Arsenal potvrdil podpis smlouvy s Brazilcem Willianem

14.08.2020, 11:35
Aktuality
Očekávanou posilu svým fanouškům a veřejnosti dnes představil londýnský Arsenal. Z konkurenční Chelsea přichází Willian, brazilskému reprezentačnímu křídelníkovi na Stamford Bridge vypršela smlouva a na nové se nedohodl, Kanonýrům se upsal na tři roky...

"Věřím, že se jedná o hráče, který může dělat rozdíly. Měli jsme jasné úmysly posílit na pozicích ofenzivního záložníka a křídel," zdůvodňuje tento tah manažer Mikel Arteta.

"Do týmu přinese všestrannost, může nastoupit na třech nebo čtyřech rozdílných postech. Má spoustu zkušeností, navíc mu stále nechybějí ambice a chce pomoci klubu zpět tam, kam patří. Byl jsem oslněn pokaždé, když jsme spolu mluvili. Dojem na mě udělalo to, jak moc chtěl přijít," dodal španělský kouč.

Dvaatřicetiletému Willianovi v Chelsea skončila smlouva a manažer Frank Lampard měl zájem o prodloužení spolupráce. Kamenem úrazu se stala délka smlouvy, zatímco fotbalista požadoval tříletý kontrakt, klub mu nabízel prodloužení jenom o dva roky.

Willian v minulosti hrával za Šachtar Doněck a Machačkalu a v Chelsea strávil sedm let, v jejichž průběhu nastoupil ke 339 zápasům.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (594)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele