ANGLIE PROHRÁLA S BĚLORUSKEM

26.05.2006, 14:29
Aktuality
Angličané nezačali svou šňůru přípravných zápasů před nadcházejícím světovým šampionátem zrovna šťastně. Ač za Albion nastoupil jen B-tým, prohra s Běloruskem, které se nachází až na 65. místě světového žebříčku, jistě nepotěší. Navíc Anglie přišla o třetího brankáře.

Domácí začali aktivněji, což se dalo s ohledem na sílu soupeře čekat. Ve 34. minutě přinesla snaha v červeném hrajícím Angličanům kýžené ovoce. Po centru Downinga se do vzduchu zavěsil 175 cm vysoký Owen, jeho hlavička orazítkovala sice jen břevno Ževnovovy branky, dorážející Jenas však neměl sebemenší problém doklepnout míč do sítě - 1:0. Jak se později ukázalo, vedení to bylo nezasloužené, protože Owen stál v době přihrávky v ofsajdu.

Druhý poločas začal sérií střídání na obou stranách. Jak rychle pro gólmana Roberta Greena utkání začalo, tak rychle i skončilo. V 50. minutě si při odkopu od své branky poranil třísla, jeho přihrávka navíc doputovala ke kanonýrovi Sampdorie Kutozovovi a ten, byť nesportovně, poslal míč za záda bezmocně ležícího brankáře Norwiche City - 1:1. Do branky si tedy musel stoupnout Scott Carson, který byl uveden jako náhradník na brankářský post pro mistrovství světa. V 72. a 73. minutě se vykartoval Bělorus Omeljančuk a musel tak předčasně do sprch, ale na hru to moc velký vliv nemělo. Hrdému Albionu zasadil další ránu v 81. minutě střídající Kornilenko, po pěkné kombinační akci prostřelil Carsona - 1:2. Anglie do konce nedokázala svou převahu gólově vyjádřit, a tak na stadiónu Madejski v Readingu nečekaně prohrála 1:2.

Švédský trenér Eriksson má na hledání příčin porážky od Běloruska, jenž nastoupilo bez své největší hvězdy Alexandera Hleba, pět dní. Další program přípravných utkání Anglie: 30. května - Maďarsko, 3. června - Jamajka.


Anglie B - Bělorusko 1:2 (1:0)

branky: 34. Jenas - 50. Kutuzov, 81. Kornilenko
žluté karty: Romaščenko, Omeljančuk
červená karta: 73. Omeljančuk
rozhodčí: McKeown (Irsko)
počet diváků: 22 032

Anglie: James (46. Green, 53. Carson) - Hargreaves, Carragher, S. Campbell, Ashley Cole - A. Lennon, Carrick, Jenas (62. Walcott), Downing (69. Defoe) - Crouch (79. Dawson), Owen (61 Joe Cole). Trenér: Eriksson (Švédsko).

Bělorusko: Ževnov (46. Chomutovskij) - Omeljančuk, Lencevič, Štanuk, Jurevič (61. Šagojko) - Korytko, Kulči, Romaščenko (74. Kaševskij) - Kalačev (80. Pankovets) - Kutuzov (64. Kontsevoj), Bulyga (46. Kornilenko). Trenér: Puntus.

Autor: Jaromír Janíček

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*Kuchta

Zase letos nic neuhrajou a po skupinách pojedou domů,s těma náhradníkama nebo 17-ti letýma klukama,s nerozehranym Owenen a primadonou Beckhamem nic neukopou,pojedou domu brzo!!!

Reagovat
PJ

"Primadonou Beckhamem", kterej byl nejplatnějšim hráčem druhýho týmu španělský ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Beckham bude patřit určitě mezi ty nejlepší v anglickém dresu.

Reagovat
Mata

Protoze byl Real ve srackach. Kdyby hral co ma, tak Beckham lesti lavku

Reagovat
HOST*PUYOL

V to dufam aj ja

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli tenhle "B-tým" nedokáže porazit ani Bělorusko(), tak to na MS teda bude pro Albion opravdová pohroma. Navíc Rooney nebude hrát ve skupině..

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Angličani byly vždycky žabaři a vždycky taky budou a Beckham ten už by měl běhat akorát tak po modním molu

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že psychologa by si měl vyhledat nejdřív ty. Je jedno, jestli to je A nebo Z-tým.. když se podíváš na jména hráčů, kteří za Anglii nastoupili, tak nemůžeš vypotit podobnou blbost jako si napsal.

Reagovat
HOST*

Az tam budes hrat ty tak nadavej. Do te doby radsi mlc. JO!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

ale tak ty asi z fotbalem nic společnýho nemáš co

Reagovat
HOST*

Zbláznili jste se? Nevím o co vám jde,vždyť tam byl ze základu tak Cole a Owen. A navíc vy si nepamatuje jaké jsme měli s Běloruskem problémy my v plné síle ??

Takže asi tak a navíc ještě nehrál Hleb

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat, jestli se jednalo o oficiální reprezentační zápas? Jestli ano, tak nechápu potřebu Angličanů zdůrazňovat a všude ukazovat, že hrál jejich B-tým! Co to jako je? Všechny repre zkouší před MS náhradníky a nijak se tím nesnaží omlouvat výsledky a výkony. Vždyť Angličani by měli Bělorusko porazit i s F-týmem

P.S. Anglii a Becksovi fandím a taky vím, že tohle nevyhráli jen kvůli malé osobné tragédii Roberta Greena, ale i tak

Reagovat
HOST*

nebralo sa to ako oficialny match..prave preto to zdoraznuju..a preto walcott neni najmladsi reprezentant albionu v historii ale stale patri prvenstvo rooneymu..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to pak jo

Reagovat
HOST*

no to snad ne, ve tride uz sem rekl jak budem hrat finale s anglii

Reagovat
HOST*

asi mi to nevyjde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele