Ahn už v Perugii nemá místo

19.06.2002, 15:36
Aktuality
Trenér italské Perugie Serse Cosmi řekl, že korejský útočník Jung Hwan Ahn už nebude v klubu vítán. Stalo se tak poté, co Ahn zlatým gólem vyřadil Itálii z osmifinále mistrovství světa. "Požádám prezidenta, aby ho prodal. Nechci ho ve svém týmu vidět," řekl Cosmi.

Ahn udržel naděje na korejský postup ze skupiny už v utkání se Spojenými Státy, kdy jako střídající hráč vyrovnával na konečných 1:1. Národním hrdinou se stal poté, co na konci prodloužení osmifinále poslal zlatým gólem Koreu do čtvrtfinále na úkor Itálie. I přesto, že podává na MS skvělé výkony, bude muset z Perugie odejít.

"Kdyby v posledních dvou sezónách v Perugii hrál tak, jak hrál proti Itálii, odehrál by mnohem více zápasů," řekl Cosmi v souvislosti se zmíněným osmifinálovým duelem. S trenérem souhlasí také prezident klubu Luciano Gauci: "Už ho v Perugii nechci nikdy vidět. Už nebude v Perugii hrát. Mluvil už jsem o tom se zbytkem vedení i s jeho agentem a dohodli jsme se. Proti Itálii byl hvězda, hrál skvěle. Za Perugii ale nikdy tak dobře nehrál. Považuji jeho výkon za útok proti zemi, která mu dva roky pomáhala. A jako prezident klubu se cítím vinen. Už mu nechci nic platit."

Ahn přišel do Perugie v srpnu roku 2000 z korejského Pusan Icons. Už po roce ale chtěl odejít, protože se natrvalo nedostal do základní sestavy. Ve své první sezóně v Itálii odehrál 29 zápasů, v nichž dal 4 góly, v právě uplynulé sezóně nastoupil čtrnáctkrát a trefil se jen jednou.

Trenér Cosmi i prezident Gauci se takto vyjádřili podle serveru onefootball.com. Pravdou je ale také to, že Ahnovi končí 30.6. v Perugii smlouva a už je delší dobu známo, že mu jí italský klub nechce prodloužit. "Chceme dát šanci mladým fotbalistům. Ahn se nehodí do naší koncepce," řekl také Cosmi.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Prezioso

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele