Arsenal potvrdil přestup útočníka Gabriela Jesuse

04.07.2022, 09:36
Aktuality
Gabriel Jesus by po příchodu Erlinga Hålanda neměl jisté místo v základní sestavě Manchesteru City a nakonec dal přednost angažmá v jiném anglickém klubu. Brazilský útočník přestoupil do Arsenalu, transfer byl dojednán již v červnu a dnes londýnská strana vše potvrdila...

25letý fotbalista se už před týdnem podrobil zdravotní prohlídce, nyní pak podepsal pětiletý kontrakt. Kanonýři za něho zaplatí 45 milionů liber.

Gabriel Jesus strávil v Manchesteru City šest sezon a během nich odehrál 236 zápasů, v nichž nastřílel 95 branek. Hned čtyřikrát se stal mistrem Premier League, ve své sbírce má i stejný počet triumfů v Ligovém poháru a jeden FA Cup. Na Emirates Stadium se znovu sejde s manažerem Mikelem Artetou.

"O Arsenalu, hráčích, projektu a budoucnosti jsme se bavili opakovaně. Mikelovi věřím na sto procent. Zažili jsme spolu povedené období, je to velmi dobrý člověk i trenér," řekl Gabriel Jesus.

"V Manchesteru City mi hodně pomohl. Po trénincích jsme pravidelně zůstávali na hřišti a věnovali se zakončení nebo dalším dovednostem. Je to velmi inteligentní člověk a byl to úžasný hráč. Hodně toho ví, má co předávat nejenom mně, ale i mladým fotbalistům," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / arsenal.com

Komentáře (374)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele