Arsenal dokončil příchod španělského záložníka Cazorly

07.08.2012, 11:48
Aktuality
Santiago Cazorla González se s definitivní platností loučí s Málagou a odchází do Arsenalu. Přestup španělského reprezentačního záložníka byl očekáván již několik dní, londýnský klub ho pak oficiální cestou potvrdil dnes dopoledne s tím, že nová posila podepsala v klubu dlouholetý kontrakt...

Dvojnásobný mistr Evropy by se měl připojit k týmu v Německu, kde může poprvé nastoupit v novém dresu během nedělního přátelského zápasu s 1. FC Köln. Jedná se o třetí posilu po nákupu Lukase Podolského a Oliviera Girouda. Přestupní částka a délka kontraktu nebyly zveřejněny, spekuluje se o čtyřleté smlouvě a ceně okolo 15 milionů liber

Manažer Arsenalu Arsène Wenger je znám jako dlouhodobý obdivovatel 27letého Cazorly a jeho příchod si tak pochvaloval. "Santi Cazorla je pro nás výtečnou posilou. Má mnoho zkušeností na klubové i reprezentační úrovni a našemu týmu značně přidá na kvalitě," uvedl francouzský stratég.

"Jedná se o univerzála, který se pohodlně usadí na obou krajích zálohy nebo v jejím středu. Je rychlý, technicky skvěle vybavený a stane se velkou zbraní Arsenalu. Jsme nadšení, že jej u nás můžeme přivítat," dodal Wenger.

Cazorla, který byl v roce 2007 zvolen nejlepším španělským fotbalistou, si přestup také nemohl vynachválit. "Jsem velmi šťastný, Arsenal má skvělé hráče, stadion i fanoušky. Vede jej jeden z nejlepších manažerů ve fotbale a jeho herní styl je uznáván po celém světě. Udělám všechno pro to, abych Arsenalu pomohl ke trofejím a udělal jeho příznivcům radost," prohlásil hráč, který v Málaze po příchodu z Villarrealu strávil pouhopouhý rok.

Autor: Martin Kantor / arsenal.com

Komentáře (1056)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele