Barcelona dokončila příchod Traorého z Wolverhamptonu

29.01.2022, 20:16
Aktuality
Adama Traore (© AFP)
Návrat svého odchovance dokončila v těžkých časech Barcelona. Její útočné možnosti rozšíří Adama Traoré, který bude v Katalánsku do konce sezony hostovat s následnou nepovinnou opcí ve výši 29 milionů liber.

Španělský křídelník tento týden přistál ve své zemi a v pátek se podrobil zdravotní prohlídce, dnes večer pak byl jeho přestup zpečetěn. Blaugranas tak v souboji o šestadvacetiletého hráče Wolves uspěli na úkor Tottenhamu.

Traoré přitom v Barceloně působil od svých osmi let, nicméně v prvním týmu neodehrál za dvě sezony ani sto minut a rozhodnul se tak pro přesun na ostrovy. V Aston Ville se mu příliš nedařilo, podstatně úspěšnější už bylo jeho angažmá v Middlesbrough.

A to natolik, že si jej v roce 2018 vyhlédl tehdejší nováček Premier League Wolverhampton. První sezona v barvách Vlků ještě úplně zářná nebyla, v té další ovšem naplno ukázal své dovednosti a pomohl týmu ke kvalifikaci do evropských pohárů. Celkově za Wolves nasbíral jedenáct branek a osmnáct asistencí za tři a půl sezony.

Pro katalánský celek se jedná už o druhou velkou posilu z anglické ligy v tomto přestupovém okně. Hned na jeho začátku přivedl za 55 milionů eur útočníka Manchesteru City Ferrána Torrese.

Autor: Martin Vejdělek / skysports.com

Komentáře (921)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele