Arsenal dotáhl příchod Thomase Parteye, do Atlética uvolnil Torreiru

06.10.2020, 00:41
Aktuality
Thomas Partey se nakonec přece jen stěhuje z Atlética Madrid do Arsenalu. Londýnský celek za kapitána ghanské reprezentace zaplatil výstupní doložku ve výši 50 milionů eur, opačným směrem na roční hostování zamířil jiný středopolař Lucas Torreira...

Sedmadvacetiletý záložník je odchovancem Rojiblancos, první zkušenosti však sbíral na hostováních ve druholigové Mallorce a v Almeríi. Posléze plnil dvě sezóny spíše roli náhradníka, do sestavy Atlética Madrid se tak natrvalo prosadil až v ročníku 2017/18.

Postupem času bylo jméno Thomase Parteye stále častěji spojováno s odchodem, přičemž vyjma Arsenalu měl o jeho služby zájem Inter Milán. Nakonec se však šestadvacetinásobný reprezentant Ghany přece jenom stěhuje ke Gunners, kteří zaplatili výstupní doložku.

Arsenal sice preferoval příchod Houssema Aouara z Lyonu, ovšem nedokázal se s Olympique dohodnout na výši odstupného.

"Thomase už delší čas sledujeme a jsme rádi, že se nám podařilo získat tak kvalitního hráče. Je to dynamický záložník s velkým akčním rádiem. Přinese nám spoustu zkušeností ze špičkového evropského klubu, se kterým hrál o nejvyšší příčky v LaLize i Lize mistrů," řekl na adresu nové akvizice, která podepsala dlouhodobý kontrakt, manažer Mikel Arteta.

Jiný střední záložník naopak Arsenal po dvou letech opouští. Lucas Torreira během minulé sezóny vypadl ze základní sestavy Gunners, načež zamířil na roční hostování do Atlética Madrid. Součástí dohody je rovněž neupřesněná opce na případný trvalý přestup.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com, arsenal.com, atleticodemadrid.com

Komentáře (963)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele