Barcelona postrádá lídra typu Puyola, míní Capello

18.04.2016, 20:51
Aktuality
Barcelona v tuhle chvíli ve španělské lize nevyhrála už čtyřikrát v řadě, což se jí nepřihodilo od finiše sezony 2008/09, kdy už měla titul dávno v kapse. Tentokrát je situace odlišná, a oba madridské kluby rázem cítí šanci stát se mistry. Svůj pohled na věc teď nabídl zkušený italský kouč Fabio Capello...

Capello má s barcelonským kolapsem vlastní příjemnou zkušenost. Na jaře 2007 takhle jeho Real Madrid v závěru senzačně dotáhl manko a nakonec slavil titul - i když jen díky lepším vzájemným zápasům.

Katalánci tehdy takovou černou šňůru v žádném bodě neregistrovali, spíše se jim staly osudné dvě nahodilé domácí ztráty s Betisem a Espanyolem ke konci ročníku.

"Tentokrát se comeback ostatních udál velmi rychle. (...) Když jsme to dokázali my, šli jsme potichu krok za krokem, až do posledního kola," přehrává Capello.

"Teď nelze říct, co bude následovat, a stále je možné, že se Barcelona vrátí do správného rytmu, jak fyzicky, tak mentálně," připomíná italský veterán s odkazem na skutečnost, že obhájci pořád drží vedení - ačkoliv Atlético se již stihlo dostat na stejnou úroveň a Real zaostává jen o bod.

"Ale myslím si, že potřebují kapitána typu (Carlese) Puyola, který by je semknul. Jsou situace, kdy se kouč může snažit, jak chce, ale k ničemu to nevede, pokud v kabině nemá po ruce toho pravého lídra," připomíná Capello vliv legendárního stopera, který ukončil kariéru před dvěma lety.

"Když Juventus v této sezoně tápal, Buffon a Chiellini vystoupili do popředí a situace se k lepšímu obrátila," nabízí dále paralelu Capello. Stará Dáma z prvních deseti kol zvládla jenom tři, od té doby nicméně až dosud ztratila všehovšudy dva body a neomylně směřuje za dalším titulem.

Kapitánskou pásku momentálně v Barceloně navléká 31letý Andrés Iniesta, který prožívá nejméně produktivní sezonu od usazení se v základní sestavě. Ve všech soutěžích letos zaznamenal pouze jeden gól a tři asistence.

Iniestův zástupce Lionel Messi zase nedávno vydržel rovnou pět utkání bez vstřelené branky, což značilo jeho druhé nejdelší trápení vůbec. O víkendu pak ani Argentincova 500. trefa v kariéře neodvrátila prohru s Valencií.

Autor: Tomáš Daníček / soccerway.com

Komentáře (188)

Přidat komentář
Darren Fletcher

titul do Madridu, hocikomu

Reagovat
smazaný uživatel

hocikomu nie, jedine Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
pawelFCB

Ale raději Atletiku

Reagovat
nemanja

Reagovat
CubONE

Reagovat
mul

Reagovat
ouninpohja

Přesně. Taky bych ho raději dal Getafe.

Reagovat
smazaný uživatel

Rayo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Puyola jsem v té Barceloně zbožňoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu nemám rád máničky, ale co naplat. Fotbalista to byl dobrý, i lídr.

Reagovat
Ed_Hazard

Takého chlapíka by potreboval hlavne Neymar, Alba a podobné typy. Puyola bol vždy frajer a ukážkový profík V poslednej dobe sa mi zdá, že hráči typu Puyol, Raul, Del Piero Maldini doslova vymierajú..

Reagovat
Harakan

Reagovat
uff

Žiaľ

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

jenom Jágr tady bude vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
Irek

Kez by...o Jardikovi jsem četl super ftip :) :) :) takže : OTEC VEZME MALEHO SYNKA NA HOKEJ CESKE REPRE A PRI VSTUPU HOKEJISTU NA LED POVIDA : TAK SYNATORE, TED UVIDIS NECO, CO UKAZOVAL UZ MUJ DEDECEK MEMU OTCI... MUJ OTEC ME....A TEDTO UKAZU JA TOBE, TADY JE, NAS JARDA JAGR :):):)

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobréé. Jinak jen ať hraje. Však ať trefí více much najednou. Přivydělá si, pokoří další rekordy v NHL, případně vyhraje další Stanley cup z Floridou, stejně ji celkem fandím. A ještě může zkusit vytáhnout Kladno do ligy a vyhrát český titul. Jen by musel trošku zachrastit zlaťáky pro posily a sám ještě hrát v dobré formě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zas povím takový zážitek. Byl jsem minulý rok na Sahaře v Tunisku a co tam nevidím? Berbery v dresu Realu Madrid. Řekl jsem jim, že mu také fandím a jeden týpek takových 14let tam pyskoval na Messiho, jak není gay. Ty pitko, to byla prdelačka, mylel jsem, že se z toho pochčiju. Kdesi v divočině vůbec vědět, co je Primera division, sledovat případně jen ligu mistrů a ještě koumat orientaci hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r3

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

rip

Reagovat
smazaný uživatel

Carrick..

Reagovat
Svatej

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Piqué se snaží bejt lídr, takovej jako Puyol ale není a Barca jen tak někoho, kdo by se mu podobal hned tak nenajde..

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol je nenahraditelný

Reagovat
Irek

naprosto... S puyolem bo BEZ puyola, je velikej rozdil !!! rozdilovej rozdil :) a nikdo ani vzdalene mu neni podobnej

Reagovat
icka

snazi se maximalne na twitteru mi tka prijde

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pique je lidrem zcela bez obav, stejne jako treba Mascherano, nakonec i vcera to bylo nejvic videt, kdyz jsme se topili v nejvetsim bahne za dost dlouhou dobu.

Reagovat
celeb

Iniesta jednoducho nie je kapitansky tip. Jednoznacne by to mal byt Pique, ktory od nas najvacsi bojovnik a vzdy sa derie do predu ked sa nedari. Bol k Puyolovi najblizsie a nieco sa predsa len na neho nalepilo.

To automaticke dedenie kapitanskej pasky na zaklade odsluzenych rokov je absolutna blbost. Kapitan by mal byt osobnost, nemusi to byt najlepsi hrac z timu, ale musi mat prirodzenu autoritu, bojovnost a byt cule do spiku kosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc tomu nerozumím, nejenom že jeho výkony tomu letos třeba neodpovídají, ale on je lídrem ze všech hráčů Barcy možná ze všech nejmíň, minule jsem četl že se po Atléticu snad rozbrečel, kapitán by měl povzbuzovat a uklidňovat jako první, on to dělá přesně naopak a proto ta páska k němu absolutně nesedí..

Reagovat
Xavi

Puyol taky brečel, když se prohrálo 5:1 v Málaze. Nechápu, proč by to měl být problém.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud ho považuješ za správnýho kapitána, tak se potom nediv, že pravděpodobně ztratíte i titul...Iniesta není hráč, kterej by dokázal svým přístupem nebo výkonem (zvlášť letos) ostatní strhnout, je to skvělej hráč s ještě lepší kariérou, nevěřím ale tomu, že o poločase když se prohrává si bere hlavní slovo nebo strhnout mančaft, on není lídrem...

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta není vítězný typ. On je výborný role-player do týmů, které vítězný typy mají. Jeho ohromnou devízou je jeho jistota a nevykolejitelnost. On si prostě to svoje hraje ať vedeme nebo tečeme. Je schopný držet balon v těch nejklíčovějších chvílích ...

... ale kapitán s hlavou šampiona? Ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

určitě je, stejně jako to může bejt třeba Messi (nevim), rozdíl mezi nima a Puyolem je ale znatelnej hlavně ve vůdcovství na hřišti, Puyola zajímala vždycky jen hra, prostě ten jeho zápal chybí no..

Reagovat
smazaný uživatel

Pique by za Barcu na tom place vypustil duši. Strašně jsem si ho oblíbil. V zápase s Valencií byl boží - ve druhý půlce to bylo skoro jen o něm vpředu i vzadu. Škoda, že nedal tu šanci, ale zase - jen to, že se do tý šance dostal, ukazuje, jak moc pro tu výhru chtěl udělat.

Ještě pár let zpět bych si to vůbec nedokázal představit, ale z Piqueho se nový Puyol stát klidně může a možná jím už i je.

Reagovat
valloire

ne

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pique je vudcem naprosto bez debat. Samozrejme je to jiny typ nez Puyol, ktery mel abnormalni respekt k souperi (vsechna cest), Gerard je spis podobny Ramosovi ci Mourinhovi. Uz loni me mrzelo, ze nebyl zarazen mezi kapitany, ackoliv by si to naprosto zaslouzil, navic v kontrastu s ostatnimi, kteri "kapitanuji" pouze fotbalovymi vykony. Navic je mezi cules cim dal oblibenejsi, behem druhyho polocasu Camp Nou vyvolaval nekolikrat i jeho jmeno, coz reflektovalo to, ze byl skoro nejnebezpecnejsim hracem Barcy.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Switchback

Reagovat
Jerichoo

Rešpekt

Reagovat
Tuxedo

Pique sa sice snazi ale vsetci ako by ho mali v prdeli

Reagovat
F.Torres

třeba se inspirují Shakirou

Reagovat
Spalovač šancí

Hm, Shakira ráda anal

Reagovat
smazaný uživatel

koho dneska baví orál nebo anál.......................

Reagovat
smazaný uživatel

zili byli dedek s babkou... dedek oral. babka anal.

Reagovat
prevadec spojitosti

orál

Reagovat
Mercury

Reagovat
Kang & Kodos

Fotbal celkově postrádá takový srdcaře. Dneska jsou dva nejlepší a nejsledovanější hráči daňovej podvodník a nacristickej debílek.

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
checitto

Reagovat
smazaný uživatel

Ale houbelec.... i s Carlesem jsme měli krize, to přijde vždycky, nevím co se z toho jako dělá......... myslíte si někdo, že budeme vyhrávat furt a všechno? Jsme za posledních 10 let toho vyhráli tolik jako nikdo jinej, tak nechápu co se řeší....

Reagovat
celeb

lenze ono zas moc nechyba. Do sanci sa vacsinou vieme dopracovat, neprijde mi, ze nevladzeme, Neymar, Suarez (a z casti i Messi, kde sa pisalo nieco o liekoch proti bolesti ?svalov?) nedosledni, neskoncetrovani s tragickym zakoncenim, lenze ono by stacilo vela krat malo, gol - dva aby sa nakopli a mohlo sa ist dalej. To uz je vsetko v hlavach a na to tu ma byt kapitan a hlavne trener, aby hracov nakopli, ak to nejde inak, tak aj doslovne.

-------

Inak mozno najvacsi problem si skoro nikto nevsimol. Obrovska porcia minut na pleciach Sergi Busquetsa, ktory je srdcom nasej hry. Celu sezonu sme ho vychvalovali, casto najlepsi hrac na ihrisku so standardne stabilnymi supervykonmi, ktore sme zacali postradat v poslednej dobe. A kedze ziadne velke chybe neprodukoval, tak to ani nebolo vidiet. Akurat ta lahkost a genialita nahravok odisla, a prave tu moze byt dosledkom unava. Minulu sezonu sa snazil Lucho zapajat Mascherana do zalohy na DM, a aj ked to ziadna slava nebola, Sergio mal dostatok oddychu. V tejto sezone hral Busq zapas co zapas (az na par vynimiek, kedy ho nahradil SR. Mascherana si v tejto sezone na DM nepamatam.

Ak Lucho s Mascheranom na DM nerata, tak by mal zacat uvazovat, co s nim spravi, lebo top lavy stoper z neho nikdy nebude. Stale a stale robi hrozne pozicne chyby, zbytocne zdvojuje/ztrojuje hracov na kridlach a pravidelne chyba vedla Piqueho. Takisto jeho riskantne nabehy nohami napred do unikajucich protihracov okolo stredovej ciary. Ked mu to vyjde, tak je hrdina a vsetci ho ospevuju, lenze kolkokrat sa len zvezie a super ide do precislenia. Hlavnou devizou Mascherana bola jeho univerzalnost. Lenze pokial uz na DM hra len v repre, tak je problem. Ale toto sa taha uz asi 5 rokov, ked ho Pep postavil z nudze na stopera a nikto nebol schopny zabezpecit za tie roky kvalitne nahradu.

Jeremy ako-tak minula sezona, tato katastrofalna, Vermaelen - tragedia, pokracuje v liecebnej turistike, jeho minutaz je absolutne katastrofalna ( a tym uz zial aj zapasova prax, fyzicka, atd). S Bartrom uz nastastie nikto nepocita, takze ten sa sam odpisal - cize okrem Piqueho nemame kvalitneho stopera.

Mascherano je sympatak, srdciar, bojovnik, jeden z najlepsich hracov poslednych MS (na pozicii DM) ... ale nie je to kvalitny stoper. Tento fakt sa stale a stale prehliada, kvoli jeho ostatnych kvalitam. On ako nahradny stoper je super, ale nie ako stoper do zakladu.

Inak minuly rok boli nejake problemy medzi Maschom a Luchom, kde si zevraj Masch ziadal urcity pocet minut v zalohe (a aj ich dostal). Teraz neviem, ci uz prestal chciet hrat v zalohe, alebo sa diat nieco ine.

Co potrebujeme do dalsieho roka: Alternativu k Albovi, 1 mladik na 2 posty vlavo (zaloha/utok) - najlepsie Draxler. 1 stabilny osveceny hrot, ktoremu nebude vadit mensia minutaz za pripadne trofeje, nieco na styl Aduriz (na sklonku kariery) ... a hlavne KONECNE TOP LAVY STOPER.

Reagovat
smazaný uživatel

Bartomeu hlavně utrácí penízky na své trio...proč nechaly odejít Bellerína?....Sancheze?....Pedra?....a ted i odchovanec mládeže Bartra?...raděj tam bude hrát 31 letý Matheyu - nebo jak se jmenuje - Barca ptřebuje mít 26 člený A tým....tohle herní vytížení jaké dostávají Neymar,Messi,Suaréz,Iniesta atd...je moc...aby neskončily s kariérou jako Owen...Když si přečtete soupisku Barcelony,kolik hráčů se pravidelně střída?...proč Enrique v některích zápasech La ligy vůbec nestřídal za celých 90 minut?...jeho odpověd - nemáme dostatečný hráče,abychom produkovaly stejný tlak jak to bylo třeba prvních 60 minut...dá se to všechno dohledat na Live sportu...podle mně má Barca extrémní sílu v útoku,záloha taky dobrý,ale obrana po odchodu Puyola,už není tak pevná...měly by se přes léto poohlížet po obráncích,Albovy přivést konkurenci,to samé u Piquého a co pravá strana?Alvés,nebo Vidal?....seděl by mě tam Bellerín...Jsem zvědav na letní přestupy

...

Reagovat
celeb

Bellerin, Draxler, Marquinhos, Aduriz

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nepostrádáme, čímž nechci samozřejmě snižovat kvality Puyola. Celou loňskou sezónu i tuto jsme byli fenomenální. Jen přišla krize, což se stane každému. Pique a Masche jsou skvělí stopeři. I zbytek naší sestavy je TOP. Možná Alvese bych už vyměnil, jinak je to jen o horší formě některých hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že jsi měl ve stejnou dobu, stejnou myšlenku.....

Reagovat
smazaný uživatel

příště abysme se domluvili, kdo přidá příspěvek

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu víc takovej příspěvků, aby se taky ukázalo, že barce nefandí jen gloryhunteři

Reagovat
valloire

fandí

Reagovat
jaris7

jj, řekl realista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou zase řeči. Minulou sezónu vyhráli s přehledem ligu i LM, teď tři zápasy nedají a už postrádají lídra ...barcelonu nemusím, ale ty řeči :D

Reagovat
smazaný uživatel

barce hlavne chybi zalozni varianta k tomu jejimu 4-3-3. jasne kdyz je v plny palbe tak neni vo cem ale v pripade urcitejch absenci plus taktik vuci ruznejm souperum by se to melo modifikovat napriklad na 4 nebo 5 clenou zalohu protoze co sem posledni dobou videl je totalni pruchodak kde poctive brani akorat mascerano a busquets. leader jako bejvaval puyol ji nepochybne taky schazi ale to se tak da ric vo vic klubech. stejne nikdy nepochopim ten odchod guardioly. s nim na lavicce by barcelona nemela absolutni konkurenci a neymara by si taky srovnal. a jeste jedna vec- misto kvalitniho stredopolare napr. pogba verratti pripadne david silva prisel levej zaloznik carda turban kerej nema na top fotbal. v zime sem vo nem mluvil ze to bude vobrovsky zklamani a kazdej se smal ze potrebuje cas se rozehrat. velkou picu- tak jak hraje ted je jeho strop. barcelona bude muset v lete privezt kvalitniho CM a nejen toho...

Reagovat
Kang & Kodos

Bude scan tabulky?

Reagovat
vladis271

Puyol pôsobil ako lev. Aj s tou hrivou pripomínal kráľa džungle. Neohrozený a hrozivý.

Pique sa môže snažiť ako chce ale pôsobí ako také malé roztomilé šteniatko. A tie hecovačky na twitteri sú skôr detinské.

Reagovat
CubONE

A ten twitter je vyslovene hrozny, aj tak sa mu to vzdy vracia.

Reagovat
vladis271

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
madridcan
Reagovat
Counter

Když vyhráli treble, žádný lídr nechyběl. Když neprohráli 39 zápasů v řadě, taky žádný lídr nechyběl.

Pak přijde po mimořádně dlouhé době krize a je to kvůli absenci lídra. #TakUrčitě

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá poznámka

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Mateo16

v Reale detto . Ancelotti urobil rekord nezlvadol koniec sezony a hned Florentino potreboval novy impulz . Dokonca hral so zalohou James - Kroos - Isco bez niakeho DM po ktorom sa tu tak debilno vola .

Tu je znacny rozdiel FCB oni si ten kader cely nerozbiju , nevyhodia si milovaneho trenera maju svoju hernu tvar , svoju koncepciu a vzdy budu o krok vpred .

Reagovat
smazaný uživatel

DM sme nemali a vyhrali sme trofej? zase zvasty

Reagovat
Mateo16

Pretoze DM je to co sme minuly rok potrebovali . Tebe cela myslienka utiekla .

Reagovat
smazaný uživatel

nie lebo ty si debil ktory tu omiela ze DM nepotrebujeme a ked ho konecne mame a mame vysledky tak to omielas znova. skoda reci

Reagovat
F.Torres

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdil nemit lidra kdyz se dari a mit lidra kdyz se nedari.#Barcelona poslednich tydnu

Reagovat
Counter

Klubům jako Barcelona nebo Real se daří skoro furt, přičemž jako krize se bere skoro každá jednotlivá prohra. Teď jim prostě pár zápasů nevyšlo, ale v kontextu sezony to nemusí znamenat vůbec nic kromě potvrzení pravidla, že obhájit LM se nikdy nikomu nepodaří :-)

Reagovat
smazaný uživatel

článek sešroubovaný z hovna

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

přečti si to znova

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
DelPiero137

Ked sa dari ide kvazi samo. Lidri su prave potreba ked sa nedari .

Reagovat
Al Capone

Na ten druhy Capelluv titul nikdy nezapomenu. Otaceni zapasu v poslednich minutach v cele se soubojem s Espanyolem a hlavne na predposledni kolo...to byl infarktovy zaver a neskutecne vydreny titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre hovori, ide na nich to, ze nedokazu nahradit tieto kedysi velke opory. Puyol, za Xaviho nemaju optimalnu nahradu, zenit ide na Iniestu, Mascherano, Alves, Pique, Suarez, Messi, vsetko hraci pred alebo okolo 30-tky. Za Puyola a Xaviho nahradu nenasli a pochybujem zeby tolkych skvelých hracov dokazali uplne nahradit

Reagovat
kvido17

Hlavne barca mela posledni dekadu tak neskutecne silnou generaci, ze to tu dlohou dobu neuvidime. Vzdy kdyz neco velkyho vyhravali, tak meli v sestave nekoho o 3 parniky lepsiho nez ostatni hraci (ti vsak taky patrili k svetove spicce). Pred deseti lety to byl Dinho. Pak prisel Pepek, naprosto klicovy zlom a jeho odchodem slo vsechno do pici. Uvazujme - jak na tom barca bude za 5 let ? Vezmu to odzadu - Bravo, ted uz ma 33, jeste tak 4 mozna 5 top sezon zajebe. Ale kdo misto nej ? Terstegen ktery chce (naprosto pochopitelne) vic hrat je pravdepodobne na odchodu, vic nez dalsi 1 sezonu na lavce neda (pokud se Bravo nezrani). Alves - ten kluk me doca prekvapuje, jak v 32 letech lita na lajne jak blazen, sprint sem sprint tam, 12 km na zapas jak sefko. Nahrada - Vidal, na spanelskou ligu bohate staci, rychlej, jezdec, spis krajni utocnik nez obrance, za Alvese idealni nahrada, ale Alves dle meho umi lip dozadu. Stoperi - Pique/Masche, k Piquemu se radsi moc vyjadrovat nebudu, jsem madridista, ale respektuji ho. Oba uz jsou kolem 30 (Masche myslim ze uz pres 30) a kdo tam ne za ne ? Bartra, kterej na to nema ? Mathieu, kterej je s prominutim uplne v pici? Alba - kvalitni levej bek, relativne mladej, jeste zopar sezon odkope, ale adekvatni nahrada za nej neni v aktualnim kadru barcy. Samozrejme, Adriano si tam svoje odkope a proti souperum ze spodni poloviny tabulky bych ho tam bez obav davak kazdej zapas. Zaloha - Andres, Busquets, Raketak - kdo je v momentanim kadru nahradi ? Chudak Roberto, kterym se zalepujou diry v sestave ? Turan, kterej na barcu nema ? A utok - MSN..tam je to snad skoda slov. Az na Neymara, tak maj vsichni pred sebou max 3-4 sezony na top urovni, pak uz to pujde jen dolu. A taky by se barce hodil trener kterej by Neymara a Albu trochu srovnal do late.

Reagovat
smazaný uživatel

Mascherano Top defenzivny hrac, Alves Top pravy bek, Iniesta jeden z najlepsich tvorcov svojej generacie, Suarez jeden z najlepsich zakoncovatelov svojej generacie, Messi jeden z najlepsich hracov vsetkych cias. Uvidíme co bude neskor ale uz teraz je na trhu malo podobných hracov ako tito

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

sledoval sem par zapasu teto udajne nejlepsi ligy sveta :D shrnuti: banda nagelovanejch potetovanejch ciganu, predhanejici se vtom kdo umi lip spadnout, lip simulovat atd, neustaly valeni breceni a podobne.. pro spanelskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

ze zvratku si vzesel a ve zvratky se vobratis amen.

Reagovat
smazaný uživatel

Panamske dokumenty...v tom je to uz sa len boja ci na nich nepride tak su v krci kvoli peniazom a base a nie, ze maju futbalovu krizu ci podobne keci messi, mascherano a kto vie este kto dalsi neplatici dani ani spat nemozu podla mna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

Spomenme si ake bolo AC Milan v case svojich legiend...Maldini, Seedorf, Pirlo, Kaka, Nesta, Inzaghi atd., vsetko to poodchadzalo a ten team ich nedokazal nahradit. Boli to kedysi spickovi haci na svojich postoch, podobne ma teraz Barca. Ti hraci budu mat zenit, budu koncit, som zvedavy

Reagovat
alcantara

Tyvole, este kolkokrat to napises?

Reagovat
smazaný uživatel

nespomenul som priklad AC Milana

Reagovat
Mateo16

To uz fakt neni mozne . AC malo financne problemy . Hrozi to FCB ktora ma o 30 mega +- mensi rocny rozpocet ako RM ?

Reagovat
smazaný uživatel

kedy malo AC vyrazne financne problemy? vies kto ich vôbec vediet ty amater? to je neskutocne co tu placas za nezmysly kazdu diskusiu. zase si nepochopil podstatu?

Reagovat
CubONE

Vyrazne financne problemy asi poslednych 5-6 rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nevrav, precitaj si koniec clanku. 10 najbohatsi klub http://www.financnytrh.com/je-futbalovy-gigant-ac-milano-na-predaj/zaujimavosti15832

Reagovat
smazaný uživatel

Generacia kedysi Liverpoolu, Inter Milano, Dortmund, Parma, St. Ettiene, ajax atd. ktori upadli po odchode hracov, aj ti vsetci mali vyrazne financne problemy? prosim ta nereaguj sem

Reagovat
torcida

ruku na srdce. fakt tomu veríš, že barcelona môže takto dopadnúť?

Reagovat
SIRBRANIKE

Je to debil, nereagujte na neho.

Reagovat
smazaný uživatel

jj fanusik Barcelony, argumenty sa tazko pocuvaju

Reagovat
Diego2

Liverpool upadl diky spatnym nakupum. Penez jako zelez a koupili Anglicke drevaky. Inter doplatil na to ze vypadl z poharu a taky tam nejsou finance tak silne jako v Barcelone. Dortmund, Parma, ST Etienne , Ajax srovnavat s Barcelonou?

Samozrejme ze to bude tezke ty hrace nahradit ale finance jsou a Barcelona je ohromna znacka a ma na prestupovem trhu urcite vetsi silu nez tebou vypsane kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi úplně vymazaný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Magic player

Ty musis mit v hlave peklo.

Reagovat
patas92

Pokud peklo = nasráno, tak pak jo

Reagovat
Magic player

Dokud tu jen hazel po kazdem kole sestavy a doporucoval prestupy (v souctu pod 250 mega nesel ), tak to byla sranda, ale ted uz je fakt otravny.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

na argumenty sa tazko odpoveda vid spomenute kluby. kto tu pise o tom, ze Barca vyrazne upadne? ide o tom, ze nebudu tak silni ako teraz

Reagovat
smazaný uživatel

vy ste uplne nechapavi, ide o to, ze klub aj ked je bohaty tak penazi moze mat kolko chce ked nedokaze plnohodnotne nahradit priklad 4 spickovych hracov na tych postoch. a preco to nedokaze?

staci, ze taky hrac hra v dalsom klube kde ma zmluvu, staci, ze ked kupia dalsieho, ten im tam nesadne atd.

Neverim, ze dokazu poskladat o par rokov velmi podobny team ako je tento, to by museli byt pre nich na trhu hraci kvalitou podobni Messimu, Suarezovi, Iniestovi atd.

deticky, hadajte sa

Reagovat
Shevchenko

Iniesta

Reagovat
Magic player

Reagovat
Shevchenko

Tak jako 1 gól a 3 asistence je brutálně málo

Reagovat
Magic player

Ale vzdyt on nikdy nebyl moc produktivni...

Reagovat
Kokesh

Nepotrebuje. Lidr a clovek, ktery ma bezmezny uznani ve svem tymu, i od protihracu ci rivalu, to je v dnesni dobe rarita, kterou spise zname z davnych casu minulych. Barca musi hledat nove moznosti a stopro, jak psal Hristo, pro ne Pique lidr je. Ale ten kluk, se celkovym zhodnocenim, Puyolovi zdaleka ani nepriblizuje.

Doted mam v pameti, jak pri Clasicu hodil nekdo po Piquem zapalovac, a ten uz ho pomale chtel jit ukazovat sudimu, kdezto Puyol mu ho vytrhl z ruky a zahodil za caru...hralo se dal bez preruseni.

Pro me je Puyol naprosta topka, kterou se od nas priblizil snad jen Hierro, nikdo jiny.

Reagovat
Magic player

Pyuol je frajer.

Reagovat
Billy McClane

A Pique je chudak.

Reagovat
Harakan

A ty pičus Jednoduchý co?

Reagovat
JM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Puyola by postrádal každý tým.

Jako menší sem si kvůli němu nechal narůstat dlouhé vlasy.

Reagovat
Mercury

Pravdou je, že s odchodem Puyola a Xaviho odešla z Barcelony nejenom top kvalita, ale hlavně velký kus srdce a klubismu. Carles je můj nejoblíbenější hráč a je to přesně ten typ, kterého by momentálně bylo potřeba - jakkoliv třeba jen v kabině (že Neymare). Ti hráči samozřejmě nemusí hrát zákonitě lépe nebo hůře, loni se treble uhrál i tak, ale mám za to - a v tomto s Capellem souhlasím - že právě v okamžicích, kdy se nedaří, tohle hodně pomáhá. Loni tam ještě byl jako tmel kabiny Xavi - byť už v roli náhradníka. Piqué se sice jako lídr profilovat chce a taky jím do jisté míry je, ale to co pro Barcu představoval Puyol je opravdu těžko nahraditelné.

Se slzou v oku vzpomínám na Pepkovu obranu v plné síle. Škoda, že nelze vidět kombinaci obou týmů, na papíře vypadá skoro nepřemožitelně.

Bravo/VV - Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar

Reagovat
smazaný uživatel

Na střídačce Milito + Marquéz

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nahrazovat takovýhle legendy je strašně těžký a nevděčný, ale Pique to dává dobře. Xaviho osobnostně nahradit nemáme kým. Ale stejně by na tom byly všechny ostatní týmy. Prostě takovýhle hráči se rodí párkrát za generaci.

Reagovat
CHONG

Tak někoho naučte pár frází o strachu o život, kvalitě trávníku, špatných rozhodnutích sudích a procentuálním držení míče a máte to v suchu.

Reagovat
Mercury

Xavi predstavoval daleko vic nez par kontroverznich vyroku. Ale rozumim, ze s tvym povrchnim videnim sveta to asi nejsi schopen vnimat.

Reagovat
smazaný uživatel

proč na něj vůbec reaguješ? Nech ho - on se umlátí sám.

Reagovat
MadMrJacky

Zkusíme to uhrát na to, že jsme krásní, bohatí a úspěšní a proto nás nikdo nemá rád

Reagovat
CHONG

Pravdivý byť narcistický výrok je pořád lepší než ufňukané výmluvy

Reagovat
Mercury

Ty jsi ten stoupenec Trumpa, že?

Reagovat
CHONG

Stoupenec je trochu silné slovo, spíš mě baví provokovat lidi s tím, že Donald bude příštím prezidentem USA, protože z toho má spousta lidí černo před očima, no a mezi námi horší než Hillary stejně být nemůže, takže mu celkem fandím.

Reagovat
patas92

ba dum tss

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Neymar by Puyolův režim asi nepřežil

Reagovat
valloire

Čtu tu, že nepotřebuje lídra typu Puyola.. Obecně ... jasně, že každej tým ho potřebuje. Nepotřebuje, když se daří. Jenže když je krize, ať už herní nebo vztahová, je někdo podobnej hodně zapotřebí. Loni to dokázal Xavi, ať už plácá na tiskovce co chce, ale dokázal. Dal jim dohromady Enriqueho s hvězdama a to je nastartovalo. Žádnej trojzubec, i když bez toho by to nešlo, žádnej geniální Lucho, ale Xavi. O Puyolovi se nemá cenu bavit, ten jim to držel celý roky. Takže lídra potřebuješ. Pique nebo Messi těžko. Možná Iniesta. Ale problémy Barcelony - naše radost.

Reagovat
Diego2

Skoda ze si to zakoncil tim koncem jinak

Reagovat
valloire

tak co bys čekal od madridisty?

Reagovat
Diego2

No uz jsem se lekl ze konecne prispevek na urovni tveho veku ale nechal sis tam pojistku

Reagovat
valloire

pojistka je důležitá, dává ti možnost manévrovat

Reagovat
smazaný uživatel

*debila

Reagovat
valloire

Tvou úroveň, jakkoliv se snažíš tu bejt za vzdělanýho intelektuála, prozradí přesně tohle. Jednou z toho vyrosteš.

Reagovat
smazaný uživatel

To je to. Nemusíš se o nic snažit, když jim jsi.

Teď už jen počkat na to, až ty vyrosteš z těch svých kravin.

Reagovat
valloire

Milej Bola, ani bych proti tobě nic neměl, kdyby ses nezačal do mě navážet. Jedna z mých životních zásad, ke kterým jsem došel postupně, že je dobrý se chovat k jinýmu, jak se chová on k tobě. A neustoupit, i když je to někdy těžký. Což není teda tvůj případ, tam je to lehký. Ale zase, záleží na tobě. Jinak vzdělanej intelektuál sice pojmenuje věci jak jsou, teda jestli na to má koule, ale ne zas tak křečovitě. A kromě toho, vzdělanej intelektuál , to je vlastně nadávka. Značí člověka, jenž je v praxi celkem mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji za poučení. Profesoři nás vždy učili, že máme naslouchat hlavně těm, co točí na koupalištích zmrzlinu.

A já vím, že jsi už trochu starý, paměť selhává a historii máš trochu zkreslenou, ale začal sis ty No nic, napiš mi ještě něco. Já jdu pracovat. Nám nevzdělaným, vyučeným v pochybných oborech stačí pracovat tři čtyři hodinky denně a jdu si to pro dnešek odbít.

Reagovat
valloire

Jo, neziskovka.

Reagovat
smazaný uživatel

navrhujem aby sa na eurofotbal registrovali ludia az po preukazani oskenovaneho obcianskeho preukazu adminovi. potom si clovek rychlo rozmysli koho bude verejne nazyvat fasisticky klub a pod., ked maju jeho udaje. tiez by to mali byt ludia nad 18 rokov. citat tieto primitivizmy, decke nazory, amaterov co sa hraju na odbornikov pritom o futbale vedia h...o je tu niekolko

Reagovat
MadMrJacky

Úplně stačilo, kdyby jsi vypadl ty

Reagovat
smazaný uživatel

to som rad. logicke od fandu Barcy a zopar fandov Realu na jednu sezonu alebo 13 rocnych odbornikov na futbal

Reagovat
MadMrJacky

A to začarovaný DM co odebírá loptu nápodobně

Reagovat
smazaný uživatel

jasneee videli sme v poslednom Classicu takito pracanti su totiz pre "odbornikov" typu Mateo16 a pod. deti nepotrebni

Reagovat
MadMrJacky

Co máš pořád s těma pracantama? Makáš někde za linkou nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

to, ze ty a par deti nepochopi naco su uzitocni bojovni hraci typu Makelele, Vieira, De Rossi, Vidal, J. Martinez, Casemiro atd. to mi je jedno. hlavne, ze to pochopili spickovi manageri

Reagovat
smazaný uživatel

dajme do zostavy rovno 11 sa lesknúcich utocnikov hrajúcich v reklame

Reagovat
smazaný uživatel

A co když budou hrát v reklamě na DM?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diego2

A ty si teda pravy odbornik co by sem patril i po oskenovani obcanskeho ?

Reagovat
smazaný uživatel

To se ti to machruje, když ti brácha slíbil, že ti půjčí svou!

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Co to zase je

Reagovat
technecium

OK, měním, názor, Roberos není Valloire, ale tenhle týpek. Diskuze s obouma je stejná jako přirážet do zdi.

Reagovat
valloire

což může býti občas vítaná změna

Reagovat
fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele