Američané se chystají na neoblíbenou Kostariku i bez Howarda

15.11.2016, 08:57
Aktuality
Spojené státy americké se dnes v noci budou pokoušet o první kvalifikační výhru na půdě Kostariky a činit tak budou bez své tradiční opory. Zkušený brankář Tim Howard se včera podrobil operaci pravého třísla a při nastávající čtyřměsíční absenci přijde o své první play-off zámořské MLS po příchodu do Colorada...

Rapids po reprezentační pauze čeká semifinálový duel se Seattlem a 37letý veterán v něm měl hrát velkou roli. V předešlém kole se ostatně stal hrdinou penaltového rozstřelu se silným LA Galaxy.

Místo snahy o druhý titul v klubové historii však nakonec Howard bude muset své spoluhráče povzbuzovat pouze z tribuny a činit tak bude i v úvodu příštího ročníku. Vrátit by se ovšem mohl alespoň pro březnové kvalifikační zápasy národního týmu USA.

V Kostarice nyní mezi třemi tyčemi dostane šanci Brad Guzan a trenér Jürgen Klinsmann je po prohře s Mexikem optimistický. V čele USA již coby první kouč vybrakoval půdu Německa, Itálie, Nizozemska i právě Mexika, a tak nevidí kloudný důvod, proč by se mu stejný kousek neměl podařit i s Kostarikou.

"Můžeme tu vyhrát. Rozhodně tu můžeme vyhrát. Bude k tomu potřeba hodně úsilí a kombinace několika faktorů? Samozřejmě," odpovídá si na rétorickou otázku Klinsmann. USA přitom v Kostarice v kvalifikaci CONCACAF nejenže nevyhrály, ale zároveň tam z devíti pokusů i osmkrát padly.

Jenže letos v červnu na Copě Américe Američané slavili jasnou výhru 4:0 a Klinsmann zároveň trvá na tom, že jeho svěřenci neměli prohrát ani předešlý kvalifikační duel s Mexikem. "Měli jsme je přemoci. Nedorazili jsme je druhým gólem a oni pak po individuální chybě z rohu zčistajasna udeřili. V takových utkáních o výsledku rozhodují detaily," má jasno německý trenér.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
skteel

Neoblíbená Kostarika, neoblíbené Dánsko , Eurofotbal

Reagovat
dextroza_m

Doufám, že je Kostarika sfoukne

Reagovat
veikko

Podařit by se to mělo, Kostarika hraje dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Howard je minulostí, USA musí zapojovat talentované mladíky a vybudovat z nic konkurenceschopné mužstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bude veľmi vyrovnaný a atraktívny zápas. 1:1 x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele