Arp bude svůj talent rozvíjet v Mnichově, z Hamburku ho získá Bayern

07.02.2019, 22:10
Aktuality
Bayern Mnichov začíná skládat tým pro další sezony a jeho součástí bude i talentovaný útočník Jann-Fiete Arp. Stále teprve devatenáctiletý fotbalista do Bavorska zamíří z Hamburku, všechny strany jsou domluveny a otázkou zůstává, kdy ke stěhování dojde...

Arp má s HSV smlouvu do června 2020 a do Bayernu přijde nejpozději tou dobou jako volný hráč. Ve hře je ovšem ještě varianta přestupu za pět měsíců, pokud se pro ní Bayern rozhodne, zaplatí dva a půl milionu eur.

"Jednání s Bayernem Mnichov byla konstruktivní a férová. Hráče hodně zasáhl náš sestup z 1. Bundesligy, chtěl zůstat a pomoci nám zpět do nejvyšší soutěže. Vydal ze sebe vše, aby nám pomohl ke splnění tohoto cíle a v budoucnosti se na tom nic nezmění," říká sportovní ředitel Hamburku Ralf Becker.

Arp se v sezoně 2017/2018 stal prvním hráčem narozeným v tomto tisíciletí, který zasáhl do nějakého zápasu 1. Bundesligy. Ve druhé lize se mu zatím nedaří a stále čeká na první trefu, spokojen ovšem může být s výkony spoluhráčů, jelikož celek z přístavního města vede tabulku.

Autor: Tomáš Pavlík / foxsportsasia.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad přijde už tohle léto...

Reagovat
db18

Reagovat
milan78

pokud zůstane kovač.., tak by měl spíš přijít jovič

Reagovat
db18
Reagovat
stas87

On je v slusnej pasti si myslim. Uz som to pisal pod Pavelnku ale jeho sucasna a aj buduca sezona mu nedavaju prave dobre vyhliadky. Zatial nema na to aby sa dostal pred Lasoggu, v buducej sezone ako novacik na 90% neurobi z Arpa jednotku do utoku. To skor budu mozno premyslat aj nad lepsim utocnikom ako je Lasogga, neprekvapilo by ma to. Takze ak Arp pride do Bayernu uz teraz v lete, tak su realne asi len dva scenare. Ten prvy je taky, ze presvedci v letnej priprave, zahra si Pokal, sem tam naskoci na 20-25 minut a proti spodku tabulky bude v zaklade s tym, ze Lewa bude odpocivat. A ten druhy by znamenal, ze mu Bayern este nebude dostatocne verit a posle ho hostovat. Nemusi to nutne byt BL tim, kludne aj nejake Holnadsko, tam by nabral dostatocne sebavedomie a nejaky ten gol by dal. A Bayern by tym padom musel najst kratkodobe riesenie ako bol Wagner ale s tym, ze ten hrac bude vyrazne kvalitnejsi a oni si tak Arpa pripravili do buducna. Budem ale rad sledovat jeho vyvoj kariery, ten vyber miesta z neho moze casom urobit spickoveho utocnika a moze tym tak zakryt svoje nedostatky.

Reagovat
db18

Já vidím ideální scénář takový, že ho v létě vezmeme, zahraje si Pokal min. v prvním kole a pak bude případně střídat za hotového stavu, aby sbíral zkušenosti a Lewa si odpočinul...

takhle by to bylo min. půl roku a pak by se rozhodovalo, jestli půjde hostovat, nebo si ho necháme.

I kdyby nehrál, tak si myslím, že trénink s týmem Bayernu mu dá víc (a ještě s Lewou, od kterého může něco pochytit) než trénink v "cizím" klubu, kde by nejspíš taky nebyl první /možná ani druhou) volbou.

Reagovat
stas87

Zasa ale ak by siel do top timu v tom Holandsku alebo kludne aj do takeho Wolsburgu v pripade prestupu Weghorsta, tak by na nom ten tim mohol postavit. Robit nahradnika v Bayerne je fajn, ale nevies ci na to ma mentalne. Kludne ho moze to prostredie a ocakavanie v Mnichove minimalne zabrzdit ma rok ci dva, v horsom pripade sa z toho bude dostavat dlhsie. Nie kazdy ma povahu ako Kimmich.

Reagovat
Kily

do stavění týmu na mladém klukovi, který nejpozději po roce zase odejde, se nikdo nepohrne, maximálně nějaký nováček nebo tým, pro který bude jednoznačným cílem záchrana

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

Reagovat
Rich

Podle mě přijde v létě dva a půl milionů pro Bayern není nic a bude se hodit jako záloha pro Lewu, kdy bude získávat stále více prostoru. Potenciál má a chce to čas.

Reagovat
db18

Reagovat
martin.b

Pochybuju, že Pavard vytlačí ze sestavy Süleho, na stoperu není nic moc. Nicméně Süle je za mě největší slabinou Bayernu. Přijde mi strašně neobratnej a celkově přeceňovanej.

Reagovat
bayern987

Náš nejlepší stoper. Obratnej fakt není, ale s jeho tělesnými proporcemi to zkrátka ani nejde.

Reagovat
Kolarik12

“Süle největší slabinou Bayernu”, tak teď jsi mě rozesmál . Tys asi moc zápasů neviděl?

Reagovat
martin.b

Máš pravdu, neviděl Proto jsem doufal, že mi můj názor někdo vyvrátí . Hodnotím hlavně podle highlightů, což samozřejmě není úplně objektivní.

Reagovat
Kolarik12

No byla to trochu rana vedle, asi tak, jako bych napsal, ze slabinou Liverpoolu je van Dijk . Süle ma pozicne nejlepsi statistiky nejen v Bayernu, ale je na spici cele Bundesligy

Reagovat
martin.b

Tak na něj konečně můžu změnit pohled Snad ale bude tou slabinou aspoň za dva týdny :D

Reagovat
Kolarik12

Jako fanousek Bayernu verim, ze Livec vyradime, ale narovinu rikam, ze Bayern ma uplne jiny slabiny nez Süleho a neni jich malo, takze pri tomto dvojzapase radsi stojim obema nohama na zemi...

Reagovat
irik

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak my jsme na tom ještě hůř než vy, jsme pod větším tlakem, v lize nám jde o víc (ono se nic nestane, když po 4 (?) letech nevyhrajete titul), do toho VvD je stavební kámen, jsem totálně bez formy a hráči jsou psychicky na dně + mám velkou marodku.

Předpokládám remízu na Anfieldě a vaši výhru v AA

Reagovat
vladino10

skus si tie zostrihy pozriet este raz, najdes tam inych stoperov ktori su slabinou bayernu

Reagovat
db18

Reagovat
martin.b

Slyšel jsem, že Hummels už taky stojí za h... Každopádně kvalitu stoperů si porovnáme za ani ne 2 týdny. Asi po tomhle zápase budu říkat "zlatej Süle"

Reagovat
Kolarik12

No tady uz souhlasim trochu vic, ale porad je Hummels zlatej oproti Boatengovi, ale s prichodem Pavarda se obavam, ze pujde na lavku a Boateng pryc z Bayernu.

Reagovat
Rich

Jo porovnáme kvalitu. Ale jako fanoušek Bayernu stojím taky pevně nohama na zemi. Jinak u Bayernu je špatný, jak Boateng, tak i Hummels má svoje dny, kdy se Boatengovi vyrovná ne-li ho i předčí (viz zápas s Herthou v poháru).

Upřímně, ale těším se na souboj s Liverpoolem. Reálně by mě zajímala jedna věc, jak moc je pravděpodobné, že když Bayern vypadne, tak zdali bude Kovač pořád trenérem?

Reagovat
Kolarik12

Nemyslim si, ze by Kovac byl vyhozen po vyrazeni v LM, ale pokud Bayern skonci sezonu bez jedine trofeje nebo jen s nemeckym poharem, tak si myslim, ze se pobali...

Reagovat
Rich

Vzhledem k tomu, že ho nemám rád, tak bych byl rád, kdyby po neúspěchu v LM skončil. Apřišel by pořádný trenér.

Reagovat
vladino10

"když Bayern vypadne, tak zdali bude Kovač pořád trenérem?"

tim pred prestavbou, s 3-4 kritickymi miestami v zostave..vyhodenie kovaca po vypadnuti s liverpoolom ma pravdepodobnost 0, lebo ak vypadneme, tak to bude ocakavany jav, sme klub, ktory od roku 2013 v LM zo silnych superov vyradil niekoho raz- zo 6 pokusov postupil iba raz..ak kovac za nieco poleti, tak liverpool to urcite nebude (pokial teda nedostaneme nejako nalozene)

Reagovat
Rich

No já si přeji výhru Bayernu, ale nemám rád Kovače, tak víš jak. Nemyslím si, že by Bayern dostal zase tak velký třapec. Ale podle mě je reálné, že Kovač bude propuštěn, pokud se mu nepodaří získat ani jeden titul.

Reagovat
Kolarik12

Jinak mam otazku na Bayern fans, co si myslite o prestupove politice Bayernu a koho myslite, ze je realne v lete dotahnout, kdyz Uli porad rozhlasuje, jak se bude utracet?

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně chybí koncepce. Přijít může kdokoliv.

Reagovat
db18

Nikoho, jelikož nejsme schopní potvrdit ani Pavarda, který má výkupku... máme s ním podepsanou smlouvu, ale pořád se to nedotáhlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Další Petersen, Wagner, Schlaudraff, Zickler

Reagovat
Rudnevs

Tak zrovna Zickler sa narozdiel od ostatných aspoň ako tak presadil, nie? Nehrával síce základ, ale ako žolík bol platný a hral za Bayern cez 10 rokov.

Reagovat
Werkrider

Obávam sa toho. Pripomenul si mi Schlaudraffa, tento prípad mi bol obzvlášť nemilý.

Reagovat
FC Porto FC

Už by mohl taky dávat nějaký góly ne když je to takovej talent

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele