ANDRADE PŘIJDE O MISTROVSTVÍ SVĚTA

06.03.2006, 13:39
Aktuality
Nešťastný konec mělo utkání španělské nejvyšší soutěže proti Barceloně pro obránce Deportiva La Coruňa Jorge Andradeho. Portugalský reprezentant si vážně poranil koleno a letošní sezóna pro něho předčasně skončila. 27letý fotbalista tak bude chybět na červnovém světovém šampionátu v Německu.

Andrade sice ve 27. minutě zajistil svému týmu vedení 2:1, pak však přišla osudná 58. minuta. V ní se při pokusu zastavit Samuela Eto´a srazil s vlastním brankářem Josem Molinou a s bolestivou grimasou zůstal ležet na trávníku stadionu Nou Camp. Rozhodčí Velasco Corbalo okamžitě povolal na hřiště nosítka a Andrade byl okamžitě převezen do nemocnice, kde se ještě včera podrobil operaci přetrženého křížového vazu. Podle prvních odhadů bude rekonvalescence trvat minimálně pět měsíců, což znamená, že se hráč nestihne dát zdravotně do pořádku pro nadcházející mistrovství světa.

Galicijský celek dostal krátce po ztrátě svého klíčového obránce ještě jednu ránu. Několik minut poté totiž Samuel Eto´o dostal svůj tým do vedení 3:2, na němž se až do konce utkání již nic nezměnilo.

Trenér La Coruni Joaquin Caparros komentoval hráčovo zranění krátce: "Je to pro nás velká ztráta." Deportivo tak v kalendářním roce 2006 přišlo již o druhého člena základní sestavy. V lednovém utkání s Mallorkou si totiž vážně poranil koleno Juan Carlos Valeron a ani on se v probíhající sezóně na trávníku již neobjeví.

Lítost nad Andradeho ztrátou neskrýval ani trenér portugalské reprezentace Luiz Felipe Scolari. "Jeho zranění je hroznou zprávou. Pokud chce, může nás doprovázet v Německu, protože je stále součástí týmu," pokusil se Andradeho povzbudit brazilský kouč.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

to je škoda, portugalsku bude chybět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Paulino

JE MI TO LÍTO.BUDE NA MISTRVSTVÍ NĚCO CHYBĚT.BRZO SE UZDRAV JORGE.

Reagovat
antimadrista

Bohužel

Reagovat
HOST*

Portugalcům bude chybět určitě carvalho se tam bude kopat za uši.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli mít dobrou dvojici Andrade Carvalho - tak nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele