AUGENTHALER MÁ SPASIT LEVERKUSEN

14.05.2003, 17:30
Aktuality
Německý klub Bayer Leverkusen se v úterý rozhodl pro další výměnu trenéra. Po Klausi Topmöllerovi se druhým propuštěným lodivodem loňského finalisty Ligy mistrů stal jeho nástupce Thomas Hörster. Dvě kola před koncem Bundesligy jmenovalo vedení Bayeru na post hlavního kouče Klause Augenthalera.

Hörster nahradil Topmöllera v únoru tohoto roku, ale ani jemu se nepodařilo vytáhnout Leverkusen alespoň do středu tabulky, a po víkendové porážce 1:4 v Hamburku se také on poroučel. Kromě špatných výkonů mužstva bylo hlavním podkladem pro Hörsterův vyhazov jeho prohlášení ze začátku týdne, podle něhož už neviděl velkou šanci na uchování prvoligové příslušnosti.

"Nemůžeme zaměstnávat členy týmu, kteří už nevěří v dobrý konec. Jestliže trenér má pochybnosti, musíme na to nějak reagovat," prohlásil generální manažer Bayeru Reiner Calmund, a před dalším zápasem s Mnichovem 1860 okamžitě dosadil na Hörsterovo místo Klause Augenthalera, mistra světa z Itálie 1990. Pětačtyřicetiletého trenéra propustil v dubnu ze svých služeb další sestupem ohrožený klub, 1. FC Norimberk. "Jako hráč jsem se nikdy nevzdával a udělám vše pro to, abych zachránil Leverkusen v nejvyšší soutěži. Ještě před sebou máme dva zápasy se soupeři, které musíme bezpodmínečně porazit," nechal se slyšet nový kormidelník loni druhého celku Bundesligy.

Se ziskem čtyřiatřiceti bodů se Leverkusen v současné době krčí až na šestnácté, sestupové příčce ligové tabulky a na patnáctou Arminii Bielefeld ztrácí dva body. Za vodou ještě nejsou ani Hansa Rostock (38 bodů), Borussia M'gladbach (38), Hannover a Kaiserslautern (oba po 39). Šanci na uchování prvoligové příslušnosti má ještě i sedmnáctý Norimberk (30), který v posledním kole hostí na domácím hřišti právě Bayer. Jediným zatím jistým sestupujícím týmem je Energie Cottbus.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Jerry

Sbohem Leverkusen, myslim že na to uz nema,aby se udržel.hrači jsou nestaly ve vykonech a osobnosti,které by meli tym podržet ho spíš tahnou ke dnu.Ani novy trenér už nestihne nezachránit vicemistra Nemecka a LM.2 kola je moc malo na zmeny v tymu.tak snad na přes rok si Leverkusen znova zahraje nejvyšší soutěž.Jenže jeho peněžní situace taky není růžová.No a sponsoři se po sestupu s penězmi asi hrnout nebudou.Uvidíme jak si s touto situací vedení a nový trenér poradí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele