Allegri po další prohře: Hráčům dnes nemám co vytknout

12.09.2021, 11:59
Aktuality
Massimiliano Allegri se před letošní sezonou vrátil na lavičku turínského Juventusu a určitě si představoval jiný začátek sezony. Stará dáma spřádala plány na zisk mistrovského titulu a hned na úvod schytala tři facky, tu poslední včera od Neapole...

Juventus pod Vesuvem rychle vedl díky brance Álvara Moraty, po změně stran ovšem o náskok přišel a nakonec nebral ani bod. V 57. minutě srovnal Matteo Politano, v závěru pak rozhodl Kalidou Koulibaly.

"Hráčům dnes nemám co vytknout. Proti Empoli jsme podali mizerný výkon, dnes jsme jen zaplatili za vlastní chyby," hodnotil Allegri.

"Po technické stránce to od nás nebylo dokonalé, ve druhém poločase jsme ztratili spoustu míčů. Neapol hrála velmi dobře, každopádně když ve fotbale nevyhrajete, můžete jen zmlknout a dál tvrdě pracovat," pokračoval.

Juventus včera navázal na špatný start do ligového ročníku, v prvním kole promarnil dvoubrankový náskok v Udinese (2:2) a před reprezentační pauzou doma senzačně podlehl nováčkovi z Empoli (0:1). Reputaci si nyní může alespoň částečně napravit v úterý proti Malmö.

"Sezona bude hodně dlouhá, musíme porazit jiné soupeře, prostoru a času na zlepšení budeme mít ještě hodně. Už jsem zažil horší momenty. Teď je důležité úterý, musíme podat dobrý výkon v Malmö, v neděli nás pak čeká AC Milán. Je to zklamání, tím spíše, že jsme dnes začali dobře, ale dostali jsme celkem pět branek a za většinu si můžeme sami," lituje Allegri.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (171)

Přidat komentář
supporter

Dalsi zapas uz de nakopnou k titulu. Ronaldo uz je nebude tahnout dolu a budou dominovat.

Reagovat
Fortex

Reagovat
Manik...

Reagovat
kilobyte

Reagovat
livefan

Reagovat
Beči

Reagovat
Benfica

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cr7sux

Reagovat
F.Torres

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Liquid

když ti někdo rozesere kabinu tak se to ani hned po jeho odchodu nezacelí, četl jsem teď článek o tom, jak Deli ve Slavii bral ten půl rok nejvyšší plat v lize, výkony tomu neodpovídali a chtěl ještě přidat a Tvrdík tam píše, že ta jeho nadstandartní gáže nedělala dobro v kabině a že je CR7 dement, to všichni víme, možná se i pokoušel půlku kabiny vojet ale dostal stopku na což není zvyklý

Reagovat
vladino10

A vcera začal rozosielať aj kabínu United. Čo sú tréneri slepi, že to na rozdiel do nás nevidia?!?!?!?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Unai

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
VALEN

Reagovat
salaminoo

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
milanista9

Reagovat
Euphael

Reagovat
Tommy$

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
karborliv

Reagovat
Fortex

Allegri neměl přijít za tím si budu stát. Záloha je nulová a držet si stále takové žebráky bude pro Juve katastrofální.

Reagovat
Airus

Od Allegriho to je taková almužna. Vedení moc dobře ví co tam má za náplavu, ale bohužel to ví i celý svět a nikdo není ochotný je odkoupit. A stejně jako u Ronalda je největší problém plat, Ramseyho nikdo tak dobře nezaplatí, proto nechce pryč

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Nevím, poslední 2-3 roky mi nepříjde, že tenhle klub je správně veden. Velmi pochybné příchody, odchody megahvězd, dost úpadek podle mě. Vítězství v LM je v dnešní nadupané konkurenci asi tak pravděpodobné, jako že Kane něco vyhraje se Spuds.

Reagovat
Manik...

Tak tolik bych Spurs nepodceňoval, pohár dát mohou. Tohle je spíš asi jako kdyby měl Norwtch vyhrát PL.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Jo tu je třeba být fér, stadion mají opravdu parádní. K čemu je ale parádní stadion, když sekce s trofejema úplně chybí? To je prostě docela cringe z mého pohledu, ale zas chápu ty ambice no. Třeba někdy i něco vyhrají, i když jsem osobně v klidu

Reagovat
C0br

sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem moc rad, ze je ten zlej a sobeckej Ronaldo pryc a Juve konecne naplnuje svuj potencial a nikdo je nebrzdi v rozletu Neuveritelna kvalita kadru a cisla, ktery predvadi.

Reagovat
RKBoy

ono tá frustrácia na Ronalda bola z časti oprávnená, bral obrovské peniaze a herný prínos mimo goly bol minimálny..

ale to ako sa tu z neho robil najvačší problém a že jeho odchodom sa všetko vyrieši bolo viac než naivné, nemožte predať hráča ktorý vám zaručuje 30-35 golov na sezonu a nijak adekvátne ho nenahradiť.. ten tím je úboho postavený a je tam daleko viac hráčov ktorí si zaslúžia vačšiu kritiku ako Ronaldo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, vzdyt ja trochu rejpu. Ale jak rikas, delat z hrace, co da 30 golu v lize kazdy rok strujce problemu, zatimco zbytek kadru je uplne o nicem, to bylo fakt neskutecny cist tady ty diskuze nekdy.

K tomu se hodi pripomenout, ze treba legenda a kazdym fanouskem milovany Del Piero se k 30 golu v lize za celou karieru ani nepriblizil. Proste potom, co tady nesoudni fanousci Juve predvadi, tak tohle je uz jen tresnicka na dortu.

Reagovat
SaianSupaCrew

Ono je primární problém, že pokud máš hráče jako Ronaldo, který se soustředí jen na střílení branek, tak v podstatě nemáš plán B

Reagovat
smazaný uživatel

Jak rikam, ja castecne souhlasim. Jen proste ta skoro az nenavist vuci nemu je smesna. Znovu opakuju, Del Piero mel nejlepsi sezonu 21 golu a 4 asistence v lize, coz se mu povedlo jen jednou za karieru zopakovat. To by pro Ronalda byla jedna z nejhorsich sezon v kariere. Nepromeneny penalty a prohry doma proti tymum typu Empoli byli klasikou tehdejsiho Juve a beztak ho vsichni uctivali jako boha. Jak by rekl klasik, trosku ucty..

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Vy to pořád stavíte na počtu gólů, ale o ty tady vůbec nejde. Tohle je otázka finanční gramotnosti a sociokulturních aspektů. Přesahuje to "primitivní" pohled na fotbal. Kvůli Ronaldovu příchodu skončil Marotta a od té chvíle vše šlo do kopru. Ronaldo se bohužel stal symbolem úpadku Juve. Hlavně pokud lidé nechápou rozdíl mezi pojmy "problém" a "vina", pak není důvod k diskusi. Primárně byl Ronaldo finančním problémem, na který se nabalovala řada dalších a vyplynul z toho aktuální stav věci. Vinu nese trio Agnelli, Nedvěd, Paratici, ti jsou za problém s Ronaldem plně zodpovědní, čímž pádem jsou plně zodpovědní za úpadek týmu v důsledku nedostatku dalších financí, které by uspokojily Ronaldovy potřeby ze strany spoluhráčů a přispěly k revitalizaci a postupné obměně kádru. Ronaldovy góly jsou irelevantní.

Reagovat
Benfica

"Ronaldovy góly jsou irelevantní"

Vidime, vidime

Reagovat
smazaný uživatel

K čemu ti jsou góly, když nemáš šanci se vyvíjet? Provést restrukturalizace, opravit tým? Jsem Ronaldovi vděčný, že si řekl o přestup, protože kdyby ne, mohli jsme pokračovat ještě rok v rozkladu a čekání než odejde. Padneme na hubu, ale s vědomím, že to bude o rok dřív. Prokázal na větší službu, než kdyby v další sezóně dotáhl tým 30 góly k dalšímu čtvrtému místu. Opravdu nevím, jestli jsi vážně tak hloupej nebo jen tupej troll.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
milanista9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SaianSupaCrew

Já si fotbal zamiloval kvůli fotbalistům, kteří by za tým/klub na hřišti položili život.

Týpek, kterého zajímají jen osobní statistiky do téhle sorty nepatří.

I kdyby byl nejlepší na světě.

Trochu úcty měl prokázat on, při odchodu.

Reagovat
Lech

Reagovat
JuventusFC1897

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik takovej hracu v dnesnim fotbale je? Dva v kazdy lize? A v Juve? Chiellini a dal? Pouzivat jako argument proti Ronaldovi neco, co je v dnesnim fotbale naprostou normou, to je proste uplne mimo. Asi jako rict, ze Toni Kroos je jedinej skutecnej fotbalista, protoze neprijima modernizaci kopacek Krome toho Ronaldo byl vzdycky individualista a vsichni to o nem vedi dvacet let skoro, takze jestli jste cekali, ze se na stary jabka od zakladu zmeni a ukoji vase romanticky duse, tak to je spis vas problem nez jeho.

Reagovat
Lech

Uplne mimo jses

Reagovat
kilobyte

Tak na ten plán B máš v týmu dalších +-25 hráčů.

Reagovat
protiproudu

Hroznej problém aby těch zbylých 10 dřeváku makalo aby goly nedostali.

Reagovat
Benfica

presne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jeho herny prinos mimo toho, ze dal v lige minulu sezonu 29 golov, bol mninimalny..tak to ok teda

Reagovat
Beči

Reagovat
oli9

Tak oni tam ten bordel budou dávat ještě minimálně tuto sezónu dohromady, čekám odchody a příchody....

Reagovat
RKBoy

titul zas pre Inter, majú najlepší káder v najlepších rokoch..

Juve bude znova rado za top 4, pri kvalite Neapolu, Atalanty, AC, AS či Lazia by som sa ani nečudoval keby nakoniec tú LM nedali.

Reagovat
SaianSupaCrew

Wtf

Reagovat
RKBoy

nepríde mi na tom nič nezmyselné, Inter sa s odchodmi Hakimiho a Lukakua vysporiadal viac ako dobre a zvyšok kádra mal už kvalitu v minulej sezone.. a tá špička v lige je momentálne slušne vyrovnaná, takže vobec nevidím ako samozrejmosť, že Juve tú LM dá.

Reagovat
SaianSupaCrew

I když pominu to, že jsou odehraná 3 kola, tak to, co jsi napsal, může platit pro Spurs, ale určitě ne pro Juventus. Ještě s přimhouřenýma očima, kdyby zůstal Pirlo, ale s Maxem fakt ne

Reagovat
RKBoy

Allegri nie je žiadny mág.

ja som nikde nenapísal, že top 4 je pre nich nemožná, ale rozhodne to nie je istota.

Reagovat
SaianSupaCrew

Imo je. Ale i kdyby nebyl, určitě ho nebude prohánět Mourinho

Reagovat
BaggioRoberto

Měl by sis sundat ty růžové brýle.

Reagovat
SaianSupaCrew

Povídej. Rád si rozšířím obzory.

Reagovat
Slavia10

Ja bych si nebyl tak jistý. AS je černý kůň letos. Jestli existuje nějaká liga, kde by to ještě mohlo Mourinhovi jít, tak je to Seria A, ta liga je přesně pro něj ušitá na míru. Josemu sice utekli některé prvky z moderního fotbalu, ale v Itálii se hodně hraje na taktiku a obranu, proto byl úspěšný Allegri, Conte. Taktika a hodně pevná obrana je největší základ italské ligy a Mourinho je pořád jeden z nejlepších trenérů historie co se týče obrany. Viděl jsem poslední zápas AS a takhle nehrálo AS minimálně 2 roky, ta připravenost je v porovnání s Fonsecou nebe a dudy. Klidně se mi tu nakonci sezóny vysměj, ale ja tipuji, že Allegri letos už nebude tak dobrý jako předtím a Mourinho ještě jednou všem zavře pusu a AS bude hodně vysoko, možná 1, nikdo nezapomeňte jak Mourinho začíná, začátek angažmá a první rok v klubu má vždy s velkým nástupem.

Reagovat
Lech

Woow rozbili jsme Salernitanu a dominovali AS je letos urcite cerny kun, do top 4 tak mozna ale

Reagovat
Slavia10

Moc teda nechápu, proč o sobě tvrdíš že si fanoušek AS, když svému týmu vlastně vůbec nevěříš?

Reagovat
Furia Ceca

A to s tím souvisí?

Reagovat
Lech

Verim, top 4 odhaduju s nasazenyma ruzovyma brylema

Reagovat
SaianSupaCrew

Já od něj čekám jen rozklad kabiny. Práce s hráči byla jeho největší devíza a právě tady mu, soudě dle posledních angažmá, imo nejvíc ujel vlak.

A jeho hater nejsem, dřív jsem ho žral. Moc lepších koučů jsem nezažil.

Reagovat
BaggioRoberto

Juventus letos proklouzl na 4. místo v posledním kole, jenom díky zaváhání Neapole. A ten kádr do nové sezony dostatečně neposílil na to aby to mělo být lepší. Odešel Ronaldo, přišli Kean a Locatelli. Pokud Kean dokáže nahradit spolu s Dybalou Ronaldovi góly, což není jisté, tak pořád máte zálohu a defenzivu. Chiellini s Bonuccim sice dokáží být nejlepší v Evropě, ale v rámci turnaje, nikoliv během celé sezony, na to už jsou staří a De Light se ukázal v létě jako pěkné dřevo a na Turky se nikdy spolehnout nedalo. Krajní obránci těžkej průměr, brankář bez sebevědomí. V záloze odpad jako Rabiot, Bentancurt, Ramsey. McKennie a Kulusevski na kridle jsou talentovani, ale tezko uz ted budou tahnout Juventus nekam ke Scudettu. A Morata je Španělskej Tecl. Chiesa je skvělej, ale sám nemůže stačit na všechno.

Reagovat
SaianSupaCrew

Oni ty góly ale nepotřebují nahradit, oni je potřebují rozložit mezi ostatní hráče, potřebují variabilitu.

Třeba AC loni nemělo v top10 ani jednoho střelce.

Reagovat
BaggioRoberto

Protože Ibra byl často zraněnej. Teď máme ještě Girouda a budem silnější. Rozložit ano, ale potřebuješ aby útočníci dávali góly, to je základ.

Reagovat
Benfica

Potvrdzujem.. nam to bez utočníka ktorý dáva tie góly celú sezónu tiež neišlo..

Reagovat
SaianSupaCrew

K tomu by měl příspěvek Moraty a Keana úplně bohatě stačit, pokud se přidají ostatní.

Morata měl loni jen v lize 9 áček, to srovnání s Teclem moc nechápu. Typologicky úplně jiní hráči.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Jen tak dál

Reagovat
Beči

Je vidět, že bez Ronalda jim to konečně šlape.

Reagovat
oli9

Stačil nadpis a fotka...

Reagovat
kilobyte

Allegri už pošilhává po dalším angažmá.

Reagovat
Ranoth

za všetko moze Ronaldo, on ten klub uplne totalne zdevastoval

Reagovat
smazaný uživatel

Rozesral kabínu a klasicky zdrhnul

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Liquid

Reagovat
protiproudu

klasicky :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tr1p

Reagovat
Jindra737

Nechci u tohoto zápasu šířit nějaký fantasy teorie, ale už před 14 dny ten kurz byl minimálně zvláštní i přesto, že ze základní sestavy chyběl pouze Chiesa. Před 3 dny byl kurz stále 3.4 n Juventus, ale kromě Chiesi žádná velká absence. Teprve pár hodin před výkopem, bylo rozhodnuto ,že do utkání nenastoupi Dybala, Cuardado,Sandro, Bentacoure atd.. důvod ? Rozhodnutí trenéra. A co mě opravdu zarazilo tak i přesto,že Juventus vedl 0:1 tak stále byl Live kurz na výhru Juve 2.3 a to už je zarážející. První gól Neapole Sczesny nepochopitelne poměrně jednoduchý balon pustil pod sebe na útočiciho hráče a bylo 1:1 . Druhý gól nepochopitelná hlavička obrance Juventusu směr vlastní brána , stačí se podívat jakým směrem šla hlava. Mohl to odrazit kamkoliv ale rozhodně ne přímo na gólmana ze 3-4 metrů při standartce kdy je vápno přehuštěne. A upřímně ani Sczesny se po tom balóně zrovna dvakrát nenatahoval. Pokud se mám bavit o gólmanovi Juventusu tak to byl snad ten nejhorší kup historie staré dámy. Za mě hrozně přeceňovány hráč, který byl mizerný už v Arsenalu . Zkrátka o této prohře věděl bookmaker (a nejen on) už nějakou dobu a i Allegri to vice méně potvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zkorumpovaný zápas v Itálii? Neblázni…

Reagovat
Lech

Jo a covid neexistuje

Btw, Szcz byl v Rime top 3 golman tehdy, dolu sel az minulou sezonu

Reagovat
Airus

Tuhle sezónu je odehráno prd. Ale zatím to působí jako kdyby přišlo hrát jeho dvojče co normálně hraje leda na PSku.

Jediný co mě napadá je, že se ho dotkla naše snaha o urvání Gigia a Wojcechovo spěšný nahození na trh, ale do medií řekl že nikam nehodlá jít a tím se to zabilo. v('_')v

Reagovat
ACSeRw!n

tak Ronaldem to asi nebylo.. hlavne, ze je spokojenej trener

Reagovat
Dejwa

jen tak dál

Reagovat
Furia Ceca

Já tam progres vidím, nepochybuju o tom, že si to sedne a pak se dostaví i výsledky. Ještě přivést jednoho slušnějšího hráče do zálohy a první fáze přerodu bude úspěšně za námi.

Ta druhá bude složitější... Potřebujeme prodávat, ale pochybuju, že Ramseyho, Rabiota nebo Arthura bude reálně někdo chtít. Já bych jim všem třem rozvázal smlouvy, ať se dál starají o sebe sami. Ušetření na jejich platech bohatě vykompenzuje, ža za ně nic nedostaneme.

Reagovat
Ranoth

Morata vam ten titul vystriela

Reagovat
Airus

Nebýt Allegriho tak hraje někde duhou ligu. Má slušnou šanci se znovu nakopnout

Reagovat
sokar

ako vážne si myslíš, že keď jednostranne rozviažeš zmluvu, tak od toho momentu už mu ďalej nemusíš vyplácať nič? hmmm to by bolo asi príliš jednoduché

Reagovat
Furia Ceca

Určitě tam nějaká kompenzace být musí, ale pořád lepší, než si ty otrapy držet v týmu.

Reagovat
sokar

vyplatenie zvyšnej časti kontraktu nie je iba "nejaká kompenzácia". Proste sa ich zbavíš, ale neušetriš nič viac, iba že to musíš vyplatiť všetko naraz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentne jim chybi nekdo world class na hrotu

Reagovat
F.Torres

No Ronaldo, no party

Trochu některým fans přeju, aby si juve nabil čumák, jelikož si to za svůj přístup zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas za ty kecy co tady o Crisovi psali si nic jiného nezaslouží, každýmu normálnímu člověku bylo jasné, že bez Crise bude Juve v hovnech

Reagovat
Benfica

Ale ved 30 golov je uplne nic, ved to im netreba a teraz vidime ako im tie goly netreba..

Reagovat
Benfica

skoda len ze si to odnesie prave Juve..

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Csaplárova past

Jak tady ti chytráci psali, že to není jen o gólech a CR7 Juventusu celkové škodí a po jeho odchodu to bude mít konečně koncepci a ne jen hrát na Ronalda

Nebýt Ronalda, tak Juve je na dně už 2 roky.

To Juve nemá noc. Záloha úplně tristní, útok je snad vtip. Obrana při vší úctě k Bonuccimu a Chielinimu potřebuje taky posílit. Jediný schopný je tam Chiesa, Dybala.

Reagovat
smazaný uživatel

tak na koho teď budou zdejší Juve rádobyodborníci svádět neúspěchy teď, Paratici pryč, Cris pryč, tak teď by se měly ty úžasní srdcaři jako dybala, bernadeschi, chiesa konečně ukázat

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý jak dopadnou United až Ronaldo odejde... ten hráč je skvělý všechno se točí kolem něj a když odejde zůstane tam díra se vším všudy a podle toho to vypadá.

Reagovat
F.Torres

jj Real a United po jeho odchodu prý málem zanikly

Reagovat
Salfovic

Je mi líto fanoušků Juve, ti už se v diskusích fanatických Ronaldistů jen tak nezbaví.

Ale chtěl bych se jich (Ronaldistů) zeptat, co podle nich angažmá Ronalda Juve přineslo?

Reagovat
protiproudu

Góly. Co chceš od mašiny na góly víc? Proč takového hráče podepíšeš, aby bránil?

Reagovat
ED91

Pred príchodom Ronalda za také isté obdobie Juventus nastrielal viacej gólov…

Reagovat
F.Torres

Naději na výhru v LM a superstar v týmu. Bohužel si koupili hvězdu, trenér byl k ničemu a spoluhráči jako Rabiot, Ramsey, Cuadrado atd... To je jak kdyby sis koupil super formuli, ale neměl tým mechaniků a špatnýho manažera.

Tak jako tak jim Roncek první sezonu vytrhl trn z paty a odložil pád týmu o 1-2 roky.

Každopádně kdo si myslel, že hráč v 35 letech si povodí itálii i LM, tak byl blázen. V současné době nelze, aby jeden hráč zvrátil vše. Bez trenéra a spoluhráčů těžko uděláš výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože na ty mechaniky nezbylo v kase dost zlaťáků. Bez toho ty spoluhráče nepřivedeš.

Reagovat
F.Torres

a to je problém ronalda a nebo juventusu?

Reagovat
smazaný uživatel

To je problém Juventusu. Stejně jako samotný Ronaldo se ve světle těchto událostí stal díky nákladům na něj pro klub problémem.

Reagovat
Kokesh

Ale privedeš, to je chabá výmluva. Jenže v Juve jsou nejlépe placení hráči jako Rabiot a Ramsey, kteří nesou znaky úplného průměru, snad ve všech směrech. De Ligt, co zažil kvalitní sezónu naposledy v Ajaxu a Dybala, který ji zažil ještě za dob Rakouska-uherska...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to ty s panem Krbcem zvládnete, ale Real je jiná značka než Juventus. Jak vidíš, trio blbců v krizi středního věku to nezvládlo a udělali si z Ronalda problém, který jim vybuchl do ksichtu. Třeba bys to zvládl lépe, kdo ví, ale držme se faktického stavu věci.

Reagovat
milanista9

To dokáže jen Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

v každom kluby to prinesie to najpodstatnejšie. T.j. góly. Všetko ostatné je vedlajšie v tom zmysle, že to slúži iba ako predpoklad na góly, t.j. čo najmenej dostať a čo najviac streliť. Po tejto stránke treba reflektovať aj pôsobenie Ronalda v Taliansku a Juve.

Reagovat
oddy

Reagovat
Bakary3

Sice nejsem Ronaldista, naopak, rad ho nemam.

Ale reknu to takhle:

Fandové Juve tu rikali, jak je brzdi, ze Juve stalo vzdy na vice strelcich po mene golech (ano, to je pravda), a ze az odejde, ty goly se prirozene rozprostrou mezi ostatní. Dokonce tu s totalni suverenitou zaznivalo, ze "goly dokaze davat kazdy"

Co podle me ukazuje realita : Ronaldo svymi goly ten prumerackej tym jeste dokazal drzet na jakys takys urovni. Prestoze tym okolo nej nic moc a servis nemel kdovijakej.

Goly se zas tak prirozene nerozprostrou, protoze je opravdu neumi davat kazdy a zrovna Juve tam ani v zaloze nema nejaky bombardaky, ktery by se snad meli pohybovat k 10 ligovym golum za sezonu.

Tomu by mel byt nejbliz asi Ramsey, ktery ale neni Ramsey z Arsenalu...

A ty rezolutni řeči "mel nas dotahnout k LM a to nesplnil" - to neni samozrejmost, ale kdyby kazdy hrac na svoji pozici prispel dilem jako on na hrotu, treba by se to povedlo.

Reagovat
10

Jen pro úvodní kontext - je to 3. kolo, 4 z 5 gólů si dal Juventus sám, teď s Neapolí hrál bez 6 hráčů základu...

Juventus potřeboval/potřebuje radikálnější změnu, ta nebyla možná s Ronaldem v týmu, primárně kvůli financím, ale taky kvůli týmovýmu pojetí a celkový hře, to s Ronaldem nefungovalo, on prostě hrál jen na svoje čísla, to je fakt. Absence jeho gólů není zásadní problém toho týmu, stejně tak nebyl Ronaldo ten největší problém, ale pro všechny strany je to východisko nejlepší.

Zároveň si myslím, že se tady góly Ronalda dost přeceňují, pokud budu vycházet jen z minulý sezony. 90% gólů Ronalda bylo týmům z dolní poloviny tabulky, to se bude muset nahradit, ale bez zlepšení celýho týmu by to nevedlo nikam ani s Ronaldem, ani bez něj. A Dybala, Chiesa, Morata, Kean, Kulusevski ty góly dávat budou.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pořád dokola. Tady vítězí primitivní pohled na věc, který se zaobírá jen tím, co se děje 90 minut na hřišti. Komplexně to nikdo z místních křiklounů není s to pochopit, resp. se o to ani nesnaží. Těch návazností je celá řada. Některým lidem jen vadí fakt, že Ronaldo se stal pro Juventus problémem a pojem "problém" je pro ně nestravitelný. Jak by "nejlepší fotbalista historie" mohl být přece problém? Že se Ronaldo stal finančním problémem - a je úplně jedno čí je to vina - je neoddiskutovatelný fakt, který potírají jen zaslepenci. Skutečnost, že ten tým byl vnitřně už nalomený a jen se prohlubovala propast mezi nimi a Ronaldem, je sociokulturní problém, kterému položili základy už v Cardiffu. A byla chyba si myslet, že to akvizicí Ronalda vyřeší. Přivedli jsme si předražené dělo, ke kterému už nezbylo na příslušenství. Tím pádem to s každým dalším rokem odkrývalo nedostatky týmu, Ronalda samotného a celé vedoucí struktury klubu. Viděl jsem graf bilance posledních 10 let. To, co Marotta dával 5 let pracně dohromady, poslali ti tři šašci během čtyř let zase zpátky do kopru. V roce 2015 jsme byli konečně v černých číslech, dneska jsme hluboko dole, tam, kde jsme byli v letech 2008-2010, a není to jen přispěním covidu.

Reagovat
10

...je marný s tím bojovat, až Juve začne vyhrávat, bude snad klid. A mezitím to třeba začnou vidět ostatní, přestože v United má mnohem vhodnější spoluhráče a podmínky.

Reagovat
Bakary3

Jo, tak já taky Juventus neposílám do druhý polovin tabulky

Jen prostě říkám, že se tady přínos Ronalda neadekvátně shazoval - a to typy hráčů jako on opravdu nemám rád.

Že byly jeho goly přeceňovaný? No, tak schválně, jestli je někdo nahradí.

Ano, ti co jsi uvedl nějaký dají.

Ale zase - proč je nemohli dát s Ronaldem na hřisti? Že on hraje na sebe, ok, proč na něj hráli tedy všichni ostatní, jak píšete? Takže Pirlo přišel do kabiny a všem nakázal "vše na Ronalda", nebo jsou ostatní podělaný alibisti a nemaj koule hrát svůj fotbal?

Proti změně Juve nic.. nepochopil jsem ani jeho příchod, kde mi přišlo jasný, že to k těm nákladům nemůže být přínosný.

Ale on si splnil to, s čím přicházel. Takže plivání na něj mi přijde mimo.

Reagovat
10

Ano, vedle Ronalda ti hráči neměli koule a hráli alibisticky. Ono asi není úplně příjemný, když tě po nějaký nepovedený iniciativě zpraží zrovna Ronaldo. A že to umí.

Nikdo na něj neplive, jen prostě dostal od Juve víc, než Juve od něj.

Reagovat
Bakary3

Tak pak prostě nemají co dělat v klubu úrovně Juventusu a chyba je v nich.

A to si úplně nemyslím, Ronaldo splnil, co měl... Peníze dostal, jaký si obě strany dohodly...

Ty peníze odpovídají jeho schopnostem a renomé - z velý části renomé, asi jako u všech takhle populárních hráčů.

Tady se to podává, jako když se Ronaldo na Juve přiživil, ale Juve dobře věděl, do čeho leze.

Ale na tom se asi neshodnem, no.

Reagovat
DelPiero137

Vinu si nesie kazdy. Vedenie Juve spravilo z Ronalda viac nez hraca a niekto nemal gule mu to zatrhnut. Ta vina pada minimalne na dve strany : Juve a Ronaldo pretoze taky je jeho charakter, ja ja a len ja.

Az Allegri mal odvahu a vedenie konecne precitlo ked povedal Ronaldovi ze nebude mat automaticky zaklad a nebude sa vsetko koncentrovat na jeho cisla.

Ako pise 10, tie jeho goly su precenovane. Juve ma slabu zalohu, o tom ziadna. Napriek tomu takmer vsetko islo na neho, kazdy hladal len jeho a on sam nedokazal prihrat (radsej vystrelil z rohu len aby mal sancu na strelu/gol). Ze by Ronaldo rozhodoval world class golmi ktore by ostatne hraci nedokazali dat sa neda povedat.

Okrem platu, brzdil to muzstvo a ako si vydupal odchod u mna klesol.

Reagovat
svkmd

Myslím že to nás hlavne aj sere. Že odišiel v podstate pár dní do konca prestupaku. Celé leto sme uťahovali opasky na jeho plat aby on na konci prestupaku odišiel preč. Kľudne sme mohli mať možno Donnarumu a ďalšieho záložníka alebo útočníka keby sa o jeho odchode vedelo skôr.

Reagovat
smazaný uživatel

Donnarumma byl navázaný na odchod Szczesnyho. S Ronaldem nebo bez něj, záleželo na prodeji Poláka.

Reagovat
10

Ne, protože já hodnotím návratnost investice, ty něco úplně jinýho...

Reagovat
Bakary3

Tak tak naivní smad nikdo nebyl, aby si myslel, ze se ty prachy vrati.

To nevím, co na tom jako hodnotit.

Reagovat
10

o penězích mluví kdo? už to neřeš radši...

Reagovat
Bakary3

Ohledne Ronalda Vy jako fanousci Juve celkem bezne...

Tak to priste upresni radsi, nebo si citrony nech.

Reagovat
svkmd

Tak už len to že niekto vystrelil alebo sa pokúsil o strelu už si v dolnom rohu videl ako tam Roncek rozhadzuje rukami.

Reagovat
Bakary3

A?

Ti hráči nemaj občanku?

Juve neměl trenéra, aby to srovnal?

Vím, že mi řeknete, že ti hráči nestojí za moc, že Pirlo na to (ještě?) neměl, ale v tomhle případě tedy vztahujete veškerý chyby plynoucí že špatnýho managementu klubu k Ronaldovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Ronaldo byl zátka. Držel velkou část rozpočtu na svých bedrech. A to byl zásadní problém, proč mu vedení nemohlo přivést spoluhráče jemu šité na míru. Ale zase. Ronaldo byl problém, ale vinu nese vedení.

Sarri se ozval a kabina ho pod tíhou Ronalda vyštvala, načež Sarri po odchodu řekl, že ten tým je nekoučovatelný. A měl pravdu. Pravdu, před kterou vedení od příchodu Ronalda zavíralo oči. Takže zase, vina je na vedení, víme o tom tady všichni. A z Ronalda se stal problém, který držel všechny v šachu. I když pominu to, že jako hráč do toho kolektivu a kultury klubu nezapadl tak, jak měl a dám to celé stranou, pořád zůstane to nejdůležitější, a to jsou peníze. Jeho provoz stál víc, než si klub mohl dovolit, pokud chtěl budovat nový tým (jakože chtěl). Vedení si samo vytvořilo problém Ronaldo. A je úplně jedno, kolik nastřílel gólů a že po jeho individuální stránce to bylo veskrze velmi podařené angažmá.

Reagovat
Bakary3

První odstavec s tím dovětkem na konci, že individuálně se mu to povedlo - kdyby to bylo podáváno takhle, tak nemám nic proti.

Jen mi to přišlo, že se na něj nesoudně házelo úplně všechno.

Jinak s tím Sarrim... Tak říkáte, že vlastně Ronaldo všechny brzdil a nikdo ho neměl rád a najednou se všichno postavili proti Sarrimu, za Ronalda?

To mi přijde jako hodně divokej konstrukt

Reagovat
smazaný uživatel

Tak individuálně předváděl skvělé výkony, což dokazují čísla a což by bylo hezké všude, jenom ne v Juventusu. Individualismus se v Juve nenosí, to jde absolutně proti kultuře a pojetí klubu. Statistiky ti netvoří kulturu týmu a atmosféru v klubu. Je důležitější, že tým pracuje v kooperaci několika hráčů, než že je závislým na jednom, a to platí i o gólech. Dřív nebo později se ty góly rozprostřou opět mezi ostatní. Ale pochopitelně to nebude hned, jak se tu někteří vysmívají. Prvním cílem bylo zbavit se finanční koule na noze. Další cíle jsou postupně doplňovat tým, což dobrý dvě tři přestupní období dá.

Ronalda si dotáhl člověk, který rozumí fotbalu, ale nerozumí číslům, na to tam byl Marotta. Pro Agnelliho bylo jednodušší kamaráda Paratici podržet, zvlášť když mu slíbil, že mu s Mendesem přivedou Ronalda, pustit Marottu. Ten to celé pragmaticky brzdil, stejně jako při tom, kdy se urazil Conte a nahradil ho Allegri. Tehdy se ale Agnelli postavil za Marottu. Příchod Ronalda a odchod Marotty zásadně potopily směřování klubu. Následující rok příchod De Ligta tomu dal už jen pomyslnou finanční tečku. I bez covidu to byl non sense. Když se ti od roku 2016 sype záloha, třetí rok v řadě, nepřivedeš obránce. Paratici si v Tottenhamu vybral ideální místo. Levy mu nedovolí dělat hovadiny, ten si ho srovná, protože i když se v Anglii dost utrácí, Levy je velká držgrešle.

Nikdo netvrdí, že Ronalda nikdo neměl rád. Je to právě naopak. Spousta spoluhráčů se v něm zhlédlo a vidělo ho jako spasitele, což šlo ruku v ruce s tím, jakou si on vyžadoval pozornost a neustále míč na své noze. Proti Sarrimu se postavilo to, že v momentě, kdy ten tým, už nebyl skutečným týmem, ale souhrnem jednotlivců (obdivujících jednoho z největších individualistů sportovní historie) se vedení postavilo za hráče a Sarriho raději odstavilo. Načež ho alibisticky nahradili vlastní figurkou, protože jinou variantu neměli. De facto "Pirlo skákal, jak Ronaldo pískal". Kdyby byla možnost dát jasně najevo "takhle teda ne, bereš sice 31m čistého ročně, ale nedostaneš jiná privilegia než jiní hráči", tak by si Cristiano vynutil přestup o rok dřív. Postavit ho do role "macha" můžou v United, kde na to mají podmínky ekonomické i hráčské.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
milan78

posadit poláka a na hrot kean

Reagovat
smazaný uživatel

Po odchode Ronalda a vcerajsich zapasov Napoli Juve a united Newcastle doslo v Turine po pociatocnej euroforii z predaja rychle vytriezvenie...

Reagovat
Spalovač šancí

Začíná být jasné, proč Juve nejvíce tlačilo na vznik Superligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Rabiota Bentancur + Chiesa a Cuadrado do základu a myslím si, že půjdou nahoru. Včera to bylo docela smolný díky Keanovi, jen škoda, že jsme toho nevyužili.

Místama se mi líbil Bernadeschi, možná že se pod Allegrim chytí.

Reagovat
sankakofi

Bernardeschi bol najtragickejší hráč na ihrisku. Nie je normálne, že je stále v Juventuse.

Reagovat
smazaný uživatel

Místama měl pár akcí nebo průniků 1 na 1. Ale souhlasím, že zůstává těžce za očekáváním.

Reagovat
Airus

Tvl tady je větší náplava Ronaldovejch kuřbuřtů než co máme náplavu v záloze

Reagovat
Benfica

Sami si za to možete.. netrebalo tak silou mocou ho vyháňat.. teda tu na EF som si o ňom prečítal od fans kde jaké veci, preto sa rád prídem vysmiať.. teda pokiaľ to pôjde.. ale snáď aj po konci sezóny keď skončite dakde v polke tabuľky, alebo aspoň mimo LM

Btw ako som pisal inde, škoda že si to odnáša Juve.. kiežby to takto končil v Reale a v Jive po 3 vyhraných LM..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty krabe, až tak moc nemáš rád Real?

Reagovat
Benfica

Jop ani Barcelonu.. v idealnom vete by to tam Atletico vyhravalo stale btw ja nemam rad tie 2 kluby asi hlavne kvoli, ze im fandia vseci ale malo kto o nich vie aj nkeco viac, ako to ze su futbalove kluby + snad vseci idioti, ktorych poznam osobne tak fandia tymto 2..

v NFL naprikad sa mi takto znechutil New England Patriots

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico mám rád, dneska jsem koukal na posledních 20 minut (+10 nastavení ) a tlačil je očima ke gólům. Ale obecně jsem vůči Španělsku dost neutrální, oblíbil jsem si některá období u každého z těch velkých týmů.

Patriots jsou ohromně zprofanovaní. Navíc to je "Boston", tam se nedá fandit nikomu.

Reagovat
Benfica

Ja som zas neutralny voci velkym klubom z inokade.. aj voci MC, alebo PSG aj ked sa mi nepaci sposob ako funguju ale jenmi to viac menej jedno, ale tie 2.. no nemusim vobec..

Presne este naviac ten Boston..

Reagovat
sinter

za ten boston a este pridam pittsburg

Reagovat
DelPiero137

Este ze vcera to bol zapas o nepremienani sanci kde chybal chladnokrvny zabijak do vapna ktory by niektoru z 20 tutoviek upratal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

fanoušci Messiho, co po každý penaltě a neúspěchu Ronalda lezli do sekce Serie A, jsou zpětně vlastně dost velký sympaťáci, když to tady vidím Juve by kua mělo začít vyhrávat, aby těmhle fanboys vzalo trošku radosti ze života...

Reagovat
Airus

se dalo čekat. Ale to utichne až jim mamka přestane platit paušál

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo utahnul zápas 2 góly a Juve v prdeli, vůbec to fandům Juve nepřeju za ten odporný hate.

Reagovat
insane

Je to fakt zvláštní, jak ten Juventus během pár sezón tak moc klesnul. Ještě tak 3-4 roky zpět se zdálo, že bude konstantně patřit do top 5 klubů na kontinentu, kádr měl širokej a zajímavej, teď je to až na pár výjimek šeď.

Reagovat
Igli

Tady má na sobe ještě to pěkné logo to, co mají teď je hrozné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele