AS Monaco zahájí sezonu bez Embola, útočník si přetrhl kolenní vazy

08.08.2023, 10:46
Aktuality
Breel Embolo (© AFP)

Francouzským klubům za několik dní začíná nová sezona Ligue 1 a citelnou ztrátu těsně před startem hlásí AS Monaco. Knížecímu celku bude chybět Breel Embolo, švýcarský útočník si vážně poranil kolenní vazy.

"Breel Embolo nenastoupí k přátelskému zápasu proti Bayernu Mnichov. Švýcarský reprezentant si během tréninku přetrhl kolenní vazy a na trávníku bude chybět několik měsíců. AS Monaco by svému fotbalistovi chtělo vyjádřit maximální podporu," sdělilo vedení v prohlášení na sociálních sítích.

26letý Embolo přišel do Monaka loni z Gladbachu a během premiérové sezony za klub nastřílel čtrnáct soutěžních branek. Nejedná se o jeho první vážné zranění během kariéry, už v roce 2016 si zlomil holenní kost, s další frakturou dolní končetiny následně marodil o dva roky později.

Vedení se na ztrátu švýcarského fotbalisty snaží rychle zareagovat a shání náhradu, v hledáčku přitom má hned dva útočníky. První variantou je Elye Wahi, který loni za Montpellier vstřelil devatenáct branek, z Arsenalu by zase mohl dorazit Folarin Balogun, jemuž se dařilo během loňského hostování v Remeši (22 gólů).

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Ten už má urvané kolena snad víckrát než Venca Černota

Reagovat
Rudnevs

Stafylidis ho zničil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele