BARCA UŽ JE DRUHÁ

17.05.2004, 01:34
Aktuality
Barca vyhrála doma nad Santanderem Ronaldinhovou proměněnou penaltou a dostala se před Real Madrid na druhé místo tabulky. Se svou fotbalovou kariérou se v dresu domácích pravděpodobně loučil Luis Enrique a dostal od kouče Rijkaarda důvěru v základní sestavě po boku Ronaldinha a Savioly.

Luis Enrique začínal s velkým fotbalem v Gijonu, nějaký čas hrál v Realu Madrid, ale nejvíce let strávil v Barceloně. Mezi spoluhráči je pro svou kamarádskou povahu oblíben, když byl ve druhé půli střídán, loučil se jednotlivě se svými spoluhráči a od publika se mu dostalo "standing ovations"! Získal tři ligové tituly, dlouhá léta patřil do španělské reprezentace, ale nikdy s ní nedosáhl větších úspěchů.

Zápas otevřel střelou do zdi z trestného kopu Ronaldinho. Do první šance hostí se po Davidsově chybě dostal Javi Guerrero, ale tísněn Puyolem střílel nad. Po čtvrthodině se ale už měnilo skóre. Ronaldinho dostihl u rohového praporku už téměř ztracený míč, elegantně obešel Moru a když se protahoval do vápna kolem Cristiana Alvareze, byl faulován. Ačkoliv ke kontaktu Alvarezovi nohy s Ronaldinhovou došlo ještě těsně před pokutovým územím, sudí nařídil penaltu. Tu sám Ronaldinho s přehledem proměnil.

Hosté odpověděli Juanmovou hlavičkou mimo tyče, ale to bylo na dlouho vše. Hru ovládali domácí v čele s Ronaldinhem. Do šance řítícímu se Saviolovi ukopli míč obránci, následná Bronckhorstova střela šla vedle. Nepřesně střílel i po samostatném průniku Ronaldinho, stejně jako Reiziger po Xaviho centru. Ve vápně kouzlil Ronaldinho, ale jeho střelu k tyči rukou vytáhl gólman Aouate. Nadějný brejk hostí zkazil tím, že nepřihrál a vystřelil vysoko nad, Jonathan, nepřesně zakončoval po přihrávce od Javiho Guerrera i Cristian Alvarez.

Ještě do poločasu dvakrát nebezpečně centroval Ronaldinho, nejprve hlavičkoval Saviola vedle, poté trefil Luis Enrique tyč.

I do druhé půle vstoupila Barca lépe, pokus Savioly nadvakrát likvidoval Aouate. Na chytrý Ronaldinhův oblouček si naběhl Luis Enrique, ale šanci mu včasným vyběhnutím gólman Santanderu překazil. Na druhé straně mohl hlavou vyrovnat střídající Silva Anderson, ale zamířil těsně vedle.

Po dvou žlutých kartách za ostré obranné zákroky byl vyloučen domácí Puyol, ale hostům chyběla přesnější finální přihrávka k tomu, aby se dostali do dalších šancí. Zvýšit vedení Barcy mohl Reiziger, ale ani jeho střela se mezi tyče nevešla.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (8)

Přidat komentář
antimadrista

Tu penaltu si měl kopnout právě on- Luis Enrique. Ronaldinho se ho ale zeptal, jestli do toho půjde, ale on, že ne. Nikdy na tebe nezapomenem! Visca el Luis Enrique!

Reagovat
smazaný uživatel

Muchas gracia para todo,Lucho!!!!!!!!!

Reagovat
exmafie

Hadráři...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, a že přišel z Realu je v pořádku, co? Ono to prý bylo takhle: L.Enrique chtěl v Realu zvýšit plat, leč vedení mu řeklo, že s tím má jít do prdele, no a tak šel do Barcelony

Reagovat
antimadrista

Nebylo to takhle náhodou s Figem? Já bych řekl, že jo!

Reagovat
smazaný uživatel

A co?

Reagovat
HOST*yarda

A nic. Tak slez.

Reagovat
smazaný uživatel

Lucho ztrávil v dresu Realu jen krátkou dobu. Navíc tam nebyl jeden z nejlepších. Odešel k nám. Je to něco jiného než Figo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele