Američané vyřadili Mexiko

17.06.2002, 12:58
Aktuality
V osmifinále na sebe narazily dvě příjemná překvapení turnaje. Američané, kteří postoupili na úkor Portugalska, a Mexičané, kteří dokonce vyhráli skupinu před Itálií a Chorvatskem. Z osmifinálového duelu vyšli vítězně reprezentanti USA, když porazili své mexické soupeře 2:0.

Mexičané byli aktivní, měli míč víc na svých kopačkách, kombinovali ale většinou jen ve středu hřiště. Američané využívali chyb v rozehrávce a vyráželi k rychlým protiútokům, z nichž se dva ujaly. Hned v osmé minutě se po akci kapitána Claudia Reyny dostal k míči Brian McBride a nechytatelnou střelou dostal svůj tým do vedení. Mexičané si několikrát vylámali zuby na Bradu Friedelovi, který opět kraloval mezi tyčemi americké branky. Druhý proměněný brejk přišel v 65. minutě. Po levé straně utekl Eddie Lewis a jeho parádní centr usměrnil do branky Landon Donovan. Mexičané se nezmohli ani na jednu odpověď, do čtvrtfinále tedy po výhře 2:0 postupují Američané. Tam na ně čeká reprezentace Německa.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele