Athletic se rozloučí s legendou. Raúl García po sezoně ukončí kariéru

15.04., 14:59
Aktuality
Raúl García (© AFP)

Raúl García má před sebou poslední týdny aktivní kariéry. Sedmatřicetiletý útočník Athletic Clubu se rozhodl po sezoně pověsit kopačky na hřebík. Dvojnásobný španělský reprezentant se rozloučí jako hráč s třetím nejvyšším počtem startů v LaLize.

Rodák ze Zizur Mayor nedávno odehrál 600. zápas ve španělské nejvyšší soutěži a upevnil si třetí místo za křídelníkem Joaquínem a brankářem Andonim Zubizarretou, kteří se shodně zastavili na čísle 622. García má na kontě 602. ligových startů a dalších sedm zápisů ještě může přidat.

"Všechno má svůj konec," prohlásil v rozlučkovém videu García, jenž mezi španělskou elitou nastupoval za Osasunu (101), Atlético Madrid (216) a Athletic (285). Proti oběma svým bývalým klubům přitom veterán ve zbývajících kolech ještě může nastoupit.

García kromě zmíněného Španělského poháru s Athleticem v sezoně 2020/21 opanoval také domácí Superpohár. S Atléticem vyhrál LaLigu, dvakrát přispěl k triumfu v Evropské lize i evropském Superpoháru a kromě toho získal ještě řadu dalších pohárových trofejí.

Autor: Jiří Vojík / marca.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Txapeldun

Výjimečnej profík, nepříjemnej hráč, kterýho si chtěl mít v týmu, ale nechtěl si proti němu hrát, vždycky na hřišti nechal 100%. V Athleticu se vysunul víc dopředu, stal se z něho dost gólovej zakončovatel, s Adurizem nejvýraznější postavy jedný éry. Na závěr kariéry šel asi na nejtěžší penaltu rozstřelu a v klidu proměnil (i když v týhle sezóně ještě nedal gól), loučí se ziskem Copy. Velká osobnost

Reagovat
celeb

Reagovat
Pharrell

Reagovat
misinho7

strasne som ho neznasal..ale pre svoj tim spravil vsetko no

Reagovat
Kejza

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Phillipinho

Jeden z nejdulezitejsich bojovniku Chola

Reagovat
Kejza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele