Armand Traoré a jeho koníček

20.09.2007, 14:51
Fejetony
Všichni obdivujeme Anglii za dokonalá bezpečnostní opatření na stadionech, díky kterým na nich při zápasech Premier league panuje úžasná atmosféra a fanoušci mohou sedět jen několik metrů od hráčů. Občas se ale povede nějaký ten exces, někdo přivede tchyni, jiný donese boxera, jako třeba hráč Arsenalu Armand Traoré.

Zatímco přivedení manželčiny maminky není trestným činem (zatím), ale pouze vlastní hloupostí, tak pomůcka fotbalisty Arsenalu patřící do arzenálu rowdies porušením anglických zákonů už je. Na fotbal se dá pod bundou pašovat ledacos - vaši oblíbenou lehkou Colu, která není na stadionu k dostání, křížovky pro případ, že by hra nudila více, než je snesitelné, nebo například i dědovy zuby, aby vám doma nespořádal oblíbenou uzeninku. To vše lze s jistou mírou tolerance pochopit. Ale proč si hráč, nenominovaný k utkání, bere s sebou do hlediště boxera, to mi hlava jaksi nebere.

Pořadatelé u Traorého zbraň objevili při namátkové kontrole a upozornili na domnělého násilníka ihned policii. Ke šťáře u fotbalisty vedlo prý jeho velmi podezřelé chování. To musí být angličtí pořadatelé skutečnou špičkou ve svém oboru, pokud podle mrknutí a oka a ironického úsměvu na člověku ihned poznají, že je ozbrojen. Já bych si toho všiml možná leda kdyby Traoré se svým miláčkem mával nad hlavou a pěl píseň: "Zbijeme Spurs, šalala, zbijeme Spurs...".

Policie Traorého nakonec po výslechu propustila a dostal od strýčků policistů pouze varovný políček v podobě káravého "ty, ty, ty". Nakonec se omluvil, že nevěděl o tom, jaké platí v Anglii zákony a ani netušil o zákazu nošení zbraní na stadion. Možná mohli ještě obránci Arsenalu na té policejní stanici vysvětlit, že třeba na nákup, nebo při založení nového účtu v bance také není zrovna nejšťastnější mít u sebe kovového ochránce.

Osobně by mě v životě nenapadlo, že fotbalista přinese na zápas svého týmu boxera, nebo podobnou hračku typu baseballová pálka, nebo řetěz. V té Francii to asi musí na stadionech vypadat, když si už i hráč musí brát do ochozů takovou výzbroj. A co potom tedy nosí hooligans? Brokovnice a granáty? A nebo je to možná úplně jinak, fandové tam jsou počestní, nikdy nevyvolají jediný konflikt a za všechno mohou hráči přihlížející zápasu pouze z tribuny. To oni tam třeba vytrhávají sedačky a vyhrožují ostatním příznivcům.

Teď se jen modlím, ať tento článek nečtou Tomáš Řepka s Martinem Abrahamem. Určitě si pár zápasů na tribuně také posedí a budou přemýšlet, jak si nudu v hledišti zpestřit. Poté, co jsme mohli zahlédnout v Teplicích jejich "lehce" prchlivou povahu, by zbraň asi nebyla tím nešťastnějším nápadem. Přišlo mi, že i takový rozzuřený ultras je proti Abrahamovi neškodné a roztomilé zviřátko. Chtěl jsem doporučit chlapcům ze Sparty pletení, ale takovou jehlici lze také použít všelijak. Proto pytlíky a lepit a lepit. To by uklidňovat mohlo...

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lehce zaměřený, byť zřejmě ironický, poslední odstavec.

Reagovat
HOST*mysman

Lehce zamereny???Zamereny clanek proti Arsenalu!!!Jakej z čůr*k to psal???Co si o sobe mysli.Traore porusil sice zakon,ale delate z toho jak kdyby nekoho zabil.Tak komu fandite pane Ryšavý?Cukotce?Kohoutum?To slatanina co ste tady sesmolil je uplna blbost a nema co delat na serioznim webu!To uz je eurofotbal bulvár nebo co?Kdyz jdete na derby se slepicema na Shit Hart lane a ste hrac Arsenalu tak se divim ze si vzal jenom boxera.Traore udelal prestupek,je jeste mlady tak nevimco mate za problem.

Je mi z lidi co si o tom mysli neco jinyho na

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

co to meleš ty kreténe?

Reagovat
HOST*mysman

ti do prd*le!ten deb*lni redaktor tady pise uplny kraviny o skvelym hraci.tohle neni bulvar a on sem napise takovou sracku!

Reagovat
HOST*john

Tohle neni bulvar, ale zcela korektne napsany komentar. Ma na nej pravo kazdy redaktor svobodneho media. Eurofotbal svobodny bezpochyby je. Proc, prosim, nerozlisujete komentar od zpravy? Komentare zde pise prevazne jen pan Rysavy, budte radi alespon za to. Jestli se vam to nelibi, ctete si neco jineho. Mate na to plne pravo...:-)

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

já proti tobě nic nemám mysmane.. už jsem si na tvůj divný názor na věc zvykl, ale tohle je fakt moc.. vždyť v tom článku není vlastně ani nic urážlivého. Troška nadsázky, nic víc..

Reagovat
M11

ty si za trest opravdu

Reagovat
HOST*mysman

Ty di taky do hajzlu.Traore mel boxera a ten redaktor sem pise clanek a traoreho urazi!Je hrac Arsenalu a takovy zm*di jako pan ryšavý o něm nemaj pravo mluvit!

Reagovat
PJ

Ježiš ty si pako

Reagovat
HOST*Cocoon

Teda vědět v Arsenalu co jim tady v Čechách fandí za neuvěřitelně vymaštěný hovado(ano Mysmane, myslím tebe), tak si jsem jistej že se sbalej a odejdou hrát za Tottenham. Někdo tak s tak dutou palicí se opravdu jen tak nevidí.

Reagovat
PJ

A co je na tom článku proti Arsenalu?? Vychladni...

Reagovat
smazaný uživatel

keby som bol tvojim rodičom tak ti polámem prsty aby si nemohol písať takéto kecy na internete. . A hanbil by som sa za tu krátku chvíľku rozkoše po ktorej si začal vznikať ty idiot

Reagovat
HOST*JJ

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*YIDO

na tu krátkou chvilku dávné rozkoše si stejně jeho fotr už nepamatuje, jelikož byl u toho evidentně těžce ožralý....a proto z toho vzniknul takový dement.....naštěstí to je disciplinovaný dement - vybral si pro své fans excesy vhodný klub....tam se taková paka ztratí ....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to seš fakt borec!!!

Reagovat
HOST*Mamut

Ja len pridám môj skromný názor na atmosféru v Anglicku:

Nikdy som na domácom zápase nejakého anglického tímu nebol, ale z toho čo viem, tak tá atmosféra na anglických štadiónoch vôbec nie je taká úžasná ako sa veľa ľudí domnieva.

Keď hralo Dinamo Zagreb s Arsenalom minulú sezónu v 3. predkole LM tak 2 000 Zagrebčanov prekričalo 60 000 domácich.

Angličania majú dobré tie svoje dlhé chorále, ktoré spúšťajú na začiatku a na konci zápasu, inak je ten support priemerný.

Atmosféru treba závidieť Srbom, Chorvátom, Grékom, Turkom, Rusom, Ukrajincom, Nemcom a v niektorých prípadoch aj Talianom.

Reagovat
HOST*Mamut

To je btw. reakcia na ten prvý odstavec, inak mi vážne nejde do hlavy, načo si hráč berie boxer na tribúnu, ale možno je to prípad ako Di Canio, ten tiež bol v mladom veku medzi Ultras Lazio.

Reagovat
HOST*bistinko

Mozno sa bal nejakeho utoku zo strany fanusikov

Reagovat
smazaný uživatel

Z tvojho príspevku je jasné že si na tých zápasoch v anglicku nikdy nebol. ja žijem už 4 roky v londýne a chodím pravidelne na zápasy Arsenalu, Chelsea a West Hamu. Takže si dovolím s tvojim príspevkom nesúhlasiť.

Reagovat
HOST*Mamut

Tak určite, že to je jasné, keď som to tam aj napísal .

Ale za jedným si stojím aj keď som tam nikdy nebol - na Balkáne je tá atmosféra určite lepšia.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak keď sa raz v londýne stretneme tak sa budeš môcť presvedčiť. pozývam ťa . Ale s tým že balkánci sú divokí tak to súhlasím (taliansko a nemecko to už nie). mne stačilo keď som videl čo spravilo 1000 fanúšikov Partizanu Belehrad keď s nimi hrala Artmedia predkolo ligy majstrov

Reagovat
HOST*Mamut

No, tak to som skutočne poctený, akurát neviem, kedy sa do Londýna dostanem, snáď leto 2008 . A poprosím lístky na West Ham, žiadna Chelsea ani Arsenal .

Reagovat
smazaný uživatel

tak potom daj vedieť. majiteľ firmy v ktorej pracujem má permanentku na West ham. tak hádam požičia . ja mám permanentku na arsenal a sem-tam chodím na chelsea ale tam je ťažké sa dostať vôbec k lístkom. len v lete ti to moc nepomôže bo bude prestávka

Reagovat
HOST*Mamut

No, ale pokiaľ by to bolo neskoré leto (august, september), tak by sa s tým niečo robiť dalo .

Reagovat
smazaný uživatel

joj tak to je jasné že hej..... šak potom sa môžme dohodnúť. vymeníme icq čísla a tak....

Reagovat
HOST*inzaghi

Di Canio je ultras navždy ...ten boxer je marast, asi měl kluk strach ať ho nepotkají fans hostí...jinak plně souhlasím Anglie nemá takové skvělé publikum jak se říká

Reagovat
bakasa

Vzhledem k tomu že šel na utkání jako dívák,na utkání z Tottenhamem na White Hart Lane(jaký vztahy jsou meze Arsenal a Tottenhamem víme)a je hráčem Arsenalu,abych pravdu řekl pokud si ho bral pro sebeobranu(Je blbost že neví co se nesmí nosit)tak to vcelku chápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Však na spartu sa tiež nosia boxery, či nie??

Reagovat
HOST*Mamut

Minimálne Řepka ho bude musieť so sebou nosiť, ale to skôr na zápasy vonku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Mamut

No, problém je v tom, že nenominovaní hráči zväčša sedia na jednej z dvoch hlavných bočných tribún a ľudia schopní fyzicky ho napadnúť sú za bránami, čiže ja tomu nechápem stále .

Reagovat
HOST*Vanous

Uroven mistnich clanku je tragicka, odporna a buhvi co jeste.

Uz vim proc tady chce Dakri psar a nechapu sebe, proc sem chodim

Reagovat
HOST*M11

taky nechapu proc sem chodis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem nechodievaj. nejako to tu bez teba prežijeme

Reagovat
Mata

Tak sem nelez a neotravuj

Reagovat
PJ

Chlapče tak z tebe mluví čirá závist a nic víc

Reagovat
smazaný uživatel

Panove, mel jsem tu cest byt na fotbale jak v Anglii tak v Turecku. V Anglii (podotykam na ManU) bych se vazne nebal jit na fotbal ani se svou drahou, ktera fotbalu sice nerozumi, ale porad do nej keca... Takovouhle pratelskou atmosferu jsem zazil na fotbale poprve a asi i nadlouho naposled, vzhledem k tomu, ze pravidelne navstevuji jen ceskou ligu V Turecku jsem byl na zapase Fenerbahce-Sparta a od te doby vim, jak vypada peklo... Znechucenej, poplivanej a s boulema od zapalovacu a drobnejch si dopreju sice komornejsi, zato fotbalovou atmosferu v Anglii, nez neskutecnej bengal, mraky koure a nehoraznej bordel kdesi v Turecku...

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte aby si vyskúšal ten Belehrad a potom už na štadion nezavítaš

Reagovat
smazaný uživatel

Kritizovat to by vám šlo, ale co skusit taky něco pochválit! Nechápu vás... Náhodou tenhle článek je celkem v poho nwm co na něm máte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele