AS Řím prodloužil smlouvu s De Sanctisem

04.12.2014, 19:56
Aktuality
Morgan de Sanctis zůstane i pro další sezónu brankářem AS Řím. Giallorossi podle očekávání se zkušeným brankářem prodloužili kontrakt, načež se opět snižuje možnost příchodu nového strážce branky.

Bývalý italský reprezentant přišel do Říma před začátkem minulé sezóny z Neapole a prakticky okamžitě se postavil mezi tři tyče, nakonec odchytal rovných 36 ligových zápasů. Pozici jedničky si pak De Sanctis drží i letos, kdy chyběl akorát vinou zdravotní indispozice.

AS Řím tímto krokem pravděpodobně vyřešil ožehavou brankářskou otázku, do které měl podle médií promluvit i Petr Čech, jenž se prý ocitl pod drobnohledem římského celku. "Jsem si vědomý obrovské zodpovědnosti. Pro AS Řím ze sebe vydám maximum," řekl De Sanctis.

Italský brankář odstartoval svoji kariéru za Pescaru, následně se přes Juventus dostal do Udinese, kde působil dlouhých osm let. Po krátkých anabázích v Seville a Galatasarayi oblékl dres Neapole, kde si De Sanctis odkroutil další čtyři roky. Za italskou reprezentaci odehrál šest duelů.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (17)

Přidat komentář
Rarášek

Reagovat
Yanek

V Udinese to byl sympaťák, po angažmá v Seville a Turecku jsem si myslel, že se na podobnou úroveň už nedostane, ale vybral si výborně. Po Neapoli by si člověk řekl, že půjde dolů, což dost možná taky šel, ale pořád má hodně zajímavou výkonnostní a kariérní křivku.

Reagovat
Pedro10

Radšej mohol prísť niekto nový .

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem neviděl chytat pořádně Skorupskiho, možna 1x. Je dobrej? Kvalitni nahrada a ma na to třeba za rok, až MDS skonči, se stát jedničkou v AS?

Reagovat
Francesco Totti AS

podle mně jo

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě v žádným případě :) nechytá špatně, ale ani ne tak dobře aby zůstal jako hlavní gólman...myslím si že za rok, za dva, místo de Santise přijde někdo lepší, než je Skorupski.. Podle mě by mohl chytat základ u nějakýho týmu ze středu tabulky

Reagovat
spider_8

Dobrý tah. Takhle si zajistili zkušeného brankáře pro příští sezonu s tím, že pokud se v létě naskytne příležitost přivést někoho mladšího, tak mu Morgan může krýt záda.

Reagovat
Han střelil první

Ta italská generace brankářů je skvělá. Buffon, de Sanctis, Abbiati, Toldo, Peruzzi a nevím kdo ještě. Vždycky mi bylo líto toho zbytku, že je v repre Buffon

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Alberto Aquilani

Dobrý ťah, bolo by dobré, keby PSG zblbi a kúpili niekoho do kasy a my im vzali Sirigua ... Čecha nechcem ....

Reagovat
frankiefcb

Naopak Čech by byl paráda. Sirigua PSG nepustí. A z těch brankářů na trhu je Čech top.

Reagovat
spider_8

Sirigua jsem si přál už když byl v Palermu. Ideálně Čech -> PSG, Sirigu -> Řím.

Reagovat
Pettirosso

PSG by mohlo koupit právě Čecha a Sirigu zpět do Itálie..

Reagovat
Tywin Lannister

mě by se petr v AS hodně líbil, bylo by to snad ta nejlepší varianta pro něj, nároďák a i AS by získal kvalitního golmana, i když to uplně nejlepší má asi za sebou. Ale i tak je lepší než De Sanctis

Sirigu je momentálně možná i top 5, takoví idioti by snad v PSG nebyli, aby ho prodávali.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Alberto Aquilani

tu nejde o to či je Čech kvalitnejší jak De Sanctis, ale AS ďalšieho Stekelenburga - "Sorry, I dont speak Italian" nepotrebuje.... nejak si nemyslím, že cechíno po tých rokoch v Anglicku by sa dokázal vžiť s talianskou kultúrou a futbalom ( zdravím Ashleyho) ....

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by mě nenapadlo .

Věř tomu nebo ne, tak Petrovi by italština či místní kultura dozajista nedělala nejmenší problém. druhá věc je ale ta, že dle vyjádření jeho agenta je SA až "poslední" možnost. Navíc chce zůstat v Angilii (nejlépe v Londýně). takže to bude zajímavý a bojím se, že smutný..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele