Angličané chtějí v případě rasismu odejít ze hřiště

09.10.2019, 13:47
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (477)

Přidat komentář
Kang & Kodos

"Trenér nám řekl, co se může stát. A měli bychom být na to připravení, protože někdy prostě přijedeme do zemí, kde se něco takového naneštěstí může stát"

U nich se tohle řeší snad po každým kole a teď dělají, jak kdyby přijeli do nějaký rozvojový země. Kokoti

Reagovat
smazaný uživatel

po každým kole? wut?

Reagovat
Kang & Kodos

Nadsázka. Každpádně frajer nedá penaltu a pozuráží ho takhle vlastní fanoušci. A teď se budou tvářit, že jedou z civilizace někam do vidlákova?

Reagovat
Agent z Melmacu

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Crustyq

Reagovat
Sir Ravealot

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

A co?

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
Bucky

Reagovat
protiproudu

Hahahaha ten rudej flek uprostřed srdce Evropy :D

Reagovat
Mass

Tenhle průzkum byl o trochu nečem jinym, navíc otázka, jak to ta komise prováděla a na kom. Tam je spíš možná, že když řekli, že jsou z eurokomise, tak se na ně většina lidí vysrala.

Vysvětli mi, proč když jsme tak xenofobní, tak je v ČR půl milionu cizinců a např. proč nejsledovanější tv pořad v ČR už asi dvacet let uvádí černoch.

Reagovat
C-M@ster

Mně příjde, že ti lidi ani neví, že je Koranteng černoch, protože plánovali bojkotovat Ulici, co se vysílá pár minut před zprávama, právě kvůli černochovi.

https://www.expres.cz/celebrity/victor-ulice-anna-kaderavkova.A190409_133412_dx-celebrity_stes

Reagovat
smazaný uživatel

Tak musíš to brát logicky - co tady má co nějakej černoch brát roli českým hercům? Tu postavu mohl úplně klidně hrát třeba Dejdar.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole, tys na to prisel. Dejdar v roli Americana, kterej se odtamtud stehuje k nam kvuli holce, ktery je 22. Uplne si ho v ty roli dokazu predstavit.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

do tý doby by měl dotáhnout angličtinu aspoň na úroveň A1

Reagovat
kilobyte

Pochybuji že aspoň půlka lidí řekla pravdu.

Reagovat
anonym

A co nějaký info k tomu, kdo, kdy a jak hlasoval?

Reagovat
Mimalu

Tak řešily se sociální sítě a tam může psát kdejaká lopata a nemusí to být zrovna Angličan

Reagovat
Teoretik

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Poll Hamm

Tak angláni jsou známí tím že pro nich existují jenom ostrovy a zbytek světa je pro ně vidlákov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
oli9

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
Pony Slaystation

Přesně, Angličani si pořád myslí, že jsou něco víc, už od doby kolonizace...

Reagovat
veikko

To mě fakt naštvalo. Fakt by si zasloužili, aby na ně pořvával ten jejich vlastní výkvět, co se tu chystá a oni dostali flastr jak prase a ještě kontumaci za opuštění hřiště...

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

to by se v Anglii nestalo

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Reagovat
Puskas

Reagovat
Kucka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
gunner123

Reagovat
patas92

Reagovat
naheCZ

Reagovat
C-M@ster

Faktem je, že v Británii (a obecně na západě), je společenský vnímání toho co je a není rasismus jiný než třeba u nás.

Reagovat
Kang & Kodos

Mně přijde, že jim tam z toho už fakt úplně hráblo a vidí rasismus všude, viz teď ta kauza se Silvou. Jedna věc je proti těm omezenejm rasistickejm idiotům bojovat a druhá je tenhle přehrocenej extrém. A i když beru, že to jejich prohlášení asi bylo směřovaný spíš na Bulharsko, tak mi to přijde neskutečně arogantní

Reagovat
Puskas

Reagovat
C-M@ster

Jj, to se Silvou mě taky sere.

Na druhou stranu u nás prezident prolašuje, že cigáni jsou líní a Okamurův facebook vzpomínat nemusím... stačí jen že toho "člověka" volí 10% lidí.

Reagovat
JavierZanetti4

Tak cigáni prostě jsou líný, to není rasismus, ale fakt.

Reagovat
C-M@ster

Máš na to nějakou studii?

Vzals vzorek 100 cigánů a 100 jinejch, co vyrůstali v podobnejch poměrech, dals jim dělat tu samou práci a u prvního sledovanýho vzorku byl nižší podíl provedené práce?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že jo, v současné době máme snad nejnižší nezaměstnanost v Evropě, neexistuje člověk, který by ,,nedokázal,, najít práci, a jestli romové v 80% nemají stálé zaměstnání, tak se jedná o jev, který je v ekonomice znám jako dobrovolná nezaměstnanost. Oni jsou prostě líní a nechtějí se vzdělávat pracovat, to je fakt.....btw jestli chceš dělat studie tak 100 vzorků je zoufale málo tam máš velkou statistickou chybovost.

Pozn. Romové mají na svědomí 50% krádeží.....no žije jich zde kolem max. 1-2%

Reagovat
pobody's nerfect

já bych neřekl, že jsou líní, ale mají jiné možnosti, jak přijít k penězům a troufnu si říct, že k lepším penězům, než kdyby legálně pracovali.

Pobírají všemožné dávky, které jsou neúměrně vysoké a k tomu si přivydělávají načerno

Reagovat
vanGomm

Protože v drtivé většině nemají naši zmínovaní spoluobčané vzdělaní,tak by v práci dělali většinou za min. mzdu,tedy on a ona za cca 23 000 hrubého.Na těch všemožných dávkám dostanou npř. 35 000,-Kč.To se pak člověk ani nemůže divit,že se do práce nehrnou.Tzv. selský rozum mě říká,že by ten systém měl být přece jen nastaven v opačném gardu.

Reagovat
JackDaniels.

Načerno

Reagovat
vanGomm

Já myslím,že si přece jen rozumume jak jsem to myslel. No a pokud jde o práci načerno,tak potom by za to měly být velmi vysoké tresty jak pro zaměstnavatele,tak pro zaměstnance.Mělo by zde platit co se nevyplácí to se také nedělá.U nás bohužel máme napříč celým systémem velice nízké tresty.Dalo by se říci,že jsoudokonce směšné.Pak se nikdo nemůže divit čeho jsme u nás svědky.

Reagovat
Neutron

načerno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tak pokud ti jde jenom o tohle načerno a na černo.Tak to je od tebe hodně ubohá reakce.To se asi takto směješ hodně často,protože něco podobné je k vidění i u článků co napišou lidé,kteří jsou za to dokonce placeni.Jinak nějaký jiný argument k té myšlence co jsem napsal by nebyl?Nebo patříš do skupiny lidí,kteří pouze smějí překlepům,nebo chybám a jiná odpověd je nad jejich síly?

Reagovat
Neutron

prepac ja som sa nad tvojim prispevkom ani nejak hlboko nezamyslal a ani som nenarazal na nijaku gramaticku chybu to je mi fakt jedno, navyse som komentoval Pobodyho ani nie uplne teba :) iba ma ta situacia ako si romak privyraba nacierno pobavila takto z rana, nic ine za tym nehladaj.

Reagovat
vanGomm

Příště tam musím místo na černo použít slovo nelegálně. Myslel jsem tím samozřejmě všechny naše občany a ne pouze jednu skupinu.Jinak by se ovšem podobné podvody měly trestat (a nejen tyhle),daleko přísněji a to bez ohledu o koho se jedná.Ty naše směšné tresty,nebo pokuty sotva někoho odradí.I zde by totiž mělo platit,že to co se nevyplácí se také nedělá.U nás pouze neustále slyšíme,že tomu,nebo onomu hrozí ten a ten trest.Ve finále k tomu však dojde jen velice zřídka a dotyční v drtivé většině případů odejdou se symbolickou pokutou,nebo tak ještě max.podmínkou.

Reagovat
Neutron

ono jasne, ze to neplati iba na romov, vela ludi pracuje nelegalne, aj cudzinci a podobne a mali by za to byt prisne tresty aby to zamestnavatela ani nenapadlo niekoho tak zamestnat a vseobecne neviem preco sa tak ludia nechaju zamestnavat, kedze sice takto na ruku maju viac penazi, ale tym, ze za nich nie su odvadzane odvody a ine veci tak vlastne okradaju sami seba.

Reagovat
C-M@ster

Takže stejně inteligentní běloch, co vyroste ve stejnejch podmínkách toho podle tebe víc odpracuje než cigán, když dáš oběma na starost nějakej projekt? A tomu věříš?

Nevěříš tomu, že na vině je nějaký prostředí původu, diskriminace na trhu práce nebo něco podobného, prostě mají v genech lenost, tak nepracují?

Reagovat
smazaný uživatel

Diskriminace je nesmysl.....podle mě jde o výchovu, pokud jsi romák a máš děti a vychováš z nich stejnou línou lůzu jako jsi sám, tak prostě to o tobě něco vypovídá. Pak ty děti nemají vzdělání ambice nic. Ale to není chyba nikoho jiného než těch romů

Vietnamce má každý rád a to jsou na rozdíl od Romů jiná rasa než my.

Reagovat
Bucky

Mají je všichni tak rádi, že jim většina národa v obchodě tyká při prvním setkání a mluví o nich jako o větvích.

A to, co popisuješ ty je sociální predeterminace, jen jsi jí aplikoval na Romy. Pokud novorozence Roma adoptuje rodina úspěšných vysokoškoláků, tak si myslíš, že dopadne hůř, než bílé dítě, které adoptuje nevzdělaná a nepracující rodina? A rasismus nemůžeš vyvracet, když ho sám prokazuješ tím, co píšeš. Považuješ nepracovitost Romů za fakt, pro který nemáš žádný důkaz. A pokud by k Tobě přišel Rom a bílý Čech se stejným životopisem, tak nepochybuji, které ho si vybereš, s tím co tu píšeš. Netvrď tedy prosím, že rasismus neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotím podle nedávného fb příspěvku o vietnamských večerkách, kde 80% komentujících chválilo pracovitost a píli vietnamců...to s větvema jsem nějak nepochopil.

Shodnou okolností mám vlastní zkušenosti ohledně adopce v rodině známých....no je to tak jak říkáš cigán ve vězení za drogy ostatní děti pracují

A neprokazuji rasismus, jelikož romové jsou stejná rasa jako my, europoidní

A romové za mnou nechodí se životopisem, ale pro úvěrové produkty....ty nedostávají, jelikož mají vždy špatnou platební morálku v minulosti a nikdo jim nechce půjčit

To je realita. A jestli chceš tvrdit, že romové nemají možnost se zaměstnat.....tak to je doufám vtip

Reagovat
Salfovic

Tak jednou věcí je si u Vietnamce koupit párek, a druhou věcí je, když svůj párek strká do tvé dcery.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je mi líto ......Stay Strong

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bucky

Ano, Vietnamci sem také často přicházejí ze země a poměrů, kde je práce (klidně i 12 hodin denně) normou. Opět tedy budu argumentovat, že jde o chování založené na výchově a prostředí, nemá nic společného s rasou nebo etnikem.

Super, tak ještě že máš tu statisticky významnou jednu (snad ne vymyšlenou) zkušenost.

Pojem rasismus je úplně běžně používaný i v případě etnika, nevidím tedy problém s použitím tady.

Další bod neříká vůbec nic o tom, jestli je to problém rasy (jak tvrdíš Ty) nebo podmínek, ze kterých pochází (jak tvrdím já).

A co se týká možností zaměstnání, budu se spíš já Tebe ptát, jestli chceš vážně tvrdit, že mají stejnou šanci jako bílí Češi získat práci. Už jen na základě toho, co tu píšeš Ty nebo jiní je jasné, že ji prostě mít nemůžou.

Reagovat
smazaný uživatel

přestaň se už snažit Dosaď si tam jaké etnikum chceš všichni pracují jen cigoši ne. Je to banda a všichni to ví. Jak používají pojem rasismus tupci je bezpředmětné.

Btw....nikdo neřeší do jaké míry je jejich neschopnost dána etnikem a do jaké okolnostmi, řešíme to že to tak prostě je...to proč tomu tak je je úplně jedno.

Reagovat
Bucky

Není, protože pokud chceš něco řešit a ne jen pičovat, tak je důležité vědět příčinu. Ty chceš ale jen pičovat.

Reagovat
Zark

Je to přesně tak jak říkáš. Mělo by se cikánům ještě přidat na davkach. Jsou to oběti!

Reagovat
smazaný uživatel

Mladý róm študujúci popri zamestnaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi buď černej, máš černou ženu nebo jsi od černých šikanovaný.

Je vidět, že jsi nikdy neposílal na poště v Mostě dopis v období dávek.

Reagovat
Bucky

A co to má společného s tím, co jsem psal?

Reagovat
smazaný uživatel

Že tu bezhlavě obhajuješ cikorky. Jsem svědkem kolik berou peněz ze státní pokladny. Makat nikdy nebudou, rodí se přinejmenším v 1.stupni invalidity, když náhodou ne, tak jdou odpracovat dva měsíce do Grammeru a jdou do třetího na karpály. Na socialce 99% cikorek, zbytek bilejch cikorek. Na ossz 99% cikorek, zbytek lidé, kteří dali úplatek.

Reagovat
Bucky

Tak určitě. Příště zkus něco, co si netaháš ze zadku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jó ty chceš vlastně důkaz a anketku.

Reagovat
anonym

Chodím do večerky docela často, ale s tímhle tykáním jsem se setkal snad jednou v životě.

Ty ho poučuješ s tím, že nemá žádný fakt, ale používá stereotyp (který platí) a uvedeš takovou pičovinu, které se dá jenom smát.

Reagovat
Bucky

Já třeba to tykání Vietnamcům vidím pořád, jak v Praze, tak na malém městě u rodičů. Co jsem se o tom bavil na VŠ se spolužáky Vietnamci, kteří mají rodiče pracující v obchodech, tak říkají, že to je naprosto běžný, obzvlášť u starších generací. Viděl jsem to dělat třeba i kamaráda, který je vysokoškolák a naprosto v pohodě člověk, ale u tohohle mu třeba nedochází, proč je to blbě. A myslím si, že to problém i trochu bude, když Centrum pro integraci cizinců cítilo potřebu o tom natočit video. V komentářích si můžeš přečíst, že to asi zažilo víc lidí než jen já.

https://www.youtube.com/watch?v=fSAdTy8AA8Q

Reagovat
smazaný uživatel

...holt jste v Praze burani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Žijou ve své pražské bublince a cikány viděli jen v novinách.

Reagovat
Bucky

Jasně, jenom jsem žil 18 let v severních Čechách. Gratulace k dalšímu neargumentu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je široký pojem vysokoškoláku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele u nás na sídlišti, když jsem byl v období povinné základní docházky, bylo pár cikor rodin. C byli situovani do dvou lokalit. Po demolici jedné z nich město přišlo s nápadem je rozesejt do celého města, opravit rozborene, implantovat je do okolních vesnic.

Toto se ukázalo jako majstrstyk.

Vesnice hnusné, zničené domy, vyšší kriminalita.. Všude spadly ceny bytů. Nakonec se po devastaci veškerého, přesunuli opět do jedné dvou lokalit.

Nakonec jsem pochopil, že stát potřebuje negramotnou a krimi část společnosti, aby lidé bojovali mezi sebou a odvratili se od politiky, jejich podvody a manipulaci.

Doporučuji přispívat uživatelům, kteří mají s umělou integraci cikorek. Tzn Kladno, Most, Duchcov, Rumburk, Janov, Kaplice apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon za Kaplici, měl jsem namysli Velenice.

Reagovat
doshcz

já třeba Vietnamcům vykám ale oni mě tykaj, co s tím mám dělat?

Reagovat
Bucky

Ano, i mě se tohle stává. Bohužel je to kombinace ne úplně dobré znalosti jazyka a toho, že se to naučili právě od Čechů, takže to považují za něco, co není špatné. Ve Vietnamštině je také koncept osobních zájmen vyjadřujících nějaký sociální status, uznání nebo věk, ale je jich výrazně víc, takže ten koncept není tak snadno přenositelný, že by se jen řeklo "tohle slovo znamená Ty a tohle slovo znamená Vy".

Reagovat
doshcz

ti starší to jazykově nedávaj no ale mě to nevadí mám mezi nima známí ze školy, kámošovi sem svědčil když si bral vietnamku a bydlíme ve stejným baráku

Reagovat
Bucky

Jojo, u nich to člověk prostě chápe, důvodů proč to dělají je dost. Důvodů, proč to dělají Češi už zas tak moc nevidím.

Reagovat
doshcz

taky ale spíš vidím, že jim tykaj hlavně cikáni a nebo důchodci.. u těch důchodců to tak nějak beru protože k nim choděj třeba každej den a jsou to prostě důchodci

Reagovat
Bucky

Tak jasně, obecně to budou dělat hlavně starší lidi, kteří vyrůstali v dobách, kdy takový "nevinný" rasismus byl v pohodě. A pak prostě burani a je úplně jedno, jaké jsou národnosti nebo etnika. U nás u baráku přesně poznáš, kdo bude tykat už jak vkročí do obchodu, podle vizáže.

Reagovat
anonym

Ty taky ve všem vidíš jen rasismus, mně za život tykalo plno starších lidí a já jim vykal. Jak ti mě diskriminovali, ach jo!

Reagovat
Bucky

Vzhledem k tomu, kolik těchhle "tykačů" jde pak vedle k řezníkovi a tam vykají dvacítce za pultem, tak si myslím, že by to s tím mohlo mít něco společného.

Reagovat
anonym

Společného s čím? Nějak jsem se v tom ztratil

Reagovat
Bucky

S rasismem. Pokud se tak k Čechům nechovají a k Vietnamcům ano, tak tam určitou souvislost vidím.

Reagovat
anonym

Tak já Vietnamec nejsem. Navíc je "nevinný rasista" (použil jsem tvůj termín) ten, kdo úmyslně tyká cizincům? Když už, tak bych použil slovo diskriminace. Ale pořád tohle slovo působí dost směšně a přepáleně.

Je potřeba se na to dívat optikou toho, že plno lidí nedokáže projevit úctu a slušnost vůči komukoliv. Stačí říct, že jsou to pitomci, ale křičet kvůli čemukoliv rasismus, je stejná pitomost. Ad absurdum.

Reagovat
Bucky

Tak co je rasismus? Rasismus i v užším slova smyslu je ideologie, která hlásá, že nějaká rasa je nadřazené jiné. Pokud lidem jedné rasy vykáš, abys jim projevil úctu a lidem jiné rasy tykáš, tak to tuhle definici splňuje. To, že je něco rasismus nutně neznamená, že by měl jít dotyčný sedět nebo by měl být linčovaný v ulicích. Bereme v úvahu i míru dopadu a ta je tady rozhodně malá. Ale zároveň to neznamená, že to není forma rasismu.

Reagovat
anonym

Fair point. Jen si teď představuji českého důchodce, který po ránu vstane, vyloví zuby ze skleničky, natáhne ponožky až ke kolenům a cestou do večerky si opakuje, jak tomu Vietnamci tykáním ukáže, jaká je nadřazená rasa.

Reagovat
Bucky

Reagovat
anonym

Já to otvírat nebudu, ale věřím ti, že jsi to zažil. Jen ta tvá první věta byla prostě úplně mimo normální diskuzi. Jestli je to u tvých kamarádů v Praze na denním pořádku, tak mě potom Praha a nebo společnost v které se pohybuješ, děsí. Stejně tak o "větvích" čtu poprvé v životě.

Reagovat
Bucky

Mícháš dvě věci dohromady. Vídám tykání běžně jak v Praze, tak na malém městě, ale od cizích lidí, skoro vždy starší lidé a řekněme "nižší příjmovky". Výjimka je i jeden kamarád, vysokoškolák, který se to naučil právě v mládí na malém městě a ani po několika letech v Praze mu to nepřijde divné.

Reagovat
anonym

Ale ty si to začal míchat sám, přijít s tím, že většina národa jim tyká a mluví o nich jako o větvích ... následně přijít s tím, že to vlastně dělají jen burani, starší lidé a lidé, kteří to mysli dobře ... a následně do toho zamícháš diskriminaci.

Chápeš, že jsi reagoval na začátku úplnou blbostí? To tvoje "Většina národa" je prostě mimo. A vůbec to nevypovídá ani o tom, co ti 000 psal. Jestli to tam fakt nevidíš, tak už nevim, jak ti to vysvětlit.

Reagovat
Bucky

Oky, to souhlasím. Použil jsem to jako hyperbolu, ale chápu, že to vypadá, jako vážně myšlený argument. Bylo to v reakci na "Vietnamce má rád každý", tak jsem chtěl ukázat, že to není pravda a jak blbě zní opačný extrém, ale nevyznělo to tak.

Reagovat
anonym

Nadsázku klidně použít můžeš, ale v tomhle kontextu vyzní vždycky směšně.

Nechci slovíčkařit. Nemám ani žádnou statistiku, ale zůstaneme u Vietnamců a cigánů.

Samozřejmě, že si naprostá většina Čechů jako souseda vybere raději Vietnamce. Tohle nemá s rasismem nic společného, ale s desítkami let zkušeností, kdy se přes opakované pokusy většina z nich nedokázala začlenit do naší společnosti. Naprostá logická preference, která se potvrzuje dnes a denně. Čest výjimkám. Já mám těch zkušeností hodně, skoro každý nějaké má. To, že nazvu věci pravým jménem ze mě rasistu nedělá. Já nemám problém s barvou kůže, ale s tím, jak se tohle etnikum chová.

Já s tebou vlastně i v něčem souhlasím. S tím, že je potřeba začít od dětí. Jen je to pro mě bohužel utopistická myšlenka.

Já to vidím tak, že žijeme ve špatně nastaveném systému, který jim umožňuje přežívat líp, že se vším vydrbou, než kdyby si našli špatně placenou práci.

Nemůžeš ani historicky ignorovat jejich mentalitu. Tohle jsou věci, které platily už dávno století nazpět i v jiných zemí. Oni nikde nebyli vítání ani dřív a to z jasných důvodů.

Reagovat
Bucky

Souhlasím, že většina lidí si vybere za souseda Vietnamce než Roma a chápu, že je to logická myšlenka založená na zkušenostech. Ale ta generalizace je pořád jeden z velkých faktorů, který vytváří propast. Já nejsem slepej, ten problém vidím, ale chci se zaměřit na řešení. V tuhle chvíli je to začarovaný kruh, většina lidí na Romy nadává, protože se velká část chová tak, jak se chová. Ale zároveň ty mladí Romové, kteří v tom už žít nechtějí a chtějí se integrovat do normální společnosti s tím mají velký problém, protože většina lidí nadává na Romy jako celek a uplatňuje na ně do jisté míry kolektivní vinu. Doplácí pak na to, že se narodili do určitého etnika. I když je těžké se z toho prostředí vymanit, někteří to zvládnou a je pak hrozná škoda vidět, když tihle lidi musí celý život poslouchat kecy na cikány apod. Teď je otázka, jak z toho kruhu ven? Nemyslím si, že by se ze dne na den problematičtí Romové začali chovat lépe a začali vést své děti ke vzdělání, práci a integraci. Takže mi zbývá ta cesta na naší straně, kdy nebudeme nadávat na Romy jako celek. Klidně dál kritizujme konkrétní nepracující příživníky (a je úplno, jestli Romské nebo jiné). Ale netvrďme to o všech na základě etnika, když to tak prostě není.

Reagovat
anonym

První krok musí udělat oni, šance tu je. Mně to přijde jako kupa výmluv a mlácení prázdné slámy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen dodám, že krásný úkaz toho jací tady žijí rasisté jsme mohli zažít na Letné zápas Sparta vs Baník kdy rasisticky uráželi Milana Baroše a to je Baroš legenda českého fotbalu, dále na hokejovém zápase Dominika Lakatoše a to jsou přitom normální tvrdě pracující Romové kteří každý den dřou na tréninku. Nedivil bych se kdyby zápas trval 30 minut, anglani přijíždí do suverénně nejrasističtitější země v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten odpad co bezdůvodně nadává a uráží cikorky, co něco dokázali nemůžeš brát vážně.

Reagovat
Bucky

Tím, že generalizuješ, tak jsi na jejich úrovni.

Reagovat
Zark

Měl by nejdřív vypsat nějaké anketky že hh. Bez nich ani ránu dneska

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
GjøvikFF

Trh práce je aktuálně tak nastavený, že v nekvalifikovaných pracích berou firmy vše, co má ruce a nohy. Komfort toho, že by při hledání hleděli na to, jestli má někdo černej, modrej nebo zelenej ksicht, fakt nemají.

Reagovat
JackDaniels.

Uz ta vidim ako zamestnas cloveka so zelenym ksichtom

Reagovat
r.mrazik

ten uz je v Alze

Reagovat
JackDaniels.

Toho mi prosim nepripominaj

Reagovat
Baronne

Sto tabletů týdně, sto tabletů týdně

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Geny neunikneš

Reagovat
Cipinho

Zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

Však sám si prostuduj, mě stačilo do googlu stačilo napsat vzdělanost romů. a máš mnohé odkazy. Třeba zajímavé články jsou na webu Romea.cz

Reagovat
Salfovic

Když jsem do googlu napsal: vzdělanost romů, tak mi to hlásilo 0 nalezených výsledků a neměli jste na mysli: nevzdělanost romů?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Vlastní šetření na severu Čech

Reagovat
KingMaster13

Se v Ústí zajdi podívat do Trmic, Chabařovic, Předlic.... Půlka těch čtvrtí je během oběda vylezlá před barákem na gauči a to tam z 99% žijí jen cikáni

Reagovat
smazaný uživatel

Tak objektívne, oni nie sú jednoliata skupina. Oni sú asi tri vetvy, či kmene. Jedni boli kováči alebo korytári, tí sa živili prácou. Potom boli a sú medzi nimi hudobníci. Mnohí veľmi dobrí a známi. No a mnohí, bohužiaľ najväčšia podmnožina, parazitujúci na systéme.

Reagovat
smazaný uživatel

typickej pirát no.. můžu vidět odkaz? odkaz prosím? Můžete to nějak dokázat?... Ne vole, není to evidentní že většina cigánů nechodí do práce. Není

Reagovat
Bucky

On chce dokázat, že to souvisí s rasou a ne se sociálními podmínkami a zázemím, které při vyrůstání mají, ty piráte. Tady tuna lidí píše, že romové nechtěj makat a kradou a kdo ví co ještě, jako by to měli mít zapsané do DNA. Kdybys vyrůstal ve stejném zázemí, tak jsi tam, co ti, které hodnotíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde to mají zapsáno těžko zjistíme, ale to že kradou a nepracují je realita a ne jen v ČR, ale všude po světě.

Reagovat
Bucky

Já si myslím, že kradou a nepracují lidi, kteří vyrůstají v takto nastaveném sociálním prostředí a je úplně jedno jaké jsou rasy nebo etnika.

Reagovat
smazaný uživatel

Má asi růžové brýle, protože moc míst v ČR, kde se s tím nesetkat, opravdu není.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemaji to asi v DNA ale asi jsou tak historicky nastaveni. Balkanci jsou horkokrevni a cikani zase lini jako prase. Oni vyrustaji v ghettech proto, ze jejich predkove z normalnich baraku ty ghetta udelali.. Ten kdo se narodi v Chanove to ma na picu, ale kdo z Chanova udelal takovou zumpu a kdo z toho dela cim dal horsi misto pro zivot? Samotni cigani. Nikde, kde je velka koncentrace ciganu to nevzkveta ale jde to do sracek. Takze si za to ty chudinky muzou sami.

Reagovat
anonym

Oni to prostě mají v genech Doufám, že to zase nějaký pako vezme doslovně a bude mluvit o DNA. Po staletí jejich předci žili kočovným stylem života a vyjebávali s čím se dalo. Nebyly vítání ani v jiných zemích staletí zpátky a nejsou ani teď. To je jejich mentalita, která se v téhle zemi nezmění, protože nemusí, když jim to vychází.

Reagovat
Bucky

Ano, předchozí generace těch nepracovitých Romů můžou z velké části za ty současné generace nepracovitých Romů. Na tom se rozhodně shodneme. Ale pokud si někdo myslí, že škatulkování všech Romů jako nepracovitých zlodějů něčemu pomůže, tak je odsouzenej k tomu, aby stejnej problém řešil do konce života. Já jsem raději za snahy lidí, kteří se snaží dávat dětem z vyloučených lokalit pozitivní vzory a motivaci ke studiu, poctivé práci a budovat u nich nějaký morální žebříček hodnot, který je blíž tomu našemu, než tomu který je obklopuje, když se narodí. To je cesta, jak se dostat z tohohle začarovaného cyklu, ne ještě větší separace a odsuzování celého etnika na základě kolektivní viny.

Reagovat
pistacik11

Teba by som zobral ku nám na Slovensko do dediny, kde im ani nie 10 rokov dozadu postavili nové byty, ako tie byty vyzerajú teraz. Normálnemu človeku vydrží byt/dom niekoľko generácií, tieto sú vybyvane za 10r, a ešte sa sťažujú, že chcú druhé, že sa starosta nestará.

Reagovat
Bucky

Pořád melete všichni to samé dokola jako zaseknutá deska. Pokud je někdo tak hloupej, že si myslí, že postavit jim nové domy někde stranou od ostatních a nechat je tam fungovat je cesta, tak je někde problém. To je jen způsob oddálení problému a jeho přesunutí dál od očí voličů. Jestli si myslíš, že to mělo být řešení, tak jsi naivní.

Řešení nebude trvat jednotky let, ale desítky. A bude se opírat hlavně o vzdělávání a celkově práci s dětmi. Myslíte, že padesátiletá "socka" bez pracovních, hygienických a dalších podle nás normálních návyků začne ze dne na den pracovat nebo k tomu motivovat svoje děti? A je úplně jedno, jestli je to Rom nebo bílý Čech nebo Slovák. Pokud chcete jen mít dál na co nadávat, tak prosím, pokračujte dále v nadávání a snahách o přesouvání do ghet. Pokud chcete řešení, pusťte se do osvětové činnosti pro děti z takových rodin, podporujte postupnou integraci těchto dětí do normální společnosti (opět, ne přesunout 15 děcek z těchhle rodin k 15 děckům z normálně fungujících rodin, musí to mít hlavu a patu) nebo aspoň přestaňte říkat o všech Romech, že nemakají a kradou. Pokud bych byl takový Rom, snažil se se sebou něco dělat a jen kolem sebe na denní bázi poslouchal, že cikáni jsou svině, který nemakaj a jen kradou, tak bych měl taky asi tendenci se spíš vrátit mezi svoje, než se začlenit do zbytku společnosti.

Reagovat
pistacik11

No si predstav, že v tej našej dedine žijú aj taký, čo sa z tých osád dostali, kúpili si vlastne byty, a nemajú na tých v osade iný názor ako niektorý, čo tuná vyjadrili svoj názor. Potom sú tu ďalší, čo sa Boh vie ako dostali k bytom, a tie byty už nemajú ani okná, lebo nebolo čím kúriť. A keď niekto nechápe, že keď vyberie okná, bude mu ešte väčšia zima, tak, čo si o tom myslieť. To by aj ten inžinier z Afriky, čo prišiel na loďke chápal.

Reagovat
Bucky

Pořád mluvíš o něčem úplně jiném a vůbec neraguješ na to, co píšu já. To je pak těžká diskuze.

Reagovat
pistacik11

A ako mam na to reagovať? Dnes má človek toľko možností zobrať sa a odísť z toho prostredia, že človek musí byť fakt degenerovany aby takto ostal žiť. Ak to dokáže pár jednotlivcov, a nie sú to žiadny fyzici, len ľudia čo sa fakt snažia žiť normálne, chodia po stavbách po celom svk, alebo Európe a ešte sa im dostáva výsmechu od svojich, že aký sú hlúpi, že robia a platia za to, čo oni majú zadarmo.

Reagovat
Bucky

Ale to je důsledek toho prostředí. Někteří mají štěstí a chytnou se někoho, kdo na ně má pozitivní vliv. Může to být rodič, může to být kamarád ze školy, může to být učitel, může to být člověk z neziskovky, který se těm dětem věnuje. Někdo, kdo jim dá naději a přebije v nich hodnoty, které jim jsou odmala vštěpovány svým okolím. Bohužel, čím víc se budeme separovat, tím méně takových lidí bude. Je potřeba se na děti z těchhle poměrů zaměřit, ukázat jim tu lepší cestu a pokud se to bude dělat dobře, postupně se bude situace měnit.

Reagovat
pistacik11

Na tých ľudí nepomôže nič. Iba bič, ako za komačov. Ak si zdravý, nemáš prácu, chceš peniaze nútené práce za minimálnu mzdu pre obce, okres, kraj, ak si dostal sociálny byt, tak sa o neho staraj, ináč budú škody strhavane z dávok, deti nechodia do škôly, na očkovania atď. ďalšie strhávanie. Tie návyky treba do nich dostať. A takto by som postupoval pri všetkých bez rozdielu rasy. Práce je stále dosť, a peniaze by ani nové netrebalo veľmi hľadať, keďže by to išlo z toho, čo ide na dávky, plus nejaký ten materiál a nástroje na prácu. Hneď by to tu ináč vyzeralo. A začal by som vývozom toho bordelu, čo majú v getach. A ľudsko právne mimovladky nech idú niekam.

Reagovat
Bucky

No, možná to ostatní vidí jinak, mě přijde, že ve snaze o diskuzi jen neustále bourám do té samé zdi. Asi čas se otočit a jít dál. "Jednoduchá" (ne)řešení, jako za komančů, neziskovky ať jdou někam, tady asi debatu čekat nemůžu, žijeme každý v jiným světě. Jsem jen rád, že ten můj je založený na přítomnosti a budoucnosti, nějaké naději v lepší zítřky a pozitivním přístupu. Musí to být unavující být permanentně nasraný, odvolávat se na historii a přitom opakovat stejné chyby pořád dokola.

Reagovat
pistacik11

No ja pochádzam z mesta, kde je jasne vidieť, ako ten systém, ktorý presadzuješ ty nepomáha. Proste začať od detí, bez toho, aby si aj ich rodičov učil disciplíne je na nič. Ty ich môžeš učiť v škole niečo, ale prídu domov, a všetky návyky čo ich učíš v škole idú do hajzla. Dospelý ak niečo dostanú, hneď to zničia, odnesú do zberu spalia. Proste na nich treba bič, a učiť ich že tiež sa musia podieľať na tom, aby v budúcnosti mohli žiť lepšie, že musia niesť následky za svoje činy a chovať sa zodpovedne.

Reagovat
Bucky

Třeba se to tam jen dělá špatně. Před chvílí jsi tvrdil, že tam řešení bylo, že je sestěhovali na vesnici do nových baráků a nechali je tam být. To rozhodně není ani blízko tomu, o čem mluvím já. Bylo by super, kdyby se povedlo pracovat i s rodiči, ale u nich je to mnohem těžší. Ale s dětmi se dá pracovat i tak, jen se pro ně musí někdo stát větším vzorem, než rodiče nebo kamarádi z podobných poměrů. Pokud pro ně bude hlavním vzorem mezi dospělými kvalitní učitel a vzorem mezi dětmi nějaké slušně vychované dítě vyrůstající v lepších podmínkách, bude mít takové dítě velkou motivaci se učit, mít dobré výsledky a směřovat se v dospělém životě spíš tím správným směrem. Pokud je budou učit demotivovaní učitelé, kteří jsou akorát nasraní, že mají třídu plnou Romů a bude to škola, kam chodí velké množství Romů, takže nemají motivaci se bavit s ostatními dětmi z jiných prostředí, tak šance na něco takového je malá.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si stejně myslím, že fakt ten cikán jsi.

A ještě k tomu pražskej.

Reagovat
Bucky

V pořádku, mysli si co chceš. Já si zase myslím, že by ti prospěla trocha empatie nebo si nabít držku, dostat se do podobné situace, ve které jsou ti poctiví Romové, kteří se snaží se sebou něco dělat a celý život pak zakopávají o generalizující hovada, jako jsi ty.

Reagovat
anonym

sluníčkář

Reagovat
Neutron

na to potrebujes nejaku studii? Vsak uz od skoly je vidiet, ze su cigani lenivi. Co je na tom rasisticke? A ze vyrastaju v podobnych pomeroch, keby lenivi neboli tak aj tie pomery by mali lepsie, ale im to zjavne vyhovuje. Mozu byt radi, ze stat toleruje, ze si postavia hocikde tie svoje chajdze mnohokrat na nevysporiadanom alebo cudzom pozemku a nikto to neriesi, ty keby to urobis tak ta stavebny urad zozere ako si si to dovolil.

Reagovat
pistacik11

U nás im dal starosta platiť neviem koľko za pozemky pod chajdami, ale sú to fakt drobné, s tým, že kto to platiť nebude, nedostane sa k novým bytom, už chcú zbierať podpisy proti starostovi hoväda.

Reagovat
Neutron

a to moze byt este starosta rad, ze iba podpisy, ze na neho alebo jeho rodinu nijak fyzicky ci slovne neutocili. Neviem preco im pride divne platit za uzivanie niecoho co ani vskutku ich nie je. Iba otrcaju dlane na stat daj daj daj, ved ja nemam, ale nejako sa pricinit o to, to uz nie. Najlepsie, ked mlady romak po 18-tke dostane invalidny dôchodok nikde nerobil takze mu davku vypocitaju zo statneho priemeru a dostane mesacne viac ako mnoho beznych ludi co pracuju na tri zmeny. Ich si ziadna poistovna ci socialna ci zdravotna nijak nevsima, chcu mat s nimi pokoj lebo vedia, ze sa nikdy nicoho nedockaju, ale keby ja dlzim co i len 5€ tak uz ma socialka nahana. Navyse keby sa stane, ze niekto zdedi pozemok, na ktorom maju postavene budky romaci tak po prve je ten pozemok absolutne bez hodnoty a po druhe ani ich odtial nemas sancu dostat, este mozes pripadne dostat po hube, keby sa domahas svojho majetku a v pripade sebaobrany budes obvineny z rasizmu a neznasanlivosti a budes za kokota este ty. Ja osobne s romakmi problem nemam poznam aj normalnych sice malo, ale poznam, ale ked vidim hentaku haved parazitujucu tak sa akurat rozculim. A nech mi nikto nejde rozpravat, ze to je nas problem lebo mi im mame vytvorit prostredie aby sa mohli zaradit, doprdele preco by som to mal robit? Mne kto vytvori prostredie na to? Kto mi kde da sancu? Romaci tuto u nas dostali bytovku lebo ich primator chcel dostat kvôli bordelu na okraj mesta, dostali ich zdarma. Po 5 rokoch tam nemaju okna, vytrhane kable zo stien, mnohi nemaju ani dvere a v okoli je to horsie ako na skladke. A na toto idu kazdy mesiac prachy z vyplat ludi, ktori pracuju? To ako vazne? Politici ich len chrania lebo su to lacne volebne hlasy, ale nikto z nich realne nebyva v ich susedstve takze ich to ani nejak netrapi, ved nech si to odsieraju ostatni, co mna neboli ma ani netrapi.

Reagovat
pistacik11

Ako ja toto nikdy nepochopím, ak to v živote nerobilo, nech im vypočítavajú dávky, dôchodky atď. z minima, a nie z priemeru. Takto sa len motivujú, aby nič nerobili. A k tým invalidom, no ešte aby ich nevypisovali, keď sa potom Fico a spol môžu chváliť akú malú nezamestnanost máme. Najhoršie na tom je, že týmto stavom nahrávajú aj Kotlebovi, ktorému stačí pár mítingov pred voľbami v týchto miestach a má 8+% istých.

Reagovat
Neutron

No ved toto, ze neriesenie tejto otazky nahrava potom extremizmu a ludom ako Kotleba, ktory sa bije do prs ako vyriesi romsku otazku coz je totalny bullshit a demagogia. A tupci tomu veria. Takisto ako kydal na europarlament, ale uz mu nevadilo, ze tam toho primitiva Uhrika zvolili to mu uz eurovyplata nesmrdi pricom kedysi vyhlasoval ako je EU nahovno a treba odtial ist prec. Cele smiesne. A takyto clovek nie, ze ma volicov, ten debil ma 8%!!!

Jasne, ze nepojdu robit pretoze sa im to neoplati a vidia, ze bez namahy dostanu od systemu viac tak naco dret na zmeny a dodrziavat pravidla, ked za nic dostanem pekne prachy a este nieco popritom posmelim.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
ACSeRw!n

Baros na hristi celkem bojuje mi pride

Reagovat
Zark

Ale občas se zachová jako ciguň

Reagovat
Benfica

Reagovat
Wambasen

Reagovat
GjøvikFF

Reagovat
kilobyte

Zapomněl dodat, že se to většinou stává právě kvůli tomu, že tam přijedou oni.

https://sport.aktualne.cz/fotbal/chelsea-si-urizla-ostudu-fanousci-v-metru-urazeli-cernochy/r~a009a00eb74111e49bec0025900fea04/

Reagovat
Kang & Kodos

Angláni si zahulákaj, udělaj bordel ve městě, a ještě to zkontumujou v jejich prospěch.

Reagovat
kilobyte

A pak doma povypraví jaký jsou tady rasisti, všechno zničený a všude bordel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se jejich prohlaseni citim dotcen. Delaji z nas rozvojovou zemi. Kun*y cerny.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Pepe1911

černej kokot

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkontumovat ve prospěch našeho týmu Už to přerostlo v naprostý fanatismus, ti Angláni jsou blázni

Reagovat
Andis

To by se ti libilo co, body zadarmo bez boje na hristi. Presne takovy uskocny zakerny krysy jako ty by bodali dykou do zad.

Reagovat
smazaný uživatel

a na druhé straně dobroseři jako jsi ty.. z extrému do extrému

Reagovat
ttopi

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně ukazuješ, proč mi vadí "boj proti rasismu". Je z tebe nenávistný fanatik, který uráží všechny s jiným názorem. Děsivé

Reagovat
smazaný uživatel

Na tohle tema uz jsme diskuzi vedli, ale znova - pokud je ten "jinej nazor" rasistickej, tak toho cloveka klidne urazet budu, protoze takovy kriplove si nic jinyho nezaslouzej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj tata je kripl jestli tě nedokázal vychovat

Reagovat
smazaný uživatel

V cem presne jsem spatne vychovanej?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už je pozdě na předělání spíš si zkus pamatovat, že se nemáš vyjadřovat nikdy a nikde

Reagovat
Posledni Kovboj

takovej fail

Reagovat
patas92

Fandíš Realu

Reagovat
smazaný uživatel

to beru

Reagovat
Gazdo

Ale na napravu hriechov a osvietenie nikdy nie je neskoro. Messi odpusti vsetkym bez rozdielu

Reagovat
Baronne

Reagovat
pistacik11

Napríklad v tom, že mu hneď urážaš otca, pričom vieš o ňom úplne hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak on urazi myho otca a ne ja jeho.

Reagovat
pistacik11

Pici, piť v strede týždňa by sa nemalo, chcel som zjebat jeho, že ti uráža otca a ešte sa sťažuje na tvoju výchovu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Správně jsi to napsal, urážíš ostatní lidi i když o nich víš úplné hovno

A ještě prý je s tím pohodě a klidně bude urážet dál

A ještě przní češtinu vyjebanou pražštinou.....

Reagovat
ACSeRw!n

tgy jedes

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne, lidi chtej aby se s nima zachazelo jako s lidma. To je fanatismus panecku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vede to k fanatismu a totalitní společnosti. To je výsledek "boje proti rasismu" za desítky let.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak presne je spolecnost totalitni?

Reagovat
smazaný uživatel

Dost. Kdo se ozve proti chování imigrantů, je označen za rasistu a vyhozen z práce. Západ je totalitní společnost. ČR je na tom zatím lépe, ale s lidmi jako vy to tu budeme mít brzo taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi nehorázná buznička

Reagovat
smazaný uživatel

nebrec porad

Reagovat
Mass

Ale ne, oni ale chtějí, aby se s nima záchazelo líp, jak s lidma (bílejma).

Reagovat
Andis

Stacili by brutalni pokuty a zakazy na stadion. Chvili by to trvalo ale casem by se to vymitilo. Tech dementu je stejne mensina, jen to zkazi pak vsem.

Reagovat
smazaný uživatel

U tebe nestacilo 9 trid koukam, brutalni pokuta by pomohla, myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlemýžď se smýká po mýtině, mlynář mydlí myš mejdlem...

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky by v pripade rasismu smerem k anglicanum mohli odejit i Cesi ne? Nebo to mohou jenom ti, kteri maji postizeneho hrace ve svem tymu?

Reagovat
smazaný uživatel

U nas je vlastne postizeny Krmencik, tak muzem asi teda taky odejit..

Reagovat
ttopi

Za Krmenčíka odejde jeho žena.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Salfovic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Masi

Reagovat
hyper01

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Těch postiženejch máme více, nezapominej na Borila, Coufala a Soucka

Reagovat
wyqinac

a taky treba nekdo ze sparty. Oh wait, on vlastne nikdo ze sparty v repre neni

Reagovat
hyper01

Reagovat
Messier

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo škoda že nejsou místo nich nominovaní vědátoři Frýďas, Husťa a Kozinho

Reagovat
smazaný uživatel

A právě proto že na to upozorňují už před zápasem, to nějakého blba napadne a začne bučet.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Liquid

buuuuu buuuu buuuu se ozývá na eurofotbale

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
db18

navíc hrozí kontumace v neprospěch Anglie, takže tím pomohou i své zemi...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Liquid

Bulharsku, které bude mít kvůli rasistickému chování fanoušků v zápasech s Českou republikou a Kosovem uzavřenou část stadionu. ???? - To na nás Bulhaři řvali, že jsme moc bílí ??? Baroš už dávno skončil, Gebre taky, Nguyen ještě povolaný nebyl, tak co se tam proti nám dělo?

Reagovat
TheMally11

že Schick je dřevěný

Reagovat
ronaldik

Reagovat
KingMaster13

To taky nechápu ale pokud konečně začali řešit i rasismus na bílý tak ok

Reagovat
Losinho

ani Hovorka ještě nehrál

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Rasizmus maju prednastavený dôvod v sťažnostiach delegatov a nikto nečíta a nescrolluje len sa to pošle vždy

Reagovat
Posledni Kovboj

jako licencni podminky

Reagovat
bobis21

Co s tím má společného Baroš?

Reagovat
Liquid

more more dežo dežo

Reagovat
bobis21

Jsi takový idiot že ani psát text neumíš? Zrovna u tebe nic překvapivého.

Reagovat
kilobyte

Už se nás bojí, tak si vytvářejí zadní vrátka pro útěk že zápasu.

Reagovat
Luc-Luc

to jsou fakt kokoti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheMally11

Tak a když ti angličtí "fanoušci" budou ve městě dělat bordel, tak my ani nenastoupíme!

Reagovat
Agent z Melmacu

rozbite ich 3:0 nech sa im zavrú tlamy

Reagovat
ttopi

Dobrý nápad, z toho by mohly být 3 body pro nás.

Reagovat
mesyas

Tihle citlivky by v ČR nemohli žít

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně všichni půjdou na Karlův pohřeb, tak se nemají čeho bát.

Reagovat
OTASi

Mě dostává, jak od Francie s Německem dál na východ jsme všichni pro anglány zaostalej plebs, zatímco si domů natahali všechny možný parazity z Indie, Pákistánu a podobně, který doma neznali ani elektriku. Ta jejich namyšlenost je fakt hrozná

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Wambasen

Reagovat
Posledni Kovboj

Narod, kterej poslednich par set let zije z toho, ze zkolonizoval a vybrakoval pulku zemekoule, nemuze dopadnout jinak.

Reagovat
Liquid

Reagovat
fenixLFC

Pre nich su paraziti prave ludia z vychodnej europy...a nejeden dovod by sa nasiel

Reagovat
smazaný uživatel

Však o chvíľu budú mať pokoj. Ten ich blahobyt budú budovať neparaziti z Commonwealth.

Reagovat
anonym

Taky na to doplácí a doplatí

Reagovat
oli9

Reagovat
ACSeRw!n

sou to mrdky

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tam strávil dost dlouhou dobu na to, abych pochopil jejich vidění světa. První svět je Britské impérium, a pár dalších zemí (USA, Franci, Německo, Dánsko, Španělsko), zbytek je prostě to druhé. Ale člověk tomu může časem porozumět a už mu to taky nepřijde tak divné. My si taky leccos idealizujeme nebo třeba Rusové vzývající Sovětský svaz...všude je něco, ale faktem je, že ho je historické zkreslení, ale s realitou to nemá moc společného.

Reagovat
smazaný uživatel

faktem je, že v předchozím textu mám dva překlepy

Reagovat
OTASi

každopádně je to arogantní pohled na svět kolem, přitom ani nemaj bejt proč tak nahoře, počasí maj hnusný, ženský taky, bez poláků, pákistanců apod. by tam ani nikdo nedělal rukama..vařit neuměj vůbec, to bylo fakt nejhorší žrádlo ze všech zahraničních kuchyní co jsem jed... no byl jsem rád že jsem se vracel domů

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou prostě velcí a přeprali by nás + kdysi jim patřila půlka Světa.. takže si kdejaká škaredá vyjebaná afektovaná vedoucí prodavačka Caroll s tlustým zpoceným manželem pojišťovákem Johnem bez pigmentu si myslí, že se z nich všichni posereme, jenom protože se někde narodili... Jsem na jednu stranu rád, že jsem se narodil v malé ČR a mám všeobecnej přehled a nejsem omezená sebestředná pochva co neví, kde leží která země a jak na tom asi zrovna jsou politicky a ekonomicky apod. To je pak kurva ani nemůže bavit se dívat na zprávy ze Světa ne? Když většinu z těch lokací nedokážou ani zařadit na východ nebo na západ.

Reagovat
OTASi

týpek u kterýho jsme bydleli nám furt říkal čechoslováci, a to byl ještě ten uvědomělejší..drtivá většina lidí by ani nevěděla na jakým kontinentu nějaký česko leží... já chápu že jsme pidistát bez jakýkoli důležitosti, ale zase neležíme tak daleko od nich, aby neměli ani tucha..

Reagovat
smazaný uživatel

Právě vole, my taky víme kde je Andorra, San Marino ..to že jsme oproti nim malí není omluva.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Bakary3

Už jsou s tím neskutečně otravný... a jak o tom budou pořád blábolit, jasně, že se to stane..

Hlavně oni dělají, jako když oni jsou jediný čistý, stačily neproměněný penalty Pogby a Rashforda, jak je hned lidi začali taky rasisticky urážet.

Tohle už je směšný..

A kdyby odešli ze hřiště?

Kontumace. Oni jsou tam od toho, aby hráli hodinu a půl zápas. Tohle ať nechají řešit jiný.

Reagovat
KingMaster13

Oni tam budou mít přes 3 tisíce fanoušků, to možná přes známý sehnali další lístky, my nemáme vyprodaný ani svoje sektory ještě takže jich tam možná bude i většina

Reagovat
Bakary3

Ještě nakonec

Doufám, že tuhle sračku někdo dotáhne do absurdna.

Kdybysme hráli v Anglii třeba s Horváthem a pískali na něj, že je tlustej a hnusnej, tak se sbalit, odejít ze hřiště a postěžovat si, že ho diskriminovali za jeho vizáž.

Na fotbale se nadávalo vždycky (rasismus teda neschvaluju, ale bohužel, tak to bude vždy), už z něj ale dělají divadlo...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
noustres

Jenže jak vysvětlit obdivný údiv či pokřik nad vyšperkovanou kličkou či kopem? Ty pí.o čer.á dobrý! Takže to je vlastně pochvala ne? Ho pochválíš a odejdou.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate zlodej kričí chyťte zlodeja.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Mastný Chobot

Sa mi páči, ako sa tu berú tí, ktorí upozorňujú na rasizmus Čechov a tí, ktorí bučia na Pogbu/Rashforda, za tie isté osoby. Skrátka "oni"

Reagovat
Bakary3

Tak to jsi asi nepochopil kontext

Reagovat
pobody's nerfect

ale že se oni dopouští xenofobního chování, to je v pořádku?

Reagovat
Bakary3

"....protože někdy prostě přijedeme do zemí, kde se něco takového naneštěstí může stát"

Máš pravdu. Přitom u nich se to děje úplně stejně, přijdou mi neskutečně pokrytecký

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Je pravda že se v podstatě chovají stejně jako rasisti. Jen teda neuráží kikoho na základě odlišnosti pigmentu ale řekněme vyspělosti a ještě nás chybně raději mezi nějakou zaostalou nevyspělou zem... Jsou to kokoti no

Reagovat
KingMaster13

Trenér nám řekl, co se může stát...... to si ze mě děláte prdel ne? Neříkám, že v ČR ne nějaká ideální společnost bez nenávisti ale nejedete někam do buranova ty vole Navíc země která odchází z EU kvůli migraci, pokrytci a rasismus se tam řeší pomalu každé ligové kolo. Salaha tam nazývají bombérem apod

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

>Neříkám, že v ČR ne nějaká ideální společnost bez nenávisti ale nejedete někam do buranova ty vole.

Nebyl par let zpatky nejakej pruzkum, ze kteryho vzeslo Cesko jako nejrasistictejsi zeme cely Evropy?

Reagovat
smazaný uživatel

To musela byt pekna slunickarska levicacka sbirka hoven.

Reagovat
doshcz

Reagovat
fenixLFC

Kvoli migraci z krajin do ktorych ale idu, nutne podotknut

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu Salahovi. To je kompliment! Bomber - bombardér.

Reagovat
Salfovic

Dát jim bůra a po závěrečném hvizdu vybučet a zaházet banány

Reagovat
Salfovic

Vlastně vyhučet

Reagovat
FUnk

Reagovat
bakasa

Reagovat
ladyboy arsenal

přesně

Reagovat
KingMaster13

To je tak nesympatickej národ Možná proto nemají žádné úspěchy, protože karma je non stop trestá. Už se nemůžu dočkat jak uvidím ty záběry z Václaváku jak tam dělají bordel a ničí stánky, alespoň si česká společnost uvědomují že místní ultras jsou vlastně zlatíčka

Reagovat
Bakary3

Ale kdyby přitom potkali nějakýho černocha, určitě by ho tihle intelektuálové ze země vyspělostí na míle před námi pozvali na čaj

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Puskas

černý

Reagovat
Bakary3

Reagovat
nani92

biely kokoti

Reagovat
smazaný uživatel

To si schovej na derby se Slovenskem

Reagovat
Losinho

Snad dostanou na prdel. Pak ať si jdou kam chtěj.

Reagovat
Puskas

Třeba do Bulharska.

Reagovat
Losinho

Třeba!

Reagovat
smazaný uživatel

Jezisi to je banda debilu, v cele s debilem debilovicem debilenkem Southgatem. Trener kterej by v ceske lize totalne vyhorel a vyhorel i v anglicke repre (to ze mu chteli, nebo snad i dali Sira za to radoby povedeny MS je jenom dukaz jak strasne jsou debilni). Ceska republika se kterou jsou Britove myslim dost v kontaktu, dost casto sem jezdi apod. a oni se chovaji jakoby prijeli do Tatarstanu.. doufal bych ze na ne poradne vlitneme a dokopeme je jak hovada, to by nas ale nemohl trenovat Southgatuv dvojnik strejda Jarda a nas kadr by se nemohl skladat z bezpohlavnich vemen.

Reagovat
Bakary3

za Southgatea...

Reagovat
smazaný uživatel

Docela cumim jak se chovaji pred zapsem.

No... mrdky...no. Jinak se to slusne ani neda napsat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vychcanci vychcaní. Vytvárajú tlak. V podstate ti to znechutia, sledovanie toho zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nechapu, kdyby to bylo treba proti Italie, Spanelsko anebo proti lepsi tymu. Jako proti ceske reprezentace ? To je skoro povinnost vyhrat pro ne. Tohle me sere, budu fandit o to vice. At jdou ti anglani do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

a co mas proti tatarstanu a co maju na to povedat tatarstanci?

Reagovat
smazaný uživatel

Stoji to tam za vylizprdel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

já su vždycky tak rád, když to někdo vidí komplet stejně

Reagovat
El Fáňos

ono dost často "fandovské" pokřikování není rasismus, ale pouhá snaha hráče urazit, myslím, že dotyčný často s barvou pleti nemá problém, ale je to nejjednodušší způsob ho urazit, na bělocha není urážlivý křičet bělochu, tak to nikdo nekřičí. Je obecně neslušné na někoho křičet sprosťárny. Rasistické je to ve chvíli, kdy hráč bez jakéhokoliv důvodu je osočován za svou barvu pleti, typu ("ježiši, černoch a jde kopat penaltu - to nedá), ale pokud na Neymara pískají, že simuluje, tak by měli Brazilci přestat hrát? Kde je hranice? Za urážku pleti konec a za všechny formy dřeváků a blbečků nic?

Reagovat
Bakary3

Reagovat
mistr129

Reagovat
Liquid

tak i hozený banán lze vnímat i pozitivně, ten Oscar co jde do Slavie působí podviživeně, a tu by kde kdo fanouška hned obviňoval z rasismu, ostatně Eto´o ho taky někde snědl

Reagovat
Salfovic

Doma na stromě.

Reagovat
Messier

Reagovat
El Fáňos

Na Stanciu hazeli plyšáky, problém bych viděl tehdy, pokud by ten hráč nikomu nic neudělal, tak potom je urážlivý a rasistický po něm hodit banán, ale pokud je to zmrd a tohle je důsledek jeho chování, pak je to rasismus jen zčásti, jestli vůbec. O to mi jde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SuperBanikovec

Přesně, na plešouny se řve že jsou plešouni. Tlustí jsou tlustí, černí jsou černí. Tohle nemá s rasismem nic společného. Západní mentalitě jen solidně jebe. Díky bohu za náš černočerný humor, ten nás od podobných nesmyslů zatím chrání.

Reagovat
El Fáňos

právě na tom fotbale si myslím, že to je často tenhle přípat, jako rasismus je problém, ale často je uměle živený a uměle dotčení si vytváří páku, kterou vydírají a šikanují, což je někdy oprávněně frustrující, že toho rasistu z nerasisty vytvoří...

Reagovat
C-M@ster

Btw kdyby náhodou někdo neviděl:

https://youtu.be/pr40J1nkcmw

Reagovat
C-M@ster

Abych odkaz trochu uvedl, video o léčivých menhirech na Novobydžovsku.

Tamní starosta třeba říká:

"Zjistil jsem, že to skutečně nabudí a pomáhá, nedívám se na to jako na úplnou pitomost. V takové chvíli vám přijde chodník nebo hřiště, které rozbijí za dva týdny Romové, jako blbost"

Video je must see...

Reagovat
smazaný uživatel

Jezisi.

Reagovat
naheCZ

Jeden z nejlepších kanálu na YouTube. Škoda, že je tak málo sledovanej.

Reagovat
C-M@ster

Jj, taky ho mám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

to s tím atentátem na Hitlera je taky dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

teda temata ma dobry, ale prezentuje to strasne nesympatickym zpusobem. ty vtipy jsou na silu a neprirozene, pritom by stacilo netlacit na pilu, ale rict to normalne.

Reagovat
vanGomm

Běžte u někam s tím "třídním" bojem Chápu,že ty pokřiky a další věci nejsou správné,ale došlo to tak daleko,že se už kolem nich málem musí chodit tzv.po špičkách.Pokud se nějaké skupině začne nadržovat (privilégia) no tak ta druhá skupina to nese pochopitelně špatně.A potom to na stadiónech v davové psychoze ventiluje.A ted si položme otázku,která se mě vzhledem k mému věku už netýká.Budou se i oni a ta doba dříve,nebo později nastane také tak starat,až budou ve většině funkcích?Mladší ročníky májí celkem slušnou šanci,že se té situace dožijí a odpoved znát budou.

Reagovat
Kepy_FCB

Do tech funkci se ale dostanou jen pres kvoty nikoli schopnostma

Reagovat
smazaný uživatel

To jako že když na Sterlinga někdo zařve ty černá píčo? Tak se seberou a odejdou? To jsou strašní buzeranti. Dneska se ze všeho musí každej posrat. Proč to musí řešit proboha? Kdyby na mě někdo tmavé pleti řval ty bílá pochvo tak je mi to úplně jedno ježišikriste.

Reagovat
Salfovic

Tomu bude píču rozumět. Ale taková blek pasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem spíš na black cunt ale obě verze ujdou..

Reagovat
wyqinac

V pohode, slovum cerna pico rozumet nebudou.

Reagovat
Feind

ze je pica mu rict muzes, akorat nesmis rict, ze je cernoch

Reagovat
smazaný uživatel

Bubáci, bububu, zavání to trošku alibismem z jejich strany. Btw chléb a hry, hrajou fotbal pro fanoušky, měly by se umět vyrovnat s kritikou,a nebýt vztahovační jak ženská s menzes, těžko po nich bude někdo házet banány-a jestli na ně snad bude někdo z ochozů bučet? Opravdu chtějí sterilní atmosféru bez emocí ve stylu NHL?

Reagovat
smazaný uživatel

Štěstí, že za ČR hrajou pouze Češi.

Reagovat
Salfovic

Němec s Polákem už naštěstí v repre nejsou

Reagovat
ttopi

A Francouz se dal na hokej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se nenaučí česky, tak to ani nezjistí. Rasističtí negramoti to na ně anglicky budou pokřikovat jen stěží.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak slovíčko “nigga” může bejt často prvním slovíčkem novorozenců, natož kolikrát vopakovaným slovem vopic z hledišť...

Reagovat
PP

"Když se nám to něco nebude líbit, odejdeme všichni ze hřiště," přidal kapitán Harry Kane.

Toto mě pobavilo asi nejvíc..

Co když bude vadit déšť, silný vítr, ostré slunce, střih pažitu..

Reagovat
pobody's nerfect

Doufám, že když odejdou, bude zápas kontumovan v jejich neprospěch

Reagovat
wyqinac

treba se jim nebudou libit ani satny, tak ani nenastoupi.

Reagovat
smazaný uživatel

HUHUHU

Reagovat
noustres

To neudělají, přišli by o body ne? Pokud o body nepřijdou bude pravděpodobně novodobý výstřelek jak získávat body a pošetřit síly na další zápas.

Reagovat
ACSMan

Tak snad černí fanoušci anglie nebudou na naše pořvávat, že jsou to bílý otrokáři a k tomu nebudou předvádět zvuk bičů.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnou všechny reprezentační zápasy zrušte.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Ti hráči už dneska nemají ani trochu sebevědomí, že nesnesou ani trochu debilních posměšků od debilních fanoušků?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se to ty kurvy černé dozvěděly, že jsme rasisti?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

A když nás naserou, tak jim ani Součka neprodáme.

Reagovat
Lacko_Boh

toto je pateticke a trapne

Reagovat
Teoretik

Holt budem muset bučet pořád.

Reagovat
mimi_united

Angličania len pomenovali problém a niektorých ide od zlosti roztrhať

Tomu sa hovorí trafená hus zagága

Reagovat
Salfovic

Nám UEFA uzavřením stadionu nehrozila

Reagovat
Puskas

Mohli jsme to odbýt mlčením, ale to bys možná napsal, že mlčení znamená souhlas. Tady borci ze země, kde se rasismus na stadionech řeší a ze které právě v Praze někteří fanoušci způsobili rasisticky motivovaný incident, z pozice jakéhosi mentora a priori dehonestují zemi naši, jako by šlo o nějakou podřadnou zemi nebo jakousi jejich bývalou kolonii.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze ty drz hubu, ty jsi snad nejvetsi hlupak z cele PL sekce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aký problém? Aká hus? Nech si najskôr pozametajú pred vlastným prahom.

Zdá sa mi, že zanedlho dosiahnu, že vonku budú vždy hrať pred prázdnym hľadiskom.

Reagovat
andkoo

By ma zaujímalo, či by takto reagovali aj v prvom zápase kvalifikácie a nie len teraz keď už majú postup skoro istý..mohli sa tak dohodnúť v kabíne a zbytočne si nerobiť reklamu tým rozprávaním o tom, myslím že vtedy by väčšina ľudí s tým súhlasila a možno by ani nebola kontumácia

Reagovat
smazaný uživatel

Anglani no

Reagovat
Hokaido

Diskuze.

Reagovat
Lacko_Boh

no, pochopitelna, luda nie su radi moralizovani. Anglani su trapni.

Reagovat
Hokaido

Ale nie sů. Sami se stali terčem rasismu v tyhle kvalde, navíc my jako národ rasisiti prostě jsme. Sám jsem letos byl na šesti zápasech a na pěti z nich se rasistické pokřiky v menší či větší míře objevily...

Reagovat
pobody's nerfect

a v čem jsou oni lepší? dopouštějí se xenofobního chování, což je dost podobné rasismu, rozdíl je pouze v tom, že rozdíly neděláš na základě barvy kůže, alebrž na základě národnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Třeba ten náš pokřik na Baroše je taky rasismus jak kráva.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to bylo za zapas, kde se to neobjevilo? Kosovo proti Srbsku?

Reagovat
Hokaido

Sparta - Trabzonspor

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

Múmie mumácke bledé ticho

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt anglani maji bile dresy...

Reagovat
C-M@ster

Jj, tím víc s nima vynikne, jak mají černý hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Maji mit cerne dressy, aby to nebylo rasismus.

Reagovat
protiproudu

Buzny se na hřišti objímají, pusinkujou, pláčou a pak když na ně zabučí, tak se urazí a jdou ze hřiště. Pro koho to kurva hrajou?

Reagovat
smazaný uživatel

$$$

Reagovat
andrew96

Souvislost?

Reagovat
andrew96

Takové hodnotné prohlášení, ale stačí jedna drobně neobratná formulace a hrdý český národ se za monitorem opět brání do krve.

Reagovat
smazaný uživatel

Rika ti neco hybridni valka? Dneska muze valcit 80lety deda za pc, driv takovi chybeli

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
johan14

"Když se nám to něco nebude líbit, odejdeme všichni ze hřiště," přidal kapitán Harry Kane.

Napr. zle nalajnované čiari, alebo hnusné holky v prvej rade ???

Reagovat
Puskas

Nebo nepříznivý stav.

Reagovat
Anacron

Na hnusný holky musí být zvyklí z toho jejich západního ráje.

Reagovat
ladyboy arsenal

angličanky

Reagovat
Mass

Kdyby trenér Anglie pracoval rok na Václaváku jako já a každý ráno tam viděl ty ožralý, poblitý a pochcaný Brity, jak se válej po lavičkách, tak by snad nemektal takový píčoviny o "zemích, ve kterých se to může stát." To je jako bych jel k nim a prohlásil, že se bojím teroristů, protože oni jsou (ti terosté přece už měli britské občanství).

Reagovat
Rolf

Když si nezaujatý člověk přečte zdejší diskusi,pozná,kam až tahle "společnost" dokráčela.

Když "slavná"tribuna sever házela slupky od banánů na Kangu,nic se nestalo,proč by je

nemohli házet na Sterliga.On to Luftjarda opět zařídí k velké spokojenosti.A nedávejte

černochy a cikány do jednoho pytle.Velká většina z vás jim nesahá ke kotníkům!

Reagovat
johan14

Rolf

Reagovat
C-M@ster

U Kangy se ani nedivím, když je na konci toho 2:2 zářezu provokoval tou "děkovačkou"

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hokaido

If it happens to one of us, it happens to all of us," Abraham said.

"Harry Kane even said that if we're not happy, if a player is not happy, we all come off the pitch together."

"We did speak about that [the protocol]," Abraham said. "Harry Kane did ask the question about instead of going through the three steps, if we decide that we want to stop the game - no matter what the score is - if we're not happy with it, as a team we'll decide whether or not to stay on the pitch.

"If it happens and let's say there's a warning or whatever in the stadium, then it happens again, we have to make a decision as a team and with the staff."

"It's a team decision, one that we all need to make. It doesn't matter if one player is abused or the team - we are one group.

"Nobody should be made to feel uncomfortable on the pitch. Everyone should be given the chance to play in a fair environment. We are a team. If one person is abused then we all are, we are one big family."

"It highlights the fact that our own country isn't perfect," Mings told BBC Radio 5 Live.

"The fact that we talk about it [racism] in foreign countries, in other European countries that aren't necessarily as diverse is one thing, but there are issues going on in this country [England] as well, which is far from ideal.

"Both are issues that people should never get bored of talking about. If they are happening they have to be brought to light by people who have a voice like us. We have to address it, we have to get it right somehow.

"There have been great strides to try to eradicate racism from football. It's a society issue."

Jak za tohle někdo může Angličany kritizovat, to fakt nikdy nepochopím.

Reagovat
mistr129

No třeba hned ta Abrahamova věta je hrozná blbost.

Krom toho, když tam někdo roztáhne prapor “Kill niggas” nebo symboly KKK, tak samozřejmě jejich odchod chápu, ale pokud se nějaký jejich hráč bude chovat jako zmrd a někdo na nej zahučí/hodí banán, tak to není adekvátní důvod pro ukončení zápasu

Reagovat
Hokaido

Wtf? Hození banánu na hráče není adekvátní důvod pro odchod ze hřiště?

Reagovat
Bakary3

A je? Jeden banan je duvod k tomu, aby se sebrali a nesehral se zapas, na ktery dorazilo x tisic divaku?

Reagovat
Hokaido

Jop, pro mě je. Vhození banánu na černocha pro něj musí být strašná potupa. Obrovský ponížení jeho lidskosti před očima stovek tisíc nebo milionů lidí. Daleko radši uvidím tenhle mučednickej krok pro podporu lidské bytosti, než nějaký fotbalový zápas.

A to mě samotnýho sere přehnaná politická koreknost a.k.a. verbální ohleduplnost, ale nevidím důvod, proč jakkoli ignorovat tenhle reálnej rasismus na stadionech.

Reagovat
Kang & Kodos

To pak může kdejakej anglán na hlavní za stavu 2:0 pro nás (lol) hodit po Sterlingovi banán, a je to hotový.

Reagovat
Salfovic

Za stavu 0:4 ho po něm mrskne Šilhavý.

Reagovat
Hokaido

To by řešilo přesně co? Anglie by kontumačně prohrála 3:0 a snad by byl usvědčený viník, který by nesl následky.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

No na mě řvala tlupa asi 40 cikánů proti Miláno Jaroměř v malý kopaný, možná se tu najde někdo komu jsou povědomí, že vím kde bydlím a něco o podříznutí, bílý hubě a podobný kokotiny. Taky jsem z toho hřiště neodešel.

Banán by tě donutil odejít? To budeš pěkná slečinka... a když černoši nezvládají nadávky tak ať na to hřiště nelezou. Nadávky jsou u fanoušků úplně normální ať jde o jakoukoli rasu omg

Reagovat
smazaný uživatel

A´t jde třeba do hajzlu. Dělá jak kdyby česko bylo Texas. Zrovna Angličani mají o rasism co mluvit

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to je fantastický nápad. konečně se to může někam posunout a na fotbalový stadion bude chodit jen vybraná inteligentní společnost

Reagovat
The Krupy

Ale ak sa to stane, dúfam, že bude zápas kontumovaný v neprospech Angličanov. A nech si odchádzajú.

Reagovat
Mastný Chobot

Wow tak to je názor za všetky drobné

Reagovat
The Krupy

Vyznelo to dosť debilne, čo už

Reagovat
Godwinson

Souhlas, tak by to rozhodně mělo být

Reagovat
smazaný uživatel

Mysliteľ

Reagovat
The Krupy

Nie si no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reakcia patrične úmerná tvojmu veku. Dá sa to chápať.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, vážení tak proč se v Anglii setkám převážně s opovržením nad tím když řeknu že jsem Čech? Obzvlášť jejich definice naší země jako "gipsyland". Viz řekněme stále ohromná kontroverze kdy Angličan zavraždil Čecha, protože si myslel že jde o Poláka a tomu magorovi se stačilo omluvit a nemá za vraždu žádný postih... vždyť si myslel že jde o Poláka, co měl dělat? Na základě toho bych řekl že rasistický pokřiky pár fanatiků na stadionu jsou proti tomu jen slabí uprdnutí.... ale zajisté mě tu přesvědčí někteří o opaku, že rasistický pokřiky jsou horší zločin než vražda a nebo mě tu určitě někdo přesvědčí o tom, že nikdy nebyl svědkem tlupy našich romských spoluobčanů, kteří si neutrousili slovíčka jako gadžo nebo bílá hubo. Ale co... lidí se mají až moc dobře na to aby používali mozek.

Reagovat
cink

tak chlapce ty jsi uplne mimo a zijes v jine dimenzi

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu že jsi cink, ale mohl by si alespoň říct co na těch tématech co jsem vyjmenoval není pravda.

a) Angličané říkají o Česku že je Gipsyland

b) Angličané opovrhují Poláky a mnozí i Čechy a Slováky

c) Zfetovanej Angličan zavraždil Čecha protože si myslel že jde o Poláka

d) Vražda je horší zločin než rasistický pokřiky

e) Cikáni říkají gadžo, bílá hubo a podobný výjevy, obzvlášť když jsou ve velký skupině komukoliv kdo má bílou pleť

Jestli mi chceš tvrdit opak, pak vážně nevím kdo z nás dvou žije v jiný dimenzi

Reagovat
cink

A NE

B NE

C STALO SE TO

D JE

E Nezažil jsem

Reagovat
smazaný uživatel

A, B s moc Angličanama si teda asi nikdy moc nemluvil. Jasně že ty co mají mozek to takhle nemají, ale v Anglii je daleko víc bezmozků než mozků a mnohem víc bezmozků než v ČR... takže mě tyhle hemzy o rasismu a podobně zrovna od Angličanů nehorázně točej

Reagovat
cink

Ne nemluvil. Celých 10 let jsem se jim v Anglii vyhýbal a moje přítelkyně taky nebyla Angličanka.

Běž se napít vody

Reagovat
smazaný uživatel

Ok v Anglii nežije žádnej bezmozek a všichni jsou sluníčkově úžasný. Máme se co v ČR učit

Reagovat
cink

Přesně tak. Máme

Reagovat
Front hell

Strašně tupy národ.

Reagovat
r.mrazik

češi? to mas recht

Reagovat
Front hell

Angličané. Potkal jsem jich spousty za svůj život. V Anglii jsem se dlouho pohyboval. A těch chytrých bylo málo. Ale samozřejmě mezi českými občany je těch tupců taky dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Radin

OT: Co si myslíte o vpádu Turků do Sýrie a postoji USA?

Reagovat
OTASi

Že celej západ jsou jen vyjebaný pokrytecký kundy o roli Kurdů v boji s IS se nemusíme bavit, to už snad ví každej...nejvíc mě na tom sere, že ty zasraný turci jdou v podstatě konat genocidu, jdou na území svrchovanýho státu bez jakýhokoli mandátu, ještě o tom informujou dopředu a celej svět jen tiše přihlíží...trump ještě laskavě vyklidí pole tak kde to jsme dopíče? každej tejden v televizi dokument o hitlerovi, jakej byl holocaust svinstvo a jak se už nemůže nikdy opakovat a běda, jak má někdo plešku a krajně pravicový názory.... ale že si pak turek jde páchat v podstatě to samí, jen místo židů jde na kurdy, a místo koncentráků používá rakety(air strikes už jsou potvrzený), to nikmu nevadí... poslat rusko stíhačku nad polsko, celej den v TV neuslyšíš o ničem jiným, EU uvalí sankce, OSN a NATo začne vyhrožovat... ale takhle? před chvílej jsem slyšel toho šaška Junckera, řekl něco o tom že by uvítal raději mírové řešení od svých tureckých přátel Hnus, jsem nasranej turci evidentně můžou porušovat mezinárodní práva, kde jsou ti obhájci tibetu a ukrajiny? stydím se za západ a kurdů je mi líto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Salfovic

Jsou na tom podobně, jako my v roce 1938, všichni na ně serou.

Reagovat
Liquid

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
pa3ce

Reagovat
doshcz

velký špatný no

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
cink

Reagovat
raduinho

Reagovat
frankiefcb

je to zmrdstvo a reakce mocností a halvně Trumpu je ještě větší zmrdstvo. Jak denska to přirovnal k tomu, že Kurdové taky nepomáhali v normandii. To je fakt zkurvený demagog. Putin Kurdům pomoci nepůjde, ten si už taky myje ruce s Erdoganem. Jediná šance pro ně je se spojit s Asadem a Íráném, ale ten taky nepůjde do otevřené války.

Reagovat
smazaný uživatel

Já Trumpovi v něčem fandím, hlavně v tom porazit ty přizdisráče demokraty Hillary a Bidena.. ale tady ten výrok, to bylo pičó ke zdi teda.

Reagovat
frankiefcb

Já Trumpovi teda nefandím vůbec, protože je to nevypočitatelný idiot a v tomhle to vyloženě dokázal. Naopak respektuji jiné republikány. JInak samozřejmě volba mezi Donaldem a Hillary byla prostě prohra pro Ameriku celkově.

Reagovat
Rolf

Fotbalová asociace prý odmítala jakékoliv rasistické projevy,řekl mluvčí té prohnilé FAČR.

Ona má na každého jiný metr-přijde Luftjarda a jakýkoliv trest se maže.Teď se ukáže pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musíš mít strašný křeče v šulinovi z té Slavie. Doufám, že tě brzo přejede nějaká židovská lokálka ty demagogická kundo.

Reagovat
smazaný uživatel

No nedivil bych se kdyby zápas trval 30 minut, anglani přijíždí do suverénně nejrasističtitější země v Evropě.

Reagovat
Godwinson

Ať jdou třeba do prdele

Reagovat
MacoCZ

Jak se jmenoval hráč po kterém hodili banán a on ho na hřišti snědl?

Reagovat
Godwinson

Nebyl to Dani Alves?

Reagovat
Kixi Syhimour

Ano

Reagovat
Rattlesnake
Reagovat
johan14

Dani Alves, a za toto je u mňa navždy zapísaný zlatým písmom v knihe rasizmu ako ten fajer, čo ukázal ako sa treba postaviť ku kretenom. A nie plakať do médií aký sú tí sú rasisti zlí. Dani

Reagovat
Hokaido

Vždyť to bylo tenkrát celé připravené, banán nehodil žádný rasista, ale zaměstnanec nějaké reklamní agentury a Alves na to čekal.

Reagovat
pistacik11

Tých bolo viac, eto, alves, hulk....

Reagovat
MacoCZ

No a to je přesně ono. Mít někde a hrát dál.

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
Greny

Pokud v sektoru hostu bude nějakej černoch a budou pískat na naše hráče.. měli by se naši hráči sebrat a odejít ze hřiště ...

Reagovat
KingMaster13

Nicméně tímhle prohlášením nám dali návod na 3 body. Až budeme v 85. minutě prohrávat 4:0 tak ať někdo párkrát zapíská na Sterlinga a šmitec kontumační výhra. Pak to ještě to samé provede Kosovo a Angláni budou během EURA dřepět doma na prdeli a ono by je to pak rychle přešlo

Reagovat
Kepy_FCB

At si hrajou kvaldu v Africe zmrdi zdegenerivany

Reagovat
kilobyte

By zas pískali na bílý.

Reagovat
Zark

Bohužel blbci sr najdou vsude a dokud se bude hrát pred lidma tak se nic nezmeni. Navrhuji hrát pred prazdnymi stadiony a všechny tyhle patálie s petardami a rasismem navždy skonci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Anglicko bude asi prvé, čo si toto presadí. Pokiaľ ide o zápasy vonku.

Reagovat
smazaný uživatel

Já navrhuju aby mohli na stadioni chodit jenom menšiny. Černoši, asiati, cikáni, buzny, transky a ti co ještě neví.

Reagovat
smazaný uživatel

Stadioni podle vzoru šampióni.

Reagovat
Zark

to by měla uefa pekelné dilema jestli odsoudit pár LGBT zato, že rasisticky uráželi černochy na stadionu

Reagovat
smazaný uživatel

To by jim praskaly hlavy.

Reagovat
OTASi

jako když mají lídři EU a NATO odsoudit turky za tu genocidu kurdů co teď probíhá... to se jim taky moc nechce, když tam držej miliony uprchlíků a hrozej že je sem pustěj

Reagovat
smazaný uživatel

Je celkem kokotismus EU lidru, ze jedinej kdo Evropu drzi pred brutalni uprchlickou krizi je Turecko. Jsou to vsechno ozrali bezpohlavni slunickarsti curaci .

Reagovat
OTASi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele