Arsenal přišel o Chamberse. Kvůli kolenu bude na dlouho mimo hru

02.01.2020, 18:56
Aktuality
Obránce Arsenalu Chalum Chambers přijde o zbytek sezony a čeká ho dlouhá pauza. Kvůli zranění předního zkříženého vazu v levém koleni bude mimo hru zhruba devět měsíců. Zranění si přivodil na konci minulého roku.

V nedělním utkání proti Chelsea odehrál jen něco málo přes dvacet minut, pak musel kvůli zranění odstoupit. Pozdější vyšetření pak bohužel potvrdila, že zranění kolena je vážné.

Přetržený přední zkřížený vaz v levém koleni vystaví čtyřiadvacetiletému obránce stop nejméně na půl roku. Ve čtvrtek už Chambers absolvoval úspěšnou operaci. Lékaři odhadují dobu rekonvalescence mezi šesti a devíti měsíci.

V této sezoně nastoupil Chambers do 18 zápasů Arsenalu napříč všemi soutěžemi.

Kromě Chamberse má Arsenal dlouhodobě na marodce také Kierana Tierneyho, který se podle všeho vrátí k tréninku až v březnu. Kvůli zranění ramena, které utrpěl na začátku prosince v utkání s West Hamem, musel totiž také na operaci.

Autor: Jiří Fišara / bbc.com

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

už třetí článek o ar*enalu dnes, stačila expreska

Reagovat
PP

my budeme taky rádi, když se články o dlouhodobém zranění budou objevovat u jiných týmů..

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

to by vám bylo podobné, vy zrůdy!

Reagovat
Marv

Přesně, s podobnou zprávou by jich tu o Tottenhamu dneska mohlo být klidně třeba 15 a radost by měli všichni..

Reagovat
PP

máte recht, takže oprava - budeme raději.. ne rádi.. špatné věci se přát nemají.. Byť u Zemana, Babiše, Okamury a podobných lidských sviní se občas neudržím ani já.

Reagovat
Zdechlina

Se neposer

Reagovat
smazaný uživatel

Arteta ho zničil.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že on a Holding sú tak sklenení... V prípade že by im držalo zdravie a nemali dlhodobé zdravotné problémy (ktoré sa hlavne na Holdingovi dosť podpísali, aj keď som ho videl iba proti Leicestru, potom už v PL túto sezónu ani nehral, tréneri asi vedia prečo), mohol mať Arsenal stopérsku dvojicu zloženú z domácich hráčov.

Reagovat
Sudsybarley

Tak on se Holding potom zranil a fit byl až teď na United, kdy byl na lávce.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to som ani nevedel tu na EF je len expreska zo Septembra že sa vracia po zranení, som myslel že chýba z výkonnostných dôvodov, pretože ten zápas proti Líškam mu príliš nevyšiel, ale to nikomu z Arsenalu. Každopádne pri ich plnom zdraví by som chcel vidieť obranu Bellerin-Holding-Chambers-Tierney.

Reagovat
smazaný uživatel

Prípadne Ainsley miesto Bellerina ktorý mám pocit že v hlave rieši všetko okrem futbalu...

Reagovat
Seydou Doumbia

Z čeho pramení toto tvrzení?

Reagovat
smazaný uživatel

Viac riešil v poslednom čase ekológiu, módu, voľby v Británii a neviem čo ešte. Ja netvrdím že je to zlé, ale mám pocit že futbal má v hlave stále menej a menej. Sezónu 15-16, doteraz výkonmi neprekonal a tomu bolo počas nej 20-21.

Reagovat
Seydou Doumbia

Věděl jsem že je blázen do módy, ale jinak sportovce na internetu nesleduji tak nevím. Každopádně se bojím že ta čtveřice, kterou si vypsal výše se nikdy na trávníku nepotká v jednom duelu. Možná někde na nějakém vyšetření u doktora ano.

Reagovat
Front hell

Čekal snad někdo něco jiného

Reagovat
Golasso

Achjo .., to je hrozná škoda

Reagovat
formic81

ja bych se ho v lete zbavil.. prece jenom je sklenenej a nikdy nepredvadel nejaky dechberouci vykony.. nerikam ze by to nebyl casem treba slusnej 3-4 stoper, ale podle me jeho peak je level Everton nebo Wolverhampton.

Spis jsem zvedavej jestli neudelame nejakej push pro toho Upamecana (mozna bych se nebal nabidnout ESR v tom balicku, tusim ze o nej tenkrat meli zajem) a nebo aspon zkusit stahnout toho Salibu.

Reagovat
Sudsybarley

O Upamecanovi mluví jak Telegraph, tak i Guardian, takže zájem tam asi bude, ale nedokážu si moc představit, že by ho Lipsko pustilo v půlce sezony...

Reagovat
Hachim Mastour

Guardian?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, určitě v létě někdo koupí dlouhodobě zraněného hráče

Reagovat
El-Pistolero-68

Kdo je ESR?

Reagovat
Sudsybarley

Emile Smith-Rowe

Reagovat
El-Pistolero-68

A jo.

Reagovat
smazaný uživatel

na esr nesahat

Reagovat
smazaný uživatel

naesr si

Reagovat
formic81

ja vim ze ma velkej talent, ale taky dost bojuje se zranenima a navic na jeho flek mame Nelsona/Saku a Martinelliho..

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna ESR by mohl hrát spíše ze středu a tam moc mladých nemáme.

Reagovat
Golasso

leda hostovačku

Reagovat
protiproudu

Další článek o Arsenalu, miluju to tady :D

Reagovat
Nikikrew

Achjo nás momentálne asi najlepší stoper. Dpc my mame fakt smolu na tie zrannenia. Dufam, ze sa vráti naspäť pretože je dôležitou súčasťou tímu.

Reagovat
Minister

Reagovat
Whitemedia

Arsenal join January battle to sign Nathan Ake after Calum Chambers injury alters Mikel Arteta transfer plans | @Matt_Law_DT

Reagovat
Mastný Chobot

Ake by podľa mňa nebol to pravé orechové, ale som rád, že sa o takýchto hráčoch v spojitosti s nami aspoň píše.

Reagovat
spider_8

Reagovat
Smreky

Ja nechápem ako je možné že v Arsenale majú pravidelne každý rok zranenú polovicu mužstva... každú jednu sezónu....

Reagovat
Seydou Doumbia

Často jsem nad tím přemýšlel...jestli to je nějakými speciálními tréningovými metodami nebo tím že hráči po tréningu/zápasů nedbají na dostatečný odpočinek, spánek, stravu, příjem vitamínu a regeneračních drinků...ale o tom by se musel rozpovídat nějaký jejich součastný/bývalý hráč, který by mohl porovnat tréningové podmínky ve více týmech...teda za předpokladu, že byl pravidelně zraněný v Arsenalu a před/po tomhle angažmá byl v pořádku...my na to nepříjdeme

Reagovat
aramaki

Nemáš celkom pravdu. Arsenal bol dlho známy obrovskou maródkou, pred cca 5 rokmi to začali vážne riešiť, najali lekárskych expertov. Posledné tuším 3 roky to vyzeralo, že problém s početnosťou zranení zmizol. V tejto sezóne to ale zas nejak vyskočilo.

Reagovat
Smreky

Neviem mne sa vidi že stále tam je veľa pripadov zranených oproti iným tímom.... štatistiku nemám ale mám ten pocit... neviem ... len je to zvláštne

Reagovat
smazaný uživatel

vsude jsou zraneni, ale oni nemaji siroky kadr

Reagovat
Busby babes

Wazza uz za Derby. V zaloze.

Reagovat
smazaný uživatel

nyní by byl váš nejlepší záložník

Reagovat
Busby babes

no, nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl :)

Reagovat
Busby babes

no, nebyl. Nadominoval ani vcera v tom zapase. A i kdyz jsme ho zkouseli na CM pred 6 lety, tak to taky zadna slava nebyla. Nevim, proc by to ted melo byt lepsi. Mel by velky problemy s tempem PL.

Reagovat
bbbauch

Hned assist

Reagovat
FFA

Takmer urcite budeme musiet niekoho kupit. Co som tak cital, spekuluje sa o troch menach - Upamecano, Boateng a Ake. Za mna jednoznacne Upamecano, bohuzial to vidim najmenej realne, cenovka bude hooodne vysoko a neviem preco by nam ho malo Lipsko pustat v zime. Boateng je uz stary, ako jasne, bol by s prehladom nas najlepsi storper, ale aj tak. Bude mat 32 a my uz dvoch starsich stoperov mame. Ake je pre mna velka neznama, nemam ho az tak nasledovaneho.

Este je moznost, ak by teda Etiene suhlasilo, predcasne ukoncit hostovanie Salibu. To mi pride ako idealny scenar. Za ten polrok by nieco odohral, zohral by sa s muzstvom. Potom v lete ak by sa podaril Upamecano, bola by to bomba. Vraj mu v lete klesne vykupka z 80 na 60 milionov a uz nie je take hrozne.

Nechajme sa prekvapit, stale je tu este Holding aj ked pri jeho zdravi clovek nikdy nevie. Kde ten chalan mohol byt, keby bol zdravy aspon 2-3 sezony v kuse...

Reagovat
smazaný uživatel

Upamecano by to měl být na 95 procent, mluví se ještě o Carlosovi, ale ten vypadá na jasný přestup už do Barcelony. Jinak osobně já bych doporučil Onguena ze Salcburku, velký talent budoucna, vysoký, skvělý hlavičkář, typ Marcel Desailly

Reagovat
Kixi Syhimour

V Barceloně nemají důvod hledat stopera

Reagovat
smazaný uživatel

řeší náhradu do budoucna za Piqueho do dvojice k Lengletovi a adepti jsou Carlos, Elvedi a Milenkovic.

Reagovat
icefish

Me by se líbil Todibo, Diallo nebo Mukiele...

Reagovat
smazaný uživatel

todibo míří do ac milán, mukieleho chce psg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele