání je nalánováno na čtvrtek.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*

To vyprávěj komu chceš

Reagovat
HOST*Tavo

I kdyby nebyl rasista , tak je idiot!

Tohle totálně podělal a ani se neomluví? Doufam, že padne kosa na kámen.

Reagovat
HOST*merengues

občas je mi z těch černochů fakt smutno, jací jsou to naivní a ubrečení chudáčci, ale Baryka tímto omlouvat nehodlám...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, je fakt, že se lidem neměří stejně. Já nemám nic proti černejm, žlutejm atp, ale nelíbí se mi, že oni člověku můžou nadávat jak chtějí, ale někdo se na ně špatně koukne a už je rasista, xenofób a kdoví co ještě.

A Baroš holt udělal blbost, ostatně jako v létě. Je sám proti sobě a je to jeho problém.

Reagovat
HOST*1860

to je taky muj nazor, a vlastne i tohle Barosovo gesto muze byt vyvetleno stokrat jinak a budou mit vsichni pravdu..

Reagovat
HOST*Klaas

Jestli chcete tak se podívejte na www.klaas-jan-huntelaar.blog.cz.

Reagovat
HOST*

je to debil...ja si myslim, ze ani vlastne nevi co je....jestli je rasista nabo ne...ale ten výrok urcite rasistický byl

Reagovat
smazaný uživatel

máte někdo video ? na youtube ?

Reagovat
HOST*torres
Reagovat
smazaný uživatel

Třeba se mu snažil říct, že by měl používat Old Spice...

Reagovat
HOST*

nejsem a zadny strane, jen nechapu.tenhle citat:"ale neužíval rasistická slova".......tak o cem je tu potom rec?

Reagovat
Shevchenko

rasisticke gesto asi ne?

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

právě že se z toho stalo předvolební politické téma , Francouzi sou fakt , ani už se tak nedivím že jich tolik volí Le Pena

Reagovat
smazaný uživatel

Le Pen je skvělá volba. Nejde o černochy, ale o totálně nepřizpůsobivé muslimy, od kterých už se Francouzi dočkali výtržností, krádeží, znásilnění a dokonce vražd.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

.. chtějí být bráni jako normální, ale při tom se stěžují i na každou maličkost! Mbia to neměl brát jako rasistické gesto, ale pouze jako normální provokaci a s Barošem si to pak jako chlap vyřídit, třeba mu i rozbít hubu ! To by bylo ideální, a nebo zůstat klidný a přejít hulváta Baroše jen tak jakoby nic.. jenomže tak to na světě nechodí...

Reagovat
smazaný uživatel

oni spis nemeli o cem psat v novinach pro ty co uz byli unaveni z prezidentskych voleb

Reagovat
smazaný uživatel

no jo no..kbyby byl bilej tak se tomu kazdy zasmal,ale ze chytil nejakou tu barvu tak uz je z toho pruser

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele