Barák: Přestup do Neapole byl takřka hotový. Nepostup na Euro by byl průšvih

17.11.2023, 09:45
Rozhovory
Antonín Barák (© AFP)

Málokterému českému fotbalistovi se v posledních týdnech a měsících dostávalo takové mediální pozornosti jako Antonínu Barákovi (28). Záložník italské Fiorentiny vypadl v průběhu roku z nominací národního týmu a na veřejnosti se řešil jeho vztah s koučem Jaroslavem Šilhavým (62), ke kterému se vyjadřoval i sám Barák na setkání s novináři minulý týden.

O situaci v českém fotbale

"Všichni očekávají, že se na Euro postoupí. Kdyby se to nepovedlo, tak by to znamenalo obrovský úpadek českého fotbalu a jenom by to demonstrovalo fakt, že to asi není úplně v pohodě. Nepostup by byl průšvih i pro svazovou kasu, protože český fotbal ty peníze potřebuje. Sám to vím z národního týmu, že se snaží šetřit na hodně věcech a situace zkrátka není kdovíjaká."

O reakcích na setkání s novináři

"Důležití lidé, kvůli kterým jsem to udělal, to vnímají stejně jako já a tímhle to pro mě celé skončilo. Už se o tom nechci bavit, všechno, co jsem chtěl, jsem řekl tam. Nikdo z realizačního týmu ani trenér Šilhavý mě už poté nekontaktoval, alespoň ne osobně."

O neuskutečněném přestupu do Neapole

"Po sezoně 2021/2022 to bylo velmi blízko, prakticky už to bylo hotové. Bohužel se ale nakonec vše zkomplikovalo, nestihlo se to uzavřít během června a Neapol otálela s prodejem Fabiána Ruize, místo kterého jsem měl přijít já. Nakonec Neapol dostala nabídku přivést skoro zadarmo záložníka Ndombélého z Tottenhamu. V tu chvíli jsem byl hrozně naštvaný, ale s odstupem času se jim vůbec nedivím, že šli touhle cestou."

O angažmá ve Fiorentině

"Mám rád kluby, které mají bohatou historii. Přestup do Fiorentiny byl zatím největší skok - co se týče infrastruktury, zázemí, kvality kádru, fanouškovské základny i finančních podmínek. Velmi dobře to tady na mě zapůsobilo a jsem moc rád, že jsem ten krok udělal."

O postupovém gólu v semifinále Konferenční ligy

"Gól v prodloužení byla nejhezčí chvíle v dresu Fiorentiny a vedle debutu v reprezentaci a postupu přes Nizozemsko do čtvrtfinále Eura jeden z mých největších fotbalových zážitků kariéry. U fanoušků jsem získal přezdívku ‘člověk z Basileje’, takže jsem se tím spoustě lidem vryl do paměti."

O návratu Jakuba Jankta do Itálie

"Cagliari na Sardinii je strašně zajímavá destinace. Vzal si ho tam trenér Claudio Ranieri, který ho zná ze Sampdorie, což je velmi důležité. Věří mu, staví ho pravidelně a je úplně jedno, co má Kuba v poslední době za sebou. Ranieri se za něj zkrátka postavil a to hráči strašně pomůže. Přál bych jim, aby se zachránili, ale budou to mít hrozně těžké. Já jim upřímně moc nevěřím."

Autor: Livesport.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
oli9

Škoda že není článek

Reagovat
Kiss Me Polka!

dokonce jsem už byl mentálně nastavený na čtení

Reagovat
Sosi

Reagovat
guzman

Reagovat
Hasan Šáš

BAN

Reagovat
Pablos

Málo, ať ho smažou

Reagovat
Hasan Šáš

BAN na deset let je v jeho případě v podstatě smazání.

Reagovat
ian.rush

Skoda clanku, podcast nepoustim.

Reagovat
LeonardoUžoa

Nechtělo se k United.

Reagovat
Modi6

Bez pokračování je ten článek k ničemu.

Reagovat
Salfovic

Jako v ManU? Strašná představa.

Reagovat
10

https://youtu.be/7qSyDOSAxGg?si=uTCEC2wnGmTcZ0KQ&t=271

Yildiz v 18 letech první gól za repre Turecka. V Berlíně v jeho rodné zemi, před domácím publikem Turecka, s oslavama taky dilema neměl.

Reagovat
ACSeRw!n

to lip trefit asi neslo

Reagovat
I*M

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele