Anglie plná seběvědomí

10.06.2002, 20:08
Aktuality
Anglický trenér Sven Goran Eriksson, útočník Michael Owen a obránce Rio Ferdinand vyjádřili svoji víru ve vítězství Anglie na letošním mistrovství světa. Po vítězství nad Argentinou v pátek jim pro postup mezi posledních 16 stačí získat v zápase s Nigérií ve středu jen jeden bod.

Michael Owen, který zařídil rozhodující penaltu: „Porazili jsme jednoho z favoritů a nikdo nemůže říci, že jsme si to nezasloužili. Argentina byla velmi dobrým soupeřem a myslím, že jsme na dobré cestě dostat se daleko."

Rio Ferdinand dodal: „Chceme porazit každého proti komu nastoupíme. Jsme velmi mladé mužstvo a jsme určitě mužstvo beze strachu. Víme, že ostatní mužstva mají více zkušených hráčů. Ale pokud budeme hrát tak dobře, jak umíme, jsme stejně dobří jako kterékoliv mužstvo. A to znamená, že máme stejně dobré šance jako ostatní. Proti Argentině jsme nejenom zvítězili, ale hráli i velmi dobrý fotbal."

Anglický kouč Eriksson se nechce dívat příliš do budoucnosti: „Porazit Argentinu a Německo – to jsou velmi dobrá vítězství. Není jednoduché porazit německé mužstvo na jeho domácím hřišti. Nebylo lehké porazit Argentinu jako jednoho z favoritů mistrovství, ale dokázali jsme to. Každý další zápas bude velmi těsný. Všechny týmy začínají mít problémy s únavou, ale myslím, že my jsme připraveni. Bylo to vyjmečné vítězství nad Argentinou, ale porazit Argentinu a stejně skončit v turnaji již po základní skupině by bylo hodně smutné a hodně hloupé. Dokud ale neporazíme nebo neremizujeme s Nigérií, tak jsme sem jeli zbytečně. Po odpočinku se budeme plně soustředit na Nigérii, kterou určitě nepodceníme, neboť jejich tým vysoce respektujeme."

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele