AJAX ZÍSKAL KANONÝRA

29.12.2005, 17:30
Aktuality
Vedení nejslavnějšího nizozemského klubu oznámilo, že smlouvu s Ajaxem podepsal Klaas Jan Huntelaar, aktuálně nejlepší střelec holandské Eredivisie. Heerenveen dostane za svou dosavadní oporu odstupné ve výši devět milionů euro.

Dvaadvacetiletý útočník zatím v letošním ligovém ročníku střelecky exploduje, ve čtrnácti zápasech nastřílel šestnáct branek. Činil se i v evropských pohárech – dobře si na něj pamatují hráči Baníku Ostrava, které hattrickem nemilosrdně vyprovodil z Poháru UEFA.

Přestože Huntelaar letos již v evropském poháru nastoupil, nebude Ajaxu chybět v osmifinále Ligy mistrů proti milánskému Interu. Nizozemský klub využije možnosti dopsat na soupisku hráče, který nastoupil v jiném evropském poháru, než sami hrají.

Nová akvizice podepsala kontrakt na čtyři a půl roku, tedy do 30. června 2010. Huntelaar začal s velkým fotbalem v klubu De Graafschap, odkud zamířil do Eindhovenu. V nabitém kádru PSV se však neprosadil a po hostování v nižší soutěži zamířil v létě 2004 do Heerenveenu.

Své možnosti naznačil už v minulé sezoně, kdy za Heerenveen nastřílel za sezónu 17 branek. Letos stihl téměř stejnou porci za poloviční čas, trenér Ajaxu Danny Blind si proto novou posilu velmi pochvaloval. "Huntelaar je útočník, který se přesně hodí do Ajaxu. Je nejlepším střelcem v Nizozemí a přitom je stále mladý," mnul si ruce Blind.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*derek

Dobrej kauf, go Ajax go!

Reagovat
HOST*

Ajax hraje tuzku a nákej ''střelec" to nevytrhne

Reagovat
Shevchenko

hmmm.....

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ze to Ajax nakopne k lepším výsledkům

Reagovat
HOST*Andy

Dobrej sniper

Reagovat
HOST*hop

Ajax nějak utrácí

Reagovat
smazaný uživatel

.... možná nový Ruud

Reagovat
HOST*derek

To doufám

Reagovat
smazaný uživatel

To pochybuju :)

Reagovat
HOST*

Ruud??to snad nee doklepávat do prázdný brány?? to snad bude uměět víc

Reagovat
HOST*Andy

A myslíš si, že by se stal fotbalistou ManuFC jen díky doklepu do prázdný brány? Asi těžko. Taky ho nemusím, ale křivdíš mu.

Reagovat
Potty

hmm, ale je to pravda, doklepava do prazdny. treba protí nam v kvalifikaci, sel sam a nedal...

Reagovat
Mr.Jindros

Co by 99% všech útočníků dalo za to, kdyby umělo "jen" doklepávat jako on. Ruud je bezpochyby jeden z nejlepších hrotů naší doby.

Reagovat
HOST*derek

Mazec je, že dneska heerenveen - ajax 4:2, huntelaar dal ajaxu góla

Reagovat
Shevchenko

Vlaar - Alkmaar - Feyenoord

Kromkamp - Villareal - Liverpool

Huntelaar - Heerenveen - Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele