ANKETA: Český fotbal v roce 2016

24.12.2016, 09:59
Rozhovory
Rok 2016 se nezadržitelně chýlí ke svému konci, a tak EuroFotbal.cz uspořádal již tradiční anketu, jež se poohlédne za uplynulým rokem v českém fotbale. Na pět otázek odpovídalo pět respondentů. Českou reprezentaci tentokrát nepochválili, dali ji známku 4. Překvapením podzimu byla forma Slavie a výsledky Zlína. Zato zklamal Liberec. Fotbalistou roku opět Petr Čech. Českým mistrem bude Plzeň a sestoupí Příbram s Jihlavou.

Pozvání přijali šéfkomentátor O2 sport Tomáš Radotínský, fotbaloví experti Petr Švancara a Luděk Zelenka, sportovní komentátor a redaktor České televize David Kozohorský a šéfreportér serveru Aktuálně.cz Luděk Mádl.

Máme za sebou podzimní část epojisteni.cz ligy, která patřila Plzni. Jak hodnotíte ligový podzim a co vás na něm překvapilo či naopak zklamalo?

LUDĚK ZELENKA: Kvalita soutěže nějak se podle mého nějak výrazně nezměnila ve srovnání s minulostí. Průběh soutěže ovlivnila účast tří týmů v základní skupině Evropské ligy, což je velké pozitivum, ale stejně tak se ukázalo, že šíře kádrů u jednotlivých týmů je nedostačující na výraznější zápasovou porci. Plzeň se jako jediná vyhnula výraznějším výkyvům formy a proto lize dominuje. Kdyby po příchodu Jardy Šilhavého nenastalo zázračné obrození Slavie asi by ta převaha byla ještě dominantnější. Forma Slavie je asi tím největším překvapením, naopak zklamání je velké množství zraněných hráčů, ukazuje se, že naši kluci na větší zátěž zatím nejsou stavěni, tělo jim vypovídá službu.

LUDĚK MÁDL: Podstatné je, že se tradiční sparťansko-plzeňský souboj posledních let zjevně rozšířil o třetího do mistrovské hry, tedy o ekonomicky a následně i sportovně posílenou Slavii. Pro podzimní část byly po mém soudu klíčové právě vzájemné zápasy první trojice. Zatímco Plzeň oba nejsilnější protivníky porazila, Letenští z těchto duelů odešli dvakrát s nepořízenou. I proto na Slavii ztrácejí tři body a na Plzeň čtyři (hypoteticky 7, pokud Viktoria ovládne dohrávku v Ďolíčku). Počáteční krizi vyřešili v Edenu i ve Spartě výměnou trenéra, v Plzni úspěšným řezem do tradičního jádra mistrovského kádru. Před jarní částí je vše otevřené, největší otazníky, které mohou spolurozhodnout o titulu, teď asi visí nad Spartou: Jde o to, zda ještě Letenským pomůže Tomáš Rosický. A také jak bude fungovat nově složený, ambiciózní, ale nepříliš zkušený trenérský tandem Požár-Holoubek. Příjemným překvapením je bezpochyby skutečnost, že Zlín předvedl ještě lepší podzim než loni, průšvihem pak byla ligová vystoupení Slovanu Liberec, který nezvládl tancovat na české i evropské svatbě zároveň.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Po loňském gólově bohatém ročníku jsem zaznamenal úbytek branek a vůbec mírný odklon od ofenzivního stylu. Plzni stačí na první místo po polovině soutěže 26 gólů, to je prostě málo. Žádný tým mě nezaujal stabilní formou od začátku do konce. Plzeň byla sice efektivní, ale že by mě její herní projev uchvátil, to v žádném případě. Sparta i Slavia měly slabší rozjezd a měnily trenéra. Mladá Boleslav a Zlín zase doplatily na nepovedený finiš. Obecně vzato mě liga v minulé sezoně bavila víc. Teď se v ní hraje na můj vkus až příliš mnoho průměrných zápasů. Věřím, že se to na jaře zlepší. V této souvislosti vítám úvahy o změně formátu soutěže. Pokud se systém dobře nastaví, mohl by přinést atraktivnější podívanou.

DAVID KOZOHORSKÝ: Příjemně mě překvapil Zlín a vůbec jsem nečekal, že by se mohla Slavia tak rychle chytit po příchodu trenéra Šilhavého. Zklamal mě Liberec, i když jsem si vědom problému se šíří kádru a zraněními.

PETR ŠVANCARA: Překvapilo mě, že Slavia se tak zvedla a i mě v ni zklamalo, že se do sestavy nedostal Van Kessel!

Kdo bude českým mistrem a které týmy doprovodí vítěze ligy do evropských pohárů? Kdo naopak sestoupí?

LUDĚK ZELENKA: Tohle je čistokrevné tipování, těch vlivů, které ovlivňují jednotlivé výsledky je strašně moc. Tedy: Titul Plzeň, poháry Slavia, Sparta, Boleslav, sestup Příbram, Hradec.

LUDĚK MÁDL: Na titul tipnu Viktorii, v jejíž prospěch by tentokrát přeci jen ještě mohly hrát větší zkušenosti s rozhodujícími boji a vnitřní konsolidovanost klubu. O druhé místo a kvalifikaci Ligy mistrů se poperou pražská "S", čtvrtá v lize skončí Mladá Boleslav. A pohár vyhraje Liberec. Sestupové propadliště asi vyhlíží Jihlavu s Příbramí.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Pokud se Spartě uzdraví největší hvězdy v čele s Tomášem Rosickým, stane se mistrem. V opačném případě vyhraje Plzeň. Slavia skončí do třetího místa. Za ní bude Mladá Boleslav a Zlín. Sestoupí Příbram a nejspíš Hradec Králové.

DAVID KOZOHORSKÝ: Myslím, že mistrem bude Viktoria Plzeň. Do poháru ještě postoupí Sparta, Slavia a Mladá Boleslav. Zlín zřejmě nevydrží. Sestoupí Příbram a vychází mi ještě Jihlava.

PETR ŠVANCARA: Pořadí: 1. Plzeň, 2. Sparta, 3. Slavia, 4. Mladá Boleslav. Český pohár vyhraje Zbrojovka. Sestoupí Příbram a Jihlava.

Jakou známku byste dal české reprezentaci za rok 2016 a proč? Věříte ještě v postup na MS?

LUDĚK ZELENKA: Známka 4. Snaha ano, přátelské zápasy zvládnuté, ale když o něco šlo, tak jsme neuměli dát gól a tím logicky na startu kvalifikace nesbírali body. Zápasem s Norskem jsme se sice vrátili do hry, ale i tak dávám šanci na postup na MS 35%. Ale věřím a fandím.

LUDĚK MÁDL: Čtyřku. Na nepřesvědčivé výkony a výsledky z jarní přípravy na Euro volně navázal výbuch na turnaji samotném. Všechno pak svým zcela bezprecedentním jednáním završil trenér Pavel Vrba, který dal před prací u reprezentace přednost předčasnému vypovězení smlouvy a odchodu do Machačkaly. Jeho nástupce Karel Jarolím byl postaven před poměrně šílený úkol postavit prakticky zcela nový tým, a to bez přípravy rovnou "za jízdy", v průběhu kvalifikace o mistrovství světa. Zázraky se neděly a body chybí. Šanci na baráž udržela domácí výhra nad Norskem, v červnu by ovšem bylo nutné navázat na ni i v Oslo. Pravděpodobnost postupu ze skupiny a pak i z baráže až na MS samotné bych vyjádřil 10-15 procenty.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Za letošní rok bych našemu národnímu týmu udělil známku 4. Na mistrovství Evropy hrál příšerný fotbal, zdaleka nejhorší, co pamatuji. Po výměně trenéra už nebyl tak bázlivý, ale prochází generační obměnou a bude nějakou dobu trvat, než se dá dohromady. V postup na světový šampionát už nevěřím.

DAVID KOZOHORSKÝ: Reprezentaci bych dal 3. Polehčující okolností je málo času, který dostal nový realizační tým. Stav ve skupině odpovídá realitě kvality kádru. Bohužel, domácí ztráty se Severním Irskem a Ázerbájdžánem budou asi rozhodující. Spíš nepostoupíme.

PETR ŠVANCARA: V postup nevěřím, ale samozřejmě fandím! Známka 4.

Jak byste zhodnotil vystoupení českých zástupců v evropských pohárech v tomto roce?

LUDĚK ZELENKA: Obrovské pozitivum a velký úspěch je účast tří týmů v základních skupinách. Tam se asi čekal postup od Plzně, takže to je zklamání, Sparta jako jediná postoupila do jara, navíc z nejtěžší skupiny, takže super úspěch. Liberec nevystoupil ze stínu ani na půdě EL, přesto hrál do posledního kola o postup.

LUDĚK MÁDL: Šanci postoupit do Ligy mistrů sebrala Plzni i Spartě mizerná srpnová forma. Pokračovaly v Evropské lize, kde se nad Spartou rozsvítila šťastná hvězda, to když se propojil entuziasmus mladého trenéra Holoubka s takticky dobře odehranými zápasy jeho svěřenců. Sparta dokázala využít toho, že Inter Milán, ani Southampton v Praze nepředvedly svůj potenciál v dostatečné míře, ostatně Sparta udělala na hřišti maximum, aby jim to znemožnila. Postup do jara je příjemný bonus. Plzeň si plus mínus zopakovala průběh loňské sezony ve skupině Evropské ligy, její ambice sráží častokrát zcela zbytečně inkasované góly. Pak už Viktoria nemá dostatek síly, aby soupeře přestřílela. Liberec výborně zvládl předkola - a pak ho postupně začala dohánět epidemie v kabině, zranění a úbytek sil. Ze zápasů v Ázerbájdžánu a doma proti PAOKu mohla a měla vytěžit bodově víc. Mladá Boleslav vsadila na kočkopsa, že ji Karel Jarolím povede ještě v předkolech a až pak bude smět k reprezentaci. Nepomohlo to nikomu. Slavia se radovala už jen z toho, že se po dlouhé době objevila opět v evropském osudí, byť zatím jen v předkolech. Příště bude mířit už výš.

TOMÁS RADOTÍNSKÝ: Spartě bych dal jedničku. Na jaře i na podzim odehrála skvělé partie se soupeři zvučných jmen. Liberec mě potěšil aspoň postupem do základní skupiny Evropské ligy, takže za dvě. Myslím, že i to je nad plán. Slavia dlouho v pohárové Evropě nebyla, potřebuje sbírat zkušenosti. Dal bych jí trojku. U Plzně se projevilo, že konkurenceschopnost na mezinárodní scéně za poslední tři roky klesla. Jestli si na západě Čech namlouvají něco jiného, ať se podívají na výsledky pod Pavlem Vrbou. Dal bych jim čtyřku. Mladé Boleslavi udělím pětku, z její strany to byla velká ostuda.

DAVID KOZOHORSKÝ: I přesto, že fotbalová veřejnost má tendenci spíš kritizovat, vystoupení v pohárech opakovaně hodnotím kladně. Sparta překvapila, i vzhledem k tomu, s čím se v průběhu podzimu prala. Liberec hrál o postup do posledního kola, což považuji za zázrak. Viktoria bohužel v evropské konkurenci stagnuje, alespoň ukončila dlouhou sérii bez výhry.

PETR ŠVANCARA: Velmi dobře. Tři české týmy ve skupinách je velký úspěch.

Komu byste dal hlas v anketě Fotbalista roku a proč?

LUDĚK ZELENKA: Petr Čech. Ikona českého fotbalu. Zvládl přestup do jiného velkoklubu, vybojoval si post jedničky a dál sbírá čistá konta. Působí klidně, vyrovnaně a tím dodává klid i týmu, který hraje před ním. Obrovská osobnost.

LUDĚK MÁDL: Hlas jsem dal Pavlu Kadeřábkovi. Na jedné straně zafungoval pocit, že anketě by prospělo, kdyby už ji vyhrál někdo jiný než Petr Čech. Na druhé straně vážně nebylo snadné po téhle zpackané reprezentační sezoně hledat jeho následníka. Váhal jsem mezi Pavlem Kadeřábkem a Ladislavem Krejčím, přece jen už se oba, zejména na podzim, začali ujímat role nových osobností národního týmu. Pro Kadeřábka nakonec rozhodly i dobré výkony v Hoffenheimu, který v bundeslize útočí na evropské poháry.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Asi není jiné volby, než hlasovat pro Petra Čecha. Je to už náš jediný zbývající hráč nastupující pravidelně ve špičkovém evropském velkoklubu. Navíc je v Arsenalu velkou oporou. Řekl bych, že mu momentálně prospívá, že skončil v reprezentaci a koncentruje se jen na klubové povinnosti. Chytá výborně a prodlužuje si svůj brankářský věk.

DAVID KOZOHORSKÝ: Marně hledám soupeře Petra Čecha. Už bych ho velmi rád viděl. Vzhledem k působení v Premier league ale hlasuji rekordmana ankety. Navíc vydatně pomohl národnímu mužstvu k postupu na mistrovství Evropy. Hlavně v zápase s Kazachstánem byl doslova zachráncem na poslední chvíli.

PETR ŠVANCARA: Bořek Dočkal. Dlouhodobě si drží dobrou formu ve Spartě i v reprezentaci.

Autor: David Křížka

Komentáře (129)

Přidat komentář
ZB 07

Mádl ke všemu taková slohovka a Švanci jako správnej expert jedna stručná věta ale za tu Zbrojovku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kozohorský: "Navíc vydatně pomohl národnímu mužstvu k postupu na mistrovství Evropy. Hlavně v zápase s Kazachstánem byl doslova zachráncem na poslední chvíli."

Dafuq?

Reagovat
Miguel19

fotbaloví expert Petr Švancara

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Briggus

neumíš pravopis nebo číst nebo tam byla chyba?

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsi nez nejakej Madl, co dela, jakej neni vodbornik.

Reagovat
dinss

Radotínský...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Gryphonheart

Myslím, že to popsali celkem přesně.. prostě je furt co vylepšovat, v lize, a hlavně v repre..

Reagovat
smazaný uživatel

to se jako vážně redakce Eurofotbalu vyptává na názory těhle pseudoexpertů? Vždyť i sem chodí lidi, kteří toho ví a mají nesrovnatelně větší přehled o fotbale víc než oni. Jsem myslel, že Kozojeda nikdo trochu soudný nemůže brát vážně, ten člověk je naprosto hloupej. A názory opilce Švancary nebo Zelíčka kterej sice byl (hlavně ve Spartě) můj oblíbenec, ale jinak je duševně na úrovni 12letého dítěte, mají taky hodnotu výchdoněmecké marky.

Reagovat
fabec1222

Zelenka ve Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

Lůďův gól na Old Trafford neměl žádnou chybu.

Reagovat
Spalovač šancí

Jenom nechápu, proč jednou je v televizi holohlavý a druhý den s ovčím hárem a další týden zase holohlavý

Reagovat
Spalovač šancí

Ty jsi stejný odborník jako Kozohorský

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Mr.Mike

to byl asi jinej Zelenka

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrál v té Spartě v jednom útoku s Žemličkou a Hlinkou? Já už si to tolik nepamatuju.

Reagovat
FUnk

Reagovat
verv

Švancara nikdy nepochopím, jak se z něj stal "odborník"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalová legenda=automaticky odborník .Jo a Vízek vyhrál tradiční sportovní anketu o vtipálka roku v deníku Sport

Reagovat
andrew96

Švanci byl odchycen někde na semaforu, ne?

Reagovat
Han střelil první

No a co?

Reagovat
andrew96

nic

Reagovat
Han střelil první
Reagovat
andrew96

aha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
raduinho

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Kucka

Reagovat
adalbertus

Hradec a sestup

Reagovat
Kepy_FCB

Debil Švancara a nepěje ódy na všechno divné asi ho zastihli nenafrčenýho...

Reagovat
verv

na dojezdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

1. 1igu nesleduju

2. Mistr nezájem, sestup Brno a zánik Peltonec

3. 1- na víc nemaj

4. průmer

5. Jiřímu Bradymu

Reagovat
semiš

za Bradyho

Reagovat
Kang & Kodos

http://efsearch.owny.cz/?a=Kepy_FCB&s=brady&f=&t=&o=n

Nepřestávej, jednou to bude vtipný

Reagovat
Kepy_FCB

Jeste mi vyjed Svancaru

Reagovat
smazaný uživatel

Ten se vyjíždí sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se to da najit?

Reagovat
ZB 07
Reagovat
smazaný uživatel

Dík, teď to vypadá že jsem úplnej debil, co?

Reagovat
ZB 07

Obvykle bych řekl že jo, ale když jsou ty Vánoce...

Reagovat
Shevchenko

Trapas

Reagovat
Liquid

za Brno

Reagovat
B3n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4. Arsenal

Reagovat
Kang & Kodos

Letošní rok byl pro náš fotbal velmi úspěšný. Hned 2x se naše liga dostala do širšího povědomí v celé Evropě, a to je velká věc. Proto bych rád v tento sváteční den poděkoval těm, kteří na tom mají zásluhu. Je mi ctí vyznamenat Marka Pilného, Lucii Ratajovou, Lukáše Váchu a Tomáše Koubka.

Reagovat
andrew96

Ale Zlíncester nic?

Reagovat
smazaný uživatel

Běžte s tím Švancarou do prdele. Nechápu proč tady dáváte člověka, který není schopný dát dohromady víc než jednu kloudnou větu. Ještě Ujfiho a Brabce by to chtělo a celá ta jejich geniální ekipa bude kompletní.

Reagovat
Znalec

Dani ty o prdeli moc nemluv... na žádným z videí co kolujou na internetu tu prdel vůbec nezapojuješ do aktu

Reagovat
Coutinho10

tak to taky zkusim zhodnotit

1. Tak na podzim me urcite prekvapila Slavka ikdyz sem ji tipoval pred sezonou na 1. misto, tak jsem necekal, ze Šilhavy efekt tak rychle zapusobi a asi i ten Zlin, ikdyz ke konci uz zacali ztracet a nejvetsi zklamani je asi Liberec a urcite i od Brna sem cekal vic.

2. Na tipu pred zacatkem sezony nic nebudu menit a nechavam mistra SKS do poharu postoupi taky Plzen a Sparta a jeste se tam dostane Boleslav, ktera tradicne hned v predkole vyleti a sestoupi Pribram a Hradec.

3. Repre bych dal stejne jako vetsina expertu 4...Euro se nepovedlo a v kvalifikaci na MS jsme zbytecne doma ztratili dost bodu, ktery asi budou chybet.

4. Co se tyka vystoupeni v LM predkolech, tak zklamani u obou, ale v EL to Sparta aspon napravila....Plzen bohuzel uz na mezinarodni urovni neni to, co bejvavala a Liberec vylozene nezklamal...teda az na ten posledni zapas, tam bych si predstavoval vetsi nasazeni, kdyz mohli postupit.

5. Fotbalista roku asi zatim Cech...bohuzel na podobnou uroven se zatim nikdo nedostal a asi ani jen tak nedostane

Reagovat
smazaný uživatel

jihlava nesestoupi. Zlin bude minimalne treti nebo ctvrty

Reagovat
Aldeano
Reagovat
Spalovač šancí

taková neupřímná písnička ...

Reagovat
Aldeano

Ta přirozenost a pohoda té skupiny kamarádů co jede na hory je tam viditelná.

Reagovat
Spalovač šancí

Akorát tam přebývají ty ženské

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Posledni Kovboj

hmmm, timing

Reagovat
Aldeano

Náhoda? Nemyslím si...

Reagovat
Kang & Kodos

Ty vole. Zkus sem poslat něco od Michala Davida.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Vladimír Štancl složil hudbu k písni Země vstává a Lou František Hagen Baden Moravec to otextoval

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,letos měl poslední Vánoce

Reagovat
Liquid

Švancara: Český pohár vyhraje Zbrojovka - blbec jeden, takový omyl nesmí nikdy nastat

Reagovat
Liquid

a Zelenka už měl evidentně taky napito jako Švancara, Čech ... a dál sbírá čistá konta

Reagovat
Spalovač šancí

Já dal repre za 1

Reagovat
Liquid

1.jednoznačně překvapil Zlín, zklamala Sparta a Příbram

2.mistr bude asi ještě stále Plzeň, do LM jí doproviodí Slavie, na Spartu zbude tradičně EL, lepší než si zase udělat ostudu v předkole LM, a Bolka, pohár zase asi ušolíchá Liberec a spadne Brno a Slovácko

3. 4 za lepší výkony repre než na ME pod Vrbou, na MS se v žádném případě nepostoupí a je to dobře, byli bychom tam pro smích což jsme už byli i na ME

4. stejný názor jako Radotínský, Sparta 1, Bolka za 5 i ten zbytek sedí ikdyž Liberci bych dal spíš 3 než 2

5.Kadeřábek

Reagovat
Jeňa

Co furt máš proti moravským týmům? A jak můžeš proboha nepřát sestup Příbrami?

Reagovat
Didier Drogba

na Moravě mu ojeli přítele a on to nemůže rozdejchat

Reagovat
Liquid

ne, v Židenicích mi ukradli jarmulku

Reagovat
Mr.Mike

předkolo Ligy mistrů není Liga mistrů tam nepostoupí ani Plzeň ani Sparta a ani Slavie

u Sparty mi stačí "tradičně" ta EL když se postupuje aspoň do osmifinále tak pohoda lepší než aby sme schytali v LM těžkou skupinu a polovinu zápasů prohráli 5:0

Reagovat
Aldeano

"Na mistrovství Evropy hrál příšerný fotbal, zdaleka nejhorší, co pamatuji" Herní projev byl asi opravdu nejhorší v samostatné historii. 96 i 2008 to bylo lépe zvládnuté a to třeba výkon proti Švýcarsku se tady často zapomíná.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste si zapomnel na 2000, 2004 a 2012. V roce 2000 jsme meli tezkou skupinu a rozhodla jedna sporna penalta. 2008 bylo pro me horsi nez letos, protoze letos jsme na to nemeli, zatimco tenkrat prisel obri kolaps v poslednich minutach. Ostatni ME jsme postoupili ze skupiny, takze tam je to jasne, i kdyz v roce 2012 nas zachranila slaboucka skupina a jedina vylozene povedena pasaz v prvni pulhodine s Reckem. Ale letos tam bylo povedenych jen 10 minut s Chorvatskem.

Reagovat
Aldeano

Ale v roce 2000, 2004 i 2012 to beru jako povedená vystiupení, respektive pro upřesnění povedenější než letošní EURO...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proc to srovnavas s 96, kdy to bylo nase nejlepsi Euro? Jenom Poborskyho dloubak vyda za vic nez vsechna ostatni eura dohromady a takovejch momentu je tam nekolik.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jsme na to sice neměli, ale Vrba jakýkoliv možný úspěch zlikvidoval už v zárodku. Podívej se na Maďary nebo Islanďany.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase se odehrály výborný zápasy proti Portugalsku a Turecku (až na těch posledních 15 minut).

Reagovat
Aldeano

Jo, to souhlas. Ale zase tehdy jsme ještě byli v roli favorita na 2. místo a Bruckner to prokaučoval.

Reagovat
db18

Zbrojovka.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
raduinho

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ratusek

Švancara mě by zajímalo, jak on získal tu auru borce, co mu všichni žerou to jeho chování. jednou sje srdcař, pak expert, pak kdo ví co a přitom furt jako modla. to jste v tom Brně tak zoufalí? akorát si teď hřeje polívčičku na projektu s Lužánkami, což absolutně Brno nenastartuje v návštěvnosti, protože jim tam frčí Kometka, která nvíc hraje o titul a myslím, že do finále se dostane a to teprve bude šílenství.

Jinak Kozohorskej tradičně "nikoho nenaseru, nic neumím, nic neznám, tak nebudu radši nikoho srát, třeba se pro mě pak někde najde flek"

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak co mají brňáci dělat. pak už mají jenom zkrachovalce a závisláka na matech Paciho

Reagovat
smazaný uživatel

1)Překvapil Zlín, Karviná a Slávia, zklamal Liberec, potěšila Příbram

2)Titul Viktorka, LM Sparta, EL Slávia a Boleslav, pohár vyhraje Slovan a sestoupí snad Příbram a Jihlava nebo Hradec

3)Trojku

4)Sparta překvapila, Plzeň potvrdila že v Evropě po konci Vrby upadá, Liberec dojel na úzký kádr, Slávia předvedla v dané chvíli maximum, Mladá Boleslav bohužel dodržela tradici.

5)Pavel Kadeřábek

Reagovat
smazaný uživatel

Kozohorsky

Reagovat
smazaný uživatel

Švanci by se v politice neuživil

Reagovat
smazaný uživatel

Bejt placenej od slova, nedejboze od myslenky...tak pojde hladem

Reagovat
Mr.Mike

tak to každej tam

Reagovat
Pyroman

Tyhle hosty bych čekal někde v Blesku. Radotínský, Mádl - ok beru, jejich názor si rád přečtu, ale ten zbytek je fakt špatný vtip.

Reagovat
Uwe háže buly

V čem je Mádl s Radotinským jako lepší jak ti ostatní?

Reagovat
monty25

Myslím, že loni i předloni jsem taky odpovídal na otázky, takže dodržím tradici...

1. Ligový podzim hodnotím jako fanoušek Teplic kladně. Trenér Šmejkal dal hře určitý řád a projevilo se to i na výsledcích. Předsezónním cílem byla horní polovina tabulka, takže dosavadní 6. místo lze hodnotit jako úspěch... Obecně mě na podzim hodně překvapil Zlín, naopak zklamáním jsou jednoznačně výsledky Liberce a Brna.

2. Kdo bude mistrem, to je po letošním podzimu docela těžká otázka. Já řeknu Slavii, která se pod vedením trenéra Šilhavého dostala opravdu do skvělé formy a po těch letech trápení by si to snad i zasloužila. Navíc je mi hráčský kádr Slavie sympatičtější než u jejích největších konkurentů. Do pohárové Evropy se kromě Slavie dostanou tradičně Sparta a Plzeň, jako čtvrtá asi Boleslav (ale nezlobil bych se , kdyby to byly Teplice )... Sestoupí Příbram (Kang nepůjde na ženský fotbal ) a asi Jihlava.

3. Dal bych čtyřku. Euro skončilo jednoznačně zklamáním a následný odchod trenéra Vrby tomu dodal ještě větší pachuť. Jeho nástupce Jarolím se sice snaží, ale výsledky nejsou ideální a myslím si, že momentálně česká repre na MS nepatří.

4. Vystoupení českých klubů v pohárové Evropě bych zhodnotil jako obvykle ve dvou rovinách. Ta první je, že se zase nikomu nepovedlo postoupit do LM a český fotbal na to čeká už docela dlouho, což určitě není dobře. Na druhou stranu, tři týmy ve skupinách EL je hodně a Sparta postupem z 1. místa těžké skupiny jenom navázala na úspěšné evropské jaro. Plzeň naopak po odchodu trenéra Vrby v Evropě paběrkuje a Liberec asi mohl vytěžit víc bodů, ale ten podzim měl prostě celkově špatný. Slavia si vyzkoušela předkola evropských pohárů po delší době a od Boleslavi je opravdu lepší nic nečekat...

5. Fotbalista roku: 1. Čech, 2. Dočkal, 3. Krejčí. Fotbalistka roku: 1. Svitková, 2. Voňková, 3. Divišová.

BTW: Už se nemůžu dočkat, až se pustím do čtení o Švancim...

https://twitter.com/monty025/status/812735975923261442

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý až na to, že na lesbu roku (pardon kopálistku roku) se nikdo neptal

Reagovat
monty25

Ale bude se to vyhlašovat ten samý večer...

Reagovat
Mr.Mike

jo pěkně shrnuto? lepší jak většina názorů těch "expertů" v článku a nemluvě o spoustě čtenářů tady

Reagovat
monty25

Díky.

Reagovat
El Campeon

Ta cuhelka ti nedá spát co?

Reagovat
smazaný uživatel

Až na ten titul perfektni hodnoceni.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,Veřovice jsou takový ženský velkoklub,že mají i plakát?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vy říkáte-Off topic-Pan Růžička už novou paní Růžičkovou má,mohou začít skandovat na hokejových stadionech,že prý nějakou striptérku si vzal

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze 11% dalo 5 české reprezentaci? To je bída

Reagovat
Spalovač šancí

Karma za konec v repre

Reagovat
Coutinho10

OT: je nekde diskuze k MS junioru v hokeji ? btw. Lotysko srovnalo ted z brejku na 1:1 s USA

Reagovat
Kang & Kodos

Výbornej výsledek. Škoda, že jsem na to klasicky zapomněl. Kdybych se koukal, tak beztak dostaneme aspoň bůra. A docela mě překvapilo, že dvacítky komentuje Záruba.

Reagovat
Coutinho10

j ja to videl az vcera ze zaznamu (nastesti se mi povedlo vyhnout vysledku) , takze o to vetsi prekvapeni to bylo a vcerejsi match sem nevidel...tak kouknu max. asi na sestrih, kdyz vim, jak to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

basket nesleduju

Reagovat
smazaný uživatel

Prohráli jsme s konfederací

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele