Ballesteros si užívá působení v Levante, na konec zatím nemyslí

11.11.2012, 14:18
Aktuality
I v hodně pokročilém věku se dá hrát fotbal na té nejvyšší úrovni a důkazem toho je například Sergio Ballesteros. Kapitánovi Levante je už 37 let, přesto je hodně důležitou součástí svého klubu a platit by to mělo ještě minimálně rok a půl...

"Musíte se starat a udržovat si nadšení pro to, co děláte. Všichni chceme hrát co nejdéle to bude možné, ale tento klub vám nabízí i speciální podmínky. Všichni jsme nohama na zemi, fotbal nás baví a s úsměvy na tvářích chodíme už na tréninky. Rovněž atmosféra je dobrá, naše manželky spolu pravidelně chodí na oběd a i to je něco, co chcete, aby trvalo co nejdéle," popisuje Ballesteros.

Už 37letý obránce dříve hrával za Rayo, Villarreal a Mallorcu, barvy Levante pak znovu hájí od léta roku 2008 a působení v tomto klubu by si měl prodloužit. Kontrakt sice má jenom do konce sezony, smlouva ale bude automaticky prodloužena ve chvíli, kdy nastoupí ke svému 25 zápasu letošního ročníku.

"Pochopil jsem, že více může znamenat i méně. Co se týče data ukončení kariéry, tak budu hodně upřímný, nechci se pak nějak trápit. Rozhodnu se ve chvíli, kdy nastane ten správný moment, ale pěkně v tichu, nebudeme z toho dělat žádné haló. A nebudu čekat na někoho, aby mi řekl, že už mám fotbalu nechat," říká Ballesteros.

Levante často sází na postarší hráče, kteří nemají příliš vysoké platy, i s takovou politikou se ale dá hrát velký fotbal a důkazem toho jsou poslední dvě sezony. Loni měl valencijský celek skvělý start do sezony a v její čtvrtině se mu na záda dívaly i Real Madrid a Barcelona. Ani letos pak Levante nezačalo špatně, zatím je šesté a soupeře ničí především vynikající defenzívou - v posledních sedmi soutěžních duelech inkasovalo jenom jednou.

"To je znakem naší hry. Začátek sezony byl těžký, soupeři nám dávali spoustu gólů z prostoru mimo pokutové území a proti nám bylo nařízeno několik penalt... Na to jsme nebyli zvyklí. Teď máme i trochu štěstí, které jsme v úvodu postrádali. Porážka 0:4 od Osasuny byla signálem, že něco není v pořádku a je třeba cosi změnit. Začali jsme na tom pracovat a zlomovým bodem byla výhra nad Valencií," myslí si.

Ballesteros zjevem nepřipomíná fotbalistu a už vůbec ne někoho, kdo by měl i v tomto věku hrát na takové úrovni. Jeho postava je často terčem vtípků. "Vím, jaký jsem. Chápu, že postava může někdy klamat, ale důležité je dělat to, na co se cítíte a ve všech klubech, v nichž jsem působil, jsem si získal fanoušky na svou stranu. Už nejsem nejrychlejší, rychlost s postupem času ztrácíte a bez ní pak vlastně i riskujete. O to více se snažím číst hru," prohlašuje ke svému stylu hry.

Levante nepatří mezi nejznámější kluby a důkazem toho jsou i nedávná slova jeho útočníka Obafemiho Martinse. Ten do Španělska přišel v létě z Kazaně a o klubu slyšel poprvé loni, když Levante doma vyhrálo 1:0 nad Realem Madrid a Ballesteros byl jedním z těch, kteří toho na hřišti nedovolili moc ani Cristianu Ronaldovi. "Ano? Je zvláštní, že nás lidé znají díky něčemu, co trvalo několik vteřin, když se historie klubu píše už 103 let," podivuje se.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
FC Porto FC

Ballesteros, Martins, Levante

Reagovat
smazaný uživatel

velmi sympatický chlap

Reagovat
Han střelil první

Největší překvapení minulé sezóny! Pro mě nadstandartní stoper na poměry PL. Navíc Levante je v posledních dvou sezónách zatím skvělé a velmi převyšuje své schopnosti. Přál bych jim úspěch v Evropské lize, protože hráči jako Barkero, Ballesteros nebo Juanfran si ho zaslouží!

Reagovat
ryzskej

Si piš!

Reagovat
madridcan

Dneska to bude zase boj...

Reagovat
smazaný uživatel

... snad ne. Třeba bude Cristiano na hrotu úřadovat.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska poražte ty ubrečánky z Madridu

Reagovat
DreamTeam

si pamatuju jak vloni nebo predloni presprintoval Ronalda ale jinak desne nesympaticky hrac...

Reagovat
placa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele