BALLACKŮV NÁSTUPCE? MOŽNÁ VAN BOMMEL

02.03.2006, 11:14
Aktuality
Přestože je teprve začátek března, již teď to vypadá na jeden z největších přesunů fotbalového léta. Michael Ballack s největší pravděpodobností opustí mnichovský Bayern, kde mu na konci června končí smlouva, a zamíří do některé z renomovanějších evropských lig. Trenér bavorského velkoklubu Felix Magath tak již může pomalu začít přemýšlet o náhradě svého klíčového hráče, jednu si již vyhlédl. Rád by v týmu přivítal Marka van Bommela.

O osudu Michaela Ballacka se mluví celou sezónu. Německému záložníkovi končí úderem prvního červencového dne v Bayernu smlouva, odmítá podepsat novou a v Bayernu jsou již smířeni s jeho odchodem. Zájem o 29letého záložníka údajně mají kluby jako Real Madrid, Juventus Turín, Manchester United a Chelsea. Anglická média dokonce nedávno přinesla informace o předběžné Ballackově dohodě s klubem ze Stamford Bridge, sám hráč ale tyto informace důrazně popřel.

V Bayernu stále doufají, že v případě jejich největší hvězdy se stane něco podobného jako v zimě. Řeč je o Willym Sagnolovi, rovněž on měl podepsaný kontrakt pouze do konce letošního ligového ročníku. Francouzský obránce se dokonce nechal několikrát slyšet, že je připraven z Bayernu odejít. Zamířit měl na Delle Alpi, domovský stánek Juventusu, jenomže volání turínského klubu nevyslyšel a nakonec v Německu podepsal novou, hned čtyřletou smlouvu.

Trenér mnichovského klubu Felix Magath se před několika měsíci nechal slyšet, že v případě Ballackova odchodu nebude muset pro nástupce chodit příliš daleko, že ho má už v klubu. Dirigentskou taktovku chtěl svěřit Alimu Karimimu, íránskému záložníkovi, který svými výkony v probíhající sezóně překvapil minimálně celý Bayern. Skutečnost však je trochu jiná a bývalý kouč Stuttgartu již začíná s hledáním nové posily. Prvním na seznamu posil je údajně Mark van Bommel.

Nizozemský reprezentant přišel v létě z PSV Eindhoven jako velká posila do Barcelony, v katalánském klubu se však nedokázal natrvalo prosadit do základní sestavy. Od úvodních minut se na hřišti objevoval především v zápasech, v nichž nemohli nastoupit někteří jeho spoluhráči ze středové řady. Magath ale v jeho schopnosti věří stále. "Je to velmi dobrý hráč, vítěz a osobnost na hřišti," prohlásil německý trenér na adresu 28letého záložníka. Jinak by nemohl hrát za Barcelonu a Nizozemsko," pokračoval dále.

Van Bommel již jednou do Německa namířeno měl. V průběhu loňské sezóny o něho usilovala Borussia Dortmund. Zaměstnavatel českého dua Jan Koller a Tomáš Rosický však v žádném případě nemohl finančně a ani sportovně konkurovat nabídce z Barcelony. Pokud by Mark van Bommel skutečně kývl na nabídku z Bavorska, setkal by se v jednom týmu se svým kolegou z nizozemské reprezentace Roye Makaayem. Jeden z nejlepších evropských kanonýrů poslední dekády již teď dělá všechno pro to, aby si s van Bommelem zahrál i na klubové scéně. "Už jsem s ním mluvil o Bayernu," nechal se Makaay slyšet v rozhovoru pro SportBild.

Na to, jak celá kauza ohledně Michael Ballacka a Marka van Bommela dopadne, si budeme muset ještě nějaký ten měsíc počkat. V případě, že k těmto transferům skutečně dojde, bude to pro Bayern každopádně ztráta. Minimálně po finanční stránce, protože za Ballacka by německý klub nevyinkasoval ani korunu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (130)

Přidat komentář
HOST*

Co já vím, tak Ballack půjde asi do Interu nebo do Chelsea.

Reagovat
HOST*Host

Si s nim mluvil???

Reagovat
HOST*

Ne, psaly to italské a anglické média.

Reagovat
smazaný uživatel

média

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, jí bych ho za nějaký to euro do Německa pustil. Mě nijak moc nepřesvědčil. No ale zase na druhou stranu zatím nedostal nijakou velkou šanc. Zatím fakt jen zaskakoval. Není to žádný mladík, který by mohl několik sezon čekat, až na něj vybude v sestavě flek.

Takže dejte 12 milošů a domluvíme se ...

Každopádně by to teď chtělo posilu do zálohy. Nějaký návrhy? Sice za to budu od soukmenovců rozerván na kusy, ale já bych si hrozně přál Rosu. Podle mě je to ideální hráč pro nás a podobnej typ, jako Xavi. Fakt bych si ho hrozně přál už proto, že chci v Barce nějakýho Čecha.

Reagovat
Xavi

Bommel ať zůstane v Barceloně! Ten kádr funguje tak jak je! Nevím, proč zrovna v záloze by jsmě měli dělat nějaký změny. A Bommel si svoje vždycky odehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak, van B. líbí se mi tipově, kdoví, jestli dostane šanci na základ ( asi ne ), ale v případě zranění ( a těch my máme v posledních letech na 2 týmy ) je jeho univerzálnost neocenitelná.

Reagovat
HOST*yarda

Tak to ti Antimadrista omlátí o hlavu, ty vlastenče

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ne Jůna? Nebo Vachouška, popřípadě Zelenku...

Reagovat
HOST*

Ty se děláš prdel Rosickýho do Barcelony že???Tak to bych začal fandit Realu!!!Takovýho krizáka a ještě čecha do Barcy??????Si se zbláznil.Jedinýho čecha,tak Jankulovski!!!!Toho bych bral!Nikoho jinýho.Srát to můžou někde jinde!

Reagovat
smazaný uživatel

ujfalusiho. a rovnou bych ho vymenil za Marqueze!!! to by byl vitr!!

Reagovat
smazaný uživatel

Van Bommela nepouštět!!! Já tohle fakt nechápu. Kdo je u nás v záloze podobný typově Bommelovi? A náhrada za silového Bommela by byl subtilní Rosický...

Hráč jako Bommel nám loni chyběl, nevidím důvod měnit něco an vítězném týmu...a když už by tead msuel jít, tak snad at přidje typvoě odpovídající náhrada (kterých očividně moc není, když všichni ballacka tak chcou a bayern chce bommela) a ne tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže van B. určitě není se svojí rolí v Barce spokojenej, myslím, že bude chtít pryč a Bayern by mu určitě seděl. Pokud Ballack půjde do Chelsea, tak jsem zvědav koho posadí v záloze na lávku, asi Makeleleho, docela luxusní náhradník.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to jsou pouhé spekulace, zda je spokojen či ne...a nevím proč by neměl být spokojen, není v zákaldu ,ale hraje poměrně dost, byl dost zraněný, nemůže momentálěn čekat víc.

Reagovat
HOST*

Rosický na to má a pokud by byl v barcelone sel by hodne nahoru.Zapominate kdo zařídil celé mistrovství evropy. kdo drel smerem dopredu i dozadu. cas ukáze chlapci.bommel je dobrý to bez depat a je stejný tip jako balack.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o tom se nikdo nebaví...já jen nechápu, proč dávat Bommela /jakožto typ hráče, jakého druhého nemáme) pryč a nahrazovat ho úplně jiným Rosickým, to nedává symsl.

Nehledě na to, že rosický u nsá nemá šanci. Deco-Xavi, Ineista-Bommel a Motta jsou lepší.

Reagovat
Jajinek

Proc si myslis ze je Iniesta lepsi nez Rosicky???

Deco, Xavi a Van Bommel tam je to bez diskuze ale Iniesta???

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta je vynikajicí...určitě je lepší. Když si vzpomenu, jak loni přicházel v půlce druhého polčoasu a naši hru dokázal neuvěřitelně oživit, tak je mi jasno...

Reagovat
Jajinek

Tak podle me Rosa na zaklad v Barce urcite nema ale to co si odehraje Iniesta by zvladl taky a mozna pridal i neco navic....je uricte daleko kreativnejsi.....

Reagovat
smazaný uživatel

Než Iniesta?????

Reagovat
Jajinek

No snad my nechces rict ze je Iniesta kreativnejsi nez Rosicky???

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta je velmi VELMI tvořivý...

Reagovat
Jajinek

O tom nepochybuju.....ale Rosa je podle me kreativnejsi....je to muj nazor....

Reagovat
HOST*Petr

Bommel,Motta,Xavi to jsou obraní hráči,jak je můžeš srovnávat s Rosickým? Iniesta pro mě lepší není.Rosický je geniální hráč a až začneš sledovat zápasy Dortmundu tak můžeš soudit na co má a na co ne. Jak tu bylo řečeno šel by po přestupu hodně nahoru a do základu by se propracoval.Ale všichni hráči jsou odlišní,takže nemůžu přece takhle srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak proboha můžeš říct, ež je Bommel obranný hráč? Si spadl z višně, ne? Moc si toho asi neviděl...

Hodnotím je proto, že hrajou u nás na stejném postu na jakém by u nás hral při příchodu Rosa, to snad zní logicky...A Rosa na ně nemá.

Reagovat
HOST*Petr

Nemyslel jsem tím,že by byl až tak obranej hráč,ale dopředu až tak extra kvalitní hráč není.Hrál by možná na stejném postu,ale ne to samý co on..to zní taky logicky.

for Jajinek:Já jsem Dortmund viděl hrát docela často a Rosa to celý táhne,nebýt ho a Kolera tak je v *****.V Dortmundu hraje taky dobře,ale nedaří se jim,kolikrát i líp než v repre,ale je to polomrtvej tým.Nikdo mi nevymluví,že Rosický má i na Barcelonu a myslím si,že on má z celé reprezentace té fotbalovosti nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi letos asi žádný zápas Bommela neviděl, viď? Protože on hraje takřka v útoku...

Reagovat
HOST*

Ty šumaře ze Španělska moc nesluduju já neřikám,že neutočí,ale je to tvrdší hráč a na utok by tam měli být jiný,nechci podcenovat jeho utočné kvality,ale že by to extra táhl dopředu to ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže si zápasy neviděl...protože on je prakticky v útoku.

Reagovat
HOST*

Ale něco viděl,já jen říkám,že dopředu nic moc a Rosa ho v tomhle trumfne,s defensivními ukoly je na tom mnohem líp..

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Bommel dopředu nic moc.

Reagovat
HOST*

Ve srovnání s ostatními hráči Barcy ne,nemyslím si ,že by se vyrovnal Ronaldinhovi,samozřemě svoje umí taky -nechytej se každýho slova atd..mě by tam seděl spíš jako ta defensiva,ale tam se zase motá Motta

Reagovat
smazaný uživatel

Tys fakt si mco zápasů neviděl. Srovnávat ho s Ronaldinhem když hrajou úplně na jiném postu je blbost a dávat ho do defenzívy už je úplná pitomost...

Reagovat
HOST*

Já jsem ho s Ronaldinhem nesrovnával já jsem srovnával jejich celkovou utočnou sílu a přínos pro tým

Nevim proč by blbost..je to tvrdší hráč a hraje spíš fyzicky než technicky,určitě není nějakej velkej technik...

Reagovat
smazaný uživatel

To ej ale celkem jedno, on totiž v Barce vůbec nebrání, hraje jen směrem dopředu...takže říkat o něm, že je defenzivní hráč apod., to jsou hrozný nesmysly.

Reagovat
smazaný uživatel

xavi brani, motta brani, deco brani, iniesta brani, ale Van Bommel nic? ci to neni nahodou jeho vinou ?? asi

Reagovat
smazaný uživatel

takze hraje len smerom dopredu asi. no ale to mu moc nejde ( relativne )

Reagovat
smazaný uživatel

Není, to jsou pokyny trenéra, to bys měl vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm, Deco brani, Xavi brani a Van Bommel nebrani a pokyny trenera?????? hmmmm, tak to je zvlast zaujimave.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, já za to nemůžu. JDe to celkem lehce vypouzorovat i s Rijkaardových pozápasových tiskovek a tak. Xavi je úplně jiný typ záložníka, to se nedá srovnávat a o Decově obrovské užitečnosti už se ví dávno.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja som asi trocha nechapavy , lebo fakt uz neviem. Xavi brani, Deco brani. Obaja sa daleko lepsi smerom dopredu ako Van Bommel, ktory ako jediny nebrani na rozkaz trenera ?Mne to pride trocha nelogicke. to Van BOmmel musi byt dla Franka asi skvely smerom dopredu natolko, ze mu moze dovolit, aby jeho hra smerom dozadu bola nulova. hmmmmm

Reagovat
smazaný uživatel

No ale ty si to trošku pleteš. Xavi dopředu a Bommel dopředu, to je úplně něco jiného, každý dělá úplně něco jiného. To fakt nejde srovnávat. Deco je jiná kategorie, o tom nikdo nepochybuje, ale Deco taky patří do první pětky nejlepších záložníků na světě...

Jsou to pokyny Rijkaarda, je to celkem jasné, stačí si přečíst jehotiskové prohlášení po zápase se Zaragozou a je každému jasno.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja si to nepletiem. van bommel nech hra jak hra tak smerom dopredu sa decovi a ani xavimu nevyrovna aspon podla mna. takze bud sa pletiem a van bommel je naozaj natolko dobry , ze sa mu v nasom na zaloznikov narocnom systeme 4 3 3 odpusta branit, alebo ....

inak prosim ta daj mi odkaz na tu pozapasovu konferenciu. mozno ziskam nove informacie. hold aspon sa v niecom zdokonalym

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi tvoří hru, to je jeho užitečnsot při útočení, Bommel dělá úplně ěnco jiného, proto to nemůžeš srovnávat, oba jsou typvoě jiní.

Odkaz ti nedám, je to někde na fcbarcelona.com, kdžytak to tam pohledej. Ale ve zkrate řekl, ež je velmi spokojen s prací Larssona s Bommelem, tkeří vždy když přijdou na hřiště odvedou skvělou práci a že i tentokrát pomohli rozhýbat ofenzívu.

Reagovat
smazaný uživatel

1. nech je ich styl utoku akykolvek. Chces mi povedat, ze Van bommel je smerom dopredu lepsi ako Xavi ???? podla mna nie

2. no to co si napisal z www.fcbarcelona.com je sice pekne, ale nikde tam nevidim to, ze Van Bommel na prikaz trenera nemusi branit ( on totiž v Barce vůbec nebrání )Není, to jsou pokyny trenéra, to bys měl vědět)

Reagovat
smazaný uživatel

1. to neříkám, ono se to nedá srovnváat, každý jsou jiní a každý mají jiné úkoly.

2. Stačí mi, že píše, že vždy odvede výbornou práci (a podprouje útok). Kdyby měl bránit a nebránil, jistě by to nebyla výborná práce.

Reagovat
smazaný uživatel

1. takze na xavim sa zhodnem ???

2. nop myslel som, ze vymymslis nieco inteligentnejsie. hold,je to dobra blbost. takze to, ze na prikaz trenera nebrani je tvoj vymysel. ok, to mi staci.

Reagovat
smazaný uživatel

2. Ty nechápeš, tvá chyba, můj výmysl to není.

Ještě taková otázka: Jak může hráč neplnící taktické pokyny vždy odvést vynikající práci?

Reagovat
smazaný uživatel

asi, tak ze ako nahradnik pride zlavicky a ozivy hru svojou odvahou a bojovnostou, ktora casto chyba. nikde tam nie je napisane, ze na prilaz trenera nemusi branit.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby měl dáno, ať brání, a on lítal jen v útoku, tak by jeho výkon nemohl být hodnocen jako výborný.

Reagovat
smazaný uživatel

no proste si si to vymyslel, ze nemusi na prikaz trenera branit. naviac ten clanok som este nevidel a do archivou si ma posielal tolko krat , ze to je blud. ono slovo VZDY mi tam akosik nesedi, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jsme si nevymyslel, stačí trošku přemýšlet a dojde ti to. Kdyb měl bránit, tak by ho Rijkaard tak nechválil, jelikož ho velmi chválil, tak to znamená, že byl s jeho prací spokojen, ejstliže byl s jeho prací spokojen, tak plnil jeho pokyny.

Na oficiálních stránkách si to najdi, nevím, proč bych to měl dělat za tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

no mozna jeho pokyny boli v danom zapase, aby nasich nebojovnych hracov motivoval k bojovnosti a tym splnil takticke pokyny, ktore mu pred striedani trener povedal. a mozno v danom zapase nebolo nutne ani branit. ono ten clanok by ma naozaj zaujimal.

Reagovat
smazaný uživatel

No to právěže ne, rominho. No v tom zápase se právě mělo hodně bránit, protože Zaragoza hraje na brejky

Každá tiskovka je na oficiálních stránkách, až ji najdeš a nebdueš moci najít tu větu, tak mi dej odkaz a já ti jí tam ukžu, tiskovku ti ale hledat nebudu, ta tam být musí (každá).

Reagovat
smazaný uživatel

no v tom prispevku som napisal aj nieco ine o taktickych pokynoch

a tiskovku si pohladam a ked ju nenajdem tak ti budem velmi vdacny, aby si mi pomohol. dufam,ze ma nenechas v tom sameho . dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

jj, pokyny že nemá brábt, však to říkám

Pomáhat ti nebudu, nevím proč, jistě sám víš, že po každém žápase jsou na té stránce názory hráčů a rijkaarda, takže to tam určitě je. Nehcám to na tebe, pokud ale nebdueš moci v tom článku najít onu věti, to ti samozřejěm pomůžu, to je něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, takze pre teba ked trener povie van bommelovi aby svojov bojovnostou ukazal ostatnym ako maju bojovat znamena, ze nemusi branit dle tychto taktickych pokynov?

Reagovat
smazaný uživatel

A to říká kdo? Já jen vím, že Frank velmi chválil Bommelův nedefenzivní a naopak velmi ofenzivní výkon. A vím z jakého důvodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Their best point is that they always give you everything whenever they come on".

no ak z tohoto ti vypliva, ze Van Bommel nemusi branit, tak fakt neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě předtím je napsané, ež hráli velmi dobře. A znova: Jelikož trenér píše, že hrál velmi odbře, tak jistě plnil pokyny na hřišti a jelikžo nebránil, tak jistě neměl pokyny bránit.

Reagovat
smazaný uživatel

no ono podla mna Frank ocenuje tym everything skor to naco ma a to,ze dava do toho srdce. to, ze nemusi branit tam nikde napisane nie je, lebo si si to aspon podla mna vymyslel a pouzivas to tu ako argument.

van bommel jednoducho nevie branit , nevie hrat takticky a preto frank mu nic nevycita a ocenuje, ze dava do toho aspon tu bojovnost a snahu, za ktoru ho podla mna chvali. snazi sa zahrat najlepsie ako moze ,snazi sa makat, nahradit to co nevie inymi vlastnostami, ukazat tymu ako sa maka, ked branit nevie a to podla mna vyjadril v tom EVERYTHING. to odhodlanie. nikde tam vsak nevidim ze nemusi branit.

kysliku chod na ihrisko a daj do toho vsetko co v tebe je. je jasne, ze nebudem od teba ocakavat sprint 100 za 5 sekund, 1000 percentne premienanie sanci ci hru alaaa makelele, ale nikde nepisem, ze to NEMUSIS ROBIT. to podla mna z toho vypliva a nie to, ze nemusi branit. dufam,ze som to vysvetlil tak aby si to pochopil aj ty. je maximalna blbost, ze v systeme 4 3 3 ked nastupil aj od zaciatku zapasov nemusel branit . skor by som povedal, ze to nevie a frank ocenuje, ze sa snazi ukazat maximum z toho co vie> dava do toho everything

Reagovat
smazaný uživatel

On hlavně napsal, že hrál velmi dobřže a o to jde. Kdyby měl bránit a ani se o to ensnaýžil, tak bys to přece neznamenalo, že do toho dal všechno, jsi přece říkal, že se ani nesnažil.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je tvoj vyklad. podla mojho nazoru tym myslel srdce a odhodlanie tym everything. to co tu ty vymyslas je maximalna blbost a proti logike. ak si z toho dostal to, ze nemusi branit tak to uz je tvoj problem. moj nazor poznas a nezacni tu kecat, ze som to nepochopil alebo podobne. ono vobec si mysliet to, ze Frank prisiel za Van Bommelom a povedal mu, ze nemusi obranovat je proste blbost, tazko ti to budem vysvetlovat a vyvracat ti to co ty pises. proste ty si si to vylozil tak ja to vykladam inak. co sa tyka snahy tak to bol moj nazor, ze sa nesnazi, mozno frank to vidi inak.

kazdopadne z tejto vety, dostat to, ze nemusi branit , hmmm. no to asi len ty pouzivas tento argument, i ked tazko to vyvracat.

frank ocenuje, ze sa snazi ukazat maximum z toho co vie> dava do toho everything.

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbst, protože on umí bránit (viz PSV), takže když umí bránit a nebrání i když by měl, tak by dotoho nedával vše. On nebránil a přesto byl hodncoen jakože dotoho dal všedchno, tudíž nemusel bránit.

Reagovat
smazaný uživatel

pokracovanie dole

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

A Ineista moc nebrání, to že se pákrát za zápas vrátí, to nci není, to dělá Bommel taky a neberu to.

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm, i ked iniesta nema take kvalitne branenie ako deco ci xavi, tak je tam vidiet aspon ta snaha narozdiel od van bommela. no ja som asi slepy, alebo vidim len to co vidiet nemam, ci naopak???

Reagovat
smazaný uživatel

ty to vidíš stejně, akorát každý považujem za bránění něco jiného. Tobě stačí snaha, mně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

no ono van bommel ma nato aj fyzicke parametre i ked je pravda, ze tie nerozhoduju a u xaviho, ktory tiez v braneni nebol nejak extra dobry a casto sa mu vycitala jeho makkost, tak asi ziskal potrebne skusenosti ci neviem co. iniesta nema ani parametre a ani skusenosti. hold aspon sa cenni ta snaha. to, ze van bommel nebrani a smerom dopredu je relativne slaby ma privadza k zaveru, ze je u nas prakticky relativne do poctu, ked sa niekto zrani, aby mal kto hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Jo já ti to neberu, klidně si to mysli. Já a třeab i Rijkaard máme názor jiný.

Xavi má vzhledem ke své pozici a úkolům jiné podmínky pro bránění. xavi hraje staženěji, proto se nemusí tolik vracet. Ale to říkám jen tak, je ajsné, že brání víc stejně jako Deco...O tom ale nikdo nepochybuje, Iniestu už si uznal, takže tohle řešit nemusíme.

Reagovat
smazaný uživatel

iniestu som uznal? asi tolko, ze brani viac ako van bommel, ktory nebrani vobec. ono i snaha je snaha. a co sa tyka xaviho, deca co van bommel, tak mi to je stale nelogicke. chapem, ked sa zranil Xavi a ako som cital na barcaserwise, tak Deco dostal viac volnosti ked hral za nim tvrdy Motta a takticky dobre hrajuci Edmilson, aby Deco mohol mat viac volnosti pri nahradeni kreativnosti xaviho, aby sa nevysiloval tolko v obrane. proc van bommel??? nechapem. ono ani ked sem das ten clanok, kde to frank spomina, ze van bommel branit nemusi ma o logickosti tohto tahu moc nepresvedci.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tě nechci přesvědčovat. Já ti jen říkám, jak to je. Deco má více volnosti, když je za ním dvojcie defenzivních záložníků, když s ním hraje Bommel, tak logicky Deco takovou volnost nemá, protože Bommel je jiný typ záložníka. Xaviho útočení spočívá v rozehrávce, obrana v doré poziční hře, zase je jiný hráč než třeba Motta, který (pdle pokynů, někdy totiž dost se talčí dopředu) často je brání a rozbijí útoky soupeře. Zatímco xavi si hlídá svou stranu a Deco svou, Motta často funguje jako druhý defenzivní štít, zabírá spolu s Edmilsonem celou šířku a Deco tak má více volnosti, je to jasné jak facka.

Reagovat
smazaný uživatel

nemusis mi vysvetlovat aky je rozdiel medzi xavi decom ci van bommel. to viem velmi dobre. van bommel nebrani , nevraca sa a ostava vysiet v predu. co sa tyka tvojho akoze presingu, tak to moc za fakt nepovazujem, lebo je to normalka aj pre deca ci xaviho , ktori sa narozdiel od neho aj vracaju

Reagovat
smazaný uživatel

deco ano (když hraje s Xavim nebo Mottou), Xavi je jiný, ani zdaleka nehraje jak Bommel, presing tam moc nebývá, protože by to mohlo dopadnout více než zle, kdyby presovali oba najednou.

Reagovat
smazaný uživatel

takze mozem ostat len u Deca. hold Van Bommel branit nemusi a Deco aj presuje, aj rozohrava a aj sa vracia??? nelogicke

Reagovat
smazaný uživatel

Když pominu to, že Deco je prostě kvalitativně jiná kategorie, tak nechápu, proč si myslíš, že má každý hráč stejné pokyny? O Decovi se ví, že dokáže skvěle podporovat defenzívu, tak toho Rijkaard využívá, Bommel přišel jako jiný typ záložníka s jinými úkoly na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

no a to je ten problem. Van Bommel nie je do predu ci tvorby hry tak dobry ako Deco, tak by mal ukazat inde. PResing, ok berem, ale kysliku, nebudeme sa hadat, lebo ak je podla teba logicke, ze hrac nemusi ked je treba sa vracat a obranovat , tak potom uz fakt neviem. a to hlavne v systeme 4 3 3 pretoze nie su na ihrisku len PRESOVE SITUACIE

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to logické. Kupovali jsme hráče typově jako on, výbušného dravého, se startem na míč, proto k nám přišel. Ne kvůli defenzivním povinnostem či snad aby duplikoval Deca.

Reagovat
smazaný uživatel

posledny krat sa budem opakovat v tom co teraz napisem.

ja ako nekreativny lempl budem musiet LOGICKY ukazat ine prednosti ako iny hraci a to, ze na prikaz trenera nemusi branit je vrchol blbosti a ked si myslis opak tak ok. ja ti to neberem. chcel som vysvetlenie a akosik to pre mna stale ostava zahada. Van Bommel na prikaz trenera nemusi branit

Reagovat
smazaný uživatel

jj, je to tak, je mi líto, že to nechápeš, ale všechno tomu nasvěčuje. (Bommelovo počínání na hřišti oproti třeba PSV, Rijkaardovo hodnocení hráče...)

Reagovat
smazaný uživatel

no vymyslel si si to . je to blbost. uz len to slovo VZDY mi akosik nesedi, takze asi vsetko tomu tak nenasvedcuje

Reagovat
smazaný uživatel

Už si nenapsal žádný argument, takže dobrý, můžem to uzavřít.

Reagovat
HOST*

Já to taky nechápu napsal si,že máte na to stejný pohled jak trenér Barcy,ale jak ti můžeš vědět co si myslí a jaký jsou jeho pokyny pro hráče..?Bránit musí taky,při stylu Barcy by mu nebránění trenér netoleroval Navíc proč nehraje v základu,když je to tak kvalitní hráč..nakonec mi výchází taky,že je jen do počtu...ale dál se už o to nebudu hádat..

Reagovat
smazaný uživatel

Já neříkám, že je nějak extra kvalitní, to pozor, já se bavím jen o pokynech na hřišti. A když on vůbec nebrání a trenér ho az zápas hrozně pochválí, tak je to jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

je jasne, ze to je blbost. to je tvoj vyklad. ja hovorim, ze ho moze chvalit zato, ze hra dobre, ze sa snazi, maka a odovzdava maximum toho co vie a co v nom je. no ale vsetci vieme, ze prave to branenie ci takticke myslenie v nom az tak nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

To, co říkáš je blbost z jednoho důvodu: to bránění v něm je, stačí si vzpomenout na jeho výkony v PSV.

Reagovat
smazaný uživatel

no staci sa pozriet na repre a je mi to jasne.

v psv tam boli cocu a vogel od branenia.

inak sam si spominal, ze ked nie je xavi a deco na ihrisku tak defenzivna hra nasej zalohy je zla a castokrat je to vinou nasej zlej hry. LOGICKY ty si asi myslis , ze Frank to nevidi a dovoli Van Bommelovi nebratit, ked to v zalohe hori?

mimochodom raz si mi ty sam hovoril, ze nech neberem tieto konferencie doslova a aj tak nevidim dovod preco by som mal snad verit tomu tvojmu nezmyslu o nebraneni. TO je blbost, Frank pride za Van Bommelom a povie mu, ze nemusi branit. skor chcel tym everything vyzdvihnut jeho srdce , ktore prave so zaragozou vacsine hracom chybalo. hmm, ale ty to vidis inak. kazdy si o tom pomysli svoje. je to nelogicke, ked si si to tak vysvetlil, hold s tym sa neda nic robit

Reagovat
smazaný uživatel

Bommel odheárl většinu sezon v PSV bez Cocua, takže to je hrozná hloupost, on ta dost bránil, o tom se nemusím dohadovat.

Věřit tomu nemusíš, ale jak říkám, vše proto hovoří.

Dal do toho všechno, ale jelikož bránit umí a nebránil, tak to asi dělat nemusel. Hrál velmi dobře a kdyby musel bránit a nebránil, určitě by velmi dobře nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

poviem to takto. holandska liga je na europske pomery v porovnani so spanielskou ci anglickou ligou slabsia. PSv je tym , ktory vynikal hlavne ofenzivnymi hracmi vzdy a to je aj styl , ktory sa v holandskej lige vyskystuje a prave psv malo ten utok natolko dobry, ze to predcilo vacsinu tymov a preto hrali dobre. inak pred cocuom tam myslim, ze vladol isty cas ajax . takze to co mu tam stacilo a to co ty nazyvas ako kvalitne branenie sa v omnoho kvalitnejsej lige ako je spanielska kvalitnym branenim nazvat neda. ukazuje sa to aj na medzinarodnej scene , kde to jeho branenie proste kvalitne nie je a preto ho trener ani nebere do reprezentacie ako som cital( clanok odo mna nechci, myslim ze o tom vies )

pre vysvetlenie , ja ako byvali hrac 4.tej dorasteneckej ligy som kvalitne branil, ale ked som prisiel do 1 ligy tak sa do za kvalitne branenie uz nepovazovalo. takze na pomery 1 ligy branit neviem , viem ine veci. davam do toho co viem maximu a trener ma zato pochvalil. ja mu zato dakujem.

a po neviem kolky krat opakujem , ze ak by trener povedal, ze Van Bommel nemusi branit, tak je Frank asi blbec a nevidi to co kritizujes aj ty " relativny fotbalovy laik" cize to, ze zaloha co sa tyka defenzivnej hry, ked tam je van bommel hori. takze logicky preco by vobec dovoloval aby nemusel branit ked prave to, keby branil kvalitne by pomohlo nasemu tymu. takze bud je Frank blbec, alebo ty si si to zle vysvetlil

inak opat ti pripomeniem, ze neber Frankove pozapasove vyhlasenia doslova , tak ako si mi to raz ty sam povedal a hlavne nedomyslaj si nedomyslitelne blbosti.

Reagovat
smazaný uživatel

To už meleš fakt hlouposti. Nejenže PSV vyhrál s Bommelem a bez Cocua nejméně dva tituly, ale navíc i jiné další trofeje. Takže žádná vláda Ajaxu.

Je zvláštní, ež ještě před chvilkou si říkal, že nebránil, teď už že bránil, ale že v PSV to stačilo a v Barce ne. Nehledě na to, že charakteristika PSV jako týmu, který svou ofenzívou týmy přehraje sedí přesně i Na Barcu a snad ještě víc.

Jestliže Bommel v nizozemské lize bránil, tak je možné, že mu to ve španělské tolik nešlo, ale rozhodně by se vracel, jaký by to mělo účinek, to už je azs ěco jiného. Jenež on se prakticky nevrací, i když to umí, tudíž pokud by to měl dané od trenéra, tak, tak by nemohl trenér říct, že odvedl skvělý výkon a dal dotoho vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Poviem to takto: Van Bommel bol v Holandskej lige najlepsi hrac a u nas je to viac menej hrac do poctu, takze to co mu stacilo tam mu asi nestaci tuna a to plati jak pre utok, tak pre obranu. takze ty ho hodnotis na zaklade holandskej ligy a myslis si, ze branit vie, ja ti poviem, ze tam mu to stacilo a u nas mu to nestaci aby som to mohol nazvat branenim, tak ako u utoku, kde patril k suverenne najlepsim v lige a u nas je smerom dopredu do poctu. ono naco sa mi vlastne o tom dohadujeme ked Van Basten mu to nespocetne krat vycital a preto ho tam ani nebere.

ci vyhrali tituly alebo nie som zabudol, ale aj tak to neznamena, ze to je zasluhou jeho obrannej hry. skor by som povedal, ze kvalitneho utoku.

A Opakujem. ak by Frank co i len naznacil Van Bommelovi, ze nemusi branit, ked je jasne, ze s nim v zalohe nasa obranna cinnost zalohy hori , tak je Frank slepy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o tom se neabvíme. Nebavíem se o kvalitách v útočné či obarnné fázi, ale o úkolech na hřišti. A jelikož on se v PSV vracel, tak se vracet a tímk snažit se bránit umí a jelikož to umí a nedělá a Frank ho chválí, tak je to ajsné.

Van Basten ho do repre samozřejěm bere, jeho poslední zarnění bylo právě an repre srazu a teď odehrál tuším celý zápas.

A není parvda, že by hořela, brání tam jiní, Deco-Edmilson.

Reagovat
smazaný uživatel

no o tom sa bavime. on proste na pomery velkoklubu ci reprezentacie branit nevie, takze je to vsetko jasne .

to, ze ho van basten zobral neznamena, ze ho zobral aj predtym a vsetci si pamatame , ze mu to xkrat vycital a je to hlavny dovod toho, preco ho tam nebral. ono aj motyka vystreli ako sa hovori.

a sam si spominal, ze obranna hra zalohy je s nim slaba , ze sa to s xavim ci decom neda ani porovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

To je trošku nesmysl, si říkal, že on se ani nesnaží bránit, protože to nidky nedělal a proto mu to Rijaard nevyčítá. Ale jelikžo on v PSV bránil, tak by s tady určiět snažil, ale jelikžo se nesnaží, tak asi ani nemá. Ono totiž to, co říkáš nedává smysl. Nejdřív řekenš, že se ani nesnaží a pak, že bránit nezvládá kvůli těžké lize...jak víš, že bránt v těžké lize neumí, když se o to nesnaží?

Si říkal, že ho nepovolává a on ho povolává a hrál celý zápas, zvláštní, ale to je fuk.

Reagovat
smazaný uživatel

1. NESNAZI SA je moj nazor, ked nanho nechcem kydat na jeho fotbalovu neschopnost. ALE TO CO SOM POVEDAL NIE JE ZAKON, ZE? . Bohuzial tento moj nazor nie je presny, lebo skutocna pravda je ta ,ze branit na pomery ake su potrebne na najvyssej urovni jednoducho asi nevie co sa jasne ukazalo v tej reprezentacii, kde to od neho trener jednoducho vyzadoval a on to nesplnil a preto ani nehrava. Tvoj jediny argument nato,ze vie branit je posobenie Van Bommela v holandskej lige,naco ti asi poviem tolko, ze i ja som bol v 4.lige za hru nesmierne chvaleny a v 1.lige nesmierne kritizovany. takze co sa tyka prvej ligy rec o tom, ze viem hrat fotbal nemoze byt ani zdaleka. tam som kluckoval donemoty a v prvej som tu klucku spravit nevedel a preto nazory na mna su take, ze kluckovat nevie. takze to ci vie alebo nevie branit a poukazovanie na psv ma akosik nezaujima. ANi v repre a ani v BArcelone v zapasoch kde ja ako fotbalovy laik to od hraca ocakavam ked je to nutne , neukazal , ze branit vie

2. Ty si myslis, ze Frank prisiel za Van Bommelom a povedal mu, ze nemusi branit, ked prave to, ze nebrani tak ako sa vyzaduje alebo nebrani vobec, sposobuje nasej obrane a hre celeho tymu obcas zjavne problemy, na ktore si i ty uz viackrat upozornoval a vyzdvihoval kvalitu Deca a XAviho v tejto oblasti. Bud je Frank slepy a nevidi , ze prave obranna cinnost Van Bommela by nasemu tymu pomohla, alebo kecas. ONo Van Bommel jedine co na ihrisku mozem oznacit ako velke plus okrem toho, ze tam je len relativne do poctu, je jeho presing. A prave preto by mal ukazat inde, lebo rozohravku kvalitnu nema, goly tiez az tak casto nedava, branit nebrani, takze jedine co robi na tej vyssej urovni je presing, ale ani tych presingovych situacii nie je na ihrisku tolko, zeby to Frankovi stacilo natolko, aby mu povedal Marku , nemusis branit, lebo si tak dobry v inych veciach. Sranda, ze Deco brani, presuje, rozohrava a Van Bommel len presuje.

3. A opakujem, ze to ze mu frank povedal, ze nemusi branit je blbost. to je len a len tvoj vyklad. Ako sam hovoris , tak nebere vsetky pozapasove konferencie doslova

ono dolezite je , ze ani tam sa nijak nevyjadril, zeby nemusel branit.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Jseš hodně mimo, tady máš důkaz, Van Basten po tiskovce:

"Van Bommel did well. He played well both in attack and in defence." , takže pokdu an to nemá, jaktože na to najednou z ničehonic měl? Dává to smysl? Nedává. Jaktože když pdoel tebe nebývá nominovaný, v posledních dvou příležitostech byl a naposled odehrál celý zápas?

2.Bommel je jiný typ hráče, Rijkaard ho tam dává s jinými povinnostmi. Nemůžeš sdrovnávat Xaviho úkoly na hřišti a Bommelovi úkoly na hřišti. JAk i sám Basten řekl, že Bommel bránit na reprezentatnnčí úrovni umí. Takže když umí, tak proč nebrání? Když by měl dané od trenéra ať brání a on nebránil, chválikl by ho Rijkaard?

Reagovat
smazaný uživatel

1. proc ho teda nespocet krat kritizoval a nebral do reprezentaci?. to ze jeden zapas sa mu podaril nic neznamena. V Barcelone, ked sa od zalohy branenie vyzadovalo, tak tiez velke kulove a to to bola naozaj potreba a neverim tomu, ze to bolo tym, ze mu Frank povedal, ze nemusi, lebo v takychto zapasoch sa jednoducho musi. V reprezentacii Van Basten chcel, aby branil a on bol castejsie v predu ako samotny utocnici a dozadu bieda. Preto tam ani nehral a nebolo to len v jednom zapase. tych sanci bolo dost aby sa predviedol a on sklamal. to, ze dostal teraz prilezitost nijak nevyvracia to, co kritizoval Van Basten predtym, co je neschopna hra smerom dozadu.

2. Nehovor, ze mu Frank povedal, ze nemusi branit, lebo to je blbost. Na ihrisku okrem presingu nic nerobi na vyssej urovni hodnej barcelony a je prakticky do poctu a tym padom je u nas len na zohrievanie lavicky, alebo to, ze je holandan a moze si obcas s rijkaardom pokecat ? Deco brani , presuje, rozohrava a van bommel ma len presovacie ulohy? Frank mu snad povedal, ze nemusi rozohravat? lebo ta rozohravka je tiez biedna, ked je to prave potreba. LEpsi priklad ma fakt nenapada.

Takze on vlastne nerozohrava kvalitne vtedy , ked je to potreba preto, lebo nemusi? takze moze stracat lopty?

ono to je tak aj s tym branenim, ze vtedy ked je potreba aby branil, lebo to je tymu najviac prospesne tak ukazuje velke kulove. je to tym , ze nemusi?? blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Říkals, že to enumí, ale když to teda dokáza, tak to umět musí, je nesmysl, ž by to jeden zápas uměl a druhý zápas to zapomněl, nemyslíš? Takež tím se vše vyjasňuje. On umí bránit i an repre úrovni, jak sám říkal van BAsten a tudíž tvá slova jsou nesmysl. Jelikož umí a nebrání, tak asi nemá nrábit, jinak by ho Frank nevychvalvoal.

Reagovat
smazaný uživatel

na zaklade toho co pises je Simone Inzaghi najlepsi utocnik na svete, lebo v zapase Ligy majstrov dal 4 gole, ze?? dufam,ze chapes co chcem tym povedat. Jeden zapas sa mu podaril a hned dokaze davat kazdy zapas 4 goly? nedokaze. je to len prosta vynimka , ktora nic neznamena. ak inzaghi ci van bommel ukazu pravidelne vykony a zlepsenu hru,tak ti dam zapravdu.

KAzdopadne to ci branit vie, alebo nevie, coz podla mna ani poriadne nevie, lebo to uz prave vtedy ked sa to od neho cakalo neukazal a dovody su sice nezname, ale prosty fakt je, ze nebranil a branit musel.

a este to ci branit vie, alebo nevie, neznamena, ze Frank povedal, ze nemusi

inak zase sem kopirujes nieco co ma nezaujima. je to len tiskovka a pozapasova konferencia ci vyhlasenia, ze ? tak ako si mi to spominal predtym.

Reagovat
smazaný uživatel

srovnáváš nesrovnatelné. Bránit a stříelt goly je rozdíl. Můžeš hrát špaatně a stejně dáš třeba gol. Můžeš btý špatný hráč ale přest oti to tam nějak spadne. ALe bránění je něco jiného, to musíš odvádět spolehlivou práci celý zápas a nemůže to být o tom, že jsi měl zrovna den.

V Barce bránit nemusel, protože ho za to Rijkaard nijak nepokáral. Když měl bránit v repre a nebránil, tak mu to BAsten řekl. Rijkaard mu nc inevyčítal, takže je jasné asi proč...

Neheldě na to, že když má bránit (jako teď v repre), tak brání a brýánil dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Rijkaard malokedy nieco niekomu vycita oficialne, ze ?

2. Srovnavam nesrovnatelne. to mozem ja povedat, ze obranna cinnost bola dobra vdaka tomu, ze super sa nepresadil, tak ako dnes ked som videl chelsea. WBA je smerom dopredu neschopny, tak chelsea vyzerala ako skvela obrana. Tym samozrejme nechcem povedat, ze Chelsea obranu nema dobru, ale byt tam BArcelona, tak ich vyplieska za ten dnesny vykon. tak jak Ekvador , ktory MOHOL vlastnou vinnou stracat lopty , hraci nemuseli mat take nasadenie, neboli dostatocne tvrdi, ale to neznamena, ze van bommel vie branit. jeden zapas nic neznamena. aj ja som v prvej lige prekluckoval hraca ale neznamena to ,ze som v tom dobry, lebo stacilo byt o chlp lepsi ako on.tak ako Van bommel ukazal na holandske pomery, ze branit vie a na spanielske ci europske pomery, ze branit nevie.

3. este som stale nepochopil to, ze vo viacerych zapasoch, ked van basten chcel aby branil kvalitne, tak tak jednoducho nekonal. cim to je?

Reagovat
smazaný uživatel

1. ALe taky nechválí nikoho, kdo si to nezaslouží.

2. Obranná hra mužtstva je něco jiného než obranná hra jednotlivce. Obranná hra mužstva mžůe být dobrá i díky neschopnosti soupeře, ael pochválení záložníka za obrannou hru, to by asi těžo bylo kvůli nemohouicnosti soupeřů.

3. To říkšá ty, já si myslím opak. Je zvláštní ,ež dkyž by hrál tak špatně i v repre, ež by byl znovu nominován a ještě k tomu odehrál celý zápas a ještě k tmu byl chválen za defenzivní činnost. On ej dopočtu a přesto je v repre, kde je chválený. hmmm...

Reagovat
smazaný uživatel

1. no takyze ho nikde za tu obrannu cinnost nechvalil. on chcel vyzdvihnut to, ze dal do toho vsetko, tak ako do toho vsetko ostatni prave v tomto zapase so Zaragozou nedali. mozna to bol pre ostatnych motivacny prvok. nikde neni napisane, ze branit nemusi.

Inak sam si pisal, ze nemam brat tieto pozapasove kecy doslovne, ze ??

2. mozna hrac, ktoreho strazil lahko stracal lopty, tak ako ROnaldinho v x zapasoch, kde to nebolo tym , ze obranca hral dobre, ale tym, ze Ronaldinho nemal svoj den, ked sa parkrat ukluckoval . Snad to neni tym, ze hral dobre ten obranca, dajme tomu nejakeho slabsie klubu, ked ROnaldinho ukope i tych najlepsich. Takto ten obranca castokrat vyzera uzasne, ale chyba je mozno niekde inde. co ked chcel BAsten Van Bommela motivovat a povzbudit dobrym slovom. Byc nezabral tak treba med a v zapas kde sa prave jeho hracovi nemusi darit moze posluzit ako moznost na povzbudenie. A opakujem, jeden zapas nic neznamena

3. No kritizovany bol. Clanky odo mna necakaj, lebo o nich vies a dnes ich hladat by bolo narocne. Ono samotny cas , ktory v repre nebol hovori jasnou recou. asi su nejake dovody a ja viem, ze ten dovod je obranna cinnost.

4. ty veris tomu, ze Frank povedal Van Bommelovi, ze branit nemusi a to plati aj pre zapase, kde by jeho obranna hra, keby bola kvalitna , pomohla tymu, kde sa to jednoducho ocakavalo, kde nebolo tolko presovych situacii. kde sam van bommel stratil mnozstvo lopt, ktore NEMUSI ziskavat spat a obranova? ty veris, ze Deco, XAvi musia odviest na ihrisku daleko viac ako Van bommel( nehovorim o kvalite prevedenia) . Je to jednoducho blbost. Rijkaard podla mna ani nahodou nepovedal Van Bommelovi, ze nemusi branit a ani ty v to neveris, len to pouzivas ako nezmyselny argument v diskusii s inymi , ktory si vyvodil na zaklade jednej ci dvoch viet,v ktorych sa o tomto ani zdaleka okrajovo nevyjadril a dane vety mozno vysvetlit motivacnym prvkom pre ostatnych. Ty si vyberes tu najmenej logicku blbost, ze Van Bommel, ked je to potrebne, tak branit jednoducho na prikaz Rijkaarda nemusi

Reagovat
smazaný uživatel

1. ano, dal do toho všechno, takže jak je možné, že když se umí bránit (viz PSV a repre) a nebránil a měl, tak jak by do toho kohl dát všechno?

2. nesmysl, kdyby protihráč ztrácal lopty, tak Bommela van BAsten nevychvaluje.

3. A najednou tam je a hraje celý zápas. v barce je dopočtu, neplní atktické pokyny a hraje přesto zákald reprezentace a basten ho vychvaluje

4. Nemůžeš to srovnváat se Xavim. Bommel a Xavi jsou jiné typy hráčů, mají jiné koly an hřišti. Nemžůeš všechno posuzovat jen podel postu na hřišti, to je hrozně amatérské.

Ono je to ajsné jak facka, tvé změny názorů apod. mluví az vše...

Reagovat
smazaný uživatel

nebavme sa o mojich zmenach nazorov a podobne. ja sa tu nehadam. ja sa ta pytam a hovorim, ze to co pises su nezmysli podla mojho nazoru a ked ma presvedcis, tak ti dam za pravdu. nezabudni mi napisat, ze si ma presvedcil, lebo sa tak nestalo a nazory nemenim, len hladam vysvetlenia na dany problem. Vsetko co tu my rozpravame su jasne spekulacie tak ako ty si z dvoch viet vyspekulovat, ze nemusi branit pritom ja KED sa opieram o tiskove konferencie,tak to nemam brat doslova. Ja si myslim, ze Frank chcel vyzdvihnut v danom zapase prinos Larssona a Van Bommela, lebo ostatni nehrali srdcom a tymto zaroven ich chcel motivovat, ze maju konkurenciu. Tym mozno chcel pochvalit aj hracov, ktori sedia na lavicke a prisli k nam zadarmo, ze davaju pre klub svoje srdce

Otazka ci Van bommel nato ma alebo nema je spekulativna a relativna. JA usudzujem na zaklade jeho posobenia v reprezentaci a i Barcelone a jelikoz neverim tomu, zeby mu Frank take nieco povedal, ze nemusi branit v zapasoch, kde sa to jednoducho vyzaduje, co je pre mna logicke aby makal aj smerom dozadu, ked sa castokrat vracia i Etoo ci dokonca maka ROnaldinho, ktory je tak dobry, ze mu vacsina defenzivnych uloh bola odpustena, tak neverim tomu,zeby to bolo odpustene aj Van Bommelovi, ked sa to vyzaduje a pomohlo by to tymu, lebo nie je vsetko len a len o presovych situaciach. Na zaklade toho mozem hodnotit, ze asi jednoducho smerom dozadu hrat nevie. Ukazal to i vo viacerych zapasoch reprezentacie, kde doslova zlihal a van basten ho dlhsie obdobie nebral spat, lebo sa mu jeho vykon nepacil o com sa viackrat pisalo. to ze odohral jeden ci dva zapase dobre nic neznamena, aj motyka vystreli a ani simone inzaghi neda kazdy zapas 4 gole. je totiz mozne, ze sa nesmierne dobre vyspal, ze mal stastie a bol vzdy tam kde mal byt, ze mu dost pomohli i spoluhraci, mozno sa nedarilo jeho hracovi a basten pre zlepsenie nalady v kabine pouzil danu situaciu a naznacil tym , ze van bommel ma pred ms dvere do reprezentacie otvorene, ale nic to neznamena.Holandsko nema neobmedzeny kader a van bommel ma skusenosti a tak ako hral dobre v PSV tak moze ukazat v zapasoch na ms proti slabsim tymom a i proti silnejsim ked nemaju svoj den. Urcite na Bastena bolo smerovane po zapase 1000 otazok, aby sa vykadril k vykonom Van Bommela ako navratilca a podla mna sa vyjadril tak aby to hraca nedemotivovalo.

Kazdopadne je maximalna blbost, ze frank povedal Van bommelovi, ze nemusi branit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to je zajímavé. Takže každý, kdo pochválil Bommela to řekl jen tak. To je potom těžký, ale halvně jsou to blbosti. Kdyby Bommel hrál špatně a Basten ho měl pochválit (zvláštní, že atdy ho pdole tebe pochválil aby ho nedemotivoval a předtím ho normálně podle tebe kritizoval...), tak by řekl, že hrál dobře ale neříkal, že zahrál dobře v obraně a podobně.

Jinak ono nedává smysl chváli speciálně hráče, který enplní pokyny na hřišti. Stejěn tak je divné, že hráč, který neplní pokyny na hřišti ,nebrání apodobně je opět povolán do reprezentace, kde hraje celý zápas. A říkat, ež se jen dobře vyspal je nesmysl, pokdu někdo bránit neumí, tak prostě bránit dobře nebude.

Další nesmysl je ten, že říkáš, že on nidky nebránil a pak říkáš ,ež bránil protože to na PSV stačilo ale v rpre ne. KDyž odehraje zápas za repre, kde to stačí, tak říkšá, ež se jen dobře vyspal...

Takže:

V PSV bránil. Takže ne že ne, důkazem budiž to, jak všichni očekávali, že snad přichází defenzivní záložník. To, ež umí bránit jen na úrovni holandské ligy, jak jsi tvrdil později, je také hloupost, jinak by nebyl vychvalovaný za svou obrannou hru v repre a jednak by se také v Barceloně o tu orbanu alespoň snažil. Třeba by mu to nešlo, ale určitě by se vracel a snažil se bránit, kdyby to teda bylo tím, že na šp nemá. smysl nedávají ani slova o tom, že je jen do počtu a hraje špatně, to by přece nebyl pvooláván do repre. Kdyby to bylo kvůli omezensoti kádru, tak by byl povoláván i v době ,dky s ním van Basten nepočítal.´Jen si to vem: Van Basten není spokojen s Bommelovou hrou a tak ho nenominovává. Najednou ho nominovat začne a je to tím, že nizozemsko nemá neomezený kádr (a předtím asi mělo nebo co...).

Máš tam příliš mnoho nesrovnalostí. Naopka měn to tam vše přesně zapadá.

V PSV se pečlivě vracel a bránil, přišel do Barcy, kde vůbec nebrání a ani se o to nesnaží, přesto je chválen trenérem a dostane i pozvánku do reprezentace, kde je chválen az svou defenzivní práci.

Reagovat
smazaný uživatel

citat sa mi to cele nechce a myslim, ze to je zbytocne. samozrejme maj nato nazor taky aky chces ale moj nazor je taky, ze pokial Frank naozaj povedal Van Bommelovi, ze nemusi branit, tak to je pre mna blbec a mam dalsi dovod do buducna na jeho kritiku., pretoze van bommel naozaj ukazuje len ten presing na vysokej urovni a kedze vsetkym je jasne, ze to keby van bommel kvalitne branil tak by to tymu pomohlo. takze bud je frank slepy, alebo naozaj uz neviem ....

ako som uz pisal : sam si sa vyjadril, ze pozapasove vyhlasenia netreba brat doslovne a mal by si sa i ty toho drzat. dufam, ze s tym co sa tu prezentujes snad nesuhlasis, pretoze je to nelogicka blbost a viac by som sa priklanal k mojim nazorom aj ked mozu v tvojich ociach vyzerat vselijak ako k tomu, ze van bommel nemusi brani.

ale tato diskusia ma uz unvauje a nevidim, zeby sme sa na niecom zhodli. co sa tyka toho ci vie alebo nevie branit, tak podla mna ani nie na zaklade vykonov v repre ci barce, ked berem do uvahy to, ze branit musi. ak mas naozaj pravdu s tym, ze branit nemusi, tak sa tie jeho slabe obranarske vykony unas daju vysvetlit tym, ze branit nemusi a uznam tvoju pravdu. fotbal nie je len o presingu a ja bohuzial tomu, ze nebrani neverim a i ked sa obcas tazko argumentuje, tak to je jednoducho pre mna blbost. takze z mojej strany posledne slovo, dufam, ze ma nebudes nutit k dalsiemu. ty mas vlastny nazor, ja vlastny. hadat sa mi nechce. diskusia bohuzial cim dalej tym viac k tomu vedie

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn, už jsi přestal diskutovat o Bommelovi a číst má slova o tom, tím je to jasné, vyřešeno.

Reagovat
smazaný uživatel

je to vyriesene asi tak, ze to je pre mna blbost a tym to hasne. niekedy sa sice tazko argumentuje, ale je jasne, ze bud je Frank slepy, alebo ty si vysvetlujes iste veci inak ako su. a nenut ma zase reagovat. nic sa nevysvetluje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vysvětluje. Z ničehonic jsi to hodil do autu, ale nechme to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

tvoja teoria sa opiera prevazne o dve pozapasove tlacove konferencie, ktore ako sam hovoris nemam brat vazne. Takze asi to hovoris len vtedy, ked ti to vyhovuje.

myslim, ze k vacsine diskutovaneho som sa vyjadril a tak ako ty si vyjadril svoje spekulacie, tak i ja svoje. myslim, ze tie moje su realne. ak si naozaj myslis co pises, tak ok, ja sa ostanem smiat. Van Bommel nemusi branit na zaklade toho, ze trener povedal, ze dal do toho vsetko nechme to tak

Reagovat
smazaný uživatel

To není jen o tom. Kdyby měl bánit a nebránil, tak by nebyl povolán do reprezentace, kde po něm trenér chce, ať brání...

Reagovat
smazaný uživatel

opakujem. ak sa opieras o dve pozapasove konferencie, tak ti pripomeniem to ako si ich mne vyvracal a ze ich mam brat na lahku vahu a nie doslova. takze tym padom pada jedna z tvojich teorii.

to ze ho Basten povolal do repre neznamena to co pises. to su len spekulacie. to by som sa prespekuloval az k Junovi a to by bolo na dalsiu diskusiu

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Jůna po zápase nikdo nevychvaluje...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ked som spominal nekritiku franka voci rohodcovi v zaragoze, tak si mi povedal, ze to nemam brat doslovne a dnes ked spominas chvalu na bommela, tak to tiez neber doslovne.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale úplně něco jiného...to fakt chceš srovnávat?

Kritiak rozhodčího a kritika hráčů se samozřejěm srovnváat nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze to zrovnavat mozem. samozrejme mozes hovorit to ci ono. je to konferencia , oni vyhrali, novinari sa pytaju na bommela ako navratilca, tak pre novinarov ide take vyjadrenie ake ide. zhadzovat ho pred nimi, aby sa donho pustili po vyhratom zapase by bolo blbe, tak radsej si s nim podiskutuje v sukromi, nech maju novinari pokoj.

samozrejme nieco povedat musel, tak povedal po vyhratom zapase kladne vyjadrenia. tiez hracov Petrzalky vychvalovali do neba , ked pritom obrana bola priepustna, super nas tlacil a utok bol takmer bezzubi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštní, tak proč ho teda předtím kritizoval? Předtím ho před novináři schazoval a nedjnou nemůže? nesmysl...

Reagovat
smazaný uživatel

preco? jeho posobenie v reprezentacii sa blizilo ku koncu na uricty cas, novinari sa pytali asi ze preco nema tolko prilezitosti ako najlepsi hrac holandskej ligy, tak povedal pravdu a tou je, ze sklamal.Keby povedal nieco ine, tak by sa odpisal tym, ze k nemu asi citi nejake antisympatie. teraz vyhrali, nema dovod preco kritizovat prave pred novinarmi, ktory si podobne situacie obzvlast vychutnavaju a to, ze je navratilec a tym padom sa sustredil nanho velky tlak tak by mu to mohlo len a len uskodit. takze PRECO Van Bommel nehra? preco dostava coraz menej prilezitosti? mate snad k nemu nejake zle sympatie? nie nemam, ukazuje zle vykony.

dnes nechce dat prilezitost, aby novinari vytvarali nanho tlak ako na navratilca. Tak ako Figo sa vyhadril,ze ten navrat bol narocny tlakom z medii. takze ked vyhrali preco ten tlak pustat na van bommela? ktory je ostro sledovany ako navratilec.radsej si to vydiskutujem s kazdym v sukromi. Mimochodom ta PEtrzalka sluzi ako skvely priklad. ked sa vyhrava, tak sa vzdy oci prizmuria.

Reagovat
smazaný uživatel

toto je teda něco. Stačilo by říct, že chce dát šanci jiným hráčům a ne ho tak hned "schazovat", jak jsi to teda použil. Ale očividně to je tak, že když kritizuje, takej to správně a když chválí, tak je to jen na oko...ono je to toiž velmi zvláštní. Nejdřív řekneš, ýže dobře bránil kvůli špatnému soupeři, pak to zěmníš na to, že dobře nebráil ale řkel ose to jen tak.

Reagovat
smazaný uživatel

no ono ja mam pocit, ze basten uz pocital s tym, ze ho do reprezentacie tak skoro stavat nebude. a ked si ho ziadala verejnost ako najlepsieho hraca holandskej ligy tak musel vysvetlovat a vek urcite nato nemal, aby musel koncit, takze mal na vyber. Bud povie to co si mysli, ze je s vykonom van bommela nespokojny, alebo pusti basten kritiku verejnosti a novinarov sam na seba a bude vyzerat ako ze ma antisympatie voci van bommelovi. takze co si vybrat? povedat pravdu.

mozem si hovorit co chcem. , vsetko su to len spekulacie tak z mojej strany, tak z tvojej. nikto nevie ako to bolo. cchem ti ukazat ake su mozne fakta, aby si sa nepriklanal k hovadinam typu, ze van bommel nemusi branit

Reagovat
Jajinek

No ja sem par zapasu Dortmundu letos videl a reknu ti......nic moc.....v repre hraje daleko lip.....

Ja mam Rosu rad a uznavam ho....ale v Barce by na zaklad fakt nemel.....

Reagovat
HOST*

je to krizák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nebrat krízaka jednoho velkýho!!!!!Do Realu jo,tak je krizáku dost ale k nám!NIKDY!!!!!

Reagovat
Messiáš

Motta ani Iniesta teda lepší než Rosický nejsou a ještě dlouho nebudou. .Můj názor

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jsem byl rozerván na kusy, což jsem čekal. Jen se chci zeptat: Když je v. Bommel tak hrooozně důležitej, nenahraditelnej a jedinej silovej u nás, proč nastupuje tak málo?

Podle mě je to výbornej záložník, ale každopádně není tak vynikající, jak zde popisujete. A že by se Rosa nehodil do našeho stylu? Si děláte snad kozy, ne? Podle mě by dokázal řídit naši hru zezadu naprosto přesně jako Xavi. A za těch 10 mega bych to třeba zkusil. No ale jak chcete, přesvědčovat vás o svojem názoru nehodlám ...

Reagovat
smazaný uživatel

Protože on není potřebný vždy, je potřebný v určitých momentech zápasu proti určitým soupeřům. "Výměna" Rosa-Bommel nedává žádný smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

tak naprosto presne ako xavi? no to si ma urazil.

co sa tyka van bommel, tak ani mna moc nepresvedcil

Reagovat
smazaný uživatel

A je tu to, co jsem říkal, Bommel řekl, že je velmi spokojený v Barce a stoprocentně hodlá svůj kontrakt do roku 2008 dodržet. A můžu jít v klidu spát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ballack je dobrý, ale trochu primadona. V Chelsee / ak tam pôjde/ to nebude mať ľahké. Mne sa viac páči Schweinsteiger.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele