Advocaat končí trenérskou kariéru. Tohle byl doopravdy poslední zápas, řekl

20.05.2023, 13:35
Aktuality

V pátek večer se definitivně uzavřela trenérská kariéra jednoho z nejzkušenějších a nejznámějších nizozemských koučů. Na lavičku naposledy usedl Dick Advocaat, 75letý kormidelník tentokráte nemá v úmyslu se vracet.

Advocaat se s kariérou původně loučil už před dvěma roky, když se slzami v očích mával fanouškům Feyenoordu. O několik týdnů později ale kývl na nabídku z Iráku, následně byl poradcem v Utrechtu a koncem listopadu 2022 převzal ADO Den Haag. Druholigový nizozemský klub skončil v tabulce na jedenáctém místě, Advocaat se rozloučil triumfem 2:0 na půdě rezervy Alkmaaru.

"Ne, tohle byl doopravdy poslední zápas. Byla to dlouhá cesta a nyní je u svého konce," prohlásil v pátek večer.

"Strašně moc jsem se toho naučil. Největší úspěchy představují trofeje, všichni moc dobře víme, jak těžké je na poháry dosáhnout. Ale já si užil všechna svá angažmá, i to poslední tady v ADO. Klub z Den Haagu není tím největším, ale i takové mají své místo ve společnosti a musí existovat," dodal.

Advocaat se trenéřině začal věnovat už začátkem osmdesátých let minulého století a během kariéry seděl na lavičkách PSV Eindhoven, Rangers, Zenitu Petrohrad, Gladbachu, Alkmaaru nebo Feyenoordu. Šance pravidelně dostával i na reprezentační úrovni a vedl národní týmy Nizozemska, Spojených arabských emirátů, Korejské republiky, Belgie, Ruska a Srbska.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (6)

Přidat komentář
Thelvin

Rly Dick move

Reagovat
TaLy___

Tohle mu znova nezbaštím

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
vceradnesazitra

Zítra v novém klubu

Reagovat
netopier

To je Dick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele