Augsburg našel nového trenéra, podepsal Herrlicha

10.03.2020, 11:28
Aktuality
Heiko Herrlich se stal novým trenérem Augsburgu. Trápící se bundesligový celek hledal náhradu za Martina Schmidta, pod jehož vedením prohrál sedm z posledních devíti utkání německé nejvyšší soutěže...

Augsburg se po slabším rozjezdu chytil a na přelomu listopadu a prosince bodoval šestkrát po sobě, během posledních týdnů se však i vinou těžkého losu jeho výsledky zhoršily.

Vedení se proto rozhodlo odvolat kouče Martina Schmidta, jenž byl u kormidla od konce minulého ročníku, kdy nahradil Manuela Bauma, aby posléze dovedl FCA k záchraně.

Na náhradu potom fanoušci bavorskošvábského klubu nečekali dlouho, když byl do funkce jmenován bývalý útočník Heiko Herrlich, jenž podepsal kontrakt do roku 2022.

"S příchodem Heika Herrlicha jsme přesvědčeni, že jsme našli trenéra, který přesně zapadne do Augsburgu," řekl sportovní ředitel Stefan Reuter. "Je to maximální profesionál, jenž zná Bundesligu z pozice hráče i trenéra. Jsme přesvědčeni, že společně budeme úspěšní," dodal bývalý spoluhráč z Dortmundu.

"Těším se na novou výzvu v Augsburgu. Přicházím do profesionálně vedeného celku se skvělými fanoušky. Je mi ctí být součástí klubu, který se chce neustále zlepšovat," prohlásil po podpisu smlouvy Herrlich, jenž doposud vedl Bochum, Regensburg nebo Leverkusen.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Augsburg našel u odpadkového koše nového trenéra, podepsal Herrlicha"

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg síce prehral 7 z posledných 9 zápasov, ale v 5 prípadoch z toho hrali proti najlepším 5 tímom Bundesligy. Nemyslím si, že za toto si Schmidt zaslúžil padáka. Augsburg je na tom bodovo prakticky rovnako ako Hertha a Frankfurt, kde majú silnejšie kádre, pritom už majú všetky najťažšie zápasy za sebou a bol tam predpoklad, že v nasledujúcich týždňoch by opäť mohli zbierať body.

Herrlich to podľa mňa nikam neposunie a bude sa trápiť o záchranu, nie je to žiadny zázračný tréner a nemyslím si, že jeho angažovaním Augsburg získa niečo lepšie, ako mal v Schmidtovi.

Reagovat
Corleone

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Propustit trenéra po prohře na Bayernu je kudla do zad.

Reagovat
verv

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jak já jim fandil v 97 v LM a zároveň je nenáviděl na podzim, když drtili Spartu. Myslím teda Dortmund

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele