Álvarez předčasně prodloužil, Man City se upsal do roku 2028

16.03.2023, 19:52
Aktuality
Julián Álvarez (© AFP)

Manchester City oznámil prodloužení smlouvy s Juliánem Álvarezem. Argentinský mistr světa z turnaje v Kataru se úřadujícímu šampionovi Premier League zavázal do roku 2028...

Álvarez přestoupil k Citizens na začátku loňského roku z River Plate, sezonu však následně ještě dokončil v Argentině a za manchesterský velkoklub začal hrát až od léta.

Přestože se Álvarez musí vyrovnávat s konkurencí nezastavitelného Erlinga Haalanda, nastoupil v ročníku do 33 soutěžních zápasů, v nichž se desetkrát zapsal mezi střelce.

Třiadvacetiletý útočník na sebe ve velmi dobrém světle upozornil také na mistrovství světa, postupně si vybojoval pozici v základní sestavě a Argentině k titulu pomohl čtyřmi góly, včetně rozhodující branky v osmifinále s Austrálií a dvou tref do sítě Chorvatska v semifinále.

Manchester City nyní talentovaného kanonýra odměnil předčasným prodloužením smlouvy do roku 2028, především se však Álvarez může těšit na dvojnásobek současného platu.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (21)

Přidat komentář
VersaceChain

6 let na lavicce

Reagovat
Seydou Doumbia

nepředpokládáš že tam 6 let vydrží Hollander že ne ?

Reagovat
masly008

5 let na lavičce

Reagovat
Salfovic

Proč by ne. Zbořit všechny rekordy v Anglii je určitě zajímavá motivace.

Reagovat
Seydou Doumbia

vyhraje titul, vyhraje korunu pro nej střelce, dá nejvíc golu v jedné sezoně PL...na nějaké dlouhodobé statistiky ho to neužije, bude chtít jít do jiného týmu a lámat rekordy v jiné lize...nesedí mi na útočníka co by 15 let sázel goly v jednom týmu

Reagovat
Salfovic

Tak PL bude v následujícíh letech bohužel nejsilnější ligou a City jedním z jejích top klubů. Takže odchod by ani nedával moc smysl.

Reagovat
Seydou Doumbia

za mě dával, protože ztratí motivaci hrát furt v jednom klubu...to vidíš dnes u většiny fotbalistů, pár let a jdou jinam a klidně se jím může dařit...dnes není ve fotbale plno hráčů jako maldini nestu pirlu šaviu iniestu a dalších

Reagovat
bbbauch

Podle me si spanelsko strihne.. jeste kdyz chtel tu vykupku. Pro Real bude i mnohem vyhodnejsi jit po nem, nez po Mbappem

Reagovat
LyEX

Výkupnú klauzulu popreli všetky zúčastnené strany vrátane jeho novej agentky, ale fámy sa šíria rýchlejšie bohužiaľ. Čo sa týka Seydou, jeho komentáre považujem za názor, ktorý má a chce mať, ale nie sú to relevantné info. ohľadom jeho budúcnosti (pokiaľ si s ním niekedy nevymení zopár SMS). Posledné vyjadrenia sú také, že je v City veľmi spokojný a aj v Anglicku kde sa narodil, v City mu vytvárajú full service aj čo sa týka fyzio, takže osobne to vidím (prajem si) dlhodobú spoluprácu, museli by sa len naštrbiť vzťahy nejak, ale nerozdiel od Mbappeho nemá žiadne hviezdne maniere.

Reagovat
bbbauch

Mas nejaky blizsi info k ty klauzuli? Co jsem videl, tak vsechny duveryhodny zdroje jsou si tim jisty.

Reagovat
Kinky7

tak ja pro zmenu cetl ze klauzule tam sice je ale bude ji mozne aktivovat pouze v pripade ze Pep nebude v city.

Reagovat
kilobyte

A bude mít důvod odejít? Smlouvu má do 27 a pokud City nějak výrazně sportovně nepotrestají, tak podle mě nebude mít důvod odejít. Peníze má dobrý, dělá rekordy a LM může City klidně vyhrát.

Bayern by za něj tolik peněz nedal, v Itálii na něj nikdo nemá, PSG je horší verze City (špatně poskládaný tým a slabá liga), Barcelona by musela prodat i ledviny svých hráčů a v rámci Anglie nepřestoupí. Takže zbývá jedině Real a když dal Mbappé přednost PSG před ním, tak nevím jestli by nalákali Haalanda z lepšího týmu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak smlouvu klidně nemusí chtít prodloužit ne? A potom ho City může prodat i za méně, pořád lepší než aby odešel nějaký rok zadarmo. PSG je paklub to vůbec nezminuj ten odpad. Ale osobně ho za pár let čekám v Realu nebo Barceloně. I kdyby tam měli prodat ledviny všichni ve vedení. Mi Hollander nepříjde jako hráč, který by měl celý zbytek kariéry hrát za jeden klub. Moc nudný. Uvidíme

Reagovat
celeb

Mimo EPL jedine real je Realny, aj to len ak nepojdu po Mbappem, ktory je kazdu chvilu nespokojny v PSG a zrejme bude musiet ist dole s platom ak bude chciet prestupit.

Aj ked ... mozno si korunny princ stvrtic/rozpustac dopraje radost a kupi Mbappeho do Novych Zamkov, peniaze pre nho nehraju rolu.

Reagovat
JohnnyDynamite

daleko fotbalovější než to norské kopyto je škoda,že jinde než na hrotu pro něj není místo a na 2 nehrají

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
penepi

Reagovat
Gunner14

At uz je nedele a rozdrtime Palace. Do EL bych nam dal zakaz, strasne ujebana soutez, doufal jsem, ze to symbolicky vyhrajeme a my v poslednim roku tam, symbolicky vypadneme zase doma

Reagovat
Nizzie

Je to škoda, že jsme EL neudělali. Možná to bude znít alibisticky, ale letos mi EL přijde šíleně našlapaná a vyhrát ji by asi vzalo o to víc sil. Takže jsem vlastně celkem rád, že jsme vypadli, ale jen v případě, že se bezpodmínečně udělá titul. Neudělat ho za současné situace by byl obrovský fail. Jako v rámci procesu, ve kterém jsme je druhé místo jistě úspěch, ale s ohledem na situaci, ve které se konkrétně teď nacházíme určitě ne. Minimálně by museli vyvstat otázky, proč tým, který jinak funguje velmi dobře, v rozhodujících okamžicích selhává. Na zkušenosti už to pouze házet nejde, ty musíme mít z obdobné situace z loňska.

Reagovat
Gunner14

Urcite bychom to nevyhrali s tou rotaci, takze by to vzalo sily na ligu. Ale jak pises, kor ted po vypadnuti, by strasne bolelo, kdyby se neudelal titul. 11 final do konce, City ma sice sirokej kadr, ale mam takovy pocit, ze se fakt hlavne budou soustredit na LM a jakakoliv ztrata v lize je muze hodne demotivovat a prenest soustredeni na pohary. My jim hlavne nesmime nabidnout moznost se dotahnout, to by je zase vzpruzilo.

Navrat Jesuse muze byt fakt klicovy, vypada pri chuti

Reagovat
Nizzie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele