Anelka odmítl reprezentační pozvánku

18.11.2002, 15:59
Aktuality
Kontroverzní francouzský útočník Nicolas Anelka odmítl pozvánku do francouzské reprezentace pro přátelský zápas proti Jugoslávii. Trenér Jacques Santini jej chtěl povolat místo zraněného Sidneye Gouvoua, Anelka ale možnost návratu do národního týmu po sedmi měsících odmítl.

23-letý Anelka, který jako profesionál stihl už pětkrát změnit působiště, za Francii naposledy nastoupil v dubnu v přípravě na mistrovství světa proti Rusku. Na šampionát jej trenér Roger Lemerre nepovolal, vzpomněl si na něj až nový trenér Jacques Santini. Anelkovi se ale pravděpodobně nelíbilo, že byl pozván až jako náhradník za zraněného Govoua a rozhodl se reprezentačního srazu nezúčastnit. "Byl jsem vždy velice hrdý, když jsem oblékal reprezentační dres. Francii jsem dával všechno. Teď ale u týmu nejsou lidé, kteří mě tam opravdu chtějí," prohlásil v rozhovoru pro deník Le Parisien. "Doufám, že moje absence v týmu bude jen dočasná," dodal.

Trenér Santini se k Anelkovým slovům odmítl vyjádřit. "Zatím mi to nikdo nepotvrdil. Až to bude oficiální, budu to komentovat. Jestli Anelka své rozhodnutí potvrdí? To uvidíme," řekl stručně Santini.

Anelka je znám svým možná přehnaným sebevědomím. Asi také kvůli své povaze má v posledních letech problémy se usadit v jednom klubu. Svou profesionální kariéru načal v Paris Saint-Germain, odkud před koncem sezóny 96/97 přestoupil do Arsenalu. Tam v následujících dvou sezónách odehrál 91 zápasů, ve kterých nastřílel 28 gólů. Pak si talentovaného Anelku vybral slavný Real Madrid a tak se v létě roku 1999 opět stěhoval. V týmu bílého baletu se ale výrazněji neprosadil, ve 33 zápasech dal pouhých 7 gólů a po roce se opět stěhoval - zpět do PSG. Tam hrál rok a půl a v lednu 2002 odešel na hostování do Liverpoolu. Za půl roku odehrál 22 zápasů, dal 5 gólů a čekal, že do Liverpoolu přestoupí natrvalo. Dohoda mezi kluby už byla hotová, pak se ale manažer Liverpoolu Gérard Houllier rozhodl Anelku nekoupit. Zpět do Francie se ale nestěhoval, vybral si ho Kevin Keegan, který vede nováčka Premier League Manchester City. Tam v letošní sezóně nastoupil 16krát a dal sedm gólů. Na svém reprezentačním kontě má Anelka 28 startů, při kterých dal šest branek.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele