Aršavinův výkon se Wengerovi zamlouval

16.03.2009, 09:53
Aktuality
Manažer Arsenal Arséne Wenger si pochvaloval výkon Andreje Aršavina v zápase s Blackburnem. Zimní posila z Ruska se poprvé trefila v dresu Kanonýrů a podle Wengera prokázala, že prostředky a úsilí vynaložené během nekonečné přestupové ságy nepřišly vniveč.

Poprvé to vypadalo, že Aršavin oslaví premiérovou branku v dresu Arsenalu už po dvou minutách. Gól byl ale nakonec jako vlastní připsán obránci Blackburnu Andree Ooijerovi. Aršavinova chvíle přišla ve druhém poločase, v 65. minutě. Ruský štírek zasekl na levé straně hřiště, prohnal se okolo Danny Simpsona a nekompromisně zavěsil pod břevno. Zvyšoval v tu chvíli na 2:0 a nasměroval Kanonýry k důležitému vítězství, jemuž nakonec další dvě branky Eboueho dodaly punc exhibice.

"Musím říct, že jsem mile překvapen, jak tvrdě dnes Andrej pracoval. Je obdivuhodné, že hráč v osmadvaceti letech přijde ze soutěže, kde byl hvězdou, ale řekne si: OK. Začnu znovu. Myslím, že k tomu je potřeba výjimečný charakter," chválil Aršavina za pracovitost Wenger.

V Rusku dostal Aršavin spíš nálepku náladové primadony, právě proto byl Wenger jeho pracovitostí možná trochu překvapen. "Ale věděl jsem, že to v něm je, když přišel z Ruska měl za sebou plnou přípravu a když za nás poprvé nastoupil, bylo to teprve po deseti dnech normální tréninkové zátěže," řekl Wenger.

S brilantním technickým představením, které předcházelo druhé brance Arsenalu, byl Wenger také nadmíru spokojen. "Mám rád hráče jako on. V posledních třiceti metrech dokáže vytvořit věci, které absolutně nečekáte. Potřebovali jsme takového hráče, protože zároveň už je dost zkušený. Prodali jsme Hleba a na 14 měsíců ztratili Tomáše Rosického, to jsou fotbalisté v tom správném věku, bez nich ty zkušenosti chyběly," připojil na závěr Wenger.

Autor: Jiří Fišara / teamtalk.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jste aby se mu nezamlouval arshavin je ted jeden z mala tahounu arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z mála Kdyby jsi viděl zápas v sobotu tak nemůžeš plácnout takovou kravinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Zdar, černej brácho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Oxbow

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Amos

Reagovat
smazaný uživatel

Ako som spominal pred Arshavinovim prichodom....Bud sa vobec nechyti a bude vysedavat na lavicke alebo sa chyti a bude jeden z motorov Arsenalu....Nastastie to druhe sa zacina prijemne naplnovat... AA

Reagovat
smazaný uživatel

Toho, že se nechytí , bych se trochu obával v klubu formátu Barcelona, v Arsenalu absolutně ne.

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

Zas tak se nesměj, má pravdu, ale napsal to svým typicky provokativním způsobem, no Aršavinovi by spíš PD neseděla, pro PL je jako stvořený. Ta klička před druhým gólem co předvedl, ta by mu ve španělsku neprošla. Když něco podobného dělá Iniesta, tak celá akce vypadá mnohem elegatněji, dokáže se uvolnit i na pětníku, ale zase na druhou stranu, netrefil by bránu

Reagovat
fantomas

Nevim, proč by mu jako ve Španělsku nevyšla, ale nechci to řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si tiez mysli,ze by mu PD sekla ...je to technicky fotbalista...v PL sa hra dost "tvrdo" a na telo...na to nie je moc fyzicky vybaveny,ale na druhu stranu ,svaly mu nahradza inteligentny rozum...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemluvím o Španělsku, mluvím o Barce. Tam se hraje mnohem náročnějším způsobem, na což doplácí Hleb, navíc nevím, jak by se Aršavin popral s takovou konkurencí.

Reagovat
fantomas

Taky neřikám, že tys o něm mluvil.

Reagovat
smazaný uživatel

V sobotu se mi velmi libil ta jeho golova akce byla opravdu povedena Nechci rikat predcasne zavery,ale myslim si,ze mu hra Arsenalu velmi sedla

Reagovat
j_mrazik

Jsem rád, že se mé přání a prognózy vyplnily. Arsenal je opět 4. I když nepředvádí nic extra, tak se stačil dotáhnout na 4. místo. Přál jsem si Aston Vilu v Top 4, ale na úkor někoho z dvojice Liverpool - Chelsea.

Reagovat
r.mrazik

hm,a zas bude hrat LM bagoteam arsenalu...bohuzel to na tu Aston Villu nevypada...

Reagovat
j_mrazik

Co jsem je párkrát viděl, tak to bylo super, ale asi jim dochází dech.

Reagovat
r.mrazik

snad posledni 4 zapasy (mesic) nevyhrali...takze psychika sla dost dolu...ted pro kohoutum to bylo patrny....navic Oneill nestavi Carewa,ale Emila...to mi pripada divny,John je podle mne kvalitnejsi,coz potvrdil i golem vcera...

Reagovat
Bakary3

Souhlasim. Navíc Heskey neni golovej, to dokládá i jeho účast v repre, má snad 50 startů a 5 golů. Měl štěstí, že hrál dlouho s Owenem a spoléhalo se na jejich souhru.

Reagovat
j_mrazik

Tak Emil je dříč, ale gólovej fakt není.

Reagovat
Lorcan

tak nějak ikdyž mnohem jednoznačněji na úkor Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Arsavin hral perfektne od chvile kdy za Arsenal nastoupil a ted se mu podaril dat aji gol s tim jak hral byla jen otazka kratkeho casu kdy se mu podari dat gol a uz je tam jinak v sobotnim zapase nebyl jedinym tahounem perfektne hral Theo, Kolo, Vela po tom co stridal atd. jedinym sklamanim byl Bendtner tomu se zapas opravdu nepodaril......Arsavin je

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, co Arsene říkal na výkon Bendtnera

Jinak Arsenal se mi v sobotu líbil

Reagovat
smazaný uživatel

no tak Bendtnerova praca pre tym nie je zla ( rozhodne lepsia ako u Adebayora) , avsak jeho zakoncenie je tragicke, keby prvu sancu premenil tak by ukopal hattrick , bohuzial nedal a jeho psychika sla rapidne dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Však o tom mluvím (o jeho nejen sobotním zakončování). Góly a chladnokrevný zakončení se přeci od útočníků očekávají a v tom se Bendtner Adebayorovi vůbec nevyrovná.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak Adebayor by premenil mozno jednu z tych sanci , ale hlavne on by sa do nich ani nedostal pretoze by pobehoval niekde na kridle.S tym premienanim sanci si Bendtner moze s Adebayorom podat ruku ... Adebayor tiez spotrebuje ohromne mnozstvo sanci na skorovanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze je s "celkovym" Bendtnerovym vykonom spokojny...Ze sice nepremenil sance ,ale hral dobre....co je aj pravda...Neviem ,ale zacinam si mysliet,ze tomu Bendtnerovi sadne viac hrat zalohu...Na hrotaka bude musiet byt chladnokrvnejsi....tie zakoncenia...

Reagovat
j_mrazik

Záloha? To se musel hodně vytáhnout s technikou oproti tomu, co jsem ho viděl minule. Balon mu odskakoval, rozehra nic moc... Jako bijec do útoku a na vytváření prostoru pro spoluhráče asi poslouží dobře. On se ty góly dávat naučí... No prostě musí. Jednou mu to tam musí začít padat.

Reagovat
smazaný uživatel

njn

Reagovat
smazaný uživatel

nezapomeňte jak hrál proti WBA a třeba proti Kyjevu jakej dal gól kterej zajistil výhru 1:0 tam to neměl moc lehky a stejně ho dal...on potřebuje klid v zakončení a ten mu postupem času příde

Reagovat
fantomas

Kdyby se mu todle nezamlouvalo, tak už je fakt zralej na psychiatra.

Reagovat
smazaný uživatel

Aršavin dává dřívějším kritikům co proto.

Reagovat
herbage

No nevím, něco podobného co předvádí jsem čekal, možná ještě něco víc, ale asi jsem moc nenasytnej

Reagovat
smazaný uživatel

daj mu trosku casu...Myslim,ze od prveho zapasu ukazal,ze je to dobra posila...a to sa este len zahrava so spoluhracmi a nabera PL kondicku...myslim,ze uz to bude len lepsie a lepsie...

Reagovat
smazaný uživatel

No ještě aby ne

Reagovat
stas87

a to sava este nehra vo vrcholnej forme ako jar za zinet v lete na eure

P.S: bude este lepsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele