AILTON V LÉTĚ ZAMÍŘÍ DO SCHALKE

08.10.2003, 19:29
Aktuality
Brazilský útočník Ailton Goncalves, jemuž po této sezoně končí v Brémách smlouva, odejde v létě z Werderu a bude oblékat dres Schalke 04. Třicetiletý kanonýr podepíše v klubu, v němž působí také český záložník Filip Trojan, dvouletý kontrakt s možnou opcí a měl by se stát hlavní údernou silou v současnosti až desátého týmu německé Bundesligy.

Od Ailtona si v Schalke slibují, že vyplní mezeru po odchodu Emila Mpenzy, který se po několika letech strávených v Německu vrátil letos zpět do Belgie, kde působí ve Standardu Lutych. Brazilský střelec je v současné době společně s Martinem Maxem z Rostocku nejlepším střelcem Bundesligy, když se v osmi ligových duelech trefili sedmkrát.

Vedení po osmi kolech vedoucího celku nejvyšší německé fotbalové soutěže se sice snažilo svůj klenot v kádru udržet i nadále, ale finančně nemohlo konkurovat nabídce Schalke. “Udělali jsme všechno, co bylo v našich silách, aby zde zůstal, Schalke mu však nabídlo lepší podmínky,“ nechal se slyšet sportovní ředitel Werderu Klaus Allofs. Naopak z příchodu Ailtona do svého klubu má obrovskou radost manažer klubu z Gelsenkirchenu Rudi Assauer. “Je to hráč, kterého jsme hledali a nutně ho potřebujeme a já jsem rád, že jsme ho nakonec i získali. Určitě zlepší náš profil a bude nebezpečnější než byl Mpenza.“ radoval se z letního Brazilcova příchodu Assauer. Slovy chvály na adresu budoucí posily pak nešetřil ani trenér Jupp Heynckes: “Ailton je určitě jeden z nejlepších útočníků v zemi.“

Brazilský útočník už několikrát avizoval svůj odchod z klubu. Naposledy se k tomuto tématu vyjádřil v létě letošního roku, kdy prohlásil, že odejde, pokud se Brémy pro příští sezonu nekvalifikují do některého z evropských pohárů. “Nabídli mi podmínky, které si ostatní kluby Bundesligy jen těžko mohou dovolit. Schalke je jedním z nejznámějších týmů současnosti a já se už teď moc těším na lovení branek v modrém dresu,“ řekl zkušený forvard.

Ailton však není jediným hráčem Werderu, jehož na konci sezony Schalke z Brém přetáhne. O čtyřiadvacet hodin dříve se totiž tým, který hraje své domácí zápasy v Auf Schalke Areně, dohodl i s obráncem Mladenem Krstajicem. Za srbského fotbalistu poputuje do klubové pokladny Werderu 1,25 milionu eur a přemožiteli Liberce v semifinále Intertoto Cupu se devětadvacetiletý zadák upíše na čtyři roky.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sakra chlapi kontrolujte si po sobě aspon cizí slova! Ted je tu zas "Werneru"

Reagovat
Kily

už jsem to opravil, já jsem zase zapomněl vypnout to opravovoání ve wordu a potom jsem to úplně přehlíd, sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Nechceš Kily napsat článek o tom jak se teď daří Valencii? :-)

Reagovat
HOST*

já jsem trochu povětčivej a bojim se, že kdybych něco takovýho napsal, tak by se nám přestalo dařit. I když by se tady asi rozpoutala pořádná debata, protože fanouškům Realu a Barcelony by se moc nelíbilo, jak jim "kraluje" Valencia, teda jestli by si to vůbec přečetli.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem psat o Ailtonovi, ale budiž. Valencii, dnes nejdefenzivnějšímu mužstvu ze španělské špičky, již brzy dojde dech. Jen vzpomeňte, kolikrát jste v minulých letech vyhráli 1:0 s outsiderem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme nejlepší v defenzivě! Ale směrem dopředu je rozhodně na co se dívat! Kombinačně jsme na tom ze španělska nejlíp a možná i celoevropsky! Máme i silné individuality! Baraja, Aimar... ! Právě Aimar roste v nejlepšího špílmachra na světě!

Reagovat
antimadrista

Prosim tě, kdyby sme chtěli, tak Valencii s Realem klidně rozmáčkneme, to si piš chlapče.

Reagovat
PJ

Hehehe, takže jako chceš říct že nechcete? Na co čekáte, proč ste Valencii nerozmáčkli? Nebuď směšnej...

Reagovat
antimadrista

Bylo to ale v našich silách.

Reagovat
PJ

To jsou jen kecy a dobře to víš... Něco ve smyslu "že ste chtěli" vyhrát ale nevyhráli, nebo že ste měli smůlu, je vám houby platný. Počítaji se výsledky a ty vy nemáte.

Reagovat
antimadrista

No jo, vždycky chceš mít poslední slovo co.

Reagovat
PJ

Sorry ale musim reagovat, když píšeš blbosti :-)

Reagovat
antimadrista

To je otázka pohledu.

Reagovat
PJ

Nojo, jenže ty vidíš něco, co neni. To je jako kdybych řek, že by naší ligu měla vyhrát Plzeň, protože kdyby chtěla, tak by porazila každýho...

Reagovat
antimadrista

No tak, to už je vo něčem jinym že jo.

Reagovat
PJ

Ne, to je úplně to samý co řikáš ty. Nejde mi o reálnou možnost, ale o princip. Prostě nemůžeš říct, že kdyby Barca chtěla, tak porazí každýho, to přece musíš sám vědět že je to blbost, že nezáleží na tom jestli chce nebo nechce...

Reagovat
antimadrista

No jo no.

Reagovat
HOST*

proste Barca je v pr*eli jak Baťa s drevakem......

Reagovat
Mr.Jindros

to sem psal ja, aby bylo jasno :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele