Ajax nebude bránit hvězdám v odchodu, chce ale odpovídající částky

07.06.2020, 17:46
Aktuality
Další období strachu před sebou mají fanoušci Ajaxu, alespoň co se týká odchodů klíčových postav kádru. Mezi ty patří brankář André Onana, obránce Nicolás Tagliafico nebo záložník Donny van de Beek a všichni mají svolení k odchodům, amsterdamský celek je každopádně nebude prodávat lacino...

"Loni jsme uzavřeli ústní dohodu s Onanou, Tagliaficem a Van de Beekem o tom, že zůstanou další rok a my jim následně pomůžeme najít ideální krok v jejich kariérách. Na tom se nic nezměnilo, nebudou ovšem žádné padesátiprocentní slevy, na to mohou kluby zapomenout," nechal se slyšet výkonný ředitel Ajaxu Edwin van der Sar.

O zmíněnou trojici je v Evropě velký zájem - Onanu chtějí Barcelona nebo AC Milán, o příchodu Tagliafica uvažuje Chelsea a Van de Beeka dlouhodobě sleduje například Real Madrid.

Z Ajaxu před rokem po úspěšné sezoně odešli Frenkie de Jong a Matthijs de Ligt a letos je následoval Hakim Ziyech, ofenzivního Maročana koupila za čtyřicet milionů londýnská Chelsea.

"Loni v lednu lidé říkali, jak přijdeme o sedm nebo osm hráčů a my nakonec ztratili jenom dva klíčové členy. Velké kluby jako například Bayern Mnichov říkají, že finanční křivka přestupových částek půjde v dalších obdobích dolů, jenže pro ně je to snadnější, takové kluby jsou v roli kupujících," upozorňuje někdejší vynikající brankář.

"Sumy jako 150 nebo 200 milionů eur jsou samozřejmě minulostí, já sám si ale myslím, že hráči působící v Ajaxu mají stále velkou cenu. Jsou dobře vychovaní, zkušení, dovedou vyhrávat a hráli evropské poháry," dodává Van der Sar.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
kattos

Nevím kam by mohl Onana. Max Tottenham, ale všude jinde jsou lepší brankáři. Lloris je zase kapitán a ačkoliv už ty chyby co dělá tak moc nenahrazuje zákrokama furt je to kvalitní golman.

Max ještě Chelsea teda, ale tam by to byl risk že zase za velké peníze budou nespokojení.

Reagovat
El-Pistolero-68

Tak za malé peníze Chelsea dobrého gólmana asi nezíská. Buď si nechají Kepu, nebo budou muset zainvestovat.

Reagovat
kattos

Ale velká investice zase do riskantního mladého golmana? To at už si koupí někoho pořádného.

Reagovat
Irek

Ale koho? Kdo je podle Tebe teď pořádný? A samozřejmě aspoň trochu reálný

Reagovat
Stannis Baratheon

Inter

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
adoxx

Chelsea by dávala asi největší smysl

Reagovat
Jandak

Jako podle mě by Onana byl pro Chelsea vyhra, on fakt maka a podle me by patril k lepsim golmanum v PL. Kepa uz by si nezachytal.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Tottenhamu snáď príde Mike Maignan z Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Dortmund

Reagovat
AjaxFans

Tak necháme se překvapit

Reagovat
jáá

to teda jsem zvědavý na Unuvara

Reagovat
Jandak

Na Ajaxu se mi libí, že klidně ty hvězdy prodají a nahradí je dvěma dalšími z vlastní líhně. I když ted přisli na to, že v jižní americe už to maji prakticky bez práce za levné prachy téměř hotové hráče, alespon po technické stránce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele