Advocaat se v Utrechtu nezdrží dlouho, po sezoně klub opustí

12.01.2019, 14:57
Aktuality
Na měsíce se bude počítat působení Dicka Advocaata v roli hlavního trenéra Utrechtu. Zkušený kouč v tomto nizozemském klubu v minulosti končil aktivní kariéru a v září se znovu stal jeho zaměstnancem. Po sezoně pak tým znovu opustí...

Advocaat v polovině září nahradil odvolaného Jeana-Paula de Jonga a vede si velmi dobře. Utrecht je po podzimu na skvělé čtvrté příčce tabulky a může pomýšlet na návrat do evropských pohárů, celky na čtvrté až sedmé pozici si to po skončení základní části rozdají o jednu pozici zaručující start v Evropské lize a Utrecht má v tuto chvíli na osmé Venlo k dispozici pětibodový náskok.

"Mám za sebou schůzku s vedením a to se mě zeptalo, zda bych v Utrechtu nechtěl pokračovat jako hlavní trenér. Ale naznačil jsem, že pro klub by bylo lepší nastavit si nějakou dlouhodobější strategii. Udělám vše, co bude v mých silách, abychom se dostali do Evropské ligy. V Utrechtu jsem velmi spokojen, je to fantastický klub," prohlásil Adcovaat.

Advocaat na podzim krátce po svém jmenování do funkce kouče Utrechtu oslavil už 71. narozeniny a v průběhu trenérské kariéry toho zažil opravdu hodně. Za sebou má angažmá ve Fenerbahçe, Sunderlandu, Alkmaaru, PSV Eindhoven, Zenitu Petrohrad, Borussii Mönchengladbach nebo Rangers, vedle toho vedl reprezentace Nizozemska, Spojených arabských emirátů, Korejské republiky, Belgie, Ruska a Srbska. Ve hvězdách je pak to, zda bude pokračovat, nebo odejde do důchodu.

"O tom chci přemýšlet až v dubnu nebo květnu, nejprve je třeba dokončit práci v Utrechtu," vyjádřil se na téma další budoucnosti.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tomu sa povie bohatá kariéra.

Reagovat
smazaný uživatel

a byl ve své profesi úspěšný

Reagovat
Pinturicchio

A bude hledat nové místo, to je Dick.

Reagovat
Ross Geller

Važ slova, je to advokát.

Reagovat
Bandita_Harry

ale v prvom rade Dick

Reagovat
AjaxFans

https://www.ajax.nl/streams/actueel/nieuwe-supportershome-van-ajax-is-een-feit.htm

Nový fanouškovský dům,snad přežije první De Klasiker

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele