Barcelona uplatnila opci a koupila brazilského záložníka Arthura

09.07.2018, 23:07
Aktuality
Barcelona loni triumfovala ve španělské lize a Copa del Rey a minimálně ke zopakování těchto triumfů má katalánskému klubu pomoci Arthur. Jednadvacetiletý brazilský záložník se do týmu šampiona LaLigy stěhuje z domovského Grêmia...

Barcelona se o fotbalistu zajímala již od podzimu a v březnu dojednala podmínky opce, díky jejíž aktivaci mohla Arthura letos v létě koupit za 31 milionů eur, dalších devět milionů eur pak může do Jižní Ameriky dodatečně poslat díky bonusům. Barcelonu k okamžitému přestupu přiměl fakt, že si jiný záložník Carles Aleña přivodil vážné svalové zranění a mimo hru bude do začátku října.

Arthur přiletěl na Pyrenejský poloostrov v průběhu minulého týdne a následně absolvoval zdravotní prohlídku. S Barcelonou podepsal šestiletý kontrakt, jehož součástí je výstupní klauzule nastavená na 400 milionů eur.

Arthur byl v minulosti objektem zájmu Realu Madrid a k novým spoluhráčům se připojí okamžitě. Problém nakonec nepředstavuje fakt, že španělské kluby mohou mít na soupisce pouze tři hráče ze zemí mimo Evropskou unii - tuto trojici letos na jaře tvořili Paulinho, Yerry Mina a Philippe Coutinho, přičemž prvně jmenovaný včera odešel zpět do čínského Guangzhou FC.

Autor: Tomáš Pavlík / sportskeeda.com

Komentáře (352)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele