Alex Teixeira přestoupil do Jiangsu Suning

05.02.2016, 09:34
Aktuality
Jiangsu Suning získal další výraznou posilu. Ze Šachtaru Doněck se do Číny stěhuje ofenzivní záložník Alex Teixeira, za kterého ukrajinský celek dostane astronomických 50 milionů eur...

Celým jméněm Alex Teixeira Santos je odchovancem Vasco da Gama, odkud se do Evropy přestěhoval na začátku roku 2010 a postupně se vypracoval do opory Šachtaru.

Za doněcký celek dokázal mládežnický reprezentant Brazílie během zmíněného období nastřílet úctyhodných 67 ligových gólů a dalších 11 přesných zásahů přidal v Lize mistrů.

Dlouho se spekulovalo, že Alex Teixeira zamíří do Premier League, kde měl o jeho služby zájem Liverpool, nakonec ale vyhrála nabídka Jiangsu Suning. "Šachtar Doněck a Jiangsu Suning se dohodly na všech formalitách potřebných k přestupu Alexe Teixeiry. Poplatek za přestup brazilského záložníka činí 50 milionů eur. Šachtar zároveň děkuje Alexovi za odvedené služby," stojí na webu ukrajinského klubu.

Alex Teixeira se tak rázem stal nejdražším čínským transferem a překonal tím pár dnů starý příchod Jacksona Martíneze z Atlética Madrid, které za Kolumbijce od Guangzhou dostalo 42 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, soccerway.com

Komentáře (454)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele