Andersen s Dány do Česka cestuje, startovat ale pořád nemusí

14.06.2015, 21:25
Aktuality
V nezáviděníhodné pozici se ocitl Lucas Andersen. Talentovaný záložník Ajaxu původně nebyl začleněn do nominace Dánska na nadcházející Euro jednadvacetiletých, pak byl ale povolán jako případná náhrada za zraněho útočníka Berggreena. Doteď přitom neví, jak na tom je...

Lucas Andersen je dostatečně mladý na to, aby se začlenil i do příštího cyklu "21", přesto byla jeho absence na dánské soupisce všeobecně vnímána jako překvapení. To pak obratem potvrdila i pozvánka do seniorské reprezentace.

"Myslím, že v mé pozici by tohle frustrovalo úplně každého. Zvlášť když cítíte, že máte čím přispět, a že jste si místo v sestavě zasloužili," krčil rameny 20letý Andersen v rozhovoru pro bold.dk, který zasáhl celkem do pěti kvalifikačních duelů a dvěma góly se výrazně přičinil o demolici Bulharska (7:1).

Výše uvedené věty přitom vyřkl již před třemi dny a od té doby se mnoho nezměnilo. Ačkoliv se amsterdamská naděje hlásila v letadle do České republiky, stále nemá jistotu ničeho. Andersenova situace je plně odvislá od toho, zdali se stihnou dát do pořádku útočník Emil Berggreen a pravé křídlo Uffe Bech.

Ani tito dva ovšem nejsou jedinými starostmi trenéra Jesse Thorupa. Včera k nim během kvalifikačního duelu se Srbskem přibyl i jednogólový střelec Yussuf Poulsen, jenž střídal kvůli menšímu úrazu kolene. Také on je ale součástí dánské výpravy.

Seveřané mistrovství Evropy do 21 let vykopávají ihned ve středu s domácími Čechy.

Autor: Tomáš Daníček / bold.dk, twitter.com/DanishFooty

Komentáře (2)

Přidat komentář
Znalec

S nim to bude pro Dány pohádka

Reagovat
smazaný uživatel

Napiču přáteláky a potom to tam dopadá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele