Aston Villa se veze na vítězné vlně, kapitán McGinn myslí na poháry

26.04.2023, 18:33
Aktuality
John McGinn (© AFP)

Hodně dramatický bude závěr letošní sezony v Premier League, v anglické nejvyšší soutěži je ve hře titul, záchrana a také místenky do evropských pohárů. Posledně jmenovaná záležitost se týká i Aston Villy.

Birminghamský klub na podzim měnil manažera, v říjnu se týmu ujal Unai Emery a tento tah se vyplatil. Villans aktuálně neprohráli deset utkání v řadě a hned v osmi případech brali všechny body, naposledy se o jejich síle včera přesvědčil Fulham.

"Daří se nám, vyhráváme a posouváme se tabulkou směrem vzhůru. Bylo důležité ještě vylepšit pozici v boji o evropské poháry, ale bude to těžké, závěr sezony bude náročný," tuší manažer Unai Emery.

Aston Villa šplhá tabulkou a v úterý večer se posunula už na pátou pozici, na svém kontě má 54 bodů a pod sebe stlačila i Tottenham a Liverpool. Zaútočit navíc může na Ligu mistrů, manko na duo Newcastle, Manchester United činí pět bodů, i když oba tyto týmy disponují několika dohrávkami k dobru.

"Tenhle stadion viděl v uplynulých letech spoustu špatných výkonů a zažil řadu mizerných výsledků, pod což se většina z nás podepsala, o to více si užíváme současnou situaci. Ale nechceme se tady zastavit, chceme zvláštní sezonu zakončenou návratem do Evropy," říká bojovně kapitán John McGinn.

"Do konce zbývá pět zápasů, v každém z nich musíme podat výkon jako dnes, nesmíme nic vypustit," dodává.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
VTID94

Dúfam že nám tieto ambície nebudú zväzovať nohy v posledných veľmi ťažkých zápasoch. Ale konečne po rokoch opäť radosť sledovať. Ďakujem chlapci

Reagovat
kissak

jedete opravdu famózně je třeba zvýšit konkurenci v topce

Reagovat
VTID94

Snáď sa naše kluby stabilizujú v bojoch o poháre. Treba oživenie

Reagovat
kissak

Reagovat
Thelvin

Vůbec, mazejte zpět do průměru, jinak jsme v prdeli už úplně

Reagovat
VTID94

My sme si vyzrali zlé obdobie v druhej lige. Vy si to vyzeriete v boji o pohárovú Európu. To je tragédia

Reagovat
Spikous

Tak naši a vaši majitelia sa o to rozhodne usilujú a ďalšia sezóna môže byť ešte viac šialena a o letnom prestupovom období ani nehovorím Treba navrátiť Newcastle a Aston Villu do európskych pohárov veď oba tímy majú peknú históriu a zaslúžia si to po tých rokoch utrpenia

Reagovat
kissak

lépe bych to nenapsal. Myslím, že fanoušci obou týmů si za poslední roky vytrpěli dost a je fajn, že se snad blýská na lepší časy.

Reagovat
Seydou Doumbia

Roztočí to zase AV na přestupovém trhu?

Reagovat
Spikous

Majitelia chuť poskytnúť Emerymu dostatok finančných prostriedkov na posilnenie tímu a prestavbu resp doplnenie kádrupodla jeho predstáv

Reagovat
Seydou Doumbia

paráda

Reagovat
Spikous

Pre nás fanúšikov Aston Villy to je po tých rokoch trápenia skvelé. Majitelia ktorý milujú klub s naozaj dostatočnými financiami ktorý chuť vidieť hrať tím v Európe a po získaní Emeryho a jeho výsledkoch sú nadšený kam môže tím napredovať

Reagovat
Spikous

V lete sa napríklad spomína duo z Manchestru City Phillips a Walker ktory nedostávajú tolko šancí a Emery ich vidím ako obrovské posily.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dobré jména jak hovado, akorát Filips je sklěnený tak jestli by se na trhu nenašel lepší hráč, nějaký Neveš, Ndidi, Rice ale přeju vám to at spolu s NUFC mícháte karty nahoře

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Taarabt_QPR

Je to určitá satisfakce....ten kádr je kvalitní už delší dobu, ale bohužel Gerrard není dobrý manager a fotbal, který jsme pod ním produkovali, byl šílený. Konečně využíváme křídelní hru a najednou se hráči jako Bailey nebo Traore ukazují jako dobří fotbalisté :-)

Reagovat
Spikous

Mne sa páči že sa z mcginna stala znova beštia v strede poľa ktorý sa snaží pomáhať tomu v utoku aj obrane . Taktiež Ramsey sa zlepšuje zápas čo zápas .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele