Klinsmann se vyhazovu nebojí, je přesvědčen o postupu USA

21.11.2016, 14:55
Aktuality
Spojené státy americké se podle očekávání dostaly do finálové skupiny zóny CONCACAF kvalifikace o postup na MS do Ruska, její začátek se jim ovšem vůbec nepovedl. Po dvou porážkách je v ohrožení pozice kouče Jürgena Klinsmanna, německý kormidelník se ovšem odvolání neobává...

Američané 12. listopadu podlehli doma Mexiku a reputaci si nenapravili ani o několik dní později, když z Kostariky odlétali s debaklem 0:4. V tabulce jsou na průběžném posledním místě se skóre 1:6.

"Odvolání se neobávám. Je třeba držet se faktů. Fotbal je hodně emotivní a spousta lidí dělá závěry bez toho, aniž by věděla cokoli o daném sportu nebo o tom, co se děje uvnitř týmu. Stále věřím, že získáme body potřebné k postupu a jsem dokonce přesvědčen o tom, že vyhrajeme skupinu," říká někdejší vynikající útočník.

Finálové skupiny zóny CONCACAF se účastní šest týmů a hraje se systémem každý s každým doma i venku. Klinsmannovi svěřenci před sebou tak příští rok mají osm duelů, aby otočili současný vývoj a postoupili do Ruska.

"Faktem je, že jsme prohráli dva zápasy. Hodně se o celé situaci vyjadřují lidé, kteří nerozumí týmu nebo fotbalu," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / nytimes.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Y.N.W.A

1. Kostarika, 2. Mexiko, 3. USA... a 4. Panama se porve s Uzbekistánem...

Reagovat
Shevchenko

" a jsem dokonce přesvědčen o tom, že vyhrajeme skupinu"

Reagovat
smazaný uživatel

V Americe rozumí jenom tomu svýmu ručnímu fotbalu ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmann už by mal prestať s tým svojím trénovaním (bačovaním) vo všeobecnosti. Nepostúpiť na MS v tejto zóne by pre tím s takými hráčmi bolo obrovské umenie, ale aj tak ...chcelo by to Caleba Portera.

Reagovat
Hokaido

Fired.

Reagovat
lucius6

Reagovat
Greny

moc dlouho mu to nevydrželo

Reagovat
Rudnevs

Oficiálne končí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

už se nemáš čeho bát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele