Arsenal získal mladíka Oxlada-Chamberlaina

08.08.2011, 19:46
Aktuality
Po reprezentantovi Pobřeží slonoviny Gervinhovi získal Arsenal druhou letní posilu do ofenzivy. Z druholigového Southamptonu přichází teprve sedmnáctiletý Alex Oxlade-Chamberlain, za nějž londýnský celek dle nepotvrzených informací zaplatil částku dvanácti milionů liber...

Talentovaný hráč, který může nastupovat na obou křídlech či v ofenzivním partu zálohy, dnes podstoupil zdravotní prohlídku a následně podepsal s Kanonýry dlouholetý kontrakt.

”Arsenal má skvělého manažera, hráče nejvyšších kvalit a také atraktivní styl. To byly hlavní faktory, proč jsem si vybral právě tento klub,” prohlásil Oxlade-Chamberlain. ”Těším se na šanci hrát fotbal na té nejvyšší úrovni a jsem hrdý na to, že jsem přestoupil do Arsenalu. Zároveň chci poděkovat Southamptonu za pomoc a podporu v rané fázi mé kariéry, za což mu budu navždy vděčný,” dodal hráč, který za týden oslaví osmnácté narozeniny.

”Jsme potěšeni, že se Alex rozhodl pro nás. Je to úžasný mladý hráč, který dokáže zahrát na mnoha pozicích a který již prokázal své ofenzivní kvality a kreativitu,” chválí posilu manažer Arséne Wenger. Produkt mládežnické akademie Southamptonu, do níž nastoupil v sedmi letech, odehrál za jeho první tým čtyřiačtyřicet utkání a stal se jeho druhým nejmladším hráčem po Theu Walcottovi, s nímž bude Oxlande-Chamberlain nyní společně působit na Emirates Stadium.

Autor: Petr Vaněček / arsenal.com

Komentáře (721)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele