Anglie vydělá na odložení Eura, tvrdí Southgate

20.11.2020, 11:12
Aktuality
Manažer anglické reprezentace Gareth Southgate si myslí, že jeho tým na odložení mistrovství Evropy o rok kvůli pandemii koronaviru vydělá. Od úspěšného mistrovství světa v Rusku totiž tým prošel částečnou obměnou a tak se zkušenosti nabyté letos na podzim budou příští rok hodit.

Angličané postoupili na světovém šampionátu v Rusku před dvěma roky do semifinále. A i když nakonec na medaili nedosáhli, byl to jejich největší úspěch za posledních 28 let. "Jenže polovina týmu, který byl v Rusku nám vlastně vypadla. Někteří hráči nehráli ve svých klubech, nebo ukončili reprezentační kariéru. Zůstali tam hráči jako Trippier, Maguire, Walker, Dier nebo Pickford, kteří v posledním zápase proti Islandu tvořili základ týmu. Ale taky máme mladší skupinu, která je na mezinárodní scéně ještě hodně nezkušená," uvedl Southgate.

"Potřebují se ještě učit a prostě nasbírat zkušenosti. V tomto ohledu jsme na tom určitě o hodně lépe, než jsme byli loni na podzim. Jestli už jsme na tom dostatečně dobře, to ukáže čas. Ale zápasy letošního podzimu nám určitě pomohly. Z toho pohledu bychom na odložení Eura o rok měli vydělat." řekl Southgate.

"Už se těším na to, až hráče zase uvidím v březnu a podívám se, jaký pokrok zase udělali. Myslím si, že Anglie je v dobré pozici pro budoucnost. Dělá nám radost, jací mladí hráči nám do týmu přicházejí. Věřím, že z toho budeme těžit nejen příští rok, ale i za čtyři nebo šest let," dodal Southgate.

Anglie je na mistrovství Evropy součástí "české" skupiny. Vedle týmu trenéra Jaroslava Šilhavého se utká ještě s Chorvatskem a Skotskem.

Autor: Jiří Fišara / goal.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

My taky.

Reagovat
Reggie

Reagovat
The Krupy

Aj som chcel napísať niečo o tom, že komoliť meno v titulku je fakt diletantstvo, no potom som si pozrel kto napísal článok a je mi to jasné

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
TheAdy

Reagovat
jenage

Co tam bylo?

Reagovat
The Krupy

Soutgate

Reagovat
martin.b

Nechci dělat z jednoho vyjádření závěry, ale nezmínit J.Hendersona, aktuálně jednu z největších osobností repre...Už ta změna kapitána z před 2-3 let vyvolávala otázky, jestli si osobnostně nesedli...Kane je možná world-class hráč, ale lídr ani náhodou.

Reagovat
Hokaido

Hendo je prostě bůh, málokterý hráč si zaslouží takovej respekt. Ukázkový role model pro všechny, skvělej člověk, hráč, kapitán a lídr.

Reagovat
Benzema

Reagovat
icka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Manchestersky Krocan

tak vtedy nemal takú výkonnosť a asi sa s ním nepočítalo na stabilný základ a jednoducho chcel kapitána, ktorý bude hrať každý zápas...ale je pravda, že Henderson by bol oveľa vhodnejší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

to jsme tu myslím ještě neměli, Jirka svůj styl posouvá na nový level

Reagovat
h8_sfatto

Anglie už dělá fotbal jen pro peníze

Reagovat
fenixLFC

anglicania robia futbal pre peniaze a vychadza im to. ostatne ligy robia futbal tiez pre peniaze ale su v tom neuspesne

Reagovat
smazaný uživatel

jj vic tradicnich zbankrotovanejch klubu jinde nenajdes

Reagovat
fenixLFC

takze v spanielsku a taliansku kluby nezbankrotovali alebo tam tradicne kluby nie su?

Reagovat
smazaný uživatel

a je jich vic v anglii nebo na jihu?

Reagovat
kilobyte

To by mě taky zajímalo.

Reagovat
fenixLFC

to doloz ty ked si prisiel s takym tvrdenim...

Reagovat
smazaný uživatel

no myslim ze v anglii, asi zalezi jaky zvolis kriteria, bez penez jsou obcas i united, lfc, barca a real, vsichni nekomu dluzi, ale v tom se asi nevyzna nikdo...

kluby co v anglii prosly nucenou spravou za poslednich 20 let /jen kluby ktery nekdy prosly prvni ligou/:

wigan, bolton, bury, coventry, portsmouth, crystal palace, southampton, bournemouth, leeds, middlesborough, leicester, barnsley, notts county, bradford city, ipswich town, derby county, qpr, hull

nektery sou vysoko v celkovy tabulce anglicky nejvyssi ligy 13.bolton, 16. derby county, 19. leeds, 20. middlesborough

nejsem odbornik na fotbal, dalo mi to celkem praci a nemusi to bejt bezchybny

myslim ze vetsina se ocitla i ve 3., 4. lize, mozna niz, kvuli financnim problemum

vsude maj kluby financni problemy...

a ted ty kolik a ktery italsky, spanelsky se dostaly do takovejch problemu jako tyhle anglicky

Reagovat
fenixLFC

tak to mi povedz ty, ty su prisiel s tym ze ich krachuje najviac v anglicku ratat do toho timy ktore niekedy presli prvou ligou je vtipne ked tam ratas coventry co bolo v PL naposledy v 2001, wigan ktory je v nutenej sprave ako vysledok snahy majitela vyhrat peniaze naspat (kedze finance boli v pohode), bury co bolo v najvyssej sutazi pred milionom rokov atd

Reagovat
smazaný uživatel

hm, ok tak si vyhral no....

Reagovat
Jardin

Už tu byla Bocelliho verze You'll Never Walk Alone natočená v ČR?

https://youtu.be/BLZtT1ogViA

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
SunFells

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele