Bale je blízko odchodu z Realu, prozradil Zidane

21.07.2019, 08:51
Aktuality
Čas velšského reprezentanta Garetha Balea v Realu Madrid se podle všeho velmi rychle krátí. Třicetiletý fotbalista s největší pravděpodobností v tomto přestupním období skutečně Bílý balet opustí. Prozradil to kouč madridského klubu Zinedine Zidane po přípravném utkání ve Spojených státech.

Bale se neobjevil v zápase proti Bayernu Mnichov, který se hrál v Houstonu a Real v něm prohrál 1:3 po brankách Tolissa, Lewandowskiho a Gnabryho. Za Španěly korigoval v závěru Rodrygo. Právě na Baleovu situaci se ale ptali po utkání novináři trenéra Realu Zinedina Zidana. A jeho slova byla velmi jasná.

"Bale nehrál, protože je velmi blízko odchodu," řekl Zidane. "Věříme, že celá situace bude brzy vyřešená. Bylo by to nejlepší pro všechny. Pracujeme na jeho přestupu do nového týmu," uvedl Francouz. "Osobně proti němu vůbec nic nemám. Ale přišel čas, aby se stalo to, co se musí stát. Já dělám rozhodnutí a potřebujeme změnu," řekl Zidane.

"Jeho odchod je rozhodnutím mým a také hráčovým, protože on sám ví, jaká situace tady je. Nevím, jestli bude jasno už za 24 nebo 48 hodin. Ale ta situace se každopádně změní a bude to dobré pro všechny zúčastněné," prohlásil Zidane.

Podle zdrojů ESPN neusiluje o Balea Manchester United, o němž se v posledním roce v souvislosti s Velšanem pravidelně hovořilo. Španělský deník Marca v úterý psal, že Baleovi nabízí návrat jeho bývalý klub Tottenham.

Podle médií by nový klub měl za Balea zaplatit částku zhruba mezi 50 a 60 miliony eur. Zároveň by se Real měl zhruba z poloviny dál podílet na Baleově platu, který se pohybuje okolo 17 milionů eur ročně. Smlouvu s Realem má Bale ještě na tři roky, do léta 2022.

Autor: Jiří Fišara / espn.com

Komentáře (655)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele