AS Řím získal odchovance Empoli, dvacetiletý Baldanzi přišel posílit střed hřiště

01.02., 21:26
Aktuality
Tommaso Baldanzi (© AS Roma)

Poprvé si na profesionální úrovni vyzkouší dvacetiletý ofenzivní záložník Tommaso Baldanzi jiné angažmá než to dosavadní v Empoli. Už v minulém ročníku se vypiloval jako základní pilíř sestavy, v letošní sezóně pouze plynule navázal na výkony předchozí. Není tak divu, že si ho všimli větší kluby v Serii A. Nakonec si plácl s AS Řím, který utratil 10 miliónů eur.

Ve hře jsou však pro Empoli údajně také bonusy ve výši 5 miliónů, přičemž celek z Toskánska v budoucnu může utržit dalších 15 procent z přestupové částky, pokud by I Giallorossi hráče prodávali jinam. Při oficiálním představování římský klub neuvedl délku hráčovy smlouvy, obecně se ale má za to, že platí do roku 2028. Shodují se tak například server transfermarkt.de či italský novinář Nicoló Schira.

Během ranních hodin podstoupil Baldanzi úspěšně lékařskou prohlídku, následně byl představený také fanouškům. Nosit bude dres s číslem třicet pět. "Chci poděkovat majitelům klubu, tedy rodině Friedkinových, za to, že ve mě tak silně věřili a udělali vše pro to, abych sem mohl přestoupit," říkal pro oficiální klubový web. "Vydám ze sebe vše, abychom dosáhli na cíle, které máme před sebou,” dodal.

Autor: Patrik Sandev / twitter.com/NicoSchira, football-italia.net, transfermarkt.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
Truffaldino

Tak trochu vysněná posila, herně se dost podobá Dybalovi, bohužel se mu podobá i náchylností na zranění, ostatně s jejich stylem hry to není žádné překvapení.

Reagovat
Emmett Brown

Stále nemôžem uveriť, že sme dotiahli takého hráča. Mladý, perspektívny, Talian...konečne žiadny bývalý futbalista s dlhou históriou zranení.

Reagovat
wishmaster

Kolega vyššie si o zraneniach myslí opak

Reagovat
Truffaldino

https://www.transfermarkt.com/tommaso-baldanzi/verletzungen/spieler/641537

Za mě je to ve 20 letech dost, Corsi teď při přestupu říkal, že momentálně taky není úplně fit.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Je malý a technický, dostává bídu od kopyt z obran soupeřů. Nejvíc faulovaný hráč posledních 10 let je Hazard, protože jeho fotbal je založen na driblinku těsně kolem hráčů.

Dokud to nejsou chronické problémy s třísly nebo lýtky, jsem s tím v pohodě.

Posílit musí tak či tak, tým ho musí chránit. Musí se naučit jak se chránit sám. Zola to uměl, Francek se to naučiil.

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Largo

Necekam, ze by vyresil nase ofenzivni potize, ale mohl by zvysit kreativitu a rychlost ve finalni fazi.

At se mu dari.

Daje!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele