AS Řím po prohře s Juventusem kritizuje rozhodčího Rocchiho

06.10.2014, 13:23
Aktuality
Na Apeninském poloostrově se včera konal šlágr italské ligy, proti sobě se postavily Juventus a AS Řím a Stará dáma v domácím prostředí zvítězila 3:2. Terčem kritiky po utkání se stal hlavní rozhodčí Gianluca Rocchi...

Rocchi v průběhu první půle nařídil tři pokutové kopy. Juventus nejprve z jednoho poslal do vedení Carlos Tévez, po proměněné penaltě Francesca Tottiho a gólu Iturbeho vzplály emoce znovu těsně před odchodem do kabin. Za stavu 1:2 se kopala další penalta a Tévez z ní ve třetí minutě nastavení srovnal.

"Je to ostuda, že pokutové území tady mají devatenáct metrů. Ale těší mě charakter, jaký ukázali moji hráči. Bylo to až moc vyhecované, normálně ovšem máte rozhodčího, který ví, jak se s podobnými věcmi vypořádat. Možná nastal čas, kdy je třeba rozhodčím v případě gólů nebo penalt usnadnit jejich práci. Jsme ve 21. století a faul je uvnitř pokutového území, nebo vně, je to snadné. Můžete si pomoci opakovanými záběry přímo na hřišti, pomohou," řekl po zápase kouč AS Rudi Garcia.

"Přijeli jsme do Turína hrát naši hru, ale zápas byl ovlivněný. Nevím, jestli nás porazil rozhodčí, ale určitě to nebyl Juventus," nebral si servítky kapitán Giallorossi Francesco Totti. "Tohle přitom není ojedinělá událost, ale stává se to opakovaně. Juventus si hraje svoji vlastní ligu, kterou vždy musí vyhrát," dodal Totti.

Juventus a AS Řím do včerejšího podvečera neztratily ani bod, po zápase se touto bilancí už mohli chlubit pouze Turínští. Rozhodující okamžik celého střetnutí přišel čtyři minuty před koncem a postaral se o něj obránce Leonardo Bonucci. V závěru se už nezměnilo skóre, ale jenom počet hráčů na trávníku - červenou kartu dostali Álvaro Morata a Konstantinos Manolas.

"Hodně věcí bylo špatně, ale obviňovat můžeme i sebe. Měli jsme dvě obrovské příležitosti a prohráli jsme po gólech ze tří standardních situací. Pro výhru jsme udělali dost a když si vzpomenu na příležitosti Pjaniće a Gervinha, mohli jsme udělat ještě více," poznamenal Garcia.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (359)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele