AS Řím má náhradu za Spinazzolu, z Brazílie přijde Viña

20.07.2021, 15:43
Aktuality
Stadio Olimpico (© AFP)
Vedení AS Řím pracuje na příchodu několika posil a jednou z nich se s velkou pravděpodobností stane Matias Viña. Uruguayský krajní obránce přijde z brazilského Palmeirasu a zastoupí dlouhodobě zraněného italského reprezentanta Leonarda Spinazzolu...

Viña si zahrál na letošním jihoamerickém šampionátu, po němž odcestuje z Brazílie do Evropy. V Římě je pro něho připravena dlouholeté smlouva, Palmeiras podle tisku dostane 13,5 milionu eur a další finance bude moci vyinkasovat díky bonusům.

"Míří k nám," potvrdil generální manažer klubu z hlavního italského města Tiago Pinto.

Levý okraj obrany měl u Giallorossi pod palcem Leonardo Spinazzola, který ovšem přijde o značnou část z ligového ročníku 2021/2022. Důvodem je vážné zranění achilovky, tu si italský reprezentant přetrhl na mistrovství Evropy a čeká ho minimálně půlroční pauza.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tržní hodnota něco přes 5 milionů euro. AS trošku přeplati a jestli se nepletu navíc tento rok odehrál kolem 4 zápasu. Kdo ví co v sérii A předvede.

Reagovat
veikko

Čtyři zápasy má jen v brazilské Serii A, odehrál toho o dost víc ve federální lize (Paulista), CoLi a hlavně je to nesesaditelná reprezentační jednička na levém beku. Upřímně si myslím, že by se měl prosadit úplně v pohodě. Je to takový poctivý jezdec s docela dobrým centrem. Popravdě si myslím, že AS z něj chce mít nového Spinazzolu, mohl by mu být dost podobný.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi se vyznáš. Neznáš i tohodle týpka?

https://www.eurofotbal.cz/hraci/henrique-113066/kariera-klub/

Reagovat
veikko

Bohužel ne, já sleduju hlavně reprezentace a z lig Ekvádor, sem tam Peru, Chile a Venezuelu. V Brazílii se orientuju špatně už jenom kvůli tomu, že se všichni jmenujou stejně.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chápu.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
icka

Reagovat
Kucka

Reagovat
mayday

A proč nesleduješ kolumbijskou?

Reagovat
veikko

Popravdě mě moc nezaujala, ale to třeba ani ta peruánská. Původní cíl byl vybudovat si o těch ligách fakt přehled a pak třeba sem tam doporučit nějakého hráče. Ale zjistil jsem, že jak člověk nemá v klubech přímo kontakty a nemá zkušenosti s fungováním a financemi toho příslušného klubu, tak o to kluby nemají zájem. Kolumbijská má každopádně ty hráče trochu dražší, protože má lepší jméno než ty ostatní zmíněné. U nás kluby nevyzkoušené hráče, kteří nejsou za hubičku, brát nebudou, což je zcela pochopitelné. To už radši vezmou zadarmo nějakého random borce na doporučení z nějaké 3. nebo 4. francouzské ligy.

Reagovat
Reggie

ale dobře ty! Můžu se zeptat, jak sis to představoval v praxi? Plácnu... že by jsi třeba poslal do nějakýho (asi českýho?) klubu poslal nějaké materiály o určitým hráči a počkal, jestli je zaujme? Tohle mě dost zajímá, jestli se chceš podělit teda

Reagovat
veikko

Jo, klidně, nemám žádné know-how, na které by nikdo nepřišel sám. Je to v podstatě jak říkáš. Nejdřív jsem si za pomoci TM a Livesportu udělal seznam mladých hráčů, kteří pravidelně nastupují v prvních ligách a ty jsem pak sledoval přímo v zápasech. Žádná videa na youtube nemá moc smysl sledovat, protože tam je samozřejmě jen to, co má případný zájemce vidět a kolik toho daný hráč v zápase zkazí, to už tam neuvidíš. Ti hráči, kteří mě zaujali i v zápasech, byli sledovaní ještě podrobněji. Nově navíc některé z těch lig dávají k dispozici na netu i fakt hodně dobré individuální statistiky ze zápasů, takže se dá vlastně dělat i nějaký datový skauting. Problém je, že já pořád dávám spíš na instinkt a s těmi daty neumím adekvátně pracovat jako fakt školený skaut. A upřímně v té záplavě dat se z toho vytrácí ten požitek, aspoň pro mě.

Člověk si zároveň musí uvědomit, že těžko objeví hráče, o kterém nikdo neví. Já jsem se teď zaměřil fakt nejvíc na ten Ekvádor, protože tam s mládeží pracují fantasticky. Jenže to ví už dávno i špičkové kluby a abys objevil hráče, který by byl finančně dostupný pro tým z české ligy, tak už to chce fakt intenzivní komunikaci s klubem, aby ti dali požadavky na typologii, cenovou relaci apod. No a nejspíš mě ty kluby považují za cvoka, protože naprostá většina mě jen ignorovala. Nechám si pro sebe, který klub se aspoň ozval a aspoň o tom uvažoval, každopádně ani to neklaplo. Málokterý klub by chtěl navázat spolupráci s úplným amatérem. Dneska si můžou (sice za dost peněz, ale můžou) zaplatit výběr dat přímo od agentur, které se na to specializují. Týmy z naší druhé ligy zase při vší úctě Jihoameričany jen těžko budou zajímat. Ještě to úplně nevzdávám, ale nepředpokládám, že by to neslo nějaké ovoce. Jinak tady jsem o tom měl přímo článek na EF (zaměřil jsem se na moc drahé hráče):

https://www.eurofotbal.cz/clanky/amatersky-euroskauting-1-dil-conmebol-489287/

Reagovat
Largo

To byl skvělej článek.

Reagovat
Reggie

Moc děkuju za vyčerpávající odpověď! Je fakt vidět, že tě hodně baví a dáváš do toho spoustu energie. Ale máš samozřejmě pravdu, že dnes se jede hlavně na ta data. Tvůj článek jsem vlastně četl, respektive určitě některé hráče v něm, možná dokonce všechny a článek byl super . Mimochodem, byla by to moje vysněná práce, co si budeme povídat

Ale stejně mi připadá, že české kluby moc nechtějí/nemůžou si dovolit do kvalitního scoutingu dávat velké peníze nebo si najdou levnější alternativu. Jak jsi psal asi ty někde nahoře - 3. nebo 4. francouzská liga. A i jsme tohle téma možná už spolu někdy řešili.

Reagovat
Freedo

Nenech se tím odradit a dál na sobě makej. Myslím si, že by to mohlo najít využití. Minimálně v ČR, kde ne každej je sběhlý v používání datových analýz. Možná by pomohlo i být aktivní na Twitteru a pravidelně sdílet nějaký výcuc s tím, že pro zájemce o spolupráci toho máš mnohem víc.

Reagovat
Vincent Vegan

takhle diky kvalitni praci na Twitteru dostal nekdo job v Brentfordu pred par lety, jmeno uz jsem bohuzel zapomnel

Reagovat
veikko

Díky, já právě Twitter ani nemám. Jinak hodlám jet do Ekvádoru a začít si tam budovat nějakou síť kontaktů a k tomu chci provádět takový menší antropologicko-sociologicko-etnologický výzkum mezi místními. Mám v plánu pak tady napsat i nějaký souhrnný článek o tamním fotbale. Myslím, že takové ty netradiční články s vlastní zkušeností čtenáře docela zajímají.

Reagovat
Freedo

To zní dost dobře a hlavně nadějně, protože Ekvádor ještě mezi skauty není tak profláklej, ne? Článek by byl super. Přesně jak říkáš, podobných reportů s vlastní zkušeností není nikdy dost. Navíc pokud tam strávíš delší dobu, tak je to zase o něčem jiném, než tam přijet na pár dní a jít na fotbal.

Reagovat
veikko

Profláklý ještě úplně ne, ale po vítězství na jihoamerickém šampionátu do 20 let a následném 3. místě na MS se zájem o něj hodně výrazně zvednul. Hlavně MLS teď doslova brakuje ty méně známé ligy z JA, protože za pro ně velice malé částky získávají velmi dobrou kvalitu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele a co tak oslovit slovenské, popřípadě polské kluby? Podle mě někdo by p tvé služby mohl mít zájem.

Reagovat
veikko

Pokud nevyjde nic v ČR, mám to v plánu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak držím palce, potom dej zase nějaké info pod nějaké jihoamerické hráče, jak si pokročil.

Reagovat
mayday

To byl spíš takovej malej rýpanec, že sleduješ kdejakou ligu v JA, kde to moc lidí asi nesleduje Já tyhle ligy sleduju trochu taky, ale jen kvůli sázení na remízy

Reagovat
Seydou Doumbia

Profotijes?

Reagovat
mayday

Ale celkem i jo, tam těch remíz je hodně, takže dávám většinou kombiky na remízy za pár korun a sem tam pár skupin vyjde.

Ještě víc dávám ale na remízy v naprostých remízových rájích v Africe a na Blízkým východě

Reagovat
Seydou Doumbia

Wow, máš to pěkně pokrytý koukám. Já jsem rád jak zvládnu sázet top 5 lig.

Reagovat
mayday

No skrz ty remízy mám pokrytej téměř celej svět :-)

Jinak lupeny za větší peníze samozřejmě jen na evropský ligy, to je jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho zápasy jsem neviděl a jestli bude šikovný tak jenom dobře pro italskou ligu. Jsem na něj sám zvědavý, takže si pár zápasů AS pustím, jestli děti dovolí :D

Reagovat
adoxx

akorát ta část o nesesaditelné reprezentační jedničce není úplně pravdivá...Viña je výbornej levej bek, ale na podobný úrovni možná ještě výš je Olivera z Getafe (u kterého se v posledních dnech navíc mluví o přestupu do Neapole) + pořád je tam ještě Saracchi, kterýho bych ještě neodepisoval...takže v budoucnosti kdo ví jak to bude, nicméně tenhle post je do budoucnosti fantasticky zastoupený

Reagovat
veikko

Nevíš, jestli neměl ten Olivera nějaké zdravotní problémy při posledních repre pauzách? Normálně totiž dělá back-up Viñovi Agustín Oliveros z Necaxy, případně teď to byl Camilo Cándido z Nacionalu. Saracchi poslední 2 roky za reprezentaci vůbec nehrál, sem tam se jen objeví v širší nominaci. Každopádně Tabárez to tak má na více postech, že vezme radši na jeden post jednu jasnou jedničku a k němu náhradníka, který se případně ukáže. Člověk by taky čekal, že v reprezentaci bude hrát Diego Rossi z LAFC, který má v MLS z pozice křídla průměr 1 gól na 2 zápasy, ale smůla. Tabárez má zkrátka svoje postupy a své koně, na které sází. Třeba Cáceres, který odehrál v reprezentaci 107 zápasů, ačkoliv to není žádný supertalent, spíš sympatický dříč a univerzál.

Reagovat
adoxx

V dobách posledních reprepauz myslím bez zdravotních problémů..celkově je to zvláštní, on Olivera zatím za seniorskou repre neodehrál ani minutu, i přesto že by to měla být za mě minimálně 2 na svým postu ale myslím že se v budoucnu dočká jinak o Saracchim vím, ale jemu věřím že ještě zrestartuje svojí kariéru a za repre si ještě zahraje...no a Tabarez...já ho mám rád a mám k němu hodně velkej respekt, ale nevím jestli už by Uruguayi neprospěla výměna na trenérským postu...herně to není ta Uruguay z let minulých (samozřejmě opory stárnou, ale právě proto je potřeba nominaci a také základní sestavu tak nějak obměňovat a ne stále povolávat dokola ty samé hráče už několik let...trpí tím hráči jako pro příklad právě Olivera, či Rossi, kterej už v LAFC herně dost převyšoval Rodrígueze, ale v repre si zatím narozdíl od Rodrígueze zatím vůbec nekopnul šanci by klidně místo Ocampa, či hráčů z mexický ligy mohl dostat klidně i velkej talent Pellistri ) no a výsledky v poslední době mě optimismem taky zrovna nenaplňují

Reagovat
veikko

Ocampo je zrovna taky talent, ten si naopak zaslouží asi víc prostoru než Rodríguez, který teda zatím nic moc nepředvedl (potenciál ale má). S Tabárezem souhlas, on je naprosto geniální teoretik a jeho přínos pro Uruguay je nezpochybnitelný, ale už se na něm podepisuje věk a ta praxe trochu pokulhává. Letos to byla fakt bída, nebýt Nándeze, tak si celá sestava jen přihrává vestoje. Podle mě není ani tak problém ve stárnutí, Chile má taky tým plný třicátníků a jak jim to běhá. Ten impulz to vážně chce, hráčskou kvalitu má Uruguay fakt obrovskou.

Reagovat
Largo

Reagovat
Hunt

Tak ono se těch 8 dalších možných zápasů odehrávalo celkem těžko, když liga běžela i během Copy, kde hrál všechny zápasy v základu... A tržní hodnota na transfermarktu bývá dost často mimo, zvlášť u hráčů mimo top5 ligy. Reprezentant Uruguaye, 23 let, stabilní část Palmeiras, smlouva na další 3,5 roku - tržní hodnota 5mil je vážně mimo.

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
Kucka

Reagovat
veikko

Jinak ale Copa se celé Uruguayi dost nepovedla. Hráli hrozně statický fotbal a zrovna Vina je zvyklý hrát hodně do ofenzivy, k čemuž nedostal moc šancí.

Reagovat
adoxx

Reagovat
Stannis Baratheon

Možná je čas pochopit, že odhadovaná tržní hodnota není žádná závazná částka.....

Reagovat
Largo

Ta cena podle mě není přemrštěná, jeho výkony v posledních měsících tomu odpovídají. Navíc Palmeiras musí poslat 45% jeho bývalýmu klubu, tak proto chtělo vyšší peníz. Ale jak píše Veikko, on za ty peníze určitě stojí. Ne nadarmo se po něm minulou zimu shánělo AC i Atlético.

Reagovat
Houfi

Jsem na něj hodně zvědavý, herní prostor mít bude. Ještě si doprava k Rickovi podržet Florenziho, Mourek by mu mohl dát nový impulz.

Reagovat
John Obi Mikel

Jak velké sci-fi je výměna CR7 - Icardi ?

Reagovat
John Obi Mikel

*OT:

Reagovat
cink

Tak tržní hodnotu má asi o trochu větší Ikardy

Reagovat
10

Možná menší, než by se mohlo zdát, protože v tomhle dealu by šlo primárně o to, aby se Juventus zbavil Ronaldova platu...to, že by získal větší likviditu v podobě Icardiho, už je jen takový bonus.

Podobně se to povedlo minulou sezonu u dealu Pjanić-Arthur, kde se Juventus zbavil relativně neprodejnýho hráče a získal mladší variantu, kde je potenciál prodeje větší. Když prostě posereš několik přestupáků za sebou, musíš pak dělat takovýhle šílenosti, který sice z fotbalovýho hlediska nedávají moc smysl, ale přiblíží tě trošku k černým číslům bilance...

Reagovat
adoxx

Hodně solidní posila pro AS

Reagovat
smazaný uživatel

Spinazolla jde kam vlastne?

Reagovat
cink

Werder Bremen

Reagovat
amante

Nikam nejde, je zraněný na 6-8 měsíců

Reagovat
smazaný uživatel

Ajo jsem myslel ze min, tak to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Půlroční hostování v rehabilitačním centru

Reagovat
Largo

Na marodku.

Reagovat
Largo

Mimochodem, taková zajímavost, Vina se narodil v roce 1997, což byl rok, kdy do AS přestupoval právě z Palmeiras jeden brazilskej bek. Myslím, že se jmenoval Cafu nebo tak nějak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele